jager 3445 Napisano Octobar 18, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za peglanje do oranja. Onda oranje, pa zatim peglanje do kuće. Kud ćeš bolju kombinaciju?! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunboy 55 Napisano Octobar 18, 2010 Team Green, 272 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti Ricky Carmichael! Tacnije to je Ryan Dungey A na drugoj je Ricky Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan ajd sad kad ste me navukli u ovu lepu zabavu,trebalo bi mi misljenje kolega,koji vec dugo oru,koji je najbolji motor za takve zajebancije i koliko bi kostao kod nas ocuvan primerak?pitanje postavljam iz neznanja jer me nikad nisu interesovali takvi tipovi motora(drustvo oko mene je samo peglalo ;D pa tako i ja)a od skora vecina mojih prijatelja sve vise koristi njive umesto puteva! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 18, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti Ricky Carmichael! Tacnije to je Ryan Dungey A na drugoj je Ricky Da, nisam gledao u motor samo u potpis na slici. U sakom slučaju vidi se izloženost lica blatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Onda moze da udje blato ali ja i dalje ne mogu da verujem... Или зајебаваш? Па није то овај форум Гугл! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Udje blato veoma lako, pogotovo dok pomazes nekom da izadej a ti stanes iza njega . Kros kacige nemaju vizir, jerbo bi smetao, kao i svaki visak (podkapa ili nesto slicno). Postoje sad enduro kacige sa vizirom, ali se u principu vizir skida na voznji. ajd sad kad ste me navukli u ovu lepu zabavu,trebalo bi mi misljenje kolega,koji vec dugo oru,koji je najbolji motor za takve zajebancije i koliko bi kostao kod nas ocuvan primerak?pitanje postavljam iz neznanja jer me nikad nisu interesovali takvi tipovi motora(drustvo oko mene je samo peglalo ;D pa tako i ja)a od skora vecina mojih prijatelja sve vise koristi njive umesto puteva! ;D [ Pa sve zavisi sta nameravas. Evo npr ja jos nisam naucio da u potpunosti koristim svoju 125icu. Izgleda smesno ali treba uvezbati da se izvuce maximum iz nje. Na stazi nisam ni pokusao da je zategnem do kraja. Na terenu jbg kad naidjes na uzbrdo napumpas je na visoke obrtaje pa sta ti bog da, Za sve ostalo opet je frka da je tako nadrukanu vozis (mislim meni). Sa druge strane XLku koja ima 500 kuba sam mnogo cesce dovodio u "gas do daske" stanje, al tu nema "pumpanja", prednost 4Ta. Al ima drugu manu , a to je nekih 50 kila vise . Meni sad idelano bi bila neka nasvirana 4T masina od izmedju 250 i 450 kuba, mada cisto sumnjam da je zabavnija od npr CR250, a sto da ne i od 125ice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Octobar 18, 2010 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Prve kontakte sa ozbiljnijim motorima sam imao bas sa sportskim. Imao ga u garazi (bratov), mogao sam da ga vozim kad god sam hteo, ali sam ipak stalno zvao druga koji je imao XT-a da me vozi/da ga vozim na njegovom motoru po offroadu. Tu sam osecao neopisivo zadovoljstvo, dok mi je voznja sportskog motora uvek bila napeta i nikad ga nisam vozio opusteno. Nije proslo dugo i nabavio sam sebi prvi enduro motor. Od prvog do trenutno aktuelnog svaki je bio enduro i svaki sledeci ce sigurno biti enduro. Ne vidim sebe na drugom tipu motora. Daklem ORANJE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan hvala mare na odgovoru i meni se svidja cr 250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad koje tu blesav, a ko lud, ili su oboje i jedni i drugi, ili ....... al jedno je sigurno da u mentalnom sklopu kod jednih i drugih, nisu iste kockice. priznaj da si ovo napis'o bzv samo da se upises :D aj sad se grupishi : ;D Priznajem ;D a inece asfalt do stotke, a oranje kolko moze ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Octobar 18, 2010 Andragog, 4984 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Slikao nas je šumski miš ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Octobar 18, 2010 Andragog, 4984 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kraj radnog vremena, traktori na pranje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 18, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za neki kompromis, najvise me privlace SM masine. Oranje, peglanje, sta god zatreba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Octobar 18, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za kompromise: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Octobar 18, 2010 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ta dva svakako oranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DEJAN ZEMUNAC 9 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ni jedno ni drugo... za oranje nemam zdrava kolena ( desno koleno ispada sve u šenaes ) a za peglanje nemam ni motor ni "muda", čitaj, imam porodicu ;) obicno svi krenu sa filozofiranjem,ali ti si iskreno rekao! imas pivo za ovo kada dodjem! meni je lepse peglanje,veci mi je filing kada si na par santimetara od asfalta (ne mora biti velika brzina) od divljanja po brdu. mada kada vidim neko brdo (lepo,sa travom i nekim drvetom pozelim enduro) ali takva misao brzo ode! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmandzic 21 Napisano Octobar 18, 2010 U prolazu, 83 postova Lokacija: ROGATICA RS Prijavi odgovor kao problematičan ma ,sve je dobro !! SAMO JAŠI ;D ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan zdravlje boze pa da da u bliskoj buducnosti imam i jedno i drugo u garazi a pored i custom chepora i putni enduro i SM , pa koji dan mi dune uzmem da vozim shta mi odgovara ... nishta nije univerzalno dobro , danas mi je dobro na asfaltu al stanem da pisham i pogledam npr livade po zlatiboru i pozelim da idem popreko pa da me ne zanima gde cu stici ... al da sam morao na kroserici do zlatibora nebi mi palo na pamet mislim da smo se razumeli , ono prvo kad uspem onda mi treba Sport Bili torbica da nosim svih 5 sa sobom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Octobar 18, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Asphalt ruleZ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BATANNN 5 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: SRPSKO SARAJEVO Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam i za jedno i za drugo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan ni jedno ni drugo... za oranje nemam zdrava kolena ( desno koleno ispada sve u šenaes ) a za peglanje nemam ni motor ni "muda", čitaj, imam porodicu ;) obicno svi krenu sa filozofiranjem,ali ti si iskreno rekao! imas pivo za ovo kada dodjem! meni je lepse peglanje,veci mi je filing kada si na par santimetara od asfalta (ne mora biti velika brzina) od divljanja po brdu. mada kada vidim neko brdo (lepo,sa travom i nekim drvetom pozelim enduro) ali takva misao brzo ode! ;D Mudro zboris, covek lepo rece! Ja ljudi ne mogu da se odlucim, lepo je i jedno i drugo! Ostajem nesvrstan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan ajd sad kad ste me navukli u ovu lepu zabavu,trebalo bi mi misljenje kolega,koji vec dugo oru,koji je najbolji motor za takve zajebancije i koliko bi kostao kod nas ocuvan primerak?pitanje postavljam iz neznanja jer me nikad nisu interesovali takvi tipovi motora(drustvo oko mene je samo peglalo ;D pa tako i ja)a od skora vecina mojih prijatelja sve vise koristi njive umesto puteva! ;D Najbolji motor za takve vožnje je KTM EXC 200(dvotaktni), zato što je lagan, dovoljno jak, izdržljiv i trajan, može se registrirati, napucan kvalitetnim komponentama(WP ovjes, brembo kočnice,excel točkovi,renthal governal itd...) Cross motori nisu za rekreativne i enduro vožnje jer su napravljeni za cross stazu, što znači, dovezi ga na prikolici, zagrij, vozi pola sata do sat u full gasu(što nažalost možda nitko ovdje na forumu nemože) i onda na pranje i šarafljenje pa ponovo tako i redovno mjenjanje klipa,klipnjače i ostalog potrošnog materijala. Ovo što se kupuje kao "rekreativno vožen" cross je ishareno magare koje u sebi nema ništa kvalitetno osim izgleda. Dakle, ako želiš po terenu, kupi enduro, dugotrajniji je, ako nemaš sportašku kondiciju, kupi što lakši motor(EXC 125 ili 200 2T), ako nemaš iskustva i kondicije na terenu, a želiš 4T ne kupuj preko 250 ccm (ako misliš nešto do 10 godina starosti), ali ako kupuješ polovni enduro 4T ne gledaj ništa starije od 3-5 godina. Veliki i stari zračnjaci su ti kompromisno rješenje za enduro "vozikanje" po blatnim putevima i livadama, ali za ozbiljnije stvari traže tvoju snagu i iskustvo da bi mogao iskoristiti njihove ograničene sposobnosti(relativno velika težina,slabo ogibljenje i loš balans) Sve ovo izgleda kao filozofiranje, ali nije, svakom želim da ima priliku usporediti nešto lagano i okretno i teško i zastarjelo, voziti to 2 sata po terenu i onda reći što misli. Isto tako želio bih da usporedite troškove cross i enduro motora u jednoj sezoni kada napravite prosječno pravih 100 sati terenske vožnje i date motorima ono što traže, a ne da vozite motor po sistemu kako je cigo učio konja da gladuje i taman kad ga naučio, ovaj crko' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Octobar 19, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje imati 3 do 5 motora..pa shodno potrebi..izaberes i teras ;D Za zadatu temu bih samo rekao: Hvala ti Kepo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Octobar 19, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan ajd sad kad ste me navukli u ovu lepu zabavu,trebalo bi mi misljenje kolega,koji vec dugo oru,koji je najbolji motor za takve zajebancije i koliko bi kostao kod nas ocuvan primerak?pitanje postavljam iz neznanja jer me nikad nisu interesovali takvi tipovi motora(drustvo oko mene je samo peglalo ;D pa tako i ja)a od skora vecina mojih prijatelja sve vise koristi njive umesto puteva! ;D Najbolji motor za takve vožnje je KTM EXC 200(dvotaktni), zato što je lagan, dovoljno jak, izdržljiv i trajan, može se registrirati, napucan kvalitetnim komponentama(WP ovjes, brembo kočnice,excel točkovi,renthal governal itd...) Cross motori nisu za rekreativne i enduro vožnje jer su napravljeni za cross stazu, što znači, dovezi ga na prikolici, zagrij, vozi pola sata do sat u full gasu(što nažalost možda nitko ovdje na forumu nemože) i onda na pranje i šarafljenje pa ponovo tako i redovno mjenjanje klipa,klipnjače i ostalog potrošnog materijala. Ovo što se kupuje kao "rekreativno vožen" cross je ishareno magare koje u sebi nema ništa kvalitetno osim izgleda. Dakle, ako želiš po terenu, kupi enduro, dugotrajniji je, ako nemaš sportašku kondiciju, kupi što lakši motor(EXC 125 ili 200 2T), ako nemaš iskustva i kondicije na terenu, a želiš 4T ne kupuj preko 250 ccm (ako misliš nešto do 10 godina starosti), ali ako kupuješ polovni enduro 4T ne gledaj ništa starije od 3-5 godina. Veliki i stari zračnjaci su ti kompromisno rješenje za enduro "vozikanje" po blatnim putevima i livadama, ali za ozbiljnije stvari traže tvoju snagu i iskustvo da bi mogao iskoristiti njihove ograničene sposobnosti(relativno velika težina,slabo ogibljenje i loš balans) Sve ovo izgleda kao filozofiranje, ali nije, svakom želim da ima priliku usporediti nešto lagano i okretno i teško i zastarjelo, voziti to 2 sata po terenu i onda reći što misli. Isto tako želio bih da usporedite troškove cross i enduro motora u jednoj sezoni kada napravite prosječno pravih 100 sati terenske vožnje i date motorima ono što traže, a ne da vozite motor po sistemu kako je cigo učio konja da gladuje i taman kad ga naučio, ovaj crko' E ovo je pravi odgovor na pitanje i pravi nacin borbe ptotiv off-ovanja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Octobar 19, 2010 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Volim...i jedsno i drugo...mada u sustini sam za nesto izmedju...TOURING. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 20, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Od pocetka njiva sa cim stignem volim i da povremeno ispegliram kad uzmem od ortaka nesto. Uskoro 125 cross pa na ozbiljno oranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...