mitri 1847 Napisano Octobar 19, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedna napomena u vezi BMW-a F650GS , jer moze doci do zabune zbog dva istoimena modela ... Kad sam predlozio F650GS , mislio sam na onaj koji se prozvodio 2000 - 2007 , dakle jednocilindras od 650 ccm ... A ovaj u dr.Sarbinom klipu je novi F650GS koji se proizvodi od 2008-e , i ima dvocilindricni motor od 800 ccm ... taj kosta nov oko 9500 eura , a polovan se verovatno ne moze naci ispod 7-8000 e ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedna napomena u vezi BMW-a F650GS , jer moze doci do zabune zbog dva istoimena modela ... Kad sam predlozio F650GS , mislio sam na onaj koji se prozvodio 2000 - 2007 , dakle jednocilindras od 650 ccm ... A ovaj u dr.Sarbinom klipu je novi F650GS koji se proizvodi od 2008-e , i ima dvocilindricni motor od 800 ccm ... taj kosta nov oko 9500 eura , a polovan se verovatno ne moze naci ispod 7-8000 e ... Znam, to si u pravu Nego sam mu samo pravio neko malo poredjenje, nisam nasao ni jedan drugi clip u kojima porede ta 3 modela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kanarinac76 4 Napisano Octobar 20, 2010 U prolazu, 56 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom forumu ogromni enduro motori imaju kultni status, pa nemoj da se čudiš što ti ljudi savetuju da uzmeš kamion, ali da mu posle brenerom skraćuješ viljuške i voziš bez sedišta. "Nema veze što ti noge ne dodiruju tlo, dosta su samo vrhovi prstiju..." Alo??? Ovo pišem da ti skrenem pažnju na to da NEMA sportskog motora sa kojim možeš da udobno voziš devojku više od par kilometara. Gornji deo sedišta je uvek pod nagibom, devojka klizi napred, ti se gnječiš na rezervoar, a ruke ti otpadaju pokušavajući da zadržiš dupli teret pri svakom kočenju. Pre kupovine motora, probajte ZAJEDNO motor. Ili računaj na novo sedište (Boban, Zemun, 80 eur, vidi moj post u "Garaža - sedišta"). I na kraju, potpuno svestan da sledi linč old-school enduraša i super R sportista, savetujem ti da probaš ER-6. Mali, nizak, lagan, moderan, jeftin, vuče iz svake brzine, 72 ks, 200 na sat (malo li je?). U gradu, ostavićeš 99% motora i skutera daaaaleko iza sebe. Ima ga i sa oklopom. Ima ga i u oglasima (računaj na novo sedište, ekstendere za retrovizore i kreš barove). u potpunosti se slažem, mada iz ličnog iskustva, s obzirom na saputnicu preporučujem u verziji Versys Naime, nekoliko konjskih snaga manje, ali bolji obrtni moment na nižim obrtajima po mom ličnom mišljenju puno znače u VOŽNJI SA SAPUTNICOM. Osim toga, Versys z arazliku od er6 izgleda bolje kada ga napakuješ sa kofer(ima) Moja dilema kada sam kupovaop motor je bila Strom650 ili Versys. Odluka je prevagnula na Kawu posle probne vožnje oba motora. Versys je po mom ličnom osećaju značajno okretniji motor i to je kod mene bilo na kraju presudno. E sad, uvek ćeš naići na različite stavove, neko ne voli Kaw, neko neke druge motore. Ja nemam predrasuda, hedonista sam po nacionalnosti i sve što kupujem, kupujem da mi pruži maksimalno zadovoljstvo (za pare koje mogu da priuštim). Zato ti savetujem da ne budeš lenj, već nađi forumaše sa motorima koje bi želeo da probaš a koji imaju dobru volju da ti to priušte, pa na kraju donesi odluku. Ako želiš da probaš Versysa i nije ti problem da dođeš do Čačka, kontaktiraj me na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 475 Napisano Octobar 20, 2010 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako pricamo o enduro motoru sa niskim sedistem BMW 650 (GS, X-Challenge, country) bi bio moj favorit. Doduse X-Challenge ima nesto vise sediste, ali postoje aftermarket niza sedista. Price da se za taj motor ne moze reci da je enduro uopste ne stoje. Procitaj ovaj fenomenalan putopis sa ADV foruma : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=533442 BAM road Sibir, 3 motora: F 650 Dakar, G650 X-Challenge i XT660R. U tekstu ces naci i link kako je lik opremio X-Challenge za taj put. Jedino sto treba da imas na umu - kod starijih modela je postojao zajeb. Ukoliko bi akumulator oslabio, prilikom pokusaja da se startuje motor anlaser moze da krene da se okrece u kontra smeru i izlomi deo ( ne znam tacan naziv, aj da ga nazovem bendiks). To je steta od nekih 300+ EUR-a Kod kasnijih modela su odradili neku vrstu zastite. U svakom slucaju ako se odlucis za taj motor raspitaj se kod ljudi koji se malo bolje razumeju u taj agregat ( Rotax, koristi ga i Aprilija i jos neki ) Osim toga agregat je pouzdan i ja mislim verovatno najmanji potrosac u toj klasi. Vec sam negde na forumu spomenuo - Slovenka Benka Pulko je sa tim motorom za 6 godina prespartala kuglu uzdus i popreko. Mislim da je prevalila nekih 160 000 km http://www.benkapulko.com/intro Nadam se da sam ti malo pomogao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 20, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan citam. Dosta hvale taj Rotax motor na sve strane. Njega nema u novijim modelima ako se ne varam? i da, da li je istina da stariji f650gs nemaju pokazivac nivoa goriva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 21, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan [qdiste, ali uote author=Popaj link=topic=62398.msg961187#msg961187 date=1287602186] Price da se za taj motor ne moze reci da je enduro uopste ne stoje. Procitaj ovaj fenomenalan putopis sa ADV foruma : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=533442 Priča se i za R1 da nije enduro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 21, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Može i fića da vuče 3 tone, ali nije u tome poenta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
detektiv kokni kol 90 Napisano Octobar 21, 2010 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bmw F650gs twin Prijavi odgovor kao problematičan Dosta hvale taj Rotax motor na sve strane. Njega nema u novijim modelima ako se ne varam? Koliko znam koristi se jos uvek u masini g650gs (tj F650GS od 650 kubika , a ne F650GS od 800 kubika). Valjda ga ne sklapaju austrijanci , ali je ta masina. Pokazivaca goriva nema, imas jedino lampicu za rezervu ( za jos 100-ak km voznje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Octobar 21, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dosta hvale taj Rotax motor na sve strane. Njega nema u novijim modelima ako se ne varam? Koliko znam koristi se jos uvek u masini g650gs (tj F650GS od 650 kubika , a ne F650GS od 800 kubika). Valjda ga ne sklapaju austrijanci , ali je ta masina. Pokazivaca goriva nema, imas jedino lampicu za rezervu ( za jos 100-ak km voznje). Pedesetak kilometara da, stotinak kilometara ne verujem malo si se zajebunio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 21, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Dosta hvale taj Rotax motor na sve strane. Njega nema u novijim modelima ako se ne varam? Koliko znam koristi se jos uvek u masini g650gs (tj F650GS od 650 kubika , a ne F650GS od 800 kubika). Valjda ga ne sklapaju austrijanci , ali je ta masina. Pokazivaca goriva nema, imas jedino lampicu za rezervu ( za jos 100-ak km voznje). Pedesetak kilometara da, stotinak kilometara ne verujem malo si se zajebunio. Blize je 100-tki nego 50-tici...provereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
detektiv kokni kol 90 Napisano Octobar 22, 2010 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bmw F650gs twin Prijavi odgovor kao problematičan Dosta hvale taj Rotax motor na sve strane. Njega nema u novijim modelima ako se ne varam? Koliko znam koristi se jos uvek u masini g650gs (tj F650GS od 650 kubika , a ne F650GS od 800 kubika). Valjda ga ne sklapaju austrijanci , ali je ta masina. Pokazivaca goriva nema, imas jedino lampicu za rezervu ( za jos 100-ak km voznje). Pedesetak kilometara da, stotinak kilometara ne verujem malo si se zajebunio. Lampica kaze 4.5 litara, tako da ukoliko se upali nema razloga da paranojisete odmah. Vec kazite sebi mogu jos 100 km da predjem do sledece pumpe. (Nemojte ni u drugu krajnost: vozite 3-om na 7 hiljada i posle se da se pozivate na ovaj post ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 22, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan RAzmisli o XJ 600 Diversion, pozdan, dovoljno snage da ako ga voziš oštro da tako ide a kad ideš lagano da može i lagano, zahvalan za početnike, zahvalan za održavanje (neuništiv) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smilodon 152 Napisano Octobar 22, 2010 Honda, 45 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Honda Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam još uvek težak 65 Kg i visok ;D 1,66 Metara. Početkom '90-tih sa tadašnjih 20-tak Godina starosti sam vozio CB750K ( baš taj jer sam taj i želeo, a mogao sam i nešto niže-lakše ) koji teži oko 250KG sa visinom sedišta valjda oko 81Cm. Nikakvih problema nije bilo ( vrhovima patika sam dodirivao asvalt ),na glavne štendere se sam podizao jednostavnim stajanjem na njenu polugu bez ikakvih cimanja. Jednom sam imao blam svojom greškom, stajući uz samu bankinu, ne dodirnuvši desnom nogom tle koje je bilo nešto niže od asvalta, povukla me ta strana i uz napore je nisam zadržao i uz još veće napore je podigao. Imam u planu opet nešto sa istom visinom sedišta i pognutim telom, ne vidim problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 26, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Imao priliku da sednem na f1200gs. Sediste spusteno samo menjanjem njegovog oblika, bez diranja viljuske ili bilo kakve mehanike. Skooro pa obe noge na zemlji. Ali tezina.. jedva sam ga digao sa bocne noge.. Vise se ne plasim visine. Recimo strom moze da se spusti na 3 mesta koliko sam upoznat: gumeni odstojnici ispod sedista, oblikovanje samog sedista i spustanje uz pomoc dogbone-a. Trebalo bi da moze da se spusti 3-4cm. To valjda ne ugrozava bezbednost. RAzmisli o XJ 600 Diversion Prvo cu negde da upecam priliku da sednem jos jednom na strom-a ali na 650. Ne sumnjam da mogu da vladam njime, posto i slabiji ga voze, ali kao sto pomenuh vise puta, voleo bih da prvi jaci motor koji imam mogu potpuno da kontrolisem. Verovatno iskusnima zvuci kao da ni sam ne znam sta hocu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 26, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno iskusnima zvuci kao da ni sam ne znam sta hocu Motor se ne kupuje svaki dan, a i košta poprilično novca. Normalna je stvar da želiš da kupiš nešto sa čime se nećeš razočarati, pa otud i potreba da se proba sve i svašta. Probaj, sedi na svaki motor za koji ti se ukaže prilika, pa tek kada budeš siguran šta zaista želiš, kupuj. Mi te možemo savetovati, ali samo ti znaš šta ti najbolje leži... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 27, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E promenile su se neke stvari.. Pao je dogovor sa calom da zajedno uzmemo motor. Posto sam ja neodlucan, on predlaze Hondu cbf 600s ili fazera 600. Seo sam, razmislio, i shvatio da mi to najvise i odgovara. Uspravan polozaj sedenja, noge na zemlji, nisu skupi polovni a ima ih u ponudi. Jedino nisu ni malo za van asfalta ali nema evze, doci ce red i na to kasnije, samo da malo osetim kako je voziti 600 Otvoricu novu temu za ovo, da ne mesamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmo_McElroy 26 Napisano Novembar 8, 2010 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Ja tek sada vidjoh ovu temu.. Djordje sve se moze kada se hoce, ja sam visok 176 cm i za sada uspjesno izlazim na kraj sa Varaderom!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 8, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja tek sada vidjoh ovu temu.. Djordje sve se moze kada se hoce, ja sam visok 176 cm i za sada uspjesno izlazim na kraj sa Varaderom!! Ej bre ti se smatraš kolosom.... Ja imam 170 pa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...