1veljko1 13 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan kupio sam neki skutercic, tacnije V-clic marke peugeot (isti ko onaj kinez) i podosta sam citao o razradjivanju skutera i nigde nisam nasao nesto konkretno, a posto planiram da mi ovaj skuter sto duze traje ( ukoliko me nesto ne ponese pa kupim jednog dana neki enduro), zeleo sam da sve to odradim po "propisu" i tako u uputstvu pise Razradjivanje razradjvianje ima sustinski uticaj na pravilan rad, snagu i dug vek vaseg motora. Tokom prvih 150 km vozite vas skuter 1/3-om od maksimalne brzine ( nikada ne drzite pun gas duzi vremenski period) i dopustite motoru da se propisno ohladi Posle predjenih 150km , a do 500 km, vozite vas skuter polovinom (1/2) od maksimalne brzine ( nikada ne drzite pun gas duzi vremenski period) Posle predjenih 500 km, a do 1000 km, vozite vas skuter 3/4 od maksimalne brzine ( nikada ne drzite pun gas duzi vremenski period) posle predjenih 1000 km period "razradjivanja" je zavrsen posto je 1/3 max brzine od 45 km/h, oko15 km/h, sto je kao da pesacim, al malo zustrije, vozim max 25 km/h momak koji mi je drzao "obuku" prilikom preuzimanja skutera, rekao je da nema neke potrebe za razradjivanjem no sve u svemu ovako su napisali "oni" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mozart junior 330 Napisano Octobar 17, 2010 Ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze leteti., 113 postova Lokacija: vs-ns Motocikl: ,yamaha tzr 125 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam prvih 2000 km vozio 50 km na sat posle toga mozes terati kolko zelis prvi servis sam radio na 200 km pa onda na svakih 1000 sa skuterom sam presao 14500 km i prodao ga pre mesec dana i decko koji ga je uzeo ga jos vozi bez ikakvih problema .ulje koje sam mu sipao je yamalube kosta oko 1100 dinara . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Octobar 17, 2010 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Vozi ga normalno, nemoj da ga teras pun gas prvih 200km, i to je mnogo. Znaci onak svaler gas vozi, posle ga vozi normalno i nema greske. Kad predjes 1000km skini blokade i uzivaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan eh, blokade koliko sam "saznao" po internetu, izgleda da ovaj ne moze nesto specijalno da ide brze bez blokada kao, 4t motor, pa zato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan ma ni ne treba mi brzina, imam ja svoj 1.8TD karavan da se njakam sa automobilima po asfaltu ovo mi dodje kao najbolja varijanta za odlazak na posao, jedno 2-3 km samo da me ne uhvati moto-virus ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 18, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima takav motor znaci prvih 1000km polako 40-50 ne vise onda kako oces menjaj ulje na 2000km nemoj da zaboravos ko moj drugar pa da zavrsis na generalnoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 19, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan do 500km ti je sasvim dovoljno, do 100km lagano 30km/h, od 100-200km 30-45km/h, posle 200-500km 40-50km/h ponekad mu nece skoditi da mu zavrnes do kraja da se ne ulenji, i posle 500 furaj koliko ti je volja, mada cisto sumnjam da taj moze preko 50km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 19, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Moze 60 sa dvojcom malko mu treba vremena ali moze. Sa jednim je startan oseti se nije lenj za 4t 50ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan kakvo je vreme ovih dana, izgleda da cu ga razraditi do leta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arrow 31 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam u istom maleru Jos moram A da polazem.... u zimu... njesra.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savjet ti je kad god i bilo koji motor upalis pusti da se malo zagrije, to je glavna stavka da traje dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Octobar 20, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan ovo mi dodje kao najbolja varijanta za odlazak na posao, jedno 2-3 km samo da me ne uhvati moto-virus ;D Sad je kasno. Već si zaražen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 20, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan eh virus ;D a kad ga upalim, pustim ga jedno minut- dva na nogarama da radi pa tek onda krecem dobio sam i tablicu, komplet registracija za skuter (49ccm) 2000 din tehnicki :o , 2700 takse i tablica info - osiguranje od autoodgovornosti za skuter je nesto ispod 1000 dinara (ddor novi sad) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Octobar 20, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 2000 din tehnicki :o info - osiguranje od autoodgovornosti za skuter je nesto ispod 1000 dinara (ddor novi sad) auuuuuuuuu... to bre ko za kamion.. :o :o :o kod mene ovde redovan tehnicki 1250din.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eeeee, Veljko sine, gotov si. Ujeo te virus i sad nema natrag ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 20, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan gledam ja tako oglase, ovaj put motocikli kad ce zena: -sta sad gledas, imas skuter -jbg zeno, sad sam biker, ocu nesto vece, bar 500 kubika ;D salim se, lepo je to, al nekako su mi poskupi, a ne mogu da spakujem dvoje dece i zenu na njega - pa na put doduse ako bude viska para ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 20, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Eto ti ga sad, tek je seo na ovo malo sokocalo sad vec trazi veci, motor. Zaraza bato zarazaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 20, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan ču seo, vozio... imam do sada predjenih jedno 7 km ova kisa me zeza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan 7km i već ga nervira kiša. Ovaj je zaražen teško. To se duboko učaurila zaraza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Octobar 20, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 7km i već ga nervira kiša. Ovaj je zaražen teško. To se duboko učaurila zaraza :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 20, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo pa ce vise biti sa motorom nego sa zenom, ide to polagano, bice to pravi bajker.... p.s. druze sprdamo se malo, da ne shvatis ozbiljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Veljko druže, malo se šalimo. Ništa ozbiljno ne mislimo nego nam je svima drago kad naiđe neko zagrižen iliti zaražen. Svi smo isti takvi pa nam prija društvo istih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Octobar 20, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Veljko druže, malo se šalimo. Ništa ozbiljno ne mislimo nego nam je svima drago kad naiđe neko zagrižen iliti zaražen. Svi smo isti takvi pa nam prija društvo istih bas tako.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1veljko1 13 Napisano Octobar 21, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: bj , NS Motocikl: Peugeot V-Clic Prijavi odgovor kao problematičan sala ili ne, do sada pise vec 20 km ;D sutra planiram jos toliko, ako mi vreme ne omete planove samo malo pohladno ujutro, a i kaciga magli (duchinni 701), pa sam nesto razmisljao o onom sredstvu sonax sto se koristi za automobile za soferku iznutra protiv magljenja da li je neko probao, posto je vizir plasticni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Octobar 29, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Razrađivanje svakog agregata je nužno i zabluda je da može odmah po gasu ili da je već fabrički urađena razrada. Neki period razrade je 1.500 km, bilo za auto, bilo za motorcikl, a puna razrada se postiže tek nakon nekih 5 k. Za svoj skuter fabrička preporuka je besmisleno spora počevši od 25 kmh prvih 300 km. Ja sam do 1,5 k vozio maks 60, pa potom do 2,5 k sam lagano povremeno povećavao brzinu do maksimuma, al ga nisam čvario. Ulje je menjano na 300, pa na 1k, i na 2,5 k a potom na 5 hiljada. I istovremeno sam menjao ulje u reduktoru koje je uvek bilo sivkasto. Prva zamena je najvažnija jer je tad najveće pasovanje delova i ima najviše opiljaka. Svaki put se opere ili zameni filter za ulje. Agregat je prestao sa potrošnjom ulja na nekih 3,5 k i nema potrošnje na dalje, što znači da se tek tad praktično razradio. Na 2,5 k sam dodao malu količinu grafita, molibden disulfat ili popularni Liqvi Moli. U prvoj razradi ne valja već tek kad motor se dobro napaše. Sličnu razradu radim i autom. Ima negde link gde se preporučuje razrada u ciklusima. Vozi se dok se ne zagreje agregat, pa onda stane da se ladi i tako ponavljati. Ja praktikujem kraće ture na ravnijem putu bez opterećenja i sa čestim oduzimanjem gasa da što više ima inertnog rada agregata bez opterećenja. I ne valja razrađivati na ekstremnim temperaturama, naročito ne po jakoj hladovini jer agregat jako dugo radi u nepovoljnom termičkom opsegu i ne dostiže punu radnu temperaturu. Isto i po vrućini, pojačana je temperatura malo iznad optimalne što takođe nije dobro. Ovakve razrade su malo mukotrpne i dosadne al se isplate jer jako dugo su mi automobili trajali i lepo radili a nadam se da će i skuter, kako stvari stoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...