Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• suzuki rider, 365 postova

kog crnog nagiba sedishta? :lol:

Pogledaj sa strane sediste i vidi da li je ravno ili ima mali nagib... Na sradu nemam takav problem jer je sediste skoro ravno, dok recimo na cbr f4 isto ima mali nagib sedista i iako je tek presvuceno opet nekako kao da malo klizim prema napred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 600 S Bandit

Slikam sutra pa cu postaviti da vidite a sto se tice temperature vozio oko 20tak km na spoljnoj temp. 15 i temp. motora nije stigla ni do 80 stp. a raspon sata 80-160 :)

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Stvarno mu covek nema sta zameriti. Sa odusevljenjem sam ga opet provozao. Upalio je iz prve posle par meseci stojanja. Castio sam ga novim akumulatorom i jednim brzim pranjem.

post-32893-0-34471600-1428793398_thumb.jpg

post-32893-0-03758500-1428793399_thumb.jpg

post-32893-0-49853900-1428793399_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 459 postova
  • Motocikl: kawasaki zephyr 550

treba mi mala pomoc. naime, pocele su da se slazu kockice i verovatno cu kupiti dvotockasa. ne bih da otvaram novu temu, posto mi je za oko zapao sledeci dvotockas: http://www.polovniautomobili.com/motori/6143383/suzuki-gs500-gs-500 , i mislim da cu ovde dobiti sve odgovore. zamolio bih ako neko zna nesto o ovome motoru, ili mu je u blizini da moze da ga pogleda (posto se ja ic ne razumem u datu tematiku :tras2: ) pa da kaze vredi li ovo kupovati ili ne. hladno pivo ili sta vec se podrazumeva za uslugu :takoje:

• Zainteresovan, 824 postova

U zadnjem tocku mi se cuje krkljanje kada ubrzavam i kada krecem. Gledao sam lezajeve ne pomeraju se, ali ispod lezajeva nesto lupka na dodir.

Jel moguce da se osovina pojede pa lupka od lezaj ili je mozda i lezaj za menjanje?

Koje su mere lezaja, cena i kako promeniti?

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Raps, na oko mi deluje okej. Ima tu da se radi i cacka ali za te pare ako je tehnicki okej, moze biti dobra kupovina.

@Focus

Lezaj tocka, lezaj lancanika, dumper zadnjeg lancanika?

• Zainteresovan, 459 postova
  • Motocikl: kawasaki zephyr 550

alekre, i meni deluje ok ali se stvarno ne razumem u materiju. iako do prodavca imam nesto vise od 100km, veci problem je sto nikako ne mogu da se organizujem da odem pogledati zbog poslovnih obaveza (sto prodavcevih sto mojih). a verovatnoca da uklopim nekog od prijatelja ko se razume u motore polako zalazi na podrucje naucne fantastike :gaa:   i tako pomislih da ovde mozda ima nekog iz obrenovca ko zna motor ili vlasnika pa da mi kaze vredi li uzimati ili ne. kao sto rekoh, :cirka1: ili  :cirka2: se podrazumeva

Evo ovako:

Prosle godine sam isao u Obr da vidim jedan crveni GS. Decko se zove Sloba, nisam ga video uzivo, rekao je da se motor vodi na njegovog druga, ne registrovan motor. Decko je Rom (ciganin), bio je na nekom putu, a ja sam dosao i video motor sa njegovom familijom. Motor je bio katastrofa, ali katastrofa!

71540km, 1991god (to mi je on rekao, sto je mozda i 90god kao ovaj iz oglasa). Motor pretpeo jako ostecenje pada, sve zivo je ispadalo iz svog lezaja, satovi, sajle... Plocice prednje su mu bile lose. Guma zadnja celava skroz. Plastike od padova lose. Na lancu je bilo naslaga sacuvaj Boze i bio je rdjav - odg prodavca je bio to je brate sprej za lanac, nisu naslage haha. ULJE U MOTORU JE BILO BELE BOJE - USLA VODA, POPLAVLJEN iako je pricao da nije poplavljen. (On gde zivi, gde ima kucu nije bila poplava, to znam sigurno, ali ne znam da li je svo vreme bio motor kod njega, a ne kod pravog vlasnika - mozda je vlasnik dao drugu motor da proda i kao da kaze da je bio kod njega svo vreme gde nije bila poplava). Bila je i voda u faru, a sunce przilo napolju, on kaze od pranja, a nije ga bilo par dana kuci, nista logicno. Na pitanje kada je menjao ulje i svecicu - NE ZNA. A sada ono najgore:

Far kriv, satovi ispadaju, pomeraju se, nema zadnje migavce - kaze stoje na prozoru kuce (alooo sta ce tamo), nema rep i on skinut, grana auspuha na ulazu u cilindar skroz rdjava (kao ovaj iz oglasa), sediste malo pocepano, auspuh i dekla izguljeni vise nego sto bi "trebalo" za to godiste motora. Moj je izguljen na dekli ali malo, znaci manji pad, ali ono se videlo iz aviona da je bio dobar pad.

To sam sve video uzivo, bez paljenja jer kljuc nije ostavio a ni saobracajnu ili polisu da proverim motor kako radi i broj sasije i motora. Pricao je da ce da ga sredi pa da ga prodaje, jadna pita ko kupi onakav i sredjen,

E sad, ja ne kazem da je to isti motor, to ti vidi sa prodavcem, ispituj ga pa uporedi ove stvari gore. Obr je bio skoro skroz poplavljen, to ti je macka u dzaku kupiti bilo sta, velike su sanse da kupis nesto lose (ima i dobrih stvari ali malo). Cim motor nije bio dugo registrovan, sta reci na to nego lose odrzavanje motora i ko zna sta jos u pitanju. Motor koji je registrovan znaci da je i vozen i pazen, sto ne znaci ni to 100% tacno, ali bolje nego neregistrovan duze vreme.

Gde ima najjeftiniji lanac da se kupi za GS?

Ako je neko menjao lanac, a da mu stari nije los i ne treba mu, mogao bi mi poslati da izguram ovu sezonu, kratak sam sa parama.

Lancanik je dobar. Ima li neko? Hvala...

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 600 S Bandit

Nije mesto za to ako adminima smeta neka obrisu post ali moram se rastaviti od mog mezimca jer se selim za inostranstvo za par meseci o motoru skoro sve znate za vise informacija inbox .

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Gde ima najjeftiniji lanac da se kupi za GS?

Ako je neko menjao lanac, a da mu stari nije los i ne treba mu, mogao bi mi poslati da izguram ovu sezonu, kratak sam sa parama.

Lancanik je dobar. Ima li neko? Hvala...

Trenutno ga imas za 75 eur, ceo set. Tako i treba da se menja. Nije to puno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja