Disko Nindža 10470 Napisano April 1, 2013 Hronični Motociklopata, 7316 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan kod nas neznam, ali mozes da narucis iz LOUIS kataloga, tamo ima komplet sve lamele, opruge.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan a kako si zakljucio da je kvacilo? ne salta kako treba, ispada iz brzine.... ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 2, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako kvacilo proklizava, onda je znak da je pri kraju, mada moze biti da je uzrok proklizavanja nesto banalno, kao na primjer prenategnuta sajla. Dalje bi trebalo ispitat onaj mehanizam za stelovanje tvrdoce kvacila koji se nalazi na desnoj strani masine, mozda i on zeza. Ako nije ni do toga treba rastaviti kvacilo i izmjeriti duzinu opruga i debljinu lamela. Na ovom tipu motocikala kvacila prilicno dugo traju pa je cest uzrok isklizavanja to sto su se opruge sabile, set kosta 10-15 €. Frikcione lamele su ti najskuplji dio kvacila(osim naravno korpe) kostaju oko 60-70€ provjeri da li su dovoljno debele, a celicne lamele su oko 30€, njima moras da provjeris debljinu, da li su krive i da li su izbrazdane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 2, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako kvacilo proklizava, onda je znak da je pri kraju, mada moze biti da je uzrok proklizavanja nesto banalno, kao na primjer prenategnuta sajla. Dalje bi trebalo ispitat onaj mehanizam za stelovanje tvrdoce kvacila koji se nalazi na desnoj strani masine, mozda i on zeza. Ako nije ni do toga treba rastaviti kvacilo i izmjeriti duzinu opruga i debljinu lamela. Na ovom tipu motocikala kvacila prilicno dugo traju pa je cest uzrok isklizavanja to sto su se opruge sabile, set kosta 10-15 €. Frikcione lamele su ti najskuplji dio kvacila(osim naravno korpe) kostaju oko 60-70€ provjeri da li su dovoljno debele, a celicne lamele su oko 30€, njima moras da provjeris debljinu, da li su krive i da li su izbrazdane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije sajla,otpustao sam je i isto se ponasa.Odvajaju lamele na malom hodu kvacila i kada skrecem i spustim u nizu brzinu hoce da trza.Pogledao sam u Luisovom katalogu lamelice su 87eur i opruge 14eur.Zvao sam i neke likove iz Subotice(motootpad)oni mi za polovan kompletan set traze 70eur sto mi se cini puno...e da dodam da sam danas ubacio xenon u far i odlicno je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 105 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neke slike xenona? I linkovi sta si gde kupio, koliko platio...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Moze naravno,samo da ih napravim sutra posto danas nisam stigao.Kupio sam na limundu za 1600 din,nov ne koriscen.Kineski je ali cini mi se da je ok,i na kolima sam ugradio kineze pa evo rade bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Slike obavezno i reci mi gde si stavio balast? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sakrio sam ga ispod cajgera gde ne smeta i nije daleko od fara,preko dodje vizir tako da se ne vidi nikako.Uslikacu sve pa cete videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano April 2, 2013 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Vazi,smo sto moram i vizir da kupim )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 3, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @daruga Nisam shvatio, kako mislis trza? Kad je kvacilo dotrajalo ono proklizava, pa i kad skroz pustis rucicu osjecaj je kao da je jos uvjek drzis dopola stisnutu. Potrosne djelove ne moras trazit po otpadima, pogotovo ne ovim domacim, jer su uglavnom skuplji nego novi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan @daruga Nisam shvatio, kako mislis trza? Kad je kvacilo dotrajalo ono proklizava, pa i kad skroz pustis rucicu osjecaj je kao da je jos uvjek drzis dopola stisnutu. Potrosne djelove ne moras trazit po otpadima, pogotovo ne ovim domacim, jer su uglavnom skuplji nego novi Lici kao kad na autu rikne korpa pa ti kvacilo hvata pri samom vrhu pedale i drmusa kad krece...a otpad definitivno NE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne stigoh da uslikam po danu pa evo nocnih slicica ovako izgleda svetlo sa xenonomovo sam ugradio,9:IMG_20130403_203828.jpg]ovde sam sakrio balast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Koliko k je ovaj xenon? Super je,skoro svaki GS cima kad kreces i ne diraj nista dok ide. Malo jaci gas i brze pustaj kvacilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano April 3, 2013 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Ako cima nesto nije u redu... Ne znam otkud ti to da skoro svaki cima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti da krenes sa malim gasom pa mi reci dal cima ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano April 3, 2013 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da krenem bez gasa i nece cimati. Cima u drugoj kad ga pustim da ide bez gasa, ali to je zbog 2 klipa a mali obrtaji za drugi stepen prenosa. Ako ima neki drugi vid cimanja onda nesto nije u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 4, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi man'te se diskusije oko mojeg kvačila kako je krenulo zamerićete se,podesio sam sajlu i namestio na neku sredinu sad je ok i teram dok ne počne bas da zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 4, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A mozda je i do korpe.... Prvo uporedi sa nekim drugim GSom, pa tek onda rasklapaj, u jedno sam siguran, nije to ni do opruga ni do frikcionih lamela, jedino bi moglo biti do celicnih lamela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano April 4, 2013 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Sta ima da se zameramo, ne brini Da je do korpe osetio bi i u voznji na odredjenim obrtajima podrhtavanje masine. Moguce da je neka od tih celicnih lamela malo kriva i da to izaziva podrhtavanje- trzanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 4, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je jos zanemarivo ne diram nista(i ja mislim da je korpa)danas sam napravio voznju od Obrenovca do Panceva i nazad,ide lepo ne smeta mu...lepo popodne ali ipak jos hladno za voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano April 5, 2013 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je jos zanemarivo ne diram nista(i ja mislim da je korpa)danas sam napravio voznju od Obrenovca do Panceva i nazad,ide lepo ne smeta mu...lepo popodne ali ipak jos hladno za voznju Jesi bio mozda oko 17:30 - 18:00 negde kod sajma u pravcu obrenovca? Mislim da sam video neki GS... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 5, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa u to vreme sam se vracao moguce je,i ti si bio na motoru mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano April 5, 2013 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Upadljiv ti je far bas... Ne..ne..ja sam isao kolima u smeru ka gradu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Eto xenon daje rezultat bolje da sam sto uocljiviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...