Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 824 postova

Kako da znam da li ce opet zezati kada budem odvrtao srafic za smesu, opet potrosnju da merim pa po tome da gledam? Mislis iglicu da pomerim, spustim nivo goriva u karburatoru... Kada dam gas do kraja na leru, izleti crn dim, znaci da spali gorivo, bogata smesa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

i sa fabrikom je tako. samo se manje vidi jer ti sve one komore ubiju to.

nishta iglica, shraf za smeshu. lepo kazhem google i prochitaj kad vech ochesh sve sam da chachkash i informishi se.

Oke, hvala. Ima na youtube 100%, pogledacu tamo sta kazu.

Danas sam vozio uporedo sa "Kawasaki ZX4R" i za nijansu GS ima bolje ubrzanje do 160-170km/h i tu ga pretekne kawa.

Odusevljen sam suzom, super motorce, nesto ostrije i brze nebi vozio, na GS-u uzivam u voznji...

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

teshko mi to za poverovati, ipak ima 4 cilindra, samo da zavrti i da ti mahne u prolazu..

a za ovo zadnje, polako, porashche ti apetiti :lol:

• Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Oke, hvala. Ima na youtube 100%, pogledacu tamo sta kazu.

Danas sam vozio uporedo sa "Kawasaki ZX4R" i za nijansu GS ima bolje ubrzanje do 160-170km/h i tu ga pretekne kawa.

Odusevljen sam suzom, super motorce, nesto ostrije i brze nebi vozio, na GS-u uzivam u voznji...

hehe, ta Kawa je ubijena totalno ako nemoze da otrese GS-a :staa:

pre 4-5 godina ja i jos par drugara smo imali GS-ove, a jedan u drustvu je imao ZXR400, i znaci otkidao nas je ko od sale :jee:

Skoro sam kupio GS (5god sam vozio 125ccm) pa mozda zato mislim da mi ne treba nesto jace, ali stvarno nisam zaludjen brzom voznjom, tako da, videcemo kasnije, tek mi prestoji prva sezona sa GS-om.

Demantuje vozac kawe da je startnija suza, kaze da je saltao brzine na 4000 obrtaja, tako da nije suza brza sto i nebi trebala da bude.

Promenio član <FOCUS>

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350

Pozdrav, naleteo sam na ovog GS-a , da li neko zna nesto vise o njemu?

U oglasu pise da je los akumulator i svecice, ostalo u odlicnom stanju, mada sam na ovoj drugoj slici video da je polomljen prednji migavac, i cini mi se da je rezervoar malo ulubljen levo od poklopca

Nalazi se u selu Miličinica kod Valjeva

biggest_103465885438198790734048533415259385713038n-1413998877.jpg

biggest_104014025438217624065498007480535075943677n-1413998874.jpg

http://www.mojauto.rs/polovni-motori/1714318_Suzuki_2606_GS500E_1992_god

To je ovaj oglas, dao si mi ideju sa ovim slikama kako da ojacam postolje za kofer, ove dve sipke sto ide sa strana da navarim.

Jao sto se moj GS ne vodi u podacima kao 19 KW, manja je registracija.

U oglasu je napisao presao km 100, sto mozda znaci da je presao dosta ili je vracao sat, padao, ko zna, ali opet kazem mozda. Da ja prodajem ja bi napisao koliko je presao.

Na ime kupca nije, znaci izgleda da nije vlasnik, po preporuci iskusnih kupaca motora nebi kupio motor od nekog ko nije vlasnik.

Ovo "polose su mu svecice" ne razumem sta je hteo da kaze, kako mogu biti "polose" i to je 300din komad, nije mogao kupiti 2 svecice i to da izbaci kao manu, mislim ko zna sta je time hteo reci.

600evra mi je bas jeftino, nema veze sto nije registrovan ako su mu "samo" mane akumulator i svecice, trebao bi biti skuplji.

Desni migavac nema macije oko, dal mu je puklo, ko zna.

Ima samo dve slike motora i to slikano samo leva strana motora, i te slike nisu na istom mestu, to mi je nekako cudno. Ne znam kakvu mu ovo sajla viri ili crevo, mozda od goriva ali da mu ide tuda - spolja, to je nesto bas gadno cackano. Ovo ulubljenje na rezervoaru ne mogu bas da vidim, kao da je napravljeno udarcem odozgo, ako je uopste ulubljenje.

Ostale stvari ne moze se videti preko slika, tipa diskove debljina i da li su rebrasti, plocice koliko mesa imaju, felne jesu glatke ili su ispravljane, gume jesu krive i sara, tocak kada se zavrti ide li pravo i ima li lufta kada se cima levo/desno, napred/nazad, vile da li su prave, glatke, sjajne i bez ulja, guvernala i tocak jesu pravi, rezervoar ima li rdje unutra, lanac povuci unazad i videti jel prelazi pola zuba, zubi na lancaniku jel idu ka dole i jesu li siljati, ulje u motoru kakvo je (crno - staro ulje, svetlo - ok, belo i voda - NE VALJA, sivkasto - opiljci aluminijuma), trosi li ulje, da li rade migavci, svetla, sirena itd itd...

Sve ovo i jos dosta stvari sam napisao na jedno papirce pa kada sam kupovao moju Suzu lepo sam odstampao i popunjavao falinke motora koji cu kupiti i nisam se pokajao, taj papir ti mogu poslati skeniran, ako hoces posalji mi mail. Da sam blize Valjeva isao bi sa tobom da pregledamo motor...

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350

Mene je zacudilo prvo sto je cena niza od ostalih po oglasima, a drugo ponudio sam moj Sprint Prince 250 u zamenu, pitao sam ga da li bi zamenio Suzuki za moj motor, a on je rek'o - mogao bih (bez da prethodno zatrazi slike ili vise informacija o motoru). Ali razmisljam da je bolje bilo koju poznatiju marku da uzmem samo da se otarasim kineza. Nisam ni ja blizu Valjeva, imam 180km do tamo, i planiram da odem da pogledam motor sa nekim ko se razume, samo se plasim samo da ram i masina nemaju neke falinke, ostalo ce lako da se sredi.

• suzuki rider, 365 postova

Focus, ako hoces motor da ima sve to u dobrom stanju onda se mora iskesirati daleko vise para od 600 evra... Sta bi vi hteli za 600 evra? Bitno da je dobar agregat, da je motor prav. Gume, lanac, lancanici... Sve se to da kupiti. Jeste da kosta ali posle sve imas novo na njemu. I ne mora sve od jednom da se uzme...

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Stavite na papir.

Lanac i lancanici 100 eur

Gume 180 eur set

Remont kocnica 100 eur

Remont prednje vile 30 eur

Filteri, svecice, ulje, stelanje karbova i ventila 150 eur

Eventualno neki lezajevi, nove sajle,???

Dodaj vizir, kofere, nesto sto treba od opreme pa je nekada kupiti motor iz domacinske kuce bolji posao.

Focus, ako hoces motor da ima sve to u dobrom stanju onda se mora iskesirati daleko vise para od 600 evra... Sta bi vi hteli za 600 evra? Bitno da je dobar agregat, da je motor prav. Gume, lanac, lancanici... Sve se to da kupiti. Jeste da kosta ali posle sve imas novo na njemu. I ne mora sve od jednom da se uzme...

Ne mora daleko vise para od 600€, ja sam za 900€ kupio motor u odlicnom stanju, sve ove stvari sto sam naveo i plus jos stvari koje nisam naveo su bile u super stanju, samo sam vile semering promenio i to je to, a reg do kraja jula, nove gume, plocice i da ne nabrajam. Ja ne znam o cemu ti pricas ko je rekao da hoce za 600€ sve u fulu na motoru, o cemu ti decko pricas, ja sam mu rekao sta da pogleda na motoru i da se preracuna koliko ga izadje jos para, da ne kupi krs pa da ga popravlja, da razmislja da li ce se nesto desiti motoru dok ga vozi.

Dva krsa sam gledao pre mog trenutnog motora i trazili su vise para 1000€ a kao nebo i zemlja su bili po ocuvanosti, tako da moze da se nadje dobar primerak za manje pare.

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Jaca 125

Правило је правило да нема правила...Једно кајање не гине...Ако не платиш на мосту платићеш на ћуприји...

Дакле куповина половњака је чудо. Ретки су они који продају добар за мало новца ( а и ово шта је мало новца је растегљиво) .

Ново је права ствар, а све остало има неку неадекватну особину за купца...1neznam.gif

Кад већ мора половно и јефтино нека је бар легалан, рам и виљушка без грешке док агрегат да није за генералку.

Како год окренеш коштаће те добро....

Да ли ово помаже неком да се одлучи не знам, али бар не шкоди...

Поздрав од разочараног купца 0tuzan.gif (у покушају) половњака (хоћу нов...).1zdravo.gif

Uskoro mi sledi zamena lanca, koji vi koristite? Ima li neko iskustva sa JT 520 X1R lancem ukombinovanom sa JT lancanicima?

ne vidim u cemu bi tu trebalo da bude frka sa kombinacijom JT lanac JT lancanici :stabre: pa tako valjda i treba da se radi, i najsigurnije ti je kad lepo uzmes komplet lanac i lancanike od istog proizvodjaca i nema nevolje :takoje:

Uskoro mi sledi zamena lanca, koji vi koristite? Ima li neko iskustva sa JT 520 X1R lancem ukombinovanom sa JT lancanicima?

ne vidim u cemu bi tu trebalo da bude frka sa kombinacijom JT lanac JT lancanici :stabre: pa tako valjda i treba da se radi, i najsigurnije ti je kad lepo uzmes komplet lanac i lancanike od istog proizvodjaca i nema nevolje :takoje:

Hteo je da pita ima li neko iskustva sa JT 520 X1R. Inace koliko kosta taj lanac?

Hteo je da pita ima li neko iskustva sa JT 520 X1R. Inace koliko kosta taj lanac?

aha, sory :D

Ja sam na proslom motoru imao JT lancanike sa DID lancem, mislim, tako sam kupio motor, i napravio za 2 sezone 18.000km i lancanici i lanac ko novi, ali naravno uz redovito ciscenje i podmazivanje, to mnogo produzava radni vek lancu, a sto se tice kvaliteta nema tu brige, u oba slucaja Japanski kvalitet je to :takoje:

Motor je bio Suzuki RF 400R, i imao je 520 jacinu lanac ali se ne secam tacne oznake posle broja :neznam:

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500

Lanac je 5500din (50din po karici) sto je jeftinije od D.I.D.-a pa zato i pitam. Inace znam da uz skoro svaki D.I.D.-ov komplet idu JT lancanici sto dovoljno govori o njihovom kvalitetu ali me je zanimalo ako neko ima iskustva i sa lancem?

• U prolazu, 25 postova

Zna li neko velicinu semeringa prednjih vila za 2001. godiste? Pitam zato sto na internetu nalazim dve velicine, negde sam nasao da je jedna velicina za modele od 2001-2003 a druga za ostale. Znam da je najlakse da se vidi kada se vile otvore ali planiram da prvo sakupim delove pa na prolece da odem kod majstora na servis.

koliko ja znam i noviji i stariji model imaju identicne 37mm viljuske, tako da bi i semerinzi trebalo da su isti, promene na novijem modelu naspram starijeg su bile samo kozmeticke (volan,satovi, plastike, rezervoar sediste), osim dodatnog uljnog hladnjaka na oklopljenoj F verziji i kocionih klesta, a sve ostalo sto se tice tockova sasije i masine je isto.

• U prolazu, 25 postova

Da znam koje su izmene ali me bune podaci, da ne govorim o razlici u ceni. Za sve osim modele 2001-2003. cena je 500 i nesto dinara za par dok je za ove 1700 i nesto... Nije mi toliko bitna cena koliko me bune podaci pa sam hteo da pitam.

Ja sam platioza 91god 1500din, to je kada hocu preko majstora da narucim pa malo vise para stavio u dzep, jos sam ja montirao. Tek sam posle par dana video na KP sajtu da ima za 600din.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja