Jump to content

Moto Zajednica

14. Moto GP Motegi, Japan

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Lepo se pohrvaše, mislio sam da će bar jedan u livadu... ::) Napokon malo razonode, ali ovaj smrdljivi isprekidani link, ništa lepo video nisam, sve sami slowmotion... :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Sachs Mad Ass 125

Dakle majstor ostaje majstor (Rossi)...digli su mi pritisak u zadnjih par krugova na inače skoro pa dosadnoj trci....Yamaha definitivno ne ide kao Honda ili Ducati,bar ja stičem taj utisak....ali Rossi je nenadmašan,neće on u penziju još dugo...!

Potpuno se slažem. A komentatori...  >:( >:(>:( meni se kosa diže na glavi a kreteni se smeju !!!  Ne mogu to da shvatim nikako.

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: kawasaki

Prvi put sam gledao trku preko sport klub-a, komentatori bolje da cute, samo me zabune sad i ono sto znam nisam siguran, a sto se tice trke jedna opustena i dosadna trka u kojoj su jedine interesantne scene bile od strane Ben-a i u zadnjim krugovima od Rossija i Lorenza, mnogo nedostaje mali hobit, mislim da bi bilo interesantnije.., Stoner bez greske, za svaku pohvalu...

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: kawasaki

GRAND PRIX OF JAPAN

MotoGP Race Classification 2010

Motegi, Sunday, October 03, 2010

Pos. Points Num. Rider Nation Team Bike Km/h Time/Gap

1 25 27 Casey STONER AUS Ducati Team Ducati 160.0 43'12.266

2 20 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team Honda 159.8 +3.868

3 16 46 Valentino ROSSI ITA Fiat Yamaha Team Yamaha 159.7 +5.707

4 13 99 Jorge LORENZO SPA Fiat Yamaha Team Yamaha 159.6 +6.221

5 11 5 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 158.4 +27.092

6 10 58 Marco SIMONCELLI ITA San Carlo Honda Gresini Honda 158.2 +30.021

7 9 19 Alvaro BAUTISTA SPA Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 158.1 +31.826

8 8 11 Ben SPIES USA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 157.9 +35.572

9 7 14 Randy DE PUNIET FRA LCR Honda MotoGP Honda 157.1 +47.564

10 6 7 Hiroshi AOYAMA JPN Interwetten Honda MotoGP Honda 157.0 +49.598

11 5 33 Marco MELANDRI ITA San Carlo Honda Gresini Honda 157.0 +49.999

12 4 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 156.9 +50.703

13 3 40 Hector BARBERA SPA Paginas Amarillas Aspar Ducati 156.9 +51.422

14 2 41 Aleix ESPARGARO SPA Pramac Racing Team Ducati 156.8 +52.843

15 1 36 Mika KALLIO FIN Pramac Racing Team Ducati 155.5 +1'14.668

Not Classified

65 Loris CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 158.0 3 Laps

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Lorenzo je pokazao da je dorastao doktoru :-\ ali je ipak bilo ono "pa gde ces ti mali,cekaj jos malo ;)",Stoner perfektan,Dovi bez ispada a i Edwardsa moram pohvaliti. Na kraju Dukac pobedi u Japanu :o

• Ne silazi, 6515 postova
  • Motocikl: konzerviran

Au!

Dobra ova Yamahina kosilica sa brojem 46  ;D

Lorenzo je jos jednom pokazao da ume jako dobro da koristi vec istrosene gume,al' kad je Doktoru sprava u redu...

Izuzetno finale.

Uopste citava trka je odvezena u vrlo visokom ritmu.Stoner i Dovi su mislim sve krugove napravili ispod 1,48 (kvalifikacije su bile 1,47 i nesto sitno).

Znam da to ovde "nekima" nece da se svidi,al' Sic je odvezao skroz o.k  :D

De Puniet nikako da provali krivinu pre mosta.Sve zajedno,probe i trka,bio je u sljunku bar 10 puta.

Ducati misterija,narocito sa Haydenom u sedlu.Stoner je kukao ceo vikend i odveze svemirski  ???.Mozda mu to taktika,da zavara neprijetelja.

• Drug član, 3618 postova

Inače, Valentino je na trci koristio novu evoluciju agregata koja je nešto snažnija od ovosezonske, dok je Jorge odlučio da novi agregat sačuva što znači da je koristio već korišćen agregat. 

Slabo nesto komentari.

Ne znam jeste li imali priliku da vidite trku moto2.

Naravno da je Elias objasnio  :),ali htedoh nesto drugo.

Nisam siguran kako se zove lik,znam da mu je prezime Hernandez,inace prilicno spektakularan stil voznje gaji-imao je pad vrlo slican onome pokojnog Tomizawe i provukao sa maltene bez i jedne ogrebotine.Za trenutak mi je zastao dah  :o.

Odma' posle trke motoGP,iskopali novinari predjasnje duele Rossija sa Sete-om,Stonerom...jer se izgleda Jorge nesto zalio,sta li  ???

Nisam pratio bas sa mnogo paznje,pa nisam uspeo da provalim jel' to stvarno bilo ili je novinarska patka,eto da ima sta da se kaze.....

• Drug član, 3618 postova

Jorge Lorenzo je rekao da je Valentino Rossi bio preagresivan.

Rekao je: "U 2005 - Lorenzo je podsetio - Bio sam kažnjen u Motegiu zato što sam izbacio Alex de Angelisa. Dva sata kasnije Valentino uradi istu stvar Melandriu, i ništa se ne dešava. Ovakva trka je svakako sjajan šou za svakoga; za ljude koji gledaju i ljude koji učestvuju. Možete osetiti opasnost: prilikom kočenja sa 300 km/h ili na skretanju pri 170 km/h. Vi dovodite sebe u opasnost, a u ovom slučaju bez razloga. Obzirom da se takmičimo za isti trkački tim, imati dva vozača koji na kraju završavaju u šljunku ne pomaže zaista nikome. Imali smo sreće da se to nije dogodilo. Rossi je jednostavno takav. Veoma je agresivan. Dodirnuo me je dva ili tri puta danas. Isto učinio i sa Gibernauom u Jerezu, i Stonerom na Laguna Seci, ali jednog dana bi mogao da se nađe na kraju koji prima, ja sam više "napaljeniji" nego Sete i Casey. " Izvor GPOne.

Inače, Lorenzo je posle trke tražio mišljenje od Yamahine upprave o Valentinovim postupcima i Lin Jarvis smatra da su Valentinovi postupci prema Jorgeu u ovoj trci nekorektni, a Furusawa je otišao da popriča sa Rossiem i tražio od njega da ima drugačiji pristup prema Yamahinim vozačima.

U ovoj vesti GPone otkriva da sledeće godine ipak ostaje zid između Lorenza i Spiesa.

Jedino mozda kad je u pitanju Stoner,moglo bi mozda da se kaze da je preterao,ali to je ipak sport.Da se tako nesto desi u Superbike-u niko to ne bi ni pomenuo.

Ako Lorenzu smeta,nek ostane iza  ;).Nesto nisam primetio da je pokusao da izbegne kavgu.Uostalom ako se malo bolje pogleda snimak ove i one cuvene borbe sa Gibernauom,moze jasno da se vidi ko je preterao.

Neka i postane sampion,zasluzio je.To je na kraju krajeva i sam Rossi rekao.Samo ovakvim ponasanjem tesko da ce postati pravi naslednik svog timskog kolege.Povredjen mu je ponos jer u direktnom duelu vec drugi put izasao kao gubitnik,pred ocima citavog sveta.I ovi majmuni iz uprave sta se koji moj mesaju.Nek sednu oni u sediste,pa da vidimo kako bi to bilo.

Eto i cinjenica da ce zid ostati govori kakvog je karaktera i sam Lorenzo.

Usput vec sam cuo komentare,da ova situacija nikako nece pomoci Valentinu da odobrovolji glavonje da mu dopuste da proba Ducati posle Valensije.

• Svrati ponekad, 153 postova

Dva komentara od mene

Prvi-stomak mi se prevrće kad vidim lorenca koji uvodi praksu gledanja starta moto2 trke!Doktor je uveo marketing u ovaj sport i svi smo se primili.ok. postoji milion načina da se osvoji naklonost publike(pre svega one koja uživo gleda trku,a tu nema foliranja ),i nema potrebe za jeftinim kopiranjem.

drugi-fantastična vožnja Karela Abrahama,sjajan uspeh za dečaka koji ove godine nije imao previše sreće(ili je imao previše muda).oduševljen sam.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Potpuno se slažem sa prontom, a želeo bih da dodam i da je Rossi rizikovao i svoj pad, čak izleteo sa staze pri preticanju, dakle ne vidim nikakvu nameru da obori Lorenza, nisu radili ni laktovi ni kolena, po mom mišljenju sve je bilo u granicama pristojnosti, ali ovo je muški sport, nije balet.

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Prosto, Rossi je bio gladniji pobede na Lorenzom i bio je hrabriji. :) Lorenzo je sjajan vozac, tu nema dileme, ali prosto nema svoju licnost. Suvise  imitira Rossija.

Nego, i meni se ucinilo da je Rossi pomerio motor par mm napred, pre nego sto je semafor oznacio start. Kakva su pravila koja regulisu start trke?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja