Ronin 82 Napisano Septembar 26, 2010 U prolazu, 85 postova Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji Motocikl: Kawasaki ZX6R 636 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, na ovom sajtu http://www.moto-berza.com/vesti.php?kom=275&vest=275 sam procitao tekst da se mala Ninja 250 R, proizvodi u dve varijante, odnosno u prigusenoj od 33 KS (takvu ja imam) i u neprigusenoj od 45 KS (kakvu bih ja zeleo da imam ;D). E sad, zanima me da li se radi o dva razlicita tipa agregata ili na ovoj Ninji od 33 KS postoje neke blokade koje joj ogranicavaju snagu i ako postoje kako ili u kom servisu bih mogao da ih skinem. Unapred hvala na odgovorima koje nestrpljivo ocekujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 26, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nema blokade nego je jednostavno spor, možeš da staviš veći karb, visokoprotočni filter (KN ili nešto slično), neki nadrkani top i da makneš limitator obrtaja sa CDI-ja. Na sve ovo maximalan realni rezultat bi bio oko 40 ks, tih 45 konjskih snaga je vjerovatno neko greškom napisao pošto je to snaga modela od 400 kubika koji treba da se pojavi 2011godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Septembar 26, 2010 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gomila motocikala,cak i mnogo vecih od Ninje 250,postoje u "ustrojenoj" verziji. Mozda i znate,ali to je vezano za vazece propise u evropskoj uniji. Da sad ne palamudim mnogo o tome..... Sam agregat 250 nema mnogo vecu maksimalnu snagu od ove koja se pominje,pa verujem da intervencije nisu tako komplikovane,kao recimo na nekom motociklu od 600 ili 750 ccm. Pregledaj dobro usisni sistem.Otvaranje leptira,precnik kolektora (usisnih guma) i tako te sitnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Septembar 26, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ima honda cx 500 za nemacko trziste i ona ima 30 konja, dok ova sto ja imam ima 50 a potpuno iste masine i koliko se secam procitao sam negde i mislim da je razlika u auspusima ili tako nesto neka glupost u svakom slucaju. Proveri ti sve sto se tice dovoda goriva, paljenja i izduva. Najbolje bi bilo kad bi imao da uporedis tvoj motor i taj sa vise konja onda bi najlakse znao gde su tvoj ustrojili i kako da to otklonis. pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Septembar 26, 2010 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan to je sigurno neka odvala, ne postoji Ninja250 sa 45ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ronin 82 Napisano Septembar 27, 2010 U prolazu, 85 postova Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji Motocikl: Kawasaki ZX6R 636 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji Ninja 250R od 45 KS i koliko sam ja uspeo da izguglam pravljena je samo za americko trziste. Znate li neki dobar servis u kome bih mogao sve gore navedeno proveriti i uraditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji kod na servis gdje mogu da ti zamjene ulje bez da nešto ne zaseru, a ne da ti otvore 4T mašinu. Nađoh i ja sada, da su imali verziju koja može da navrti do 14000obrtaja, imala je drugačije karburatore, kompresija je dignuta sa 12:1 na 12,4:1 i paljenje je pomjereno vjerovatno preko CDIa. E ako nađeš nekoga u Evropi ko je sposoban da ovo uradi za cjenu manju nego košta jači motor, javi mi odmah i ja sam zainteresovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...