Jump to content

Moto Zajednica

carina,PDV i ostale dadzbine

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Kolege,jel zna neko koliko kosta carina i porez ako je motor neko vreme u srbiji kao stranac.....??

znaci usao je u zemlju a nema ni jedan papir o ulasku nego samo saobracajnu svajcarsku.....

cuo sam da je skuplje jer se placa onda spediteru da on to premuva preko grane pa tek onda da se napravi papir o ulasku u zemlju!!!

malo da mi razjasnite te procedure da vidim sa koliko para ce da me izadje sve to.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1260 postova

Kolege,jel zna neko koliko kosta carina i porez ako je motor neko vreme u srbiji kao stranac.....??

znaci usao je u zemlju a nema ni jedan papir o ulasku nego samo saobracajnu svajcarsku.....

cuo sam da je skuplje jer se placa onda spediteru da on to premuva preko grane pa tek onda da se napravi papir o ulasku u zemlju!!!

malo da mi razjasnite te procedure da vidim sa koliko para ce da me izadje sve to.....

Zasto bi bilo sta muvao? Postoji redovna procedura

da li mozes da mi pojasnis kakva procedura i kako to sve ide....??

da kad me pricaju tako o necemu sto ni sami ne znaju da mogu da ih prekinem i kazem e aj ne se*i  :)

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Moze sve da se odradi odavde... i odjava i ulaz u zemlju... a onda ide redovna procedura carinjenja... dakle, ne mora motor nigde da izlazi a ni ti :)

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Moze sve da se odradi odavde... i odjava i ulaz u zemlju... a onda ide redovna procedura carinjenja... dakle, ne mora motor nigde da izlazi a ni ti :)

Jel si siguran? Ja sam prošle godine morao da se provozam do granice sa Hrvatskom kako bi naši carinici lupili pečat da je vozilo za uvoz.........

onda sve to Marko011 mozda zavisi od speditera....

znaci ne moram da placam neke dodatne gluposti,kazne ili poreze na to sto je motor usao u zemlju i u njoj je vec neko duze vreme???

Nacuo sam da kada se dovozi motor od preko da mora da odstoji na carini mesec dana radi provere porekla i cega jos.....

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Neplacas nikakve poreze vise sto motor stoji duze u zemlji samo ovi na carini to nesmeju da znaju..  ili zapali preko grane sa motorom ako je reg.  i udji u zemlju ponovo ili odjavi odavde motor i nek ti spediter napravi ulazne papire bez pomeranja motora iz garaze..  Zavisi od speditera ali od 100 - 200 jura pravljenje ulaznih papira i sve je regularno nemas prige...

@Veljabandit

Ne bi da vodim raspravu ovde ko sam i sta sam i posebno tebi da se pravdam...pojedine kolege sa foruma me znaju i nemas uopste prava na ovakve prozivke....

ovu temu sam pokrenuo jer imam motor koji hocu da carinim a do sada to nisam radio.....a ti posto mislis da ja to hocu da zloupotrebim,to je tvoja stvar i molio bih te za zaobidjes ovu temu !

hvala

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L

Motor sa stranim tablicama mora da se prijavi za carinjenj najkasnije (ako se ne varam) desetak dana od datuma ulaska u zemlju. U suprotnom si u carinskom prekrsaju, ide debela kazna, oduzimanje motora i prekrsajna prijava. Znaci legalno ne mozes nista da zavrsis, nego moras da promuvas. Posto imas srece da zivis u zamlji Srbiji, to nije nikakav problem, ulaz (papir u kome pise da si prijavio ulaz stranog motora u zemlju) kosta 150e, a ko ce da ti ga nabavi, moras sam da se snadjes. Procitaj pazljivo sve odgovore, ljudi su ti sve rekli sto treba da znas, jedino ako ces da ti se crta.

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Nece ti niko preko tel. reci da moze da se promuva ( jedino ako se sa nekim poznajes ) Moras licno u cetri oka sa spediterima, i pozuri, jer i njih ( Carinike ) hapse za org. kriminal. Nemoj pogresno da me shvatis, nije to neki veliki kriminal sto ti hoces, ali po zakonu se tako neradi. I moze da se desi da jos sutra moze, a vec prekosutra ne.

hvala TT600 ali ja ne znam jos uvek ni jednog speditera tako da moram da preko nekog kolege bajkera upoznam nekog za ovakav poduhvat....

ali ne bitno,hvala na savetu

videcu u sto skorijem roku da nadjem nekog i da zavrsim to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja