Bishke 263 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Kolege,jel zna neko koliko kosta carina i porez ako je motor neko vreme u srbiji kao stranac.....?? znaci usao je u zemlju a nema ni jedan papir o ulasku nego samo saobracajnu svajcarsku..... cuo sam da je skuplje jer se placa onda spediteru da on to premuva preko grane pa tek onda da se napravi papir o ulasku u zemlju!!! malo da mi razjasnite te procedure da vidim sa koliko para ce da me izadje sve to..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Kolege,jel zna neko koliko kosta carina i porez ako je motor neko vreme u srbiji kao stranac.....?? znaci usao je u zemlju a nema ni jedan papir o ulasku nego samo saobracajnu svajcarsku..... cuo sam da je skuplje jer se placa onda spediteru da on to premuva preko grane pa tek onda da se napravi papir o ulasku u zemlju!!! malo da mi razjasnite te procedure da vidim sa koliko para ce da me izadje sve to..... Zasto bi bilo sta muvao? Postoji redovna procedura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan da li mozes da mi pojasnis kakva procedura i kako to sve ide....?? da kad me pricaju tako o necemu sto ni sami ne znaju da mogu da ih prekinem i kazem e aj ne se*i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kornjačin Vrač 8 Napisano Septembar 22, 2010 Džedaj vitez, 289 postova Lokacija: Ruma / Guangzhou Motocikl: Yamaha Dragstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim odgovore i ako taj neko zna da li i samo agregat uvezen, prolazi istu proceduru...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Septembar 22, 2010 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Moze sve da se odradi odavde... i odjava i ulaz u zemlju... a onda ide redovna procedura carinjenja... dakle, ne mora motor nigde da izlazi a ni ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Septembar 22, 2010 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Moze sve da se odradi odavde... i odjava i ulaz u zemlju... a onda ide redovna procedura carinjenja... dakle, ne mora motor nigde da izlazi a ni ti Jel si siguran? Ja sam prošle godine morao da se provozam do granice sa Hrvatskom kako bi naši carinici lupili pečat da je vozilo za uvoz......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan onda sve to Marko011 mozda zavisi od speditera.... znaci ne moram da placam neke dodatne gluposti,kazne ili poreze na to sto je motor usao u zemlju i u njoj je vec neko duze vreme??? Nacuo sam da kada se dovozi motor od preko da mora da odstoji na carini mesec dana radi provere porekla i cega jos..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1184 Napisano Septembar 22, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Neplacas nikakve poreze vise sto motor stoji duze u zemlji samo ovi na carini to nesmeju da znaju.. ili zapali preko grane sa motorom ako je reg. i udji u zemlju ponovo ili odjavi odavde motor i nek ti spediter napravi ulazne papire bez pomeranja motora iz garaze.. Zavisi od speditera ali od 100 - 200 jura pravljenje ulaznih papira i sve je regularno nemas prige... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Motor odjavljen je on samo mi treba carina,odnosno ulaz u zemlju..... posle cu ja sam da se bakcem sa registracijom i ostalim..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1184 Napisano Septembar 22, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan javi se bilo kom spediteru i zvrsavas bez problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 23, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan e pa super..... ne moram da se cimam onda..... jos samo da se malo nakote pare i krecemo u proces ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Septembar 23, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan shpediteri uzimaju 100-150e ako nemash ulaz a na granici je to 20-30e .. barem bilo tako pre dve godine u Beogradu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 26, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan da li moze motor da se varini ako stoji u garazi i ne teram ga na granicu ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Septembar 26, 2010 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ti neki murijas koji bi sad da cuje ime speditera koji to moze da odradi... a moze... sve moze... Iskuliraj brate, ovo je javni forum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 26, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan @Veljabandit Ne bi da vodim raspravu ovde ko sam i sta sam i posebno tebi da se pravdam...pojedine kolege sa foruma me znaju i nemas uopste prava na ovakve prozivke.... ovu temu sam pokrenuo jer imam motor koji hocu da carinim a do sada to nisam radio.....a ti posto mislis da ja to hocu da zloupotrebim,to je tvoja stvar i molio bih te za zaobidjes ovu temu ! hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Septembar 26, 2010 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Ti da hoces da ga carinis to bi uradio kod speditera a ne ovde da piskaras i pitas gluposti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Septembar 26, 2010 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Motor sa stranim tablicama mora da se prijavi za carinjenj najkasnije (ako se ne varam) desetak dana od datuma ulaska u zemlju. U suprotnom si u carinskom prekrsaju, ide debela kazna, oduzimanje motora i prekrsajna prijava. Znaci legalno ne mozes nista da zavrsis, nego moras da promuvas. Posto imas srece da zivis u zamlji Srbiji, to nije nikakav problem, ulaz (papir u kome pise da si prijavio ulaz stranog motora u zemlju) kosta 150e, a ko ce da ti ga nabavi, moras sam da se snadjes. Procitaj pazljivo sve odgovore, ljudi su ti sve rekli sto treba da znas, jedino ako ces da ti se crta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ok,necu da se svadjam na forumu... Sutra cu okrenuti neke telefone i pitati za speditera... vama hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Septembar 27, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nece ti niko preko tel. reci da moze da se promuva ( jedino ako se sa nekim poznajes ) Moras licno u cetri oka sa spediterima, i pozuri, jer i njih ( Carinike ) hapse za org. kriminal. Nemoj pogresno da me shvatis, nije to neki veliki kriminal sto ti hoces, ali po zakonu se tako neradi. I moze da se desi da jos sutra moze, a vec prekosutra ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan hvala TT600 ali ja ne znam jos uvek ni jednog speditera tako da moram da preko nekog kolege bajkera upoznam nekog za ovakav poduhvat.... ali ne bitno,hvala na savetu videcu u sto skorijem roku da nadjem nekog i da zavrsim to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...