Jump to content

Moto Zajednica

Endurke savet

Recommended Posts

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Au ljudi moji ovo je moja nova kura za mrsavljenje.. Uzo od drugara da probam, ludnica. Ali nisam ga zavrcao jel je nov klip.  :)

J853V_photo075f.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Fino te Ivan x pitao kakvi tereni i što očekuješ od motora . Ako hoćeš baš hard onda moraš malo poraditi i na svojoj fizičkoj spremnosti jer baš baš treba biti spreman da bi čovjek vozio neke motore a ako hoćeš da se vozikaš naokolo  onda ti je svejedno i uzmi onaj sa što širim sjedištem. Iz ove grupe ja bih za sebe odabrao DRZ zbog težine, jeftinog održavanja, pouzdanog agragata,... ukratko idealan motor za amatere i puno više od toga. I ovi ostali ukoliko su dobro održavani su sjajni motori .

Ja ima ttr i wr 250f, ttr sa dobrim gumama je nezaustavljiv, nema đe neće proć, jeftino održavanje,vozi se kao biciklo ali nastaje problem kada se neđe zaglavim (u šumi, potoku,proplanku, smetu...) onda je povuci potegni, problem je i kad vidim da ću da padnem ja samo siđem sa motora a 165 kg kad krene da pada ima i štete .Dok wr je igračka sa kojom radiš što zamisliš, kad se zaglaviš fino pod ruku i na lijevo krug, padnem i nema štete a o eksploziji snage neću ni da pričam -svaki put kad sjednem dobro pazim da nijesam sjeo previše pozadi jer ode na zadnji, prašta greške dok sa 450 mislim da to nije slučaj. E hebe ga skupo održavanje, radni sati i malo veća potrišnja tj mala autonomija .

Znači izmi u obzir puno stvari, koliko daleko živiš od terena za vožnju, da li  hoćeš da voziš samo na jednoj lokaciji i tu da divljaš ili želiš da obilaziš Srbijicu putevima kojima se ređe ide, koliko ćeš često upražnjavati ovakve vožnje,  ....... . Srećno sa izborom i nije mi jasno kako nema više zaljubljenika u enduro kad  živimo u ovako lijepoj državi. poz

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Nemojte zezati coveka ;D Nisam ja vozio nijedan pa sam odgovorio ;D ;D ;D

pa zato ovi sto su vozili i nece da odgovore,jer su najbrzi sa odgovorima oni koji nikad nisu seli na pomenute motore

Guest Stevan Husqvarna

Jel bi mogao to malo da obrazlozis ? Moje iskustvo je da je agresivniji od svih enduro jednocilindrasa, sem KTM-a, a vozio sam ih vecinu. Ogibljenje je bolje od 90% jednocilindrasa, jedino ga hebe sediste, ali sam bez problema i odmora putovao na ture od po 200 km.

Moja Husqvarna je jaca od DRZ-a, provereno ;D Ali ide do 00!

To je jednocilindras koji se aka. Zavisi od primerka do primerka. Bolje ti je da uzmes ocuvanu Kawu nego izlomljen KTM. Gledaj sve modele, pa koji prvi natrci da bude extra...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

pa zato ovi sto su vozili i nece da odgovore,jer su najbrzi sa odgovorima oni koji nikad nisu seli na pomenute motore

Zato ja mudro ćutim i pratim temu  ;)

Zato ja mudro ćutim i pratim temu  ;)

govorim tiho i vodim psa sa sobom :)

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Koji sam ja maler ljudi moji, kolko sam izaso da se vozim naisla murija i pocela da me juri..  ::) haha, niza i gas  ;D sakrio sam se u groblje jedno 20 min jel obicno kruze po selu jedno 2 kruga  :D

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Jel bi mogao to malo da obrazlozis ? Moje iskustvo je da je agresivniji od svih enduro jednocilindrasa, sem KTM-a, a vozio sam ih vecinu. Ogibljenje je bolje od 90% jednocilindrasa, jedino ga hebe sediste, ali sam bez problema i odmora putovao na ture od po 200 km.

Pa pazi druze, nisam ga ja nesto dugo vozio, ali prvi utisak.

Posle moje XTine kad sam seo nikako da krene, sve vuce ali se bas nesto i ne kolju.

Imam jedan pravac gde sa Yamahom postignem 130 a drz je jedva 110 tako.

Dobro i logicno je da ce da vuce sporije ali sam ipak ocekivao nesto jace(Mozda i zato sto ima aftermarket auspuh pa mu pravi knedlu na malim obrtajima....)...

Da sediste je malo "malo" ali je udobno za kakvo sam mislio da ce biti.

Motor za grad kida(SM), ali za duze ture(zbog 1 cilindra, snage, udobnosti, zastite od vetra)...mozda bolje neki drugi... :)

Mada ovaj Ka Te Em

• Enduraš, 6391 postova
  • Motocikl: CRF300L

Onda si vozio neki los ili ugusen primerak. Recimo Honda XL ide bolje od XT600, a DRZ ide bolje od XL-a i to poprilicno. Moj ima KN filter, otvoren auspuh, mozda i vece dizne (to treba da proverim zimus), a takva prepravka po iskustvu drugih donosi skoro 20% bolje performanse. Mozda je i to u pitanju, sta znam. Uglavnom, ostajem pri tome da konkretno moj primerak ide bolje od svih endurki sem ktm-a (LC4 640, njega sam vozio). Mada je i taj KTM kog sam vozio bio nesto budzen.

• Zainteresovan, 560 postova

+Acin DRZ je S model...

E model je laksi i snazniji.

A i ovo hvaljenje KTM-ova mi nije jasno...

Aj kada su u pitanju noviji motori ali ovi stariji...

Cim neko vidi KTM-a,kao da je video svemirski brod.

Ako japanci nisu boljeg kvaliteta,sigurno nisu losiji.

A o kurbli sa leve strane da i ne govorim.

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

aj da ne otvaram novu temu, jel ima neka fora za endurce iz Shvajcarske tj dal ima neka fora sa njihovim zakonima pa je veliki broj motora veshtacki ogranicen?

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Tacno tako.

"Štrojenje" je u glavnom radi smanjivanjem otvora na usisu.... Otvoriš im usis kako treba, našteluješ karb(ove) i da vidiš snage i miline ;D

Ja sam na TT presao sa cvaje 250ccm. Prvi utisak je bio...ne daj boze koliko je ovo lenjo. Danas namontirani novi difuzori jer je na stare falshirao vazduh,Marko farbach doterao malo ventile...sasvim druga prica. I dalje nije kao cvaja ali je dovoljno jak da se isalte par brzina nazadnjem :)

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Chinjenice:

- obrtni moment identichan (6500 rpm),

- konjske snage identichne (44 ks)

- krajnje brzine identichne (oko 150 km/h)

- tezhina na strani Yamahe (Y ~ 155 kg, H ~ 190 kg)

Shta to govori? ;)

Edit: Ocu i ja da branim neku sektu! ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja