Jump to content

Moto Zajednica

Gume za enduro motore HAIDENAU K60 (odmila ih zovemo AjdeSad)

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Bio ja danas kod Jigoro Cano,

Vidim dve gume zapakovane ( prednja i zadnja ), kaze - narucila devojka sa foruma . Sutra bi trebalo da joj stignu. Nesto razmisljam, dok se vi ovde premisljate dal cete u Rumuniju il Madjarsku, il kod koga - devojke ce da pokupuju gume ! :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nego, gledam K76 gume, cini mi se sasvim OK guma, obzirom da set kosta 140e i to u BMW dimenzijama. Na ADVRider-u kazu da se u odnosu na Meceler Tourance razlika vidi samo na brzinama preko 140km/h gde K76 pruza 80% onoga sto moze Meceler, dok je na makadamu i zemlji bolja od Mecelera.

http://www.heidenau.ro/cauciucuri-heidenau/paginaso-browse/categoria-405

Cenu u RON mnozite sa 0.24

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

AjdeSad da nadjem sebi neke druge gume... zvao sam i ovih kanda nece biti skoro...

Biće, strpi se malo ;)

• Drug član, 1961 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Danas mi stigle ove gume. Set sa 140 zadnjom mi je ispao 162e. Dot 0911 :) Mislim da razlika od 10-15e u odnosu na cenu koju pominjete nije vredna cimanja i visemesecnog planiranja nabavki ovih guma.

Sad cekam da motoboxu stigne unutrasnja 140 pa da montiram.

PS: Nema vise izgovora na Kepijadi!

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Danas mi stigle ove gume. Set sa 140 zadnjom mi je ispao 162e. Dot 0911 :)

Nice, prva nedelja marta :takoje: friške... a i odlična cena ;)

Popsy ja ih uzeo zbog tvog i Busmanovog rivjua. Kad ih probam dobicete ili pice ili cusku od mene. :) Gume sam uzeo od forumasa tako da pomazem lokalnu (bjb) preduzetnicku inicijativu.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

samo nemoj kao Busman i Vlajko da počneš da divljaš sa novim gumama :aha:

• Podržavam 1

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

U jee.. oces zahvalnicu? :D

Turaj gume i budi spreman..

unutrasnje ima matori na buvljaku.. sigurno ti moze poslati brzom postom :jee:

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Popsy ja ih uzeo zbog tvog i Busmanovog rivjua. Kad ih probam dobicete ili pice ili cusku od mene. :) Gume sam uzeo od forumasa tako da pomazem lokalnu (bjb) preduzetnicku inicijativu.

Bice sigurno bez onog drugog ili. ;)

A evo imamo priliku da vidimo pohabnost na odredjenoj kilometrazi.

To sigurno zavisi od nacina voznje, tezine vozaca (i suvozacice), i podloge po kojoj se vozi.

Ja sam presao 2500km do momenta kada je napravljena fotka, bez suvozaca, po raznim terenima, od cega imam sigurno 1500km asvalta. Jos nisam skinuo saru do ojacanja po sredini.

K601.jpg

Jager je presao 6000km, takodje po raznim terenima, 30kg je tezi od mene :D i cesto se vozi sa Gogom. Ne znam njegov odnos asvalt/off, ali pretpostavljam da nam je stil voznje slican, tj. umeren i bez masaze.

K60.jpg

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Jager je presao 6000km, takodje po raznim terenima, 30kg je tezi od mene :D i cesto se vozi sa Gogom. Ne znam njegov odnos asvalt/off, ali pretpostavljam da nam je stil voznje slican, tj. umeren i bez masaze.

Sada sam već na preko 8000 sa ovim gumama :D Otići ću do garaže da slikam, pa ću postaviti sliku.

Veći deo sam vozio sam, mnogo asfalta. Na žalost, mnogo km sam utukao na ravnim asfaltnim relacijama (Vojvodina.. eh :( ) pa se po sredini najviše i potrošila i malo skockala. Prednja mi se, naravno, manje potrošila :D

Mislim da ću moći da teram bez problema još bar 2000 (iliti-mesec dana), a posle nove gume. Naravno, isto AjdeSad :)

Stil vožnje... paaaaa, umeren, u pravu si. Asfaltom držim putnu brzinu između 100 i 120 km/h.

Inače, otišla mi je zadnja unutrašnja, svakih 5-6 dana moram da je dopumpavam. Nedavno je pritisak bio 1.3 ! Osetio sam ja da sa Gogom na motoru, malo "zanosi" :D Dobro da sam stao da dopumpam gumu, hehe :D

Sada sam već na preko 8000 sa ovim gumama :D Otići ću do garaže da slikam, pa ću postaviti sliku.

Mislim da ću moći da teram bez problema još bar 2000 (iliti-mesec dana), a posle nove gume.

:staa: :staa:

Hoces reci da ce im na 10.000km biti kraj ?! :zbunjen:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Paaaaaaaaaa.. otprilike, DA. Sve preko te kilometraže će biti zeznuto za bilo kakav iole ozbiljniji offroad. Biće jako malo "mesa" na kramponima. Inače, danas sam kod Bačke Topole stao kod jezera, čisto da ispušim jednu. Povratak na asfalt je bio kroz nekih 300m blata i zemlje. Ništa zahtevno, dakle light off. Mogu ti reći da je primetno slabije hvataju sada, nego kada smo se motali po Kosmaju :)

Ali kako god, mislim da je i 10.000 sasvim OK.

Jaaaaaaaao, nisam slikao gume... ODOH DO GARAŽE :D

Imas ti tu za asvalt jos 4 `iljadice, al` si sa off-om zavrsio pricu.

Sta znam, verovatno je Scout meksi od klasicne K60, pa shodno tome bolje drzi na asvaltu, ali i krace traje. Ja sam iskreno ocekivao da moze da tera bar 15.000km.

Sad se otvaraju pitanja sta je, i za koga bolje. Da drzi bilo kakv asvalt - drzi. Da ide u off bez takmicarskih afiniteta - ide. Ali, 10.000 mi nekako malo. :neznam:

A mozda treba ti malo da smrsas, ipak joj pravis opterecenje :D ... i svakao joj ne prija nizak pritisak vazduha.

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Inače, otišla mi je zadnja unutrašnja, svakih 5-6 dana moram da je dopumpavam. Nedavno je pritisak bio 1.3 ! Osetio sam ja da sa Gogom na motoru, malo "zanosi" :D Dobro da sam stao da dopumpam gumu, hehe :D

Vjerovatno ti pušta samo igla ventila, nju promjeni, nemoj skidati zračnicu dok ovo ne

probaš.

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Vjerovatno ti pušta samo igla ventila, nju promjeni, nemoj skidati zračnicu dok ovo ne

probaš.

U pravu je AnteK, meni su obe moje gume pušĆale vazduh tako da sam svakih 5 - 6 dana morao da dopumpavam.

Prošle godine negde u jesen mi je naš predobri Busman poklonio i promenio iglice i gle čuda :) nema više dopumpavanja, bar ne tako često ;)

10000 je ok kilometraza ako bas dobro drzi na asfaltu. Nema i jare i pare. Popsy jeste presao vise sa starim ali njegove gume su bile toliko kockaste kao da su gume za auto. Sad kad sam trazio gume za sebe gledao sam sve brendove i cak da mi dovezu iz Hrvatske ali nisam nasao gume ni za pribliznu cenu ovih. Najpribliznije (ali ipak skuplje) su bile dunlop trailmax u Hrvatskoj. Doduse nisam pitao jedino za Continental zato sto su iskljucivo za asfalt.

Jageru tebi se guma pojela dosta ujednaceno i nije se skockala sto mi je plus za gume. Ili se ne vidi dobro na slikama :)

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Bane ima li kakvih novosti?

Moja prednja sad vec postaje opasno celava a imam par velikih putovanja planiranih sad za pocetak juna pa moram hitno da je menjam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja