Jump to content

Moto Zajednica

Gume za enduro motore HAIDENAU K60 (odmila ih zovemo AjdeSad)

Recommended Posts

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Eto, sad i ja spremnog konja za Kotlinu imadem. Hvala B@ne! ;)

Do Divcibara pazljivo dok se skine zastita, a gore taman da probas kako lezi po krivinama. ;)

O voznji po makadamu i ostalim off-ovima ces ti da nam pricas. :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Zamenih juce gume i vratio se kuci nasmejan. :) Promena u upravljivosti motora je neverovatna. Do juce sam imao ozbiljan problem sa upravljanjem, za koji su dobrim delom krive stare gume. Detaljnije o problemu u TA temi. Prvi dozivljaj gume je da je prilicno meka. Nadam se da se na asfaltu nece pojesti suvise brzo, sto me posebno brine, jer za razliku od Scouta nema onaj prsten koji pomaze da se guma sporije trosi na sredini. Videcemo... Malo sam je vozio ali lepo mi drzi po suvom. Mnogo sigurnije se osecam nego sa starim gumama. Ono sto mi se ne dopada, ali navici cu se, jeste buka. K60 je prilicno bucna, ali verujem da je tako sa svakom kramponkom. Do sada sam vozio vise cestovnu gumu Pireli Scorpion. Eto, sad i ja spremnog konja za Kotlinu imadem. Hvala B@ne! ;)

Gume K60 postoje sa i bez oznake Scout , ove sa oznakom Scout su tise ! to im je poenta , zato su i skuplje !!!

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Zahvaljujuci jigoro canu postao sam vlasnik seta guma HAIDENAU K60 i za vikend sam presao oko 340km, od toga 130 offroad (Kotlina 2011) i mogu reci sledece.

Gume na suvom asfaltu drze nevidjeno dobro, imalo je par bas zestokih zaleganja i sve je proslo bez da osetim bilo sta sto bi mi poremetilo sigurnost.

Suv asfalt cista 10tka.

Po mokrom asfaltu malo drugacija situacija, zadnja guma hoce malo da zaplese iako nije bas ostra voznja, nista rizicno ali se oseti limit. Mokru belu liniju i zebru izbegavati u sirokom luku. Voznja pod konstantnim gasom u preticanju i na taj nacin prelasku preko bele linije nije bas sigurna varijanta.

Mada, sve to je bilo na nekih 50km od kad sam namontirao gume, a kako procitah potrebno je preci odredjenu kilometrazu da bi se skinuo zastitni sloj pa eto, pripisacu nesto slabiju ocenu tome.

Mokar asfalt 7.

Voznja po suvom kamenjaru bio on sitan ili krupan je dosta sigurna varijanta.

Zadnja guma grabi zestoko dok prednja fino pronalazi sebi put i uz malo spretnosti moguce je ostvariti odlicne brzine sa punom kontrolom.

Suvi makadam 9.

Blato je svakako jako tezak teren koji zahteva puno umeca i koncentracije.

Moj utisak je da bi prednja guma trebalo malo bolje hvatati dok sam sa zadnjom sasvim zadovoljan. Prelazak preko dubokih bara i isto tako blata mi nije prestavio nigde problem. Bez nekog posebnog zaletanja i cimanja sam presao sve prepreke uz dobar deo sigurnosti. Osim u par situacija gde sam se iscimao zbog proklizavanja prednje ali ne toliko da bi dovelo do pada.

Duboko blato i bare dobija ocenu 8 zadnja i 6 prednja.

Nije bilo puno peshcanih puteva, a takodje ni travnatih, ali ono malo sto smo pregazili je bio lak zalogaj. Bez potrebe za spustanjem noge uz sasvim solidne brzine kretanja.

To je moj utisak posle nekih 340km voznje na ovim gumama.

Ako sve ovako ostane narednih 10000km ja cu biti jako zadovoljan i svakako cu iste ponovo pazariti.

Inace, dimenzije guma su:

Prednja 90/90-21

Zadnja 120/90-17

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Da dodam...

Poslao sam mail nemcima sa pitanjem koliki treba da bude pritisak u gumama i dobio ovaj odgovor:

Hello Nicola,

the recomnended tire pressure is

normal condition: front 1,8 bar

rear 2,2 bar

high load: front 2,0 bar

rear 2,5 bar

Best regards,

Thomas Schoenherr

• Podržavam 2

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Zahvaljujuci jigoro canu postao sam vlasnik seta guma HAIDENAU K60 i za vikend sam presao oko 340km, od toga 130 offroad (Kotlina 2011) i mogu reci sledece.

Gume na suvom asfaltu drze nevidjeno dobro, imalo je par bas zestokih zaleganja i sve je proslo bez da osetim bilo sta sto bi mi poremetilo sigurnost.

Suv asfalt cista 10tka.

Po mokrom asfaltu malo drugacija situacija, zadnja guma hoce malo da zaplese iako nije bas ostra voznja, nista rizicno ali se oseti limit. Mokru belu liniju i zebru izbegavati u sirokom luku. Voznja pod konstantnim gasom u preticanju i na taj nacin prelasku preko bele linije nije bas sigurna varijanta.

Mada, sve to je bilo na nekih 50km od kad sam namontirao gume, a kako procitah potrebno je preci odredjenu kilometrazu da bi se skinuo zastitni sloj pa eto, pripisacu nesto slabiju ocenu tome.

Mokar asfalt 7.

Voznja po suvom kamenjaru bio on sitan ili krupan je dosta sigurna varijanta.

Zadnja guma grabi zestoko dok prednja fino pronalazi sebi put i uz malo spretnosti moguce je ostvariti odlicne brzine sa punom kontrolom.

Suvi makadam 9.

Blato je svakako jako tezak teren koji zahteva puno umeca i koncentracije.

Moj utisak je da bi prednja guma trebalo malo bolje hvatati dok sam sa zadnjom sasvim zadovoljan. Prelazak preko dubokih bara i isto tako blata mi nije prestavio nigde problem. Bez nekog posebnog zaletanja i cimanja sam presao sve prepreke uz dobar deo sigurnosti. Osim u par situacija gde sam se iscimao zbog proklizavanja prednje ali ne toliko da bi dovelo do pada.

Duboko blato i bare dobija ocenu 8 zadnja i 6 prednja.

Nije bilo puno peshcanih puteva, a takodje ni travnatih, ali ono malo sto smo pregazili je bio lak zalogaj. Bez potrebe za spustanjem noge uz sasvim solidne brzine kretanja.

To je moj utisak posle nekih 340km voznje na ovim gumama.

Ako sve ovako ostane narednih 10000km ja cu biti jako zadovoljan i svakako cu iste ponovo pazariti.

Inace, dimenzije guma su:

Prednja 90/90-21

Zadnja 120/90-17

Poprilično objektivno, sympa!!!

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Posle 7-8K guma pocinje pomalo da gubi od svojstva..

na mojoj zadnjoj se vide razni oziljci od Kepojebina.. i posle ove zadnje povatao sam koje su joj sad granice.. i to moze jos da se tera, ali sa manje sigurnosti.. ne drzi vise za maslacak, ali i dalje vata i grebe..

prednja vidno manje ishabana.. ali ipak cu ih zameniti obe..

To sve nije nista u odnosu na cepove koji ljudi stavljaju.. naravno da imaju bolje performanse na offu.. ali svi su kukali da su im se izele gume posle samo jedne paklene voznje offa i asfalta.. kombinacija pun gas i tamo i vamo..

Sahara 3 mi se pojela nacisto na 5K.. dezert drzi ko mutav, al se strasno brzo guli..

2 seta felni i guma iziskuji i dva seta plocica.. stalno menjanje i veliko drndanje..

Tako da ostajem pri hajdesada, uzecu opet njih.. za moje potrebe su i dalje VR :takoje:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

slažem se sa Vlajkom samo da dodam da kada se istroše imaju slabiji grip na blatu i vlažnoj travi (govorim o žustrijem offu) ali na suvom i dalje drže extra... ja sam u petak imao jedan pad (baš u blato) totalno netipično za Hajdi (bez najave i najednom) ali sam posle ustanovio da mi je prednja bila na 2,5 bara :lud: kad sam je vratio na 1,8-1,9 više nije bilo problema....

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Danas sam stavio Hei... na ST. Strecnuo sam se na prvom skretanju zato sto se duplo lakse obara motor nego sa proslim gumama koje sam vozio. Bio sam i na autoputu i ok su za vecu brzinu. Verovatno mi treba par dana da se naviknem. Uglavnom imam osecaj kao da vozim drugi motor. U petak idem na voznju 300+km pa cu da stavim utiske posle.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

...kada se istroše imaju slabiji grip na blatu i vlažnoj travi (govorim o žustrijem offu)....

Potpisujem :D

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

koja je cijena ovih scout dal neko zna ? 110 /80 18 i 150/70 17 hvala

Nema Scout u ovoj dimenziji 110 /80 18

U dimenziji 150/70 17 kod mene bila bi 115€ .

• Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Postoji 11o/80-18 ista sara , K60 . Samo sto nije Scout , tj. nije utisana ! ;)

K60 11o/80-18 je zadnja, on pita za prednju.

K60front 11o/80-18 se ne proizvodi.

Oprosti ali moram da te demantujem : 110/80-18 M/C 58S K60 TT Enduro , je puni naziv prednje gume ! :zdravo:

Oprosti ali moram da te demantujem : 110/80-18 M/C 58S K60 TT Enduro , je puni naziv prednje gume ! :zdravo:

Prednja ili zadnja ? :zdravo:

To je zadnja guma, ne prednja, prednje gume za enduro motor ne postoje u tim dim.

http://tinyurl.com/3rersrw

Btw, razlika između K60 i K60 Scout je puno veća od samo "utišane" gume, smjesa je bitno

drugačija.

To je zadnja guma, ne prednja, prednje gume za enduro motor ne postoje u tim dim.

http://tinyurl.com/3rersrw

Btw, razlika između K60 i K60 Scout je puno veća od samo "utišane" gume, smjesa je bitno

drugačija.

:takoje:

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure

Pozdrav!!

Di mogu uzeti K60 u dimenzijama 90/90 21 prednja i 140/80 17 zadnja i koliko su novaca.

Pozdrav!!

Di mogu uzeti K60 u dimenzijama 90/90 21 prednja i 140/80 17 zadnja i koliko su novaca.

Imaš PP !

drugačija.

U kom smislu? Da li je mozda tvrdja i slabije se trosi?

Smjesa je prilagođena puno većem broju kilometara bez pogoršanja gripa, tj. Scout

bolje drži od obične a traje dulje ( a ima i dublje čepove, možda zbog toga :jee: ).

Ja svojim ocima video prednju gumu 110/80-18 ! a vama (nekima) ako ne znanje dopusta da tvrdite sto niste videli "svaka cast" !

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

Ko ima ovu scout gumu u dimenziji 150 -70 R 17 i da daje broj tel naravno, jer bez tel nemogu da vas kontaktiram ..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja