sszgo 10 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dakle probao sam skoro par motora i na nekima se desava 'start uz vibraciju' o cemu se radi kada se krece iz mesta u prvoj brzini, mora malo da se doda gasa inace masina krece da krklja da se gasi stvar se uglavnom ne primeti na ravnom, ali je primetna npr na uzbrdici kod mene to je slucaj nekad (1000 03), na cbr 1000 05 sam primetio dok recimo na novijim motorima cbr 600 08, fazer 600 07, nekako je start veoma tecan i lagan bez ikakvih vibracija sada, pitanje je, sta je krivac za takvo ponasanje ? i jos jedno podpitanje - prilikom menjanja brzina, na novim motorima ne cuje se menjac, upada ko vreo noz u puter dok se kod mene cuje KLAK kad menjam i ne upada tako tecno u brzinu sta je odgovorno za takvo losije ponasanje menjaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Septembar 15, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za ponašanje menjača.... probaj da promeniš proizvodjača/gradaciju ulja koje koristiš, to zna dosta da utiče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Septembar 16, 2010 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan dakle probao sam skoro par motora i na nekima se desava 'start uz vibraciju' o cemu se radi kada se krece iz mesta u prvoj brzini, mora malo da se doda gasa inace masina krece da krklja da se gasi stvar se uglavnom ne primeti na ravnom, ali je primetna npr na uzbrdici kod mene to je slucaj nekad (1000 03), na cbr 1000 05 sam primetio dok recimo na novijim motorima cbr 600 08, fazer 600 07, nekako je start veoma tecan i lagan bez ikakvih vibracija sada, pitanje je, sta je krivac za takvo ponasanje ? i jos jedno podpitanje - prilikom menjanja brzina, na novim motorima ne cuje se menjac, upada ko vreo noz u puter dok se kod mene cuje KLAK kad menjam i ne upada tako tecno u brzinu sta je odgovorno za takvo losije ponasanje menjaca? Pada mi na pamet, da nije mozda na tim motorima koji lakse krecu ler gas nastelovan na malo vise obrtaja. Sta hocu da ti kazem, kod mene je po fabrickom ler na 1200-1300 o/min, ja sam ga spustio na 1000-1100 jer me nervira da mi brunda motor kao da je pod saugom, ali zato uvek moram da dam malko vise gasa kod kretanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 16, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nije do ler gasa meni je palo na pamet da nisu zaprljane dizne i onda malo nestabilnije prima gas pogotovo na niskim obrtajima to cu proveravati uskoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Septembar 16, 2010 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Kada su dizne prljave motor nemirno radi na leru i ima u nekim režimima rada knedele.. Sto se tiče menjaca - ništa čudno. Na japancima koji su prešli 20ak hiljada i više uvek se čuje menjač. Pogotovo na Suzukiju. Dok Bmw i sa 200.000km uleće ko u sir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Septembar 17, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja primetio na dosta motora koje sam probao da je teze krenuti, tj da treba veci gas i da menjac ne ulazi glatko u brzinu dok kod mene na KTM-u lagano se krece bez gasa samo malo sporije pustam kvacilo i saltanje je bas mekano, menjac se ne cuje. Sto se tice menjaca su mi rekli da je 90% do ulja a za kretanje je do toga da karburator bude dobro nastelovan i ociscen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 17, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Kada su dizne prljave motor nemirno radi na leru i ima u nekim režimima rada knedele.. Sto se tiče menjaca - ništa čudno. Na japancima koji su prešli 20ak hiljada i više uvek se čuje menjač. Pogotovo na Suzukiju. Dok Bmw i sa 200.000km uleće ko u sir ispravka, 300 000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 17, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan koji bmw? boxer ili nova k serija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 17, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan znam za boxere a K seriju nisam vozijo ( niti cu) R26 '57 mozes saltati sve brzine dok je motor na stenderu !! bez da mrdas zadnji tocak ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 17, 2010 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan A moze da bude i sistem za proklizavanje u samom agregatu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Septembar 17, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan znam za boxere a K seriju nisam vozijo ( niti cu) R26 '57 mozes saltati sve brzine dok je motor na stenderu !! bez da mrdas zadnji tocak ! To moze i moja Honda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se to desava na thundercat-u, ali zato sto je ler gas dosta nizak, oko 1000 obrt./min, ali kad povecam na 1200-1300 krece normalno, bez ikakvih trzaja. Ja sam smanjio ler gas bas zato sto na leru mnogo brunda i to mi se ne svidja. A sto se tice menjaca, pre 1000km sam menjao ulje ali tal CLICK se nije izgubio. Cuje se samo pri ubacivanju iz lera u prvu i iz prve u drugu, za ostale brzine, malte ne i ne primetim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Septembar 18, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha jeste prvak sveta,ali je isto tako tacno da pravi izuzetno bucne menjace.Narocito pri promeni brzina Kawasaki ima onaj prvi Clack,kad se ubacuje u prvu,ostalo je uglavnom o.k. Na Sukiju i Hondi nisam primetio neke posebne anomalije. Sto se japanaca tice,po mom misljenju Honda definitvno br.1 To kretanje sa vibracijama jasan je znak da ima problema sa kvacilom.Predjasnji je vlasnik sigurno trenirao tockiranje ili jos gore burn-out. Svaka sprava MORA da krene bez ikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kakvih problema sa kvacilom? sta npr? unutra je sve naizgled dobro, i lezajevi i ploce i lamele sve je po propisu, korpa nikakvih risova nema... d anapomenem da nema PROBLEMA pri startu nego jednostavno NOV motor krene jako glatko, koriscen motor (pa rkomada, oko 30K KM) manje glatko, na ravnom se ne primeti ali recimo primeti se na uzbrdici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Septembar 18, 2010 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan I mene bas zanima to za start, primetih i ja to. Doduse na starijim motorima od 10 godina... Ali to sto se cuje menjac je skroz ok. Jos nisam video ili probao yamahu kojoj se ne cuje glasniji 'tap' prilikom menjanja brzine. Fz6 noviji je npr. ubistvo kad sednes sa suzukijevog mekanog menjaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan kakvih problema sa kvacilom? sta npr? unutra je sve naizgled dobro, i lezajevi i ploce i lamele sve je po propisu, korpa nikakvih risova nema... d anapomenem da nema PROBLEMA pri startu nego jednostavno NOV motor krene jako glatko, koriscen motor (pa rkomada, oko 30K KM) manje glatko, na ravnom se ne primeti ali recimo primeti se na uzbrdici to sto trese kad polazi to je karburacija u pitanju .... jer rezim rada tj. prelazak sa lera u dodavanje gasa , nije dobar i moguce je da je smesa razstelovana... to se ne primecuje kod motora gde je ler 1200 i vise obrtaja a kad stavis na 800 onda primecujes da nesto nije u redu .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan u pitanju je injection i imam power commander i mogu da stelujem kolicinu benzina... ili da povecam obrtaje na nekih 1200 mozda ce to resiti problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 18, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan A da kupis automatik? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ko nema st apametno da kaze nek preskoci teme u garazi... u svakom slucaju pre ciscenja injectiona isprobavam wyns tecnost za ciscenje koja se sipa u rezervoar samo mi nije jasno, kako ono moze da ocisti dizne a da pritom ne iznese prljavstinu iz filtera goriva koji je u rezervoaru ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Septembar 18, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice vibracija i karburacije i to je moguce,mada rek'o bi da je tada problem opste prisutan.U smislu da vibracija ima i u startu,pa i kasnije na jednom odredjenom broju obrtaja,bez obzira u kojoj se brzini nalazi menjac. Vrlo cesto je dovoljno samo sinhronizovati karburatore ili u slucaju ubrizgavanja,leptire gasa. Sad,da se vratimo na kvacilo. Kad dodje to takve problematike,ne preostaje nista drugo nego da se sve lepo rasturi,da se nadje manual sa servis limitima i onda lagano redom. Sta moze da bude? Neravnomerna istrosenost lamela,kriva potisna ploca,neispravnost opruga,koje mogu da su naizgled o.k ali od maltretiranja i grejanja oslabe pa ne pritiskaju dovoljno snazno ili pritiskaju nejednako lamele i medju-ploce. Onda izvitoperenost medju ploca,problemi sa korpom kvacila,oslabili ublazivaci trzaja (opruge u korpi) itd,itd,itd. Ukratko nista nije vecno,jos kad se tome dodaju; ne briga u vidu ne odrzavanja,retke promene ulja i ulje loseg kvaliteta,maltretiranje u eksploataciji-tockiranje,burn-out,promena brzina bez kvacila,cesta i nagla ubrzanja.....kvacilu se bitno otezava zivot i skracuje vek. Verujem da nista novo nisam rekao,ali nije na odmet opet se podsetiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan evo kako mozes proveriti dal je u pitanju smesa ili ubrizgavanje ... smanjis ler na 800 recimo i onda dok radi na leru naglo dodas gas ali samo delic sekunde ako stucne i onda nabije gas onda je do ubrizgavanja ako toga nema onda je sto kazu menjac / lamela ???? ne znam probaj ne kosta nista a mozda dodjemo do nekog zakljucka ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se ponasa tako kao sto je PECA BMW rekao. Kad je na 800 obrt, na leru i dodam gas on ima malu zadrsku pa primi gas. A kad povecam na 1100-1200 obrt/min ler onda prima gas linearno. Nema nikakvih stucanja u toku voznje u bilo kojoj brzini i pri bilo kojoj brzini. Da li je problem samo do stelovanja karburatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @pronto ono sto znam da kod mene nije dobro su opruge-ublazivaci starta dakle, ne opruge koje potiskaju ploce, ja ih i nemam nego je tu jedan veliki disk koji potiska ploce nego 6 opruga/federa iza korpe, neke od tih 6 opruga imaju lufta i malo zveckaju na leru sta se tacno desava kada ublazivaci imaju lufta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se ponasa tako kao sto je PECA BMW rekao. Kad je na 800 obrt, na leru i dodam gas on ima malu zadrsku pa primi gas. A kad povecam na 1100-1200 obrt/min ler onda prima gas linearno. Nema nikakvih stucanja u toku voznje u bilo kojoj brzini i pri bilo kojoj brzini. Da li je problem samo do stelovanja karburatora? jeste ! jer kod karbosa imas tri rezima rada ler / iz lera u gas / gas.... znaci prelazak iz lera u gas zadavi motor ... ili u tom trenutku krene mnogo goriva ili mngo vazduha ... prvo proveri Membrane sibera ukoliko je vakumski karburator jer sam to naj cesce sretao da ne valja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Septembar 19, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od prvih simptoma,je zvuk-zveckanje,koje ne prestaje ni kad se pritisne rucica kvacila. Drugo zna da bude,da se pri polasku-otpustanju kvacila oseti bukvalno udar,koji kasnije zbog brzine okretanja nije tako prisutan. A moze da bude i ovo o cemu govorimo.Narocito ako je to neko cackao pa stavio "neke" opruge,da to izgleda kao da je sve u redu. Sve sto rotira mora da je izbalansirano.Ja pravo da ti kazem nisam cuo da postoji neka srpska varijanta da se korpa u tom smislu regenerise,na stranu to budzenje. Znaci ako i imas nacina (po srpski) da te opruge zamenis,ili ih zameni sve ili ni jednu.Mogla bi,ne daj Boze,ta jedna labava opruga da napravi i neku vecu stetu. Resavaj to sto pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...