vlada_d 203 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Moj hand-made poduhvat od pre mesec dana. Ortak pao sa mog motora i sve sto je slomio jeste brzinomer, dok je obrtomer ostao citav, kao da je namerno precizno slomio samo jednu polovinu. Mehanika brzinomera netaknuta, samo ispala, unutrasnja plastika koja ga je drzala - slomljena kao i "caura" koja je bila oko njega. Staklo slomljeno, ma uzas! Za nov kompletan sat ortak nema para i tako vidim da mi nista drugo ne preostaje nego da se malo "poigram"... Ovako je sve to izgledalo pre pada, nije ni bilo u najboljem stanju ovako posle pada, s tim sto sam nekako ubudzio brzinomer i staklo napravio od omota za CD (nemam tu fotku, ali sam krug isekao tj. istopio lemilicom jer je plastika kruta) Onda sam od zdrave caure za obrtomer napravio kalup od poliester-vlaknaste smole (prvo sam cauru oblozio alu-folijom da se smola ne bi zalepila za nju, logicno) uz malo muke pri skidanju, dobio sam kalup taj kalup zatim iznutra namazem uljem i u njega strpam novu kolicinu smole od koje bi, je li, trebao dobiti ono sto hocu I DOBIO SAM!!! opet uz malo muke pri odvajanju, cak je i kalup ostao citav, zlu ne trebao! na njega dolazi finiji poliester kit i posle mnogo, mnogo, MNOGO smirglanja dobijem neki military dezen i bio sam prezadovoljan sto se sve to manje-vise uklapa jedno u drugo (uz jos smirglanja, naravno) onda vlaknastom smolom pricvrstim moga ruku delo na drugu polovinu fabricke plastike i cisto zbog estetike dodam kit i na zdravu cauru zbog...khm...aerodinamike mnogo fine smirgle, mnogo finije smirgle, jos vise zivaca, pa spric git pa vodena smirgla i tako nekoliko puta u krug dok nije doslo vreme za, a sta drugo, nego crni mat sprej. Na kraju je ispalo bolje nego sto sam ocekivao. To bi bilo to, uslikacu i pogled na satove. Sve sad radi i izgleda solidno, mada mu mnogo fali onaj fabricki chrome-look. Mozda profesionalni plasticari to rade na malo drugaciji nacin, ali je meni jedino ovaj pao na pamet/// PS Pitali su me ovi iz kluba da i njima odradim neku slicnu intervenciju...ma nema tih para!!! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 13, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dakle posle svih infantilnih tema koje se svakodnevno otvaraju na ovom forumu, dodje jedna ovakva koja me ostavi bez teksta - svaka ti cast majstore! Samo to mogu da kazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 13, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, uopšte nisu bolji originali. Mislim ko voli sjajne OK ali meni se ovi iz kućne izrade više svuđaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Septembar 13, 2010 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Savrseno. Mnogo je lepša ova mat crna kombinacija! Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo,ali ovo ce ti sve brzo popucati,jer si ti koliko vidim koristio samo git(vlaknasti body),trebao si to poliesterom uraditi,jer je mnogo mnogo trajnije i cvrsce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 13, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ;D ;D ;D nije bas kao kada ti odradis stuju, ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 13, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ;D ;D ;D nije bas kao kada ti odradis stuju, ali... :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na podrsci... @ mohikanac Haha, procitaj sta pise na konzervi, treca slika odozgo! Imam iskustva sa ovim vlaknastim body-jem, drzi mi branik na kolima vec evo trecu godinu... A ono "vlaknasti" automatski potire tvoje "ispucati"! Narocito sto je ovde jedino opterecenje udar vetra... poZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 13, 2010 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Majstoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, bas je extra ispalo. Ma drzace super taj vlaknasti, ja sam jos ranije na skuteru odradio jedan deo plastike koji je falio time, i sad mogu samo da polomim celu plastiku, ali taj git nece da popuca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na podrsci... @ mohikanac Haha, procitaj sta pise na konzervi, treca slika odozgo! Imam iskustva sa ovim vlaknastim body-jem, drzi mi branik na kolima vec evo trecu godinu... A ono "vlaknasti" automatski potire tvoje "ispucati"! Narocito sto je ovde jedino opterecenje udar vetra... poZ Izvini,ja nemam pojma ;D,jeste da varim plastike,gitujem,radim sa poliesterom,i uradio sam mnogo mnogo iskrsenih plastika,ali izgleda da neznam nista . A i ovi sto vare plastike samo uzimaju ljudima pare za dzabe,kad git bolje zavrsava posao. Koliko naplacujes casove zanata,da uzmem koji ne bi li nesto naucio. Ali evo ti jedno pravilo svakog farbara,najbolje je bez gita,ali ako mora onda sto manje to bolje . Ili ovo,svaki git kad tad ce ispucati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=57900.0 pogledaj i reci mi da li sam se zaj....o sto sam ovo sve radio poliesterom a ne gitom,mozda je gitom bolje hhaahah. Mada sam cuo da ovi plasticari sto liju oklope,svi prelaze da rade sa vlaknastim gitom,jer je mnogo bolji od poliestera hahhaha ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan mohikanac, izvini ako je moj rucni rad od jednog popodneva uvredio tvoj dugogodisnji profesionalizam... ali u pitanju je je*ana caura za brzinomer, a ne krilo za mig-a! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan mohikanac, izvini ako je moj rucni rad od jednog popodneva uvredio tvoj dugogodisnji profesionalizam... ali u pitanju je je*ana caura za brzinomer, a ne krilo za mig-a! Ma nista,dobronamerno sam ti rekao da git nije resenje(najbolje bi ti sad bilo i najednostavnije kad bi sad skinuo kalup sa celog sata i izlio od poliestera,tad bi bilo dosta cvrsce),a ti odma mi pricas sta da citam po konzervama kao da sam ja neka budala . Inace odlicno si odradio samo sa pogresnim materijalom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Mozda profesionalni plasticari to rade na malo drugaciji nacin, ali je meni jedino ovaj pao na pamet/// Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Septembar 15, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde bre, Mohikanac..... Čovek je uradio kako je umeo i svaka mu čast za trud, strpljenje i umešnost. Nema svrhe za tvoj takav ton. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ma svaka ti cast majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 22, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Mohikanac, u pravu si. Treba mladi da nauče zanat od iskusnijih. Dakle pozovi dečka kod sebe, daj mu platu i nauči ga kako se pravilno radi, koje materijale da koristi, kako da rešava probleme. I bićeš srećan što si dobio odličnog kolegu. Vidiš da momak ima dara. Momče, svaka ti čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kornjačin Vrač 8 Napisano Septembar 23, 2010 Džedaj vitez, 289 postova Lokacija: Ruma / Guangzhou Motocikl: Yamaha Dragstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Au, a ja se mesecima drndam kako da rečim isti problem sa brzinomerom! Hvala za ideju, i odlicno izgleda! Mohikanac, ja sam radio blatobran od vlaknastog i na ovoj mojoj vibrateriji od motora ne pokazuje znake (ni pocetnog) pucanja... samo kazem, ne pametujem nikom, pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Septembar 25, 2010 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan Svarno je lepo ispalo,radio sam i ja slicne stvari,znam kako je to.Treba puno strpljenja,i naravno znanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mata 19 Napisano Septembar 28, 2010 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: UE Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan Pridružujem se pohvalama, extra je ispalo , ;D ;D ;D Svaka čast dečak.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
S@le 12 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan sve se može kad se hoće upravo si nam to dokazao svaka cast iskreno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...