Jump to content

Moto Zajednica

Koliko kilometara su vam presli kineski motocikli?

Recommended Posts

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Keeway Matrix 50

Spyder 150cc

29000 i nesta km

3 sezone

Menjano samo ulje!!

Ima sam srece, kupio ga 300 evrica, liku trebale pare....

Sad je, Bog da mu dusu prosti, kod majstora. Sta ce biti ne znam...?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Honda Cbr1000F (autobus)

E da ispricam i ja moju zivotnu pricu,i iskustvo sa Sprint Princom 125ccm. Dakle celi zivot sam na motoru,bukvalno od malih nogu od kada me je otac vozio na svom MZ-u,pa preko mog prvog Tomosa,Mz, Jawe TS350,dok nisam kupio moj prvi pravi super motor,SUZUKI GSXR1100 uljara!!!!! Vozim agresivno i jako brzo,pravi sam divljak kada sednem na motor (nije za pohvalu,ali tako je kako je-jbg samo sam iskren), Posto sam rodom iz Jagodine a zivotni put me je doveo u Beograd (sto bi brca hrvati rekli Trbuhom za kruhom), prodao sam motor i dosaou Beograd!!!! U Beogradu bio par godina Djak pesak,tacnije vozio sam sipku u autobusu!!!!! Sredila se finansiska situcija,poceo dobro da zaradjujem ,i resio da kupim motor!!!! Nisam imao u planu da kupim Kineza,ali Sasvim slucajno na Sajmu u Beogradu 2007g. naletim tada,za mene jos nepoznat Sprint Princ,svideo mi se na prvi pogled,cena pogotovo!!! a i tada skoro da ga niko nije ni imao,mislim bar ih ja nisam vidjo po gradu!!!!! Stigao motoric A ja sve srecan,prva voznja pravac Jagodina,usput mi poispadali neki delovi.... israfovi,ma svasta nesto!!!ali nadjem neku zicu uz put i sve to lepo vezem i samo po gasu!!!!Za dve godine koliko je bio kod mene presao sam 26.000 kilometara,ali mislim da mojih 26 hiljada nisu isti kao normalnom vozacu!!!Znaci to je bila voznja konstantno pun gas do maksimuma u svakoj brzini,kidao sam ga,potpisivao,palio gumu na moto skupovima,jednom recju JEBO SAM MU KEVU!!!! i nista,nikakav kver,samo gorivo i ulje i gas do daske!!! nikada nisam svecicu odvio a o nekim drugim stvarima da ne govorimo!!!! I zato mogu slobodno da kazem da su Kinezi jako zahvalni i izdrzljivi motori!!!! Ja sam se slatko navozao sa njim,jbg prodao sam ga,sada opet vozim 1100kubika,ali uvek kada se setim Princa meni izmami osmeh na lice!!!! Pozzz :zdravo:

• Podržavam 7

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Sprint Explorer 150 (Jonway Explorer) za sada 9700km. Od problema nista bitno, 2 sijalice, otpala zica, pukla bocna nogara, rucka gasa, sajla gasa, poneka plastika. Sve je reseno odmah i u hodu, a skuter nije mazen uopste.

• U prolazu, 35 postova

keeway focus 50ccm 2005god presao 60 000km !!!

vozimo ga ja i burazer, akamo ga obojca al on i dalje ide, vuce bolje od svih skutera od 50ccm doduse ima leo vince auspuh, malosi rolnice i oprugice... jednom radjena generalna od 100e ali to samo zato sto ga ne odrzavamo uopste pa je zakucao.... poz

• Podržavam 2

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

44444 evo ovoliko je presao drugar sa princom 125,kupljen nov i vozen,samo redovan servis i mislim jedan akomulator...

• U prolazu, 20 postova

Oko 11500km... Nigde me do sad nije ostavio a ja njega jesam jednom 0plac.gif,poceo pljusak koji nije prestajao 12h pa sam bio primoran da ga ostavim kod ortaka u garazi... Do dan danas nece to da mi oprosti!!! 1oda.gif

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: jinlun 250v Challenger

Bravo care ! Svi oni sa japancima prelaze po 50 000 po sezoni a kad ih prodaju ni jedan nije presao vise od 60 000 po satu ukupno cak i kad su stari 20 godina !!??

da, primetio msam, a sto je to tako???

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Zato sto po satu moze da stigne samo do 99.999 pa opet od nule. Treba pitati: 60.000 ali koji put :)

• Podržavam 1

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Sprint falcon 4t 14000 km na 5800km crkla radilica (u to vreme (2008god) 150e popravka), sajla zadnje kocnice pukla na oko 8000km i to je sve,prodao sam ga i jos se vozi, trnutno Sprint Eagle 5500km na oko 4000km pukla mi sajla za uljnu pumpu (1000 din) jbg kuburim s te sajle sem toga za sada nista

• U prolazu, 12 postova

ЗЗ - мислио сам у овој теми на кинезе .

Не да бих фаворизовао кинезе (као да је то могуће) , већ да бих увидео лимите њихових произвођача .

И као што се види , нико није прешао неку озбиљну километражу (>50 000) .

Мислим да је функционални лимит за ове производе из Кине можда и мање од 40 000 км .

Након тога , изгледа да није могуће без великих сервиса наставити вожњу

ja preso 23 000 za dva i po leta. A drugar ima Hondu Shadow motor je 91 godiste a preso 41 000(trajace vecito sa tim tempom voznje a nije ni cudo). Na mom kinezi ganc nov agregat kosta 300 eur tako da su generalke izvodljive na svake 2 godine ako dodje dotle

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Regal Raptor Spider DD300

Sprint Regal Raptor Spider 300ccm 28000 km za 3 godine.

S tim da nije konstantno vozen. Prvo dok sam polozio, a posle slomljena noga i oporavak. Problena 0 sem sto me majmun kolima skinuo u raskrsnici pa se motor malo ostetio, ali sve je sanirano.

Srecem puno "kineza" i svi su u stanju u kakvo ih vlasnik dovede.

U principu sluze onoliko koliko ih gazda postuje i odrzava.

Imao sam prilike da vidim zaribali agregat Sprint Princa 125ccm sa 7500km, jer je gazda sipao traktorsko ulje SAE30. Kaze da je bilo jeftino na pijaci 1zvizduk.gif

• Zainteresovan, 391 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Sa skuterom od 2008. oko 24 000km. Dobro, ima od toga i sa novom termogrupom od 70cc, ali staroj nije nista falilo, samo mi je bila slaba :D

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

i ja od maja 2009 preko 20.000 km, nisam imao nikakvih ozbilnjihi problema sa mehanikom, samo jedna pocepana membrana karburator i jedna svecica mi probila osim toga leti ko zmaj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja