Jump to content

Moto Zajednica

Posle divnog pogleda u retrovizor, ispred felicija koja postaje sve veca! :)

Recommended Posts

• Drug član, 1899 postova

Pa valjda je normalno da bolje koci kocnica(vidi cak se tako i zove) nego motor kroz motorno kocenje, jos plus mozes i tacno da odredjujes silu kocenja, tako da ja kvacilo uvek odvojim, kocim zadnjom i prednjom skoro u isto vreme i prebacujem u nize stepene prenosa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500

Kvacilo, prednja, na iviiici da kliza, nema vremena za shaltanjem,

Sta ce kvacilo na ovom mestu u ovoj prici? Da bi ga malo ubrzao pred kocenje  :D?

Meni su zabludu oko kvačila razbili na školama defanzivne vožnje. Do sada sam bio na 3 kursa i na sva 3 se potvrdilo da kvačilo TREBA pritisnuti prilikom naglog kočenja. Fora je u tome što tim postupkom prestaje prenos obrtnog momenta na točkove i zaustavni put je kraći nego kad menjač ostane u brzini. Ko je ikada bio u situaciji da koči u kritičnoj situaciji zna da od kočenja motorom nema ništa jer jednostavno nemaš vremena da se hvataš za menjač...

ne bi se baš složio s tom tezom. kocim uglavnom prednjom, kad je gusto doziram i zadnju a kada je vrag odnio šalu onda uz sve to šaltam u nižu. kvacilo stiskati kod kocenja ni u ludilu jedino pred zaustavljanje.

Onda izgleda nisi bio baš u kritičnoj situaciji. Ne pričamo o tome šta raditi kad ulećeš u situaciju 50 ili 60 metara ispred sebe kad realno imaš vremena za takve manevre. Kad ne nešto iznenada desi na 10-15 metara ispred tebe ne da nemaš vremena za šaltanje nego ne stigneš ni da pomisliš na menjač jer te od sudara deli samo 1-2 sekunde.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Kod mene je ovakva situacija, prednja ne koci ni blizu kako bi zeleo i to je najveci minus na mom motociklu, ali zato zadnja tako dobro koci da neki prijatelji koji su vozili su zadivljeni ( imaju dva klipa klesta ) ali naravno te dve stvari nisu dovoljne barem meni, jer najaci adut je spustanje u nizu.....neko bi rekao da nisam normalan kako znam da spustim u nizu tako da nekada znam zaneti zadnji tocak pred krivinu ali to kontrolisano uradi i to je to!!!!!!

Sigurno necu nikada stisnuti kvacilo kada kocim masinom, a pogotovo kada imam suvozaca tek mi je onda kocenje masinom najaca stavka.......a da ne kazem kakve explozije se desavaju prilikom spustanja u nizu heheheh

• Drug član, 1392 postova

Ja to radim ovako:

Pipnem zadnju,zabodem prednju,stisnem kvacilo,presaltam u nizu,pustim kvacilo,pogledam sisatu prolaznicu,zpalim pljugu,zaboravim dokle sam stigao pa sacekam da se setim i onda kad se setim nastavim da kocim i zaustavim se a motor mi se ugasi jer je ostao u brzini

Evo sta mi se sinoc deslo:

Vozim nocu iza nekog dzipa slabo osvetljenom ulicom

Losa preglednost pa se pomerim ka levo da vidim bolje u nameri da ga obidjem i priblizim mu se na par metara iza njega

Bacim kratko pogled na instrument tablu i vratim gore kad ono SCENA KO IZ JEBENOG MATRIXA - VREME JE STALO a ispod tockova dzipa izlece CEO DUSEK sa necijeg kreveta nesto tipa 160x90cm i odskace od poda u vazduh ispred mene kao zid!

Vreme i dalje stoji a ja zbunjen jos uvek pokusavam da shvatim sta se to upravo desilo????

Dusek pada po sred trake svom svojom duzinom i zaklanja je celu a ja nalecem na njega ne nesto brzo mozda 60-70 ali ne na ktm-u vec na cbr-u a cbr nece bas preko tih federa (koji i lezeci imaju bar 15-20cm) preci tako lako kao sto bi neki enduro tj siguran sam da bi mi posle prednjeg tocka odskocio kao i kod dzipa i zaglavio se ili kod ralice ili kod zadnjeg tocka pa bi ja i honda malo klizali...

Dusek je spao sa krova nekog prepunjenog karavana i od koga bi ja onda nplatio stetu? ko je kriv? on bi zapalio a ja popio kaznu za neprilagonjenu brzinu uslovima puta

Ipak nisam pao zahvaljujuci svojoj specijalnoj texnici kocenja!

I znate li sta sam uradio?

Kako sam kocio?

Da li sam pritisnuo kvacilo?

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

....dusek prica...

Kako sam kocio?

Nabo si desnu prednju, zanio se i odletio na trotoar, pokupio prolaznicu u letu i povalio je na duseku?

Guest Stevan Husqvarna

Mnogo je to filozofiranja. Ne verujem da kad je frka svi razmisljaju "hm, da li da stisnem kvacilo...", ja nemam pojm a da li ga stiskam, sve radim refleksno i mahinalno, a obozavam da kocim zadnjom da skirpi i zanosi se, tako da, ne znam sta da vam kazem.

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: KTM Duke 2

ja na svom motoru kad zabodem prednju on potone nevidjeno i ako je bas ostro kocenje provalio sam da se ja bez razmisljanja uspravljam i guram dupe unazad.....jbg kad lako ode na prednji....a bogami i zadnja ume da blokira u tim siutacijama

a na moto skupu sad na adi na  platou zalecu se likovi i jedan na starijem nindzi ( valjda, bio je zelen) lego na kocnicu i prednju i zadnju i kliza pravo u toi toi kabine....ocesao je malo jednu i usao u travu....mogao je da se uneredi samo tako haha, kako je izbegao nije mi ni jasno

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

....dusek prica...

Kako sam kocio?

Nabo si desnu prednju, zanio se i odletio na trotoar, pokupio prolaznicu u letu i povalio je na duseku?

Најмање два пута!  :D :D :D

• Drug član, 1392 postova

paa nisam na zalost

uradio sam samo ono za sta sam imao dovoljno vremena

NISTA!

nisam stigao ni da krenem u izbegavanje, nisam bre stigao ni kocnicu da stisnem.NI JEDNU!

prosao sam na 2cm pored duseka zahvaljujuci nemam pojma cemu , slucajnosti valjda sto sam se pomerio blize sredini kolovoza

eto toliko o kocenju pri vanrednim realnim situacijama - nisam stigao ni da pritisnem kocnicu a kamo li da saltam i nizu,mislim o kvacilu itd

cak sam se vratio da uslikam i sklonim dusek i nadjem neku zenu koja ga vuce preko ulice nazad do kola

kazem joj pa sta to radite mogao sam da padnem i poginem sad

a ona mi odgovori pa sta ti mislis jel meni prija to sto je spao i sto ga sad vucem do kola.

ccc

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

kazem joj pa sta to radite mogao sam da padnem i poginem sad

a ona mi odgovori pa sta ti mislis jel meni prija to sto je spao i sto ga sad vucem do kola.

ccc

Pa lepo ti rekla jbg  :D

• Zainteresovan, 582 postova

pa da i ja bi mogao njoj da kazem: "pa sta ako sam je napunio? jel mislite da je meni sad lepo da placam za abortus vase cerke?"  :D

ahahahahahhahaha kralju!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

ja samo znam da su meni dva prsta na kvacilu uvek i da ga refleksno stiskam cim vidim da ce biti sranje, a kako kocim, o tome ni ne razmisljam puno, jednostavno kako se prvo dohvatim kocnica, ali prednju nikada ne nabadam previse jer mi je jednom dobro proklizao tocak kada mi je gospodja istrcala iza zbunja na put, ni sam ne znam kako sam ostao na motoru.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja