Jump to content

Moto Zajednica

Višeglasna pandurska sirena

Recommended Posts

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

otprilike malo manje od tegle za dzem tj prechnik isti a duzine 2/3 visine tegle za dzem od kilo , elem mozesh da je stavish komotno ispod maske ima mesta , ili otprilike iza filetera za vazduh moze da se nabudzi nosach , al ce delimichno da se vidi ... kabl na akumulator na njemu je prekidach a na drugom kraju je sirena ... sve povezano ... ima i uputstvo za strance ili ti debili mogu da povezu lako ... eventualno ako je na kraju umesto crvene i crne zice stavljen onaj dzek za upaljach u kolima odsechesh i povezesh na akumulator ... crvena je obichno plus

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

fotke-da bi to nasli da kupite treba Vam fotka celog pakovanja a ja je nemam.Providan omot,dve crvene horne,velika i mala,u sredini pakovanja mali kompresor.Povezivanje-OBAVEZNO preko relea! Najlakse povezivanje za one koji nisu spretni sa elektrikom-izvuci dve zice paralelno sa postojece sirene i povezati na kontakte relea 85 i 86.Na kontakt 30 dovesti preko osigurača 15A napon direktno sa akumulatora,sa izvoda 87 dovuci zicu na plus kompresora.Minus kompresora povezati negde gde je zgodno na masu i to je sve.Na Teneru nemozes da spakujes ???  ::) dodji kod mene da to uradimo ! Ugradjeno na Stroma i Transalpa bez problema.Horne ugradjujte gde Vam volja jer to se dere te dere.NE SVIRATI penzionerima i ovima sto su bajpasovani jer mogu da riknu na licu mesta  ;D

• Svrati ponekad, 248 postova

otprilike malo manje od tegle za dzem tj prechnik isti a duzine 2/3 visine tegle za dzem od kilo , elem mozesh da je stavish komotno ispod maske ima mesta , ili otprilike iza filetera za vazduh moze da se nabudzi nosach , al ce delimichno da se vidi ... kabl na akumulator na njemu je prekidach a na drugom kraju je sirena ... sve povezano ... ima i uputstvo za strance ili ti debili mogu da povezu lako ... eventualno ako je na kraju umesto crvene i crne zice stavljen onaj dzek za upaljach u kolima odsechesh i povezesh na akumulator ... crvena je obichno plus

Hvala puno!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

fotke-da bi to nasli da kupite treba Vam fotka celog pakovanja a ja je nemam.Providan omot,dve crvene horne,velika i mala,u sredini pakovanja mali kompresor.Povezivanje-OBAVEZNO preko relea! Najlakse povezivanje za one koji nisu spretni sa elektrikom-izvuci dve zice paralelno sa postojece sirene i povezati na kontakte relea 85 i 86.Na kontakt 30 dovesti preko osigurača 15A napon direktno sa akumulatora,sa izvoda 87 dovuci zicu na plus kompresora.Minus kompresora povezati negde gde je zgodno na masu i to je sve.Na Teneru nemozes da spakujes ???  ::) dodji kod mene da to uradimo ! Ugradjeno na Stroma i Transalpa bez problema.Horne ugradjujte gde Vam volja jer to se dere te dere.NE SVIRATI penzionerima i ovima sto su bajpasovani jer mogu da riknu na licu mesta  ;D

svaka čast za info !

• Pana, 513 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Višeglasna sirena iz Metroa je lošijeg kvaliteta. Koliko para toliko i muzike...

Ugradio sam je preko releja , izveo poseban prekidač  of/on , sirenu(kao od alarma)sam stavio ispod trougla viljuške, pločicu sa 6 tastera melodije ispod levog rukohvata.

Posluži kad  se zalete , uključiš pandursko zavijanje - ukopaju se...

Inače isključiš na on/of prekidač i koristiš normalnu.

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Pratim temu, zanima me itekako ova sa kompresorom.-Prava stvar  :)

Ja sam onu za alarm nabudzio i namontirao na motor.Cuje se samo prvi ton-vrlo slican pandurskom, furao sam je desetak dana ali nisam hteo vise da rizikujem nepotrebno.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Imam ugrađene "vazdušne" sirene-trube (sa kompresorom) na dva automobila. Na jednom je sa dve "trubice" a na drugom sa tri. Zaista imaju lep ton, ali što se glasnoće tiče ni izdaleka nisu u "skladu" sa svojim gabaritima i težinom. Takođe ima i malog "kašnjenja" od momenta pritiskanja tastera sirene pa dok se trube "probude". I ja tražim bolju i jaču sirenu za motor, ali smatram da ove sirene (sa kompresorom) nisu dobro rešenje za to.

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Jeste li i vi kao mali maštali o  tome ba budete  čika policajac na velikom motoru?  ;D ;D ;D

A sad panduri ovakvi-onakvi. Kiselo grožđe.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Višeglasna sirena iz Metroa je lošijeg kvaliteta. Koliko para toliko i muzike...

Ugradio sam je preko releja , izveo poseban prekidač  of/on , sirenu(kao od alarma)sam stavio ispod trougla viljuške, pločicu sa 6 tastera melodije ispod levog rukohvata.

Posluži kad  se zalete , uključiš pandursko zavijanje - ukopaju se...

Inače isključiš na on/of prekidač i koristiš normalnu.

Da li bi mogao malo detaljnije,po cemu je losijeg kvaliteta,i kako ugraditi je preko releja ???

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bolje da ih nisi ni našao.

Skoro mi se jedan naš drugar sa foruma žalio da je zvuk sa te Metro sirene slab, krkljav i da to ni na šta ne liči pa sam celu skalameriju skinuo i video da je izlazna snaga vrlo mala, reda 2 W a izvor raznih zvukova je kineski čip u obliku kapljice...Elementi na pločici lemljeni "nogom" :D, horna (zvučnik) izuzetno neiskoristiv, treba mu puno snage da bi jačina zvuka bila zadovoljavajuća.sve u svemu lagarijasta roba. :D

Mikrofonski ulaz totalan promašaj...ugradio sam novo mikrofonsko pojačalo, promenio izlazni integralac sa pripadajućim elementima i sad je situacija koliko-toliko zadovoljavajuća.

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

Skoro mi se jedan naš drugar sa foruma žalio da je zvuk sa te Metro sirene slab, krkljav i da to ni na šta ne liči pa sam celu skalameriju skinuo i video da je izlazna snaga vrlo mala, reda 2 W a izvor raznih zvukova je kineski čip u obliku kapljice...Elementi na pločici lemljeni "nogom" :D, horna (zvučnik) izuzetno neiskoristiv, treba mu puno snage da bi jačina zvuka bila zadovoljavajuća.sve u svemu lagarijasta roba. :D

Mikrofonski ulaz totalan promašaj...ugradio sam novo mikrofonsko pojačalo, promenio izlazni integralac sa pripadajućim elementima i sad je situacija koliko-toliko zadovoljavajuća.

ladno bi je kupio da sam je našao...

znači sreća, jer bi se razočarao 

Jel imas iskustva sa nekim boljim,tj sta preporucujes?

Ja vid'o na par belih BMWa u gradu jako dobre i fino se cuju, al ih ne pitah gde su nabavili pa ko sretne moze da ih pita. ;D

Samo vi njega slusajte,pa ga pitajte posle kako je lepo na slobodi ...  ;D

Ni u posetu vam nece doci :P

• Podržavam 1

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: BMW R100 RT

-Da dopunim INFO od mog prijatelja Juznog.ts 2000 : Troglasna sirena,sa spiralnim kablom i mikrofonom za razglas-1500 din. ,na Bubanj potoku-kontakt osoba ,Ceda Marcetic, 063/343-646

• BMWbmwBMWbmw, 90 postova
  • Motocikl: BMW K100

-Da dopunim INFO od mog prijatelja Juznog.ts 2000 : Troglasna sirena,sa spiralnim kablom i mikrofonom za razglas-1500 din. ,na Bubanj potoku-kontakt osoba ,Ceda Marcetic, 063/343-646

Jesi li namestio svoje?

• Svrati ponekad, 179 postova

ja neznam za vas ali sam ja ovu na slici sirenu na vazduh jednom zalepio na kawu i pošto stanujem iza buvljaka išao u grad da je probam čisto dosade radi. ljudi moji kad si svirnuo to je prazan bio pešački a o buvljaku i da nepričam. vozači auta su se bogami sklanjali u stranu i to bogami žurno ;D ;D ;D

vredi malo im dati po zvuku ;) ;)

post-6011-12879095986837_thumb.jpg

• U prolazu, 41 postova

-Jos nisam,bio sam kod Cede u blok 62 po njih,kupio,i cim snimim pravu lokaciju na motoru montiram,i onda fluo-prsluk,i u patrolu ;D ;D ;D ;D ;D ;D,hehe,malo sale,nego cini mi se da necu moci da primenim "Tvoj" recept za ispod rezervoara,nego cu morati da je nekako zaglavim iznad levog cilindra unutar oklopa, ili,sto mi se nikako ne svidja spolja na rol-bar >:( ???....nema sanse ispod rezervoara,mnooogo tesno... :(

• U prolazu, 41 postova

ja neznam za vas ali sam ja ovu na slici sirenu na vazduh jednom zalepio na kawu i pošto stanujem iza buvljaka išao u grad da je probam čisto dosade radi. ljudi moji kad si svirnuo to je prazan bio pešački a o buvljaku i da nepričam. vozači auta su se bogami sklanjali u stranu i to bogami žurno ;D ;D ;D

vredi malo im dati po zvuku ;) ;)

-Bilo je ranije da se kupi takva slicna u BGD-u,u Auto Sportu i Gang-land-u...znam sta je...imao sam montiranu na biciklu...mozes zamisliti bicikl koji se pozadi prisunja bez "motorne" najave,pa kad SIKNE ta truba,a unutra,koliko znam sa deklaracije,oko 19 bara gasa... ;D ;D ;D ;D ;D ;D...na stazi od 25 maja do Ade kad zagrmi beze kao da su videli Kenworth... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

te na BMWeima belim shto se dobro chuju ima da se kupe u Stevchevicu , pored EXCALIBURA , ispod bogoslovije ... chisto ako nekog zanima da da 500-600e za sirenu

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Montirano. Trnu zubi kad stisnem dugme. Još samo da ofarbam tenAk u belo  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja