bigbad86 825 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovim uljem. Preko neke veze sam nasao 10w40 Full Sintetiku za 480 litar. (direktno iz magacina od uvoznika) Ovo ulje ide u prvo sipanje u sve Volvo i Saab automobile. Mada eto prave i za motorcikle. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 19, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Dal je moguce, niko nista ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Avgust 19, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Dal je moguce, niko nista ??? Sipaj ti brate prvi pa nam prenesi iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 19, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Tako ce i biti, sutra sipam a danas sam kupio filter. PS:Da potpuno je ista flasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Avgust 20, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovim uljem. Preko neke veze sam nasao 10w40 Full Sintetiku za 480 litar. (direktno iz magacina od uvoznika) Ovo ulje ide u prvo sipanje u sve Volvo i Saab automobile. Mada eto prave i za motorcikle. ;D Statoil je norveška firma, a ako je ovo ulje koje si našao isto kao i ovo na slici koju si stavio, može se nazvati sintetikom, ali to je MC(moleculary converted) ulje ili kako bi mi to po domaće rekli hidrokrekovano što znači da nije PAO ili ESTER za koja se može reći da su full synt. Dakle prodavač ili nezna ili neće da zna pa MC nudi pod sintetiku što ono objektivno nije. No ako dobro radi, nema prigovora, bolje je od mineralnog i loše polusintetike, ali za primjer samo, Silkolene Comp 4 linija nudi se kao polusintetika, a sastoji se od mješavine MC i ESTER baznih ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Covece ti si prava enciklopedija ulja Ja sam bio ubedjen da ono MC stoji za MotorCycle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio ubedjen da ono MC stoji za MotorCycle pa jesi li sipao ili ...? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj bre tek sam ustao. Sad idem na posao i vracam se za oko 2 sata. Taman ce tad da se Mini zavrsi utakmica koja se igra ovde u KG-u pa cu je zovnem da dodje da mi pravi drustvo dok menjam ulje Necu je teram da se prlja, ja cu sve da odradim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan I jesi li sipao, jesi li. ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Avgust 20, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Covece ti si prava enciklopedija ulja Ja sam bio ubedjen da ono MC stoji za MotorCycle Gle' to mi je posao tek 13 godina, pa sam nešto malo i naučio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Covece ti si prava enciklopedija ulja Ja sam bio ubedjen da ono MC stoji za MotorCycle Gle' to mi je posao tek 13 godina, pa sam nešto malo i naučio ;D Ma znam covece, citao sam tvoje postove, zato si mi ti najmerodovniji kada su u pitanju ulja. Nego jer se razumes u zejtin ulje? Koje je najbolje? ;D Avaj idemo dalje. Zamenio sam ulje. Radi motor ne mogu da verujem Ok idemo dalje. Sad dal je nepogresivi m900 pogresio ili sta ali na etiketi pise zemlja porekla SVEDSKA Evo prepisacu na engelskom jeziku sa etikete sta pise o ulju. UK: High performance fully synthetic oil for 4-stroke motorcycles operating under extereme conditions. High viscosity stability for best lubrication and oil pressure inder all driving conditionss. Also for gearboxes and cluches. KVALITET: JASO MA-2, ACEA A3/B3/C3, API SM Uvoznik "Euro07" Zemun, Ugrinovacka 206 Tel 0113076148 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Avgust 21, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Covece ti si prava enciklopedija ulja Ja sam bio ubedjen da ono MC stoji za MotorCycle Gle' to mi je posao tek 13 godina, pa sam nešto malo i naučio ;D Ma znam covece, citao sam tvoje postove, zato si mi ti najmerodovniji kada su u pitanju ulja. Nego jer se razumes u zejtin ulje? Koje je najbolje? ;D Avaj idemo dalje. Zamenio sam ulje. Radi motor ne mogu da verujem Ok idemo dalje. Sad dal je nepogresivi m900 pogresio ili sta ali na etiketi pise zemlja porekla SVEDSKA Evo prepisacu na engelskom jeziku sa etikete sta pise o ulju. UK: High performance fully synthetic oil for 4-stroke motorcycles operating under extereme conditions. High viscosity stability for best lubrication and oil pressure inder all driving conditionss. Also for gearboxes and cluches. KVALITET: JASO MA-2, ACEA A3/B3/C3, API SM Uvoznik "Euro07" Zemun, Ugrinovacka 206 Tel 0113076148 Razumijem se ja i u zejtin i više nego što misliš, najbolji je hladno prešan nerafiniran(najzdraviji) A što se tiče Švedske niko ne kaže da Statoil nema punionicu ulja i tamo,pa i naš kompletan Silkolene program je Made in UK. Iako je FUCHS njemačka kompanija, ali razni proizvodi se rade u raznim tvornicama pa tako ih imamo iz Njemačke,Belgije,Francuske,Engleske,Portugala,Italije i Poljske što se Europe tiče, a tu su još i Amerike,Kina,Australija i Oceanija i Afrika pa posebno bliskoistočne zemlje. ;D U svakom slučaju MC je dobar izbor jer za razliku od mineralnog koje ima VI (indeks viskoznosti) 85-100, MC(hidrokrekat) je iznad 120 što znači da bolje podnosi visoke temperature, ima manji pad viskoznosti i samim tim smanjena je potrošnja ulja, stvaranje koksnog taloga izgaranjem i produžuje se vijek trajanja i ulja i motora. Informacije radi, Esteri i Pao imaju VI preko 150. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam do mora i nazad, 1300km presao a motor se normalno ponasao, nije se grejao niti bilo kakve nenormalne pojave imao. Koliko sam primetio nije ga potrosio ni malo. Eto jos jedne preporuke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Gdesi ga uzeo ako nije tajna. Moze neka preporuka, kontakt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Nisi citao dobro temu Pise iznad Uvoznik "Euro07" Zemun, Ugrinovacka 206 Tel 0113076148 Posto sam ja uzeo preko veze mozda tebi nece biti ista cena. MADA! Dobio sam fiskalni racun sa tacnom cenom koju sam naveo ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 29, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan 2000 kilometara, nema neprirodnog zvuka, nema kalparanja, ulje je malko potamnelo ali to mora. Normalno se greje, normalno hladi. Menjac je ok. Jos jedna preporuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 13, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Treca zamena sledi, predjeno oko 11 000km, bez potrosnje ili promene u radu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...