zoka1976 0 Napisano Avgust 18, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan U periodu od 1. Jula do 9. Avgusta 2010. godine presao sam 12320 Km kroz vise Evrposkih zemalja i pritom napravio preko 2000 fotografija. Uzivajte!! Višegrad, na Drini ćuprija Sarajevo, sa bratom Zoranom i njegovom suprugom Jacom Jablanica, pogled sa pumpe Ispered Mostara, Selo Vrapčići Mostar, stari most Buna, noćenje pored groblja Počitelj, pogled na manastir Izlaz na Jadran Makarska Makarska, luka Minice Grad Marina Luka u Marini Split Zadar, luka Noćenje kod Tribnja Karlobag Karlobag, doručak Karlobag, luka Ostrva ispred Rijeke Pula Marina ispred Poreča Marina, sa prijateljem Sekardijem i njegovom suprugom Noćenje kod Umaga Koper, luka Koper Koper, plaža Trst Izlaz iz Trsta, plaža u dužini od preko 1. kilometar Hotelska soba u Veroni, nisam bio u mogućnosti da spavam pod vedrim nebom Sa Svetlanom, koja mi je pomogla oko hotelskog smeštaja u Veroni Ispred Lago Di Garda Lago Di Garda Breša Milano Mesto posle Como-a, gde sam spavao kod ljubaznog domaćina Italijana i domaćice iz Aleksandrovca Italijan i ja Como Pored Varese-a Ghirla, autobuska stanica Ponte Tresa Lugano, Švajcarska Lugano, prodavnica noževa Lugano, park Lugano, park, uređaj koji meri temperatperaturu, pritisak... Lugano, jezero Lugano, park, rezbareni rad u drvetu Lugano, pogled na centar Monte Ceneri Belincona, utvđenje Put za San Bernandino, Švajcarski alpi Zamak Mesocco (vodopad u pozadini) WC ispred zamka Mesocco! Uviđajni Švajcarci Zamak Mesocco Švajcarski alpi Švajcarski alpi, jezero na vrhu Put ka Bad Ragazu Noćenje kod Bad Ragaza Ka St. Galenu Sargans St. Galen St. Galen, naš moto klub i Srbi Cirih Lucern Lucern, sa Švajcarskim vojnikom, pancerom Worb, restoran u kome radi naša Svetlana, koja na žalost nije htela da se fotografiše Bern Fribourg Lozana Lozana, spavanje na plaži Zamak Rolle, put za Ženevu Ženeva Francuska, ka Mont Blanc-u Ispred tunela Mont Blanc Italija, izlaz iz tunela Mont Blanc Put ka Torinu Zamak Saint Pierre Zamak u gradu Bard Spavanje ispred Torina, pored kanalizacije (noć je bila, nisam znao gde spavam) Savona, izlaz na more Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darth Nihilus 0 Napisano Avgust 18, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu! Gde si ti sve bio... Što ne napisa po neku reč o putešestviju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Avgust 18, 2010 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, vala si se navozao, doduse mogao bi stvarno da napises nekoliko recenica, mora da je bilo nesto zanimljivo za pricu, sto se ne vidi na slikama, nego koji si fotoaparat koristio fotografije su odlicne.....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Avgust 18, 2010 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auuu.... Sta reci osim BRAVO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Avgust 18, 2010 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan NO COMENT KAPA DOLE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Avgust 18, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Ala si ga opravio, svaka ti čast!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 18, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Au, brate, ovako putešestvije priželjkujem od kako sam kupio motor! S V A K A T I Č A S T !!!! Nemam reči, zaista! Reci mi, nisi imao nigde problema sa spavanjem pod vedrim nebom? Gde si menjao ulje, jesi li imao problema sa motorom na putu? Jaaaaaaao, imao bih još kvadrilion pitanja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 18, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan extra, svaka cast ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Avgust 18, 2010 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Biće ovde još. Bravo majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Avgust 18, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za putovanje, cekam jos! Cekam i odgovore na pitanja iznad, i jedno moje, jesi i sator nosio, ili sve pod vedrim nebo, jel bilo problema sto se tice takvog "divljeg" kampovanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Avgust 19, 2010 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan :o :o :o Ala si se navozao stvarno ti svaka čast!Ja sam skoro došao sa putovanja od nekih 2000km+ i zadnjica mi utrnula,doduše sa drugim motorom,ne tako udobnim... Ako te ne mrzi napiši koji info,čisto da znamo,ono tipa potrošnja motora,koliko te sve to koštalo,..... PoZzZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veve 180 Napisano Avgust 19, 2010 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Afrika Prijavi odgovor kao problematičan fotoaparat je Canon 40D sa kit objektivom, onaj koji sam ja do skoro koristio... mislim bas taj.... a mogao bih da vam odgovorim na sva pitanja jer znam da ste nestrpljivi kao sto bhi i ja bio ali ne zelim da mu kvarim ugodjaj ... a ovo je samo pocetak... isao je skroz do Gibraltara (nije usao zbog vize) i nazad.... P.S. Ima jos negde oko 2000 fotografija pa zuri da sve postavi, zato je skrt na recima.... lepo sam mu rekao da detaljno opise sve sto mu se izdesavalo jer su mu se izdesavale fenomenalne stvari i da bi putopis kao takav bio fenomenalno izvanredan,, (meni je detaljno prepricao samo do ovog dela koliko je sada fotografija postaio i to je trajalo negde oko 5 sati)... Zoko... ajde molim te ovako javno.... pisi malo o detaljima jer je stvarno greota da budu zaboravljeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Avgust 19, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan da, dobro se navozao do ovdje a kako Veve kaže ima još. slike su fantasticne i stvarno fali tekst. postavljen je visoki standard vlasnicima Afrika a ja se iskreno nadam da ce se neki od njh odvažiti da ga prestigne slikom, tekstom i naravno kilometražom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Avgust 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, putovanje za postovanje Jesi li isao sam ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Avgust 19, 2010 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 19, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Neobican ali interesantan nacin da se predstavi mnogo fotografija sa jednog velikog puta. Izgleda da si ti malo ......"vuk samotnjak" ............lepo je to a i hrabro sa tvoje strane...........super! Pozdrav..........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Avgust 19, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za putesestvije :o ;D ;D slike su odlicne,nadam se da ce biti i teksta,barem da docara delic ovih slika!!samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapanic 20 Napisano Avgust 19, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da si ti malo ......"vuk samotnjak" ............lepo je to a i hrabro sa tvoje strane...........super! Pozdrav..........iz Afrike. Ovo mi se mnogo svidja.I marokanac je lepo rekao da je hrabro uraditi ovako nesto sam iako je sve to zapad io sredjeno itd.Svaka cast i bas kao i svi,ocekujem jos slika a i tekst o putovanju,troskovima itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 21, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na cestitkama momci,sto se tice opsirnijeg objasnjenja za slike,bice,ali za pojedine slike nema nekih objasnjenja tako da tu nisam nista ni napisao.Sto se tice troskova,iznosili su 2100eura od cega 750e na gorivo a ostalo za hranu.Na putu sam imao samo jedan problem,pukla mi je sajla za kvacilo ali sam imao srecu da mi neki lokalni majstor popravi za 30e dok nisam kupio originalnu posle u Yamahinom servisu.Potrosnja je bila 4,9l na 100km (sa svim stvarima) ali zato sto sam ga vozio petom brzinom 80-90km/h.Sto se tice ulja,nije menjano nijednom svo vreme puta,zamenio sam ga tek prekljuce i boja mu je bila jos uvek dobra,znaci moglo je da se jos vozi sa njim.Inace u pitanju je uje Midland 10w50,full synthetic,pokazalo se odlicno,iako je jeftinije od Motula i Motorexa.Od svih 40 dana, 3 puta sam spavao u satoru, a ostalo u vreci,na plazi i par puta kod ljudi koje sam upoznao usput.U sustini skoro svaki put sam slikao gde sam spavao,preskocio sam mozda dva-tri puta.Na putu sam bio sam,ali mogu reci da mi nije bilo uopste dosadno.Ostale slike ce izaci za neki dan,dok sve to obradim treba vremena.Puno pozdrava, ako imate jos nekih pitanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Avgust 21, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Svak cast. Za svako postovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1453 Napisano Avgust 22, 2010 Drug član, 1963 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ja se tebi divim! Jel ti trosio motor ulje? Kazes da si sipao full sintetic, jel si i do puta koristio full sintetic ili je ovo sipano samo za put? KOje ti je godiste ST, koliko je presla do sad i sta si sve radio na pripremi motora pred put? Priprema motora me posebno interesuje. Hvala ti unapred na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 22, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sldi nastavak putovanja u narednih 204 fotografija. Uzivajte i postavljajte pitanja kao do sada! ) Savona,stari grad Ulaz u stari grad Kapija na ulazu Pogled na ulaz sa druge strane Stepenice koje vode u gornji deo tvrdjave Zatvoreni deo tvrdjave,slikano kroz resetku Sa zida Slikano sa mostica Takodje zatvoreni deo Glavna zgrada u utvrdjenju Glavna zgrada Na mosticu,izlaz iz glavne zgrade Druga zgrada ... Plaza Intervencija na plazi Luna park Prodavac,nema sta nije imao za prodaju... Posle Savone neko malo mesto Na putu za San Remo Isto... ... Put za San Remo ... ... ... ... Malo mesto Andora,spavanje na peskovitom delu stene pored plaze Pogled na plazu Ispred San Rema San Remo,luka San Remo,centar Centar... ... Javna plaza u San Remu... Ulaz na plazu ... ... ... ... ... ... Izlaz iz San Rema San Remo iz daljine Okolina San Rema Francuski deo Azurne obale ... ... ... ... Monte Karlo... Pogled na jahte I opet M... Ulaz... ... Na vrhu hotela,kao na filmu... Crkva,u rupi izmedju stena,slikano sa mosta ... Pogled na luku ... Stari grad na brdu,tu su princ Albert i ostala svita "Zicara"za decu pored luke Luka... Luka i fitnes centar sa bazenom,,, ... Lanchia Delta Integrale(mislim)za Paris Dakar Rols... Bentli... ... ... ... ... ... ... Stari grad ... ... Tunel za F1 Cuvena U krivina za F1 Donji deo krivine... Hotel ... Ekskluzivni lokali... ... Kazino Pored kazina ... ... Pandurski motori... Ulaz u stari grad ... ... ... ... ... Ulaz u zgradu i straza garde ispred... Pogled sa starog grada I policija... ... Pogled sa zidina starog grada na drugu luku... ... ... ... Katedrala U starom gradu Morska sirena ili nesto slicno Ptica u parku Park u starom gradu Muzej Okeonografije Ispred muzeja Posle Monte Karla,grad Eze Isto Spavanje na klupi na izlazu iz sela Eze,tu mi je inace pukla sajla za kvacilo.Ovo selo je izmedju Mpnte Karla i Nice Zastitna mreza na steni iznad.Na fotografiji izgleda mala ali je ustvari ogromna Selo Eze Zamak u selu Eze koji je preuredjen u hotel ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Nica plaza ... ... ... ... ... Par na rolerima koji je izvodio pokrete sa umetnickog klizanja na ledu u trajanju od 2 sata,odusevili su sve prisutne gledaoce. ... ... ... Obratite paznju na znak,to je znak za jednosmernu ulicu i prelepljen je nalepnicom na kojoj su brkovi. Ko kaze da i u Nici nema ovakvih stvari. ... ... Gradski bicikli za iznajmljivanje ... ... ... ... ... ... ... ... ... E ovde sam spavao,naravno pod otvorenim nebom... Nica,centar ... ... ... ... ... Put za Can Can ... Plaza u Canu ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Plaza pored Cana Nastavak Azurne obale ... ... ... ... St. Maxim ... Bouvenille ... ... ... ... ... ... ... WC na plazi Ravnjac peska koji me je pred svitanje probudio,ja sam naravno opet spavao na plazi pod vedrim nebom E vise nisam mogao da spavam Luka u San Tropeu San Trope ... ... ... Javna plaza u San Tropeu,na kojoj nema tuseva vec morate da odete na privatnu plazu da iznajmite suncobran,lezaljku i onda tek da se okupate. Prilaz javnoj plazi,neasfaltiran,kola morate posle toga da vozite na pranje ... ... Nastavak sledi u " Let u nepoznato 3 " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 22, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motor nije trosio ulje,a ovo ulje sam sipao pred put jer sam se konsultovao sa komsijom koji je mehanicar.Motor je 89'godiste i do pred put je presla 53365km{mada ja licno mislim da je premotavana}. Pred put sam zamenio:lanac bregaste,spaner,lanac i lancanike,plocice kocnica,akumulator,gume,regler,osigurace,ulje i filter i ciscenje karburatora,slavina rezervoara,filtera vazduha.Nosio sam sa sobom rezervnu bobinu,osigurace,svecice i obavezna dva spreja za gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Avgust 22, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan U jbt dobro pa te onaj ravnjac nije pregazio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 23, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak sledi u cetvrtom delu,uzivajte! Mesto Gigaro,privatna plaza. Vlasnik ove plaze mi je dozvolio da koristim njihov tus (s'obzirom da javna plaza nema tus) i to bez naplate a razlog tome je jer je i on bajker. Gigaro,javna plaza. Ulaz na plazu,levo je privatna plaza a desno je javna plaza. Cavalaire Cavalaire plaza ... Put za Tulon ... Prelepo , a? Tulon plaza Ovo je cika policajac Tulon,sa desne strane je restoran u kome sam jeo najbolju klopu na putovanju. Tvrdjava u Tolunu La Chiota , javna plaza. ... ... ... ... ... Mesto gde sam spavao plaza La Chiota Put za Marsej ... Ulaz u Marsej Ulica kojom se ulazi u Marsej,po mom proracunu dugacka oko 3Km ... Centar Marseja,luka ... ... Stara tvrdjava u Marseju Druga tvrdjava u Marseju Treca tvrdjava u Marseju,vojni objekat Hotel preko puta tvrdjave Druga tvrdjava iz drugog ugla Plaza u Marseju. Ovde sam sreo bajkera koji mi je pomogao da nadjem prijemni centar legije stranaca. Kapija prijemnog centra legije stranaca Takodje kapija Obratite paznju na natpis u pozadini Spomenik poginulim vojnicima u ratu U daljini na vrhu je prijemni centar legije stranaca,slikano iz drugog ugla Tvrdjava na ostrvu pored Marseja Druga tvrdjava u Marseju - izbliza Katedrala ... Carry le Rouel - plaza ... ... ... U pozadini decica u camcima ( vozic) Grad Martigues - slikano sa mosta Grad Sete - plaza na kojoj sam spavao ( blizu spanske granice) ... ... ... Yamahina radnja u kojoj sam kupio originalnu sajlu za kvacilo ( imali su je na lageru,sreca moja,jer da je nisam kupio ne bi mogao da nastavim put kasnije u Portugalu kada mi je pukla stara sajla koju mi je onaj majstor u selu Eze u Francuskoj) ... Spomenik u cas odrzavanja tradicionalne igre sa camcima Spomenik radnicima koji rade sirom sveta Pogled na Sete ... ... Stara tvrdjava Damien,francuz iz Tuluza koga sam upoznao na plazi i sa kojim sam i sada u kontaktu i dogovoru za sledece zajednicko putovanje Argales,drvored Port Vendres Tvrdjava na brdu iznad Port Vendresa Banyuls Sur-Mer Ispred Cerbere Cerbere ... ... Ulazak u Spaniju Spanija Llanca,luka Llanca,plaza,mesto je prelepo Iznad luke brdo u kome su iskopanie pecine i neka vrsta rovova... Isto,samo iz drugog ugla,vidi se otvor u steni koji im je sluzio najverovatnije kao prozor.U donjem delu slike vide se betonski kalupi sa kojima spanci prave vestacke nasipe i mogu se videti skoro na svako njihovoj plazi. Oni ubrzano od obale svuda prave plaze i izgradjuju naselja. Luka Spavanje na plazi,vec sam spakovao vrecu pa sam se setio da slikam. Melgrat,plaza ... Barselona ... Umetnicki rad na terasi ... ... ... ... El Corte Ingle,lanac robnih kuca koje su svuda po Evropi i u kojima ima svasta ... ... ... ... Morao sam da ga slikam iako nisam ljubitelj policije ... ... Kolege... Tarragona,plaza,spavanje Valensija Centar Valensije Takodje centar ... ... ... Opet kolega ... ... ... ... ... ... Korida... ... Posle Valensije Kuce u brdima.Kad sam slikao ovu fotografiju odmah su se stvorili saobracajci na motorima i rekli da nesmem da se tu zaustavljam.Odavde pocinje nocna mora sa Spanskom murijom. Zubna ordinacija pored puta! Bez kimentara... Calpe Alacande San Juan,plaza Ovde je bilo fenomenalno bacanje po talasima... Hoteli na plazi ... ... ... Imaju spanci stila... Policijski punkt na plazi a ujedno i osmatracnica za spasioce Spavanje na plazi (u senci drveta je bila vreca da me niko nebi video sa setalista-i uspelo je iako su sijalice obasjavale sve ) Zabava za decicu,genijalno,moze se videti samo na spanskim plazama Cartagena,luka( u ovom gradu sam u javnoj praonici oprao ves za 15 evra) Sklonista u planini prekoputa luke ... Policijski skuteri(to im je za voznju po uskim ulicicama,dok van grada voze BMW 1200) City hall,a ujedno i office de tourismo ... Vojnik na klupi,neverovatno sta su uradili Remek delo umetnosti ... ... ... Muzej artiljerije Restoran u kome sam rucao Sa druge strane... Ka Almeriji Pored puta hotel,i to prilicno daleko od obale ali uradjen sa stilom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...