dfast 446 Napisano Septembar 11, 2015 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto stari kod ulja su aditivi a i oni traju min 5god. Vlage moze da nakupi koliko hoce, posle pola sata voznje sva ta vlaga je izduvana. Menjam ulje kad nakuca predvidjenu kilometrazu a i pratim stanje ulja onako subjektivno. Ako primetim da mi ne mirise na dobro, menjam ga i ranije. Ono sto prlja ulje i unistava te aditive su produkti sagorevanja koji se u ulju taloze. Ako motor predje par hiljada a ulje je i dalje cisto, cemu ga menjati. Mada realno tih par litara nisu neki trosak na godisnjem nivou. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3838 Napisano Septembar 12, 2015 Astro Puki krsi sva pravila!, 943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje gubi viskoznost kada je u upotrebi tj kada radi posao, podmazuje i izlaze se visokim temperaturama rada motora. Ja sam otisao u Platner na prolece sa istom nedoumicom. Covek mi je rekao ne moras da ga menjas vidi se da je dobro. Ja nesto nisam bio miran kao i kolega koji je postavio temu i zamenim ga. Bio sam prisutan kada je istakano ulje. Bilo je gotovo kao novo i po majstorovim recima moglo je da se vozi i ove sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Septembar 12, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Menjam kada predje 5 hiljada i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolegama na odgovorima. Potvrdili su i moje shvatanje tog malog servisa i kada ga treba raditi a kada ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...