Jump to content

Moto Zajednica

korman zaglavljuje pri okretanju, dal je opasno?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

izvinte

zvao majstore al niko ne radi ovako kasno. poceo pre dva dana volan da ponekad glavi, tj odjedno pocne tesko da se okrece. znaci mozes ti da ga pomeris al ti treba neuporedivo veca sila

i sad kako nemam pojma sta i kako treba, ja reko mozda nesto radim pogresno, ili ga negde kablovi zatezu.

al nastavilo se to i danas bas zajebano bilo. u krivini odjednom ni da mrdne. ja vec dobro se zalaufao a ovo sranje ne mogu da pomerim.

nije mi bilo sve jedno. ne znam jos kako se skrece ono prebacivanjem tezine, ono sto sam ovako samouk nabvikao je da guram lagano desnu drsku ako hocu desno, i guran lagano levo da bi skrenuo levo. to je do sada funkcionisalo, al kad folan zaglavi ne moze bre. sve lepo lepo, i odjednom nece.

probam u mestu malo jace da ga drndam levo - desno. prvo se buni skripi, cvili, a onda nesto krc i opet krene lagano. i tako malo lagano pa onda opet zeza :(

sta mogu da uradim, dal neki ima tipican kvar, ili moze da bude bilo sta?

dal imate ideju za nekog majstora u zemunu ili batajnici. radim na batajnickom drumu, pa dok me privatnik pusti da idem kuci, vec svi majstori pozatvarali radnju :(

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Meni zvuci kao da je to do lezaja volana, nije neki proces za zamjenit, jedino nisam siguran koliko to kosta na dukatiju.

I to kako skreces se zove counter-steering i dobro je da si ga uvjezbao, ali se motorom pri vecim brzinama skrece tako sto prebacis tezinu na stranu na koju hoces da ides a volan ostaje pravo. Vjezbaj pomalo, kad ces ako neces sad, i naravno promjeni taj lezaj

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Vrlo je opasno i nezajebavaj se sa tim. Stradao ti je donji lezaj jer je na njemu svo opterecenje. Meni se nesto slicno desilo na XLu i kada sam rasturio sve video sam da su lezajevi suvi i zardjali. Doduse meni guvernal bio ukocen samo kad stoji tocak pravo.

Pojedini modeli (Yamaha) imaju poredjane kuglice u kucistu, mozda ti je neka ispala. U svakom slucaju rasturaj sto pre i ne vozi dok ne popravis!

hvala, odma cu da trazim gde ima da se kupe ti lezajevi

uhh sva sreca. bio sa drugarom u kafani, i planirao na odem na voznju pred spavanje. al posle 4 piva naduo mi se stomak i reko bolje da odem da spavam.

hvala na savetima

laku noc

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

nemoj sam da menjas lezaje volana, ne sto je komplikovano nego sto moze da se desi da ti zafali neki alat koji nemas - brener, shvajs aparat, odgovarajuca cevka...

a za prebacivanje tezine potrebno je, da izvines na izrazu, dici dupe sa motora. odupri se stopalima o fuzastere pa se klati levo-desno. naravno kad promenis lezaje.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

nemoj sam da menjas lezaje volana, ne sto je komplikovano nego sto moze da se desi da ti zafali neki alat koji nemas - brener, shvajs aparat, odgovarajuca cevka...

a za prebacivanje tezine potrebno je, da izvines na izrazu, dici dupe sa motora. odupri se stopalima o fuzastere pa se klati levo-desno. naravno kad promenis lezaje.

a sta ce mu svajs aparat i brener?

http://www.garagenight.tv/ep-5-replacing-steering-head-bearings/

ako skidas kakvo crno mazanje, kupi  novi kostaju 15 jura komad...

dobro jutro, hvala za savete. mislim da nemam ausvajs masinu u garazi, mada pitacu burazera za svaki slucaj, on je zaludjenik za mehaniku

da li znas mozda koliko komada tih lezajeva da kupim za ovakav motor (ducati)

i ako mozda imate predstavu, kolko bi majstor uzeo za ruke to da sredi, a ja da kupim nove lezajeve?

cisto da imam neku predstavu. nisam se razumeo i jedan majstor mi uze 300eur za stelovanje ventila ,ciscenje karburatora i nov semering pre 3-4 meseca. i slucajno cujem od jednog starijeg gospodina, mislim Kole da se zove, da to sve ne moze preko 100eur da kosta :(

• Drug član, 1137 postova

treba ti dva lezaja, gornji i donji

potrazi ovde na forumu ima teme gde kupiti lezaje, firma je na A (ne secam se tacno imena)

nikako ne pokusavaj sam ako ne znas , treba rasklopiti pola prednjeg dela motora, majstor moze da ti trazi 50tak eura mislim

ok stvarno ne volim da smaram, al samo da pitam da li su svi ti lezajevi univerzalni, ili ima tacno koji fi za odredjen motor?

pitam zato sto je naci ducatijev user manual prava nocna mora. znaci sabani na svom sajtu nemaju bar skenirane stare manuale za motore starije od 2000 godista ?! ja nesto na netu nasao al na italijanskom i nemackom  :'(

uzas :(

• Zainteresovan, 582 postova

ok stvarno ne volim da smaram, al samo da pitam da li su svi ti lezajevi univerzalni, ili ima tacno koji fi za odredjen motor?

pitam zato sto je naci ducatijev user manual prava nocna mora. znaci sabani na svom sajtu nemaju bar skenirane stare manuale za motore starije od 2000 godista ?! ja nesto na netu nasao al na italijanskom i nemackom  :'(

uzas :(

Skines lezaj i premeris. Odneses u Astrid u Trise Kacelerovica i izmeri ce ti na licu mesta...

zvao Astrid, nisam imao tacnu oznaku lezaja, al mi devojka procitala okvirno cene, tu su do 20 eur

zvao i majstor Jocu, slobodan termin tek u sredu :(

a voleo bih da odvezem kod njega, jer mu u reklami pise da radi ducati

doduse reklama lista jos 20 drugih marki, pa sad nisam pametan

gledam svi ga hvale, pa ako je dobar njima, valjda ce i meni da valja majku mu  :-\

samo da me ne odalame sa cenom :(

ma nista, strpicu se do srede valjda, a vi ako vidite nekog na mat crnom ducati monsteru za vikend, zaustavite ga i nalupajte mu samare !

• Svrati ponekad, 299 postova

zvao i majstor Jocu, slobodan termin tek u sredu :(

a voleo bih da odvezem kod njega, jer mu u reklami pise da radi ducati

doduse reklama lista jos 20 drugih marki, pa sad nisam pametan

to ti je isto kao kada bi ti rekao znam da jeb... plavuse a ne i crnke :) :) :)

naravno da zna....ko se razume u mehaniku lako se resiti nije to nuklearna fizika....ljudi nekad prave famu oko toga...ajde oko agregata ima nekih stvari specificnih za koje je lepo imati iskustvo ali upravljenje je uglavnom kod svih isto...bmw nekako uvek pravi ispade sto se toga tice :) :)

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Samo ti nemoj voziti dok nesredis to.Daj majstoru da ti to odradi plati i uzivaj posle ;)

Sa takvim stvarima se nije za igrati.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Samo ti nemoj voziti dok nesredis to.Daj majstoru da ti to odradi plati i uzivaj posle ;)

Sa takvim stvarima se nije za igrati.

Slazem se, prvo majstor pa onda voznja.

• Drug član, 3001 postova
  • Motocikl: FleXeR

Izuzetno OPASNA situacija i SIGURNO nije za voznju!!!!!

Meni se desila jednom u OFF ROAD voznji na Fruskoj gori sa HONDOM XR 650 R,

zaglavio je pri 40 kmh na nekom makadamu, ni sam NE ZNAM kako nisam pao...

Jos me vise oblio znaj pri pomisli sta bi bilo da je na nekom skoku.....

Inace svaka promena tezine okretanja zahteva PROVERU stanja,

dovoljno smo vec u opasnosti i bez teh. problema....

Kolega ukoliko treba neka pomoc ZOVI..... ima KRICKA broj!!

Pozz

hvala na brizi, da nisam ovo cuo da je opasno bas, verovatno bih nastavio da vozim, i tu bi, ko sto kaze kolega, obro bostan :)

ovako kad god pomislim na voznju, sutnem sebe u guzicu

@rboban, vidim da se razumes u te stvari, pa samo da pitam jel ta opravka volana nije nesto redovno?

mislim nije ono da moram da menjam lezajeve na svakih recimo 10.000?

jemebusunce vise para dam na pratecu opremu i opravke nego sto se vozim. evo pre neki dan uzeo profi full pantalone i jaknu puko 25.000 dindzi

i ovo sad kad me strefi bar 100 evra za lezajeve, ode cela plata bre. na sta da se vozim ceo mesec? na vazduh?

niko moju muku ne zna  :'(

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Jok i ne zna :) Mislis da mi ostali odrzavamo motor od vazduha ? :) Jbg izabrali smo skup hobi, nemoj da se cudis koliko para odlazi na motor i opremu.

dobro, al meni niko to nije reko unapred. nego ko mali djokica ja sam samo mastao kako krstarim magistralama ove nase lepe Srbije, idem gde me put nanese, pravim sendvic u prirodi i jasem u zalazak sunca

e oces qr malo, prvo registracija, pa kaciga, pa jakna, pa rukavice, ajde oce dete onaj fensi pojas za bubreg, ok uzmemo i to.

pa mi onda smeta kisa... bu fucking hu... pokisao sam par puta pa sta>! jel to razlog da puknem 25.000 na pantalone i jaknu istog trenutka kad mi plata lagla?! ma bre matorci su trebali vise da me biju dok sam bio mali, sad nista ne vredi

ne pamtim kad sam zadnji put otisao na turu od 1000+km. sve nesto do cacka i nazad, do kraljeva i nazad :(

• Zainteresovan, 582 postova

Ako imas malo znanja oko mehanike, tj ako znas da drzis kljuc u rukama, uz neciju pomoc malu mozes sam da zavrsis posao...

Ja sam menjao sam i nema nikakvih problema...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja