Jump to content

Moto Zajednica

motor bio u vodi

Recommended Posts

• U prolazu, 57 postova

radio je, prosao kroz vodu. malom brzinom brbocao... ugasio se. verglao, napunio cilindre vodom, stao. dosao kuci istreso svu vodu, upalio ga. radi, na leru ok. ali kad se vozi trokira. probao druge svece i isto opet. svece budu jako garave. sta da radim dalje? sta da gledam sta je sledece...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Recimo da ti je filter kutija puna vode i kada radi odatle vuce vodu i zbog toga trokira, i ne radi dobro......ja bi to prvo pogledao, znaci ocisti filter kutiju izduvaj vodu iz filtera i ima da radi ko metak

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Slazem se sa Dzigoriusom, sa tim sto bih mu ja promenio i ulje u masini - ako je povukao vodu u cilindre - mozda mu je uslo nesto vode i kroz iberlauf.  Takodje bih zamenio i filter ulja .

• U prolazu, 57 postova

filter kutija od vazduha je imala vode. s tim da dok sam sve to luftirao celog sam ga raskopusao. sve poskidao vratio nazad. vode nije bilo nigde u filteru ni u kutiji.

ulje staro sam prosuo jer je imalo vode, sipao neko obicno viskol samo da promucka masinu.... i opet i ovo ima vode. ali mislim da to nema veze sa tim sto trokira.

sta mu je problem sto trokira kad idem vecim gasom? svecice su garave jako. nemormalno garave

• Zainteresovan, 763 postova

Opet ne rece koji je motor u pitanju , ja to cesto radim ali sa vanbrodskim motorima ( pente ) kada se potope , produvam karb (ove ) kommpresorom , svu elektriku ( elektroniu ) u rernu od sporeta na 60-ak stepeni sat vremena da se osusi , wd-40 svuda , zamena ulja normalno.... Kod dvotaktnih motora je opasno ako se napiju vode pa tako odstoje van vode dan-dva i zdraaavo. Kompletno zaribavanje. Kod cetvorotaktnih je malo drugacije.

• U prolazu, 57 postova

karburatori su skinuti i ocisceni ultrazvucnom kadom i kao novi su sad.

motor je kvad 650kubika kawasaki

da napomenem susio se jedno dve nedelje, s vremena na vreme sam ga palio kurblao, da ne zardja. al uglavnom morao je da se osusi to sad... brine me sto su svecice garave jako i zasto trokira kad se daje velik gas. na leru radi normalno.

• Zainteresovan, 763 postova

Pa ako si siguran u krabove , masina osusena , onda samo jos ostaju problemi sa paljenjem , davac sigurno ali da nije voda dosla i do cd-a ( elektronike ) ???

Meni to lici da ima veze sa dovodom goriva i karburatorom.........nije sve tako dobro kao sto pricas, radio bi da je tako.....

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

probaj sa wd 40 posprejati sve elektro spojeve - kablove, đekove, centralinu prakticno sv što vidiš i možeš. sacekal par sati pa probaj.

• U prolazu, 57 postova

svi kontakti su pospricani kontakt sprejom i nista i dalje. pali ok, radi normalno na leru, kad se vozi trokira kao da je u blokadi tako se cuje.svecice su crne jako.

sta je problem ne znam stvarno, ali mislim da je nesto od elektronike. ili jel mogu ventili da se rasteluju? mislim... oni bi zveketali da je do njih problem...

ili sta moze biti od elektronike?

Ventili nemaju veze, nema razloga da se zazor pomeri zato sto je bio u vodi, a ni auspuh ne bi trebalo da ima veze??? cudno!!!!

• Andragog, 5028 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Izmeri kompresiju, ume voda da iskrivi klipnjacu kao kiflu. Neki majstori to zovu vodeni udar.Pozdrav!!!

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Hmmm...jebeno! Pokusaj da skines bombine, svaki dzek ...da ocistis kontakte, ne pomaze tu WD, vec smirgla i gusta zicana cetka, pa dok se ne skine sloj oksida sa kontakata ti udri. Strpljenje, kafa i lagano... Isprati komplet instalaciju i lagano!

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ja sam na mom imao slican problem stim sto nisam ronio svecica je bila mat crna cak i mokra sve sam uradio da bi na kraju ispalo da je paljenje u pitanju tako da ni to nije iskljuceno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja