bojsa 135 Napisano Maj 19, 2015 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster 1200 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo vec kod guma, imam pitanje (opet ). Imam Dunlop Sportmax Qualifier koji je napravljen na samom pocetku 2011. godine sudeci po oznaci (0111). Dakle, gume su stare jos malo pa 5 godina i presle su oko 8000 Km, tako pretpostavljam da su za zamenu iako solidno izgledaju. U poslednjih mesec dana mi se cini da slabije drzi za asfalt i zadnji deo mi se i pri manjim brzinama nesto meskolji i deluje klizavo sto mi se nimalo ne dopada. Po dubini sare bi se reklo da su OK, ali ima dosta ispucalih delova, pa mi se cini da su se malo ili malo vise ubajatile. Nakon ovih informacija gore, kako vam deluju na osnovu prilozenih slika. Zahvalan sam za svako misljenje i svaki savet je dobrodosao. Prednja: Zadnja: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nellle 614 Napisano Maj 19, 2015 Svrati ponekad, 257 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ja kupio motor na njemu su bile Pirelli gume koje su odlicno izgledale,takodje bile 2011,ali su pocele da klizaju pri svakom dodavanju gasa (ja ne divljam) i ja to odmah promenio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano Maj 19, 2015 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan da napisem moj komicni slucaj prosle godine stavim nove gume Heidenau K64, i vozim tako par dana i skontam da mi proklizavaju pri zescem startu, I ONDA skontam da se to proklizavanje desi samo kad krecem sa semafora, gume proklizu zbog farbe na pesackom prelazu, koja ispala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 19, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan hahah zaboravljas da er6 ima dobar obrtni moment . Inace bas se oseti razlika ako zavrnes malo gas a lose gume. Inace od jednog stragijeg i iskusnijeg kolege koji uglavnom vozi R-ove kaze da gume max do 5 godina stare da drzim na motoru preko toga samoubistvo tako da ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 20, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni svecice u nisu 20-25e komat bile zadnji put kad iso... PArdon predzadnji.... uzeo original svecice za 1100din po komadu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 20, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Gde si naso? Ja danas proso pored Motula ovamo na obilicevom vencu i tu su cene oko 1000-1500 din sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DejanTNT 37 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 97 postova Lokacija: Sr. Karlovci Motocikl: Suzuki SV1000N Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da potvrdim da su toliko i u Motulu u Novom Sadu gde sam ja uzimao prosle nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeflex 4 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSXR 1000 k5 Prijavi odgovor kao problematičan U Kit Commerceu su 1070din po komadu.... Recite mi smeta li sta motoru kada su skinuti gumeni usmerivaci vazduha na usisu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 21, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ne smetaju, cak sta vise to je jos jedan od modova. Oni sluze da usmere vazduh i suzavaju ulaz. Mozes da skines slobodno samo ce motor biti bucniji, i imaces osecaj od napred kada ga cujes da usisava vazduh kao da ce malu decu da uvuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojsa 135 Napisano Maj 21, 2015 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster 1200 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Pripreme za modifikacije u toku Cekaju se jos korman i tegici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 21, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan kaci slike molim te sa ovim retrovizorima . Merkao sam ih bas dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Maj 21, 2015 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Treba nekome lanac, pogonski, crvene je bojeI rucice kocnice i kvacila crno zlatna kombinacijaMora pogledam sta mi jos ostalo od opreme i delova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan ljudi heeelp jer me uzasno nervira. promenjene svecice original ngk po servisnoj knjizci, ociscen filter u rezervoaru, vazdusni filter, sve izduvano ocisceno, sipan injector cleaner i izvozan motor sa njim u roku od jednog dana. motor i dalje cima u drugoj trecoj brzini kada hocu da uravnotezim gas na na 3-4 hilj obrtaja. sta se moze uraditi povodom ovoga ? neverovatno mi je da je normalno kada hocu da idem uravnotezeno 50 na sat u trecoj pa cak i manje u krivini da motor cima ? motor je 2007. godiste i inace pali redovno ide navukao sam ga do 190km/h, kada povlacim gas i pustam gas nema cimanja ali kada hocu da uravnotezim gas osetim cimanje i jako me nervira. lanac je zategnut takodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Maj 22, 2015 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Ne regulise smesu dobro (ECU), nisi prvi kome se to desava/desavalo, kapiram da je fabricka greska neka ili mu je isteo rok, jednostavno tako napravljeno, kao i sve sto se pravi danas (samo je pitanje kad je pocelo tako da se radi)...http://www.revzilla.com/motorcycle/dynojet-power-commander-v-fuel-ignition-for-kawasaki-ninja-650r-er6n-versys-650Video: https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CjqTFXRdNJY Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojsa 135 Napisano Maj 22, 2015 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster 1200 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Evo lepog objasnjenja sa drugog foruma zasto se to najverovatnije desava i cest je problem kod svih modela do 2008. godine. I know what lugging is and I can recognize when the engine "doesn't like" which gear I'm using by sound alone, and that happened on maybe first few rides. What most people seem to ignore tho is.. the damn bike is surging WHEN IDLE, AT A CAR PARK, just holding the throttle open at any revs. Of course, I couldn't care less if I didn't feel it when riding, but I do. Since my first post here I've researched a lot.. (and got used to the surging since it's really minor, compare to some other bikes I tried recently) This issue has been talked about in MANY threads on ninja650 forum, and most people solved the issue by removing the kleen (pair?) valve and/or the sub-throttle plates. Problem is (not really a problem), most of them did this on the same day when they replaced the stock exhaust with an aftermarket one and added a power commander. So there's really no telling WHAT EXACTLY did the trick. Some even suggested that the power commander alone with a bit of tweaking is sufficient, suggesting there's something wrong with the fueling. Also, most noticed the surging after about 10k miles on their bikes when the exhaust opened up a bit, just like mine. I tried to get a new one under warranty, but that didn't happen. Dealer said there's nothing wrong with the bike and that it's "getting old" (it had 12k miles and was about 15 months old at the time). They've changed the sparkplugs "before due time" and the air filter after I insisted they do it anyway. Didn't help a tiny bit. Anywhu.. I really don't want to invest a lot of money in a beginners bike and am looking for a cheap fix. Wish I could afford the PCIII and Akrapovic exhaust right now, but it's not an option. I'd rather sell the bike and spend the extra money (when avaliable) on the new Shiver GT or the Bandit 1250. Don't wanna put people off buying the ER6/650R, it's really not THAT big an issue, but I like nitpicking.. p.s. The "new" 2009 models supposedly have tweaked fueling and stuff. Wonder why. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 22, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne regulise smesu dobro (ECU), nisi prvi kome se to desava/desavalo, kapiram da je fabricka greska neka ili mu je isteo rok, jednostavno tako napravljeno, kao i sve sto se pravi danas (samo je pitanje kad je pocelo tako da se radi)... http://www.revzilla.com/motorcycle/dynojet-power-commander-v-fuel-ignition-for-kawasaki-ninja-650r-er6n-versys-650 Video: https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CjqTFXRdNJY neverovatno mi je da moram da ulozim 400$ da bi se resio cimanja u nizim brzinama na nizim obrtajima, primetio sam dok je u benzinu injector cleaner da je to cimanje mnogo mnogo manje, pa sam pomislio mozda i na kvalitet benzina ? drugo vidim da ovaj link na stranom forumu pise da njemu cima i na parking lot, kao da mu je nestabilan ler, kod mene to nije slucaj, kada ga upalim hladnog vrti se na nekih 1300rpm posle pola minute - minut padne na 900 rpm ali je kazaljka obrtomera poprilicno stabilna i ne skace bas jako gore dole. da li neko od vas do 2008. godista na ovom modelu ima isti problem ? ili ste svi pokupovali power commandere i akrapovich auspuhe ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojsa 135 Napisano Maj 22, 2015 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster 1200 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Ne gledaj, on kaze da mu osciluje RPM kada potegne gas i drzi tako konstantno. Probaj to kada ti je motor zagrejan. 1. Stani i izbaci u ler 2. Zavrni gas na ~20, 30% tako da dodje na ~3000 ili 4000 RPM 3. Drzi 15-ak sekundi fiksirano i vidi da li ce da "zakuca" na recimo 4000 RPM ili ce da skakuce izmedju 3800 i 4200 RPM Kod mene je prakticno isti "problem" i koliko vidim 90% ljudi ga ima cim motor predje odredjenu kilometrazu. Ja cu da probam to da resim IAP i Pair Valve modovima i stelovanjem TPS-a, jer vidim da je dosta njih uspelo tako da eliminise ili donekle neutralise to smaracko cimanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 22, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne gledaj, on kaze da mu osciluje RPM kada potegne gas i drzi tako konstantno. Probaj to kada ti je motor zagrejan. 1. Stani i izbaci u ler 2. Zavrni gas na ~20, 30% tako da dodje na ~3000 ili 4000 RPM 3. Drzi 15-ak sekundi fiksirano i vidi da li ce da "zakuca" na recimo 4000 RPM ili ce da skakuce izmedju 3800 i 4200 RPM Kod mene je prakticno isti "problem" i koliko vidim 90% ljudi ga ima cim motor predje odredjenu kilometrazu. Ja cu da probam to da resim IAP i Pair Valve modovima i stelovanjem TPS-a, jer vidim da je dosta njih uspelo tako da eliminise ili donekle neutralise to smaracko cimanje. kada se okane ovo kisno vreme, probacu pa vam kacim snimak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojsa 135 Napisano Maj 22, 2015 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster 1200 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi, javi kako stoje stvari. Ja planiram cim mi stignu vakmum creva i T-racve da uradim IAP mod i probam da se resim tog cimanja, pa javljam rezultate. Imas PDF-ove na nekoj od prethodne 2-3 strane koje je okacio Dzony, pa ako hoces i ti to da uradis mozemo zajedno. Imam alat, nabavi samo creva i T-racve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 22, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan vazi, javi nam da li si se posle modova resio cimanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 22, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan sipas benzin od 95 ili 98 oktana? Probaj sa 98 oktana i cleanerom i vidi tada. Mozes i neki octan booster.... Vrtela se prica ovde od nkog ko je radio u nisu ili imao nekog tamo da ovaj od 95 oktana ima 92-93 oktana a od 98 oko 94-95 oktana.... Meni cimao ali to u prvo-drugoj brzini npr u kruznom toku.... Ovako je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Maj 22, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan sipas benzin od 95 ili 98 oktana? Probaj sa 98 oktana i cleanerom i vidi tada. Mozes i neki octan booster.... Vrtela se prica ovde od nkog ko je radio u nisu ili imao nekog tamo da ovaj od 95 oktana ima 92-93 oktana a od 98 oko 94-95 oktana.... Meni cimao ali to u prvo-drugoj brzini npr u kruznom toku.... Ovako je ok. sipam 95 oktana, na OMV ili MOL pumpi, sa aditivima uglavnom iako ne verujem bas u te price al ajd, 3-4 din tamo vamo nije da cu osiromasiti. koji octan booster si probao ili znas da je ok ? pa da probam i sa tim. negde na stranom forumu sam citao da er6 bas ne prija 98 oktana i neki su tvrdili da im bolje ide sa 95 oktana ali to je na zapadu gde je benzin kvalitetan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 22, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam 98 oktana i vidi se da bolje radi ali iz tog razloga sto su te price da 98ica ima 94-95 oktana. Wynsov isto kao i injector cleaner . Nama je gorivo katastrofalno tako da.... nist anije toliko cudno... Iap mod i injector cleaner ce da ti umanje cimanje ... Videcu ja da iskopam jos neko resenje na netu ako uopste i postoji pored ovih navedenih i od strane kolega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Maj 22, 2015 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan neverovatno mi je da moram da ulozim 400$ da bi se resio cimanja u nizim brzinama na nizim obrtajima Ne moras, mozes budes dobar oko 2.600$, ulozis $400 prodas za ~3.000 i to je to Nemoguce da bolje ide sa 95okt, ja sam sipao 98 par puta i malo se oseti da ide bolje, malo - zanemarljivo, ali bolje u svakom slucaju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 22, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ako idete za grcku letos naspite u kantu malo njihovog goriva pa proverite, samo ispraznite dobro rezervoar od ovog naseg sranja... Mada sto se cudite ako motor secka ili nesto fali, vecina je ovde stara 8-9 godina sto nije malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...