Jump to content

Moto Zajednica

bojsa

Članovi
  • Broj tema i poruka

    171
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu bojsa

  • Rođendan 29.03.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Ducati Monster 1200 2017

Poslednji posetioci profila

1320 profile views

bojsa's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

135

Reputacija u zajednici

  1. bojsa

    Lidl kaciga

    Kapiram na sta mislis, i sigurno je donekle tako, ali sve sto sam citao o kacigama iz izvora koji nisu sponzorisani 4-5 godina je preporuka ako se kaciga nosi redovno i izlozena je elementima (sunce, kisa), jer materijali od kojih je napravljena izgube svoja svojstva. Postava se kompresuje, isusi se sloj izmedju skoljke i postave i postane krtiji, a i sama skoljka izgubi svoja svojstva, jer je najizlozenija. Naravno, moze da se menja postava, ali to je skupa i cesto neisplativa rabota, a ostalo ne moze da se menja, pa je najcesce najlakse da se zameni cela kaciga. Ovo sto se rasprsne malo, razumem tvoje razmisljanje, ali kada dobije mikropukotine narusen je integritet cele skoljke i niko ne bi preporucio da se dalje koristi. Naravno, svako na svoju odgovornost. U nekom od uputstava vezano za 5 godina trajanja kacige se bas secam da sam video da se naglasava "uz obaveznu redovnu kontrolu da kaciga nema nikakva ostecenja".
  2. bojsa

    Lidl kaciga

    Ja menjam kacige na 4, maks. 5 godina, jer moze da bude kaciga od 5000e danas, za 10 godina ce se uvesti tri nova i strozija standarda koja ce doneti bolju zastitu i volim da budem u koraku sa zastitnim standardima. HJC Rpha 11 me je kostala oko 60 hiljada, ali je ECE 22.05. Verujem da je i dalje jako dobra, ali za 3-4 godine ide na policu i to je to. Uvek bih radije imao (jednu ili vise) jeftiniju kacigu od 10-25 hiljada i menjao na 4 godine, nego jednom dao 1000e na kacigu i vozio je duplo duze.
  3. bojsa

    Lidl kaciga

    Naravno da ne bi, pritom ima ECE 22.06 - najnoviji evropski standard koji ukljucuje i rotaciono ubrzanje. Svakako bolje nego samo DOT da ima.
  4. bojsa

    Lidl kaciga

    Hahaha, sad pricam sa devojkom upravo i kazem joj isto. Konacno full mat crna kaciga bez icega Pritom, da Barel stavi MT Genesis za 9000 dinara na popust, ljudi bi se upucavali ispred radnje da je kupe.
  5. bojsa

    Lidl kaciga

    Ja sam uzeo danas ovu kacigu. Imam Scorpion EXO-1200 Air i HJC RPHA 11 Venom II, ali sam hteo da imam za po gradu flip-up kacigu da ne moram da dizem non-stop vizir kad se vozim po gradu ili kad znam da mozda necu moci da vodim racuna previse o kacigi. Ova Lidlova kaciga je bukvalno MT Genesis kaciga koja inace sada kosta satro na popustu 13.800 din, a inace je 16.500 din. I to uz lidlovu se dobija rezervni set postave (jastucica). Pritom ne mislim da su slicne, nego bukvalno imaju istog kineza koji im proizvodi ove kacige, razlika je samo u tome sto na Lidlovoj nema nikakih logoa i grafike i izostaje pinlock priprema (sto meni i nije mnogo bitno, jer imam druge dve kacige koje ga imaju). Lidl: MT Genesis: Lidl: Genesis: Lidlova je 9000 dinara i za te pare mi se cini da ce biti super. Jedini problem ce mi biti da se naviknem generalno na flip-up kacige koje su dosta teze od integralnih, ali kao treca kaciga ce biti super. Drago mi je da vidim ECE 22.06 koji mi uliva poverenje, kao i cinjenica da je i MT drzi u ponudi sto je ipak solidan brend i ne verujem da bi stavio istu tu kacigu u ponudu da je apsolutno smece. Ne ocekujem da bude savrsena, ali s obzirom na cenu me svakako nece razocarati kao Scropion EXO-1200 koji sam dosta platio, a svelo se na to da bude jedna od najgorih kaciga koje sam imao. Ovde barem nemam neka mega ocekivanja
  6. Hvala na odgovorima, ovo ima smisla, ja kao neko ko je godinama sto na motoru, sto u kolima i imam dosta iskustva (i da kucnem u drvo, nula incidenata) zaista moram da priznam da nisam to uzimao mnogo u obzir. (U fazonu sta je to, sednes vozis) Pricao sam sa nekim drugarima koji voze i svi su bili pozitivni oko prednosti skutera. Skuter ima dva kompa, fabricki sa i aftermarket bez blokade. Ali mnogo bitnije, posveticu se ozbiljno obuci i bezbednosti u voznji i dok ne procenim da je sigurna i da zna sta radi ne pustam je iz vidokruga. Ona vozi auto, dosta je vremena provela sa mnom na motoru tako da nije potpuno van price, ali cemo ako treba i celu ovu sezonu da provedemo zajedno vezbajuci dok ne budem 100% siguran da moze sama i da je sigurna koliko je moguce. Pritom voli da se vozi, a deluje mi da bi volela da vozi i sama tako da entuzijazam postoji, a zelim da podrzim taj entuzijazam, pa sam mislio da je ovo dobar nacin. Hvala jos jednom od srca na savetima, ako neko jos ima nesto da ubaci nadam se da ce da pise.
  7. Cao drustvo, treba mi misljenje cisto da vidim da li razmisljam u pravom smeru povodom prevoznog sredstva za devojku. U vecini slucajeva se prevozi sa mnom (kolima ili motorom), ali joj treba za neke generalne aktivnosti kao sto su prevoz do posla (max dva puta nedeljno), prevoz do grada kada ide na ples i generalno za svrckanje po gradu Imao sam neku kombinaciju za Ford Fiestu 2004. godiste koja nije bila u bas najboljem stanju i trebalo bi dosta da se radi, dodatni trenutno nepoznati troskovi, cena goriva koja raste svaki dan, plus troskovi novih guma, registracija koja nije ni toliko mala, problemi oko parkiranja (ja imam parking mesto iza zgrade, ali ona ga ne bi imala) itd. Kao alternativu smo odlucili da odemo u smeru skutera. Nasli smo Peugeot Speedfight 50cc 4T 2018. godiste sa 4000 km na satu koji izgleda odlicno. Skuter bi drzali iza zgrade pored mojih kola ispod nadstresnice, nepoznatih troskova ce svakako biti manje, jer je skoro nov, a i pritom ce ti troskovi biti garantovano manji, registracija je jeftina, cena goriva minimalna, ima solidno mesta ispod sedista (za full face kacigu), gume su takodje ultra jeftine, a sa druge strane kada prodje sezona ionako se ide mojim kolima. Imamo gde i van sezone da ga ostavimo da prezimi na sigurnom. Da li je ovo razmisljanje ispravno i da li nesto propustam? Takodje, ima li nekoga sa iskustvom sa ovim skuterom? Ja sam ga isprobao, kao i drugar koji vozi skutere kaze sve je super osim sto je spor (ima kompjuter koji skida blokadu, ali sa nama koji imamo 110+ kilograma, nismo videli da je presao 50km/h ), ali ovaj drugar kaze da ce moju devojku koja ima cca 60 kila lagano poneti i od 70 km/h sto je vise nego dovoljno za nju (ako je u pravu naravno). Izvinjavam se sto sam smorio, ali zelim da cujem jos neko misljenje, jer ja trenutno ne vidim manu ove odluke "Drugi auto vs skuter", sto verovatno znaci da propustam nesto Unapred hvala svima koji procitaju ovaj moj unutrasnji monolog.
  8. Vala bas, svaka mu cast, nisam njegov fan, ali ako je sudeci po ovom treningu tri koplja ispred ostalih. Covek je vec sad u vrhu na prvom treningu posle 250+ dana pauze. Ostali ne moraju da razduze motore, ali iskreno sve pobede koje su imali do sada instant vrede manje. Svi znaju da su najverovatnije pobedili zato sto bolji od njih nije ucestvovao (kontam ne svaku trku, ali u 8 od 10 slucajeva bi to statisticki bilo tacno). Jbg, ne gotivim ga, ali je definitivno jedan od najboljih svih vremena, treba biti realan. Ovi ostali eventualno fusnota u istoriji (naravno, izuzetak klinci koji tek pisu istoriju i Rosi koji je najbolji iz nekog drugog vremena).
  9. Ne znam sto ishejtovase Milera, samo lepo covek vratio Miru za guranje tri krivine ranije i malo ga edukovao da uvek ima neko ludji
  10. Kako mi je drago sto je pao sad zbog toga, uh slatka kosmicka pravda. Ovo je prvi put u zivotu da mi je drago sto je neko pao, ali zasluzio 100% za ove jajarske fore.
  11. Drugari ima li neka preporuka za klopu u Sremskim Karlovcima ili u blizini? Hvala!!!!
  12. Ne znam, ja mislim da je tu najveci uspeh kod Dovija to sto sacuva hladnu glavu dok Markez divlja oko njega i trazi prostor. S obzirom na to da su razlike bile po par stotinki i najmanja greska bi ga kostala pobede, ali nekako odvozi uvek kako treba. Tipujem da bi vise od pola grida u tim uslovima napravila tu malu gresku samo zato sto je Markez taj koji im dise za vratom. Secam se kad sam se kao mladji bavio veslanjem, pa kad udjemo u finis i neki od favorita krene da ubrzava. Odmah krenu da ispadaju vesla od straha onima koji nisu toliko jaki u glavi i krene frka panika i izgube iako su bili ispred
  13. Zanimljivo, nema logike ali sta da se radi. Hvala svima na korisnim informacijama, puno ste mi pomogli
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja