Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500

Spusti cenu bar na 3000. To sto rashladna tečnost curi nije neki problem, ali nemoj sam da radiš, meni to sredili za 20e. Sa srećom :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Ducati Monster 1200 2017

To sam i uradio, plus sam dobio ciradu, ulje i novi filter za sledeci mali servis i ne moram da placam prenos, jer cemo sve zavrsiti preko firme tako imam samo produzenje registracije i to je sve :) Dao mi je i LED zadnje stop svetlo, ali ja volim fabricki izgled tako da ga verovatno necu montirati :)

Znaci da ne brinem za to sto curi tecnost? Gde da ga vozim da to sredim? :)

Takodje koji aditiv za gorivo da sipam, koji je najbolji, da to odmah odradim sa prvim sipanjem goriva :)

Hvala za info! Necu moci da spavam do utorka :D

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Ni ulje u vilama nema sanse sam . Ta zamena je 50ak evra znaci ruke, ulje , semerinzi . MEnja se na 2 god kao i kociono ulje. Aditiv ako hoces, uzme wyns (ljubicast) ali za ciscenje dizni samo i obavezno uzmi za benzin da ne zeznes za dizel. MAlo da procisti dizne nebi bilo lose. To led sto svetlo imam ja mnogo je dobro :D bolje ga stavi

Hvala na informacijama, znaci da spremim 70-80e preko da to sredim, samo jos ako neko ima preporuku gde to da zavrsim u BG-u? Preporuke? :)

Aditive u motor NIKAKO. Dizne se čiste ultrazvično, aditivi za kola su preagresivni + ne čiste dobro.

Ajd kada ga uzmem dogovoricemo se, jos uvek sam pod euforijom, nadam se da ga uzimam za koji dan (sutra ili prekosutra), pa kad se malo slegne, verovatno cu vratiti fabriku, jer ne volim da menjam originalni izgled. Kola su mi kao kad su izasla iz fabrike, tako ce biti i za motor verovatno :)

Elem, sto se dugog stajanja na oglasima tice, iskreno mislim da se lik i dalje premislja da li da ga prodaje. Kada ga je stavio na oglas imao je 18k kilometrazu, sada je blizu 20k, jer se i dalje vozi :) Nije mu hitno, video da ima Toyotu Land Cruiser i KTM neki od 1000 kubika nov (nisam obratio paznju na model), tako da mu ocigledno nije hitno za kintu...

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

Ja sam kupio m5, treba da ih stavim u toku sl nedelje samo ove moje jos malo da obrusim 1moto3.gif

Pa vidi velika je razlika izmenjdu ove dve gume, z6 ti je sport touring guma

http://www.revzilla.com/product/metzeler-roadtec-z6-sport-touring-tires

, a m5 ti je race guma

http://www.revzilla.com/motorcycle/metzeler-sportec-m5-interact-rear-tires

E sad sta kome vise odgovara, treba i sta je bolje zavisi od toga sta ti zelis od gume i kako vozis. Imaj u vidu da ce m5 sigurno krace da ti traje, ali isto tako bolje da drzi. U svakom slucaju sta god da uzmes nije greska obe gume su vrhunske, ako ne i najbolje u klasi 0takoje.gif1moto3.gif1moto3.gif1moto3.gif

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n 06'

Ja sam kupio m5, treba da ih stavim u toku sl nedelje samo ove moje jos malo da obrusim 1moto3.gif

Pa vidi velika je razlika izmenjdu ove dve gume, z6 ti je sport touring guma

http://www.revzilla....t-touring-tires

, a m5 ti je race guma

http://www.revzilla....ract-rear-tires

E sad sta kome vise odgovara, treba i sta je bolje zavisi od toga sta ti zelis od gume i kako vozis. Imaj u vidu da ce m5 sigurno krace da ti traje, ali isto tako bolje da drzi. U svakom slucaju sta god da uzmes nije greska obe gume su vrhunske, ako ne i najbolje u klasi 0takoje.gif1moto3.gif1moto3.gif1moto3.gif

Hvala brate na pomoci, iskreno da ti kazem i meni se m5 vise svidja po svemu pa cak i po sari sto bi se reklo :D

Uzeo ga konacno pre neki dan, zavrsio prenos i registraciju. Nisam se skinuo sa njega danas cim je ogrejalo sunce :) Mislim da nikada nisam bio srecniji u zivotu, nista me ovako nije obradovalo ni Sega u prvom razredu, ni novi MTB u petom :D

post-32740-0-82242000-1398460681_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

U nista me ovako nije obradovalo ni Sega u prvom razredu, ni novi MTB u petom :D

hahah 1lol.gif1lol.gif1lol.gif. Uzivaj i u zdravlje da se vozis 0takoje.gif1moto3.gif

Hvala na lepim zeljama, nadam se da ce tako i biti!!! :moto3:

Evo jos par fotki motora, moram samo da ga ulickam da bude cist i lep :D

Eh da, samo da pitam sta da kupim za lanac za podmazivanje i ciscenje i kako funkcionise odrzavanje? Svaki put cistim, pa podmazujem ili drugacije? :) Izvinjavam se ako su pitanja glupa... ::)

post-32740-0-45355800-1398510140_thumb.jpg

post-32740-0-79869100-1398510157_thumb.jpg

post-32740-0-05632700-1398510179_thumb.jpg

post-32740-0-43604500-1398510195_thumb.jpg

Imaš već o tome u ovoj temi samo potraži malo, ukratko uvek se čisti lanac pre podmazivanja, kad odmastiš pertolejom ili nekim sprejem za čišćenje skine se sva prašina koja se sakupila na lancu, obrišeš višak i podmažeš. Otprilike na 500 - 600 km.

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6-n

Nema potrebe da ga cistis svaki put, sem ako vozis po nekim prasnjavim putevima.

Svaki drugi je sasvim ok.na 500 km petrolej ili na pr ja koristim eurodizel( benzin nikako, nagriza gumice), cetkica za zube i kad se zaprljas do lakta znaj da si ga uglancao :)

Speres ga pod pritiskom, provozas malo da se ugreje lanac i PRSKAJJJJJ....i sacekas 10ak min neka odstoji na lancu sprej bez voznje da lepo odradi svoje.

Sto se tice spreja meni se nikako ne svidja castrol, dok mi se ipone pokazao extra....

Послато са ZP990+ уз помоћ Тапатока

• Hronični Motociklopata, 7410 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ne znam zasto se nesvidja Castol :stabre: ja sam na proslom putovanju u Hrvatskoj potrosio svoj "KROON oil" sprej koji sam nosio i tamo sam u nekoj moto radnji u Sibeniku kupio bas Castrol, i mogu reci da je jako dobar, lako se opere, a opet dobro drzi kad se nanese, felna nije prljava od njega to jest ne spada od centrifugalne sile :takoje: e sad da li ima neke razlike u sprejevima kod nas i tamo sto uvoze to ne znam :neznam:

Sto se tice ciscenja, slazem se sa kolegom :takoje: i ja cistim svaki drugi put, osim naravno ako sam vozio po kisi ili nekoj prasincini

• U prolazu, 95 postova

Bojsa dobrodosao u sektu :-)

Ja cu danas da se posvetim kafenisanju i ciscenju mopeda.

Malo sam se provozao oko Sapca i nije mi bas prijalo koliko duva vetar. Idem 50-60 a kao da idem 150. Par puta me je bas lepo zaljuljao. Nikako nije naivno.

Послато са XT615 користећи Тапаток 2

Da se nadovežem na prethodnu priču, motulov chain lube je isto odličan, lanac mi je kao nov. Nije mnogo mastan pa se ne lepi prašina, a lepo ga podmazuje. Juče sam napravio lepu vožnjicu oko Beograda, imali smo sidraša na nekom kymku od 110cc pa smo vozili 60-70-80 u zavisnosti od nagiba :D al mi je baš prijalo, divan dan za vožnju, ni previše toplo nit previše hladno...jbt ja ko moto zlatokosa :Dve8eva7a.jpg Ja sam ovaj dainese fanboy ;) Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Er6n 2008 / Versys 650 2017

I ja sam se malo vozao danas, ali veetar i crni oblaci me oterase kuci. Probao sam ja jos jednom u toku dana ali se ponovila situacije :neznam:

Zao mi je jedino sto mi ruzno vreme pokvari planove za praznike, ali jos se nadam da ce ipak biti neke voznje! :aha:

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

I ja sam se malo vozao danas, ali veetar i crni oblaci me oterase kuci. Probao sam ja jos jednom u toku dana ali se ponovila situacije :neznam:

Zao mi je jedino sto mi ruzno vreme pokvari planove za praznike, ali jos se nadam da ce ipak biti neke voznje! :aha:

Nema loseg vremena ,samo lose opreme :)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja