sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju, Fier je na mene ostavio vrlo pozitivan utisak. Ulice su od ranog jutra bile ispunjene ljudima koji nekuda žure, a parkovi su bili puni penzionera i male dece. Jedino mi nije bilo jasno da li ovi mercedesi imaju klimu i u prtljažniku. Ne znam zašto bi inače svi taksisti baš tu čekali mušterije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Vreme brzo prolazi a mi moramo da krenemo dalje. Zato sedlamo konjića, plaćamo račune i žurimo prema Draču. Službenik na recepciji me je prijatno iznenadio motivom na svojoj majci. Kada sam ga pitao da li je i on bajker, kratko mi je odgovorio - ne podnoisim motore! Ipak, sam ga zamolio za jednu sliku, ne sreće se svaki dan motorista koji mrzi motore. Na samom izlazu slučajno nailazimo na skuter koji je u stvari stariji brat mog Xciting-a. Doduše, njega smo videli i sinoć a momci koji su stajali pored njega su bili zapanjenii našom pojavom i nisu mogli da poveruju da smo stigli čak iz Beograda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Auto put prema Draču je naravno, još u izgradnji ali se vidi da će na kraju biti bolji od mnogih po kojima se svakodnevno vozimo. Zanimljivo je da se u Albaniji nigde na plaća putarina iako imaju preko 100 Km gotovog autu puta. Jedino što su im ograničenja i radarske kontrole prilično česte. Više puta mi se desilo da previdim znak i da mi Vesna nije skrenula pažnju, verovatno bi postali mušterije nekoj od patrola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Priznajem da nisam veliki ljubitelj auto puteva pa zato pre Drača skrećemo na obilaznicu koja u stvari vodi prema Tirani. Posle smo na mapi videli da je ovaj put čak i nešto kraći što nije toliko bitno, koliko su bili lepi krajevi kroz koje smo prošli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jul 28, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Šta reći sem....krenuće i nama dete u srednju školu pa ćemo moći i mi sa vama u zezanje :) Puno pozdrava za Vesnu i tebe od Peđe i Slađe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Konačno Tirana! U prvi mah mi se učinilo da ćemo lako stići do centra ali se odjednom stvorila gužva kroz koju sam se jedva provukao. Naime, prvo me je zbunio saobraćajac koji je tako besomučno mahao svojom palicom, da sam na kraju pomislio da su ga napale ose pa se trudi da ih rastera. Drugo iznenađenje su semafori. Par puta sam se zaustavio na crveno dok su pored mene tutnjali automobili kao da se ništa nije dogodilo. Brzo sam shvatio da te šarene lampice ovde ne važe i prikljućio se opštem veselju. Posle je sve bilo mnogo lakše, vozi kako ti odgovara i pazi da se isprečiš nekome ko je jači od tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Stižemo do Skenderbega, a tamo - haos! Zar su baš sad morali da raskopaju ceo trg? No, šta je tu je - nemamo vremena da sačekamo kraj radova pa po podnevnom suncu pravimo nekoliko fotki i bežimo u kafić. Čak se i veliki mozaik rekonstruiše, pa nismo mogli da vidimo skoro ništa od onoga što ovaj trg razlikuje od drugih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kafe "Opera" je verovatno akvivalent našem "Kod spomenika (konja)", pa smo iskoristili priliku da se osvežimo u najpoznatijem kafiću u Albaniji. Uz kafu i hladnu vodu čovek dobije volju da se još jednom prošeta i napravi nekoliko fotografija. Mi smo u Tiranu ušli bez predrasuda. Znao sam da je to grad koji intenzivno menja svoj lik ali sam se iznenadio koliko je u tome uspeo. Duž auto puta koji vodi prema aerodromu i dalje prema Skadru se jedan do drugih nižu tržni centri, saloni automobila, poslovne zgrade i ko zna šta još... Iako je Beograd nekoliko puta veći, stranac koji prolazi auto putem može da vidi samo objekte koji su sagrađeni pre više od 20 god. Da nije dovršena Arena i par drugih objekata, mogli bi da se postidimo pred onim što su postigle naše komšije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego što smo krenuli na ovaj put, ja sam na mapi izdvojio sva mesta koje bi vredelo posetiti. Za mnoge od njih nije bilo dovoljno vremena ali gradić Kruje nikako nisam hteo da propustim. On se nalazi na 20-tak Km od Tirane i u istoriji je značajan po tome što se u njemu rodio Skenderbeg - albanski vođa u borbi porotiv Turaka. Treba malo skrenuti sa glavnog puta i popeti se par kilometara uz brdo ali ono što sam tamo video me je zaista oduševilo. Iznad grada se nalazi srednjovekovna tvđava od koje doduše nije puno ostalo ali je zato unutar zidina izgrađen muzej u potpunosti posvećen Skenderbegu i njegovim saborcima. Na ulazu se nalaze njihove statue u natprirodnoj veličini a zatim slede eksponati koji mnogo govore o albanskoj istoriji. Zanimljivo je što se ta istorija preklapa sa našom, pa smo naišli na vitraž koji prikazuje sve značajnije bitke iz tog vremena - među njima i Boj na Kosovu! Jedan od najvažnijih eksponata je šlem i sablja koja je pripadala najvećem albanskom junaku a na zidovima se nalaze freske koje opisuju događaje iz tog doba. U galeriji meni potpuno nepoznatih likova mogao sam da izdvojim samo Leka Dukađinija, koji je posle Skenderbegove smrti preuzeo komandu nad albanskom vojskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Na poslednjem spratu se nalazi vidikovac sa koga pogled puca na sve strane. Kažu da se po lepom vremenu odavde može videti Tirana ali mi smo u daljini primetili samo aerodromsku pistu. Zanimljivo je što smo na tezgama koje se nalaze pored muzeja prvi (i jedini) put videli bele kapice - keče. Iako kod nas vlada uvrežeo mišljenje da se Albanac prepoznaje po svojoj kapi, ovde je ona postala samo običan suvenir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4763 Napisano Jul 28, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da je preterivanje za Mercedese u Albaniji, ali skoro da nema slike na kojoj se vide automobili, a da u pozadini nema nekog od Mercedesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Naša poslednja stanica u Albaniji je grad Skadar. Odmah vozimo pravo u centar i obilazimo jedan krug. Možda nismo pogodili pravo vreme, ali mi se učinilo da je grad skoro potpuno prazan. Pravimo kratku pauzu za lagani ručak jer će nam trebati energija za obilazak čuvene tvrđave - Skadar na Bojani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Obični turisti se do tvrđave penju pešice, a mi smo iskoristili naš prevoz i zaustavili se skoro ispred samog ulaza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Unutar zidina nema baš mnogo toga zanimljivog, sačuvani su samo objekti koji potiču iz novijeg vremena tj. oni koji su izgrađeni za vreme Turaka ili Venecijanaca... ... ali je zato pogled na okolinu fascinanatan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Polako se spuštamo prema ulazu i usput pozdravljamo čuvara koji nas je pustio bez ulaznice. Zaista "nismo imali sitno" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Put prema crnogorskoj granici vodi preko ovog drvenog mosta. Saobraćaj preko njega teče naizmenično a mi se provlačimo i naravno, promašujemo skretanje! No, bar smo imali priliku da napravimo nekoliko lepih kadrova pre nego što je sunce potpuno zašlo za nama i Albanijom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Jul 28, 2010 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je kraj naše priče o Albaniji, ali smo još uvek daleko od kuće. Čeka nas još više od 600 Km a to znači da ćemo u Crnoj Gori posetiti Žabljak a u Srbiji manastir Mileševo i meandre na Uvcu. Nama je i ovaj deo puta bio veoma zanimljiv pa ću se potruditi da i vas zainteresujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
INIS 1 Napisano Jul 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Nis - Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo dalje! Mnogo lepo pises, pa ako te ne mrzi bas bi bilo lepo da procitamo i nastavak... sve do kuce. A posebno me interesuje Uvac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 31, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, hrabro sa vase strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 283 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 447 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Još ni ovaj niste završili, a već vas srećem u Ohridu! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Avgust 1, 2010 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, sreli smo se na pumpi u Crnoj Gori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 2, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kuda, Sasha&Vesna svuda! Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Avgust 6, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Genijalci ste, svaka cast za putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4885 Napisano Septembar 22, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6015 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za Vesnu i Sashu.Sa velikom pažnjom čitam Vaše putopise.Na osnovu njih sam i ja (sa suprugom) počeo praktikovati duže rute.Sa nestrpljenjem očekujem nastavak putopisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Octobar 9, 2010 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav i pohvale! zaista sjajna pricha! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...