velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pre jedno nedelju dana sam promenio semeringe na viljusci. Novi semerinzi i prilicno sam siguran da sam sve uradio kako piše (prvi put menjam). Problem je u tome što su mi štapovi od tada stalno slinavi i to više nego što je slinio levi zbog čega sam ih i menjao. Neko mi reče da to oće tako i da malo sačekam pa će da prestane. Međutim evo ima tome i 6 dana već a oni jednako slinavi. Ne curi ali onako vidi se da su masni. Šta sam mogao da uradim pogresno? Semeringe sam prstom nauljio pre nego što sam ih navuko i ugurao. Čuo sam da sam trebao da ošmirglam štapove 2000 šmirglom pre nego što sam ih vratio ali to mi je nekako suludo. Jel to istina? Jel ima neko neku ideju zašto je to? Ako sam nešto pogrešno uradio da uradim ponovo ispravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 19, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan trebao si da ih predjes finom vodenom smirglom da bi otklonio sitne riseve. Stapovi moraju da budu glatki kao ogledalo! Dobro si okrenuo semeringe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam mogao da ih okrenem lose jer sa gornje strane imaju onaj kao federcic sto ide okolo. Kojom smirglom (brojem) da ih osmirglam? Jel zlo da sačuvam ulje i iskoristim ga ponovo? Novo je. Semeringe cu da kupim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 19, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam mogao da ih okrenem lose jer sa gornje strane imaju onaj kao federcic sto ide okolo. jel su isti ko stari (oznakom/oblikom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Nije isti proizvodjac ali su isti oblikom. Poneo sam stare kao uzorak. I izmerio pomičnim merilom sve dimenzije (na starim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 19, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan cekaj, kako sa gornje strane? Jel su na tvom motoru usd vile? Ako se dobro secam ja sam to radio sa 2000 smirglom al pazi da ti ne ostane suva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pocetkom leta takodje menjao semeringe, jedan je curio. Cim sam stavio nove, posle jedne voznje isti semering je ponovo procurio. Onda sam skinuo stapove, rasklopio ih i gornji deo stapa koji je imao risove odneo kad strugara, ubacio u strug, nauljio smirglu 2000 i njome poravnjao risove. Za ovo treba bas dosta drzati smirglu, zato je u strugu mnogo lakse nego rucno. Posle smirgle sam ispolirao stapove polir-pastom i sad su kao novi. Semring vise ne curi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 19, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan da nisi ti semeringe tutnuo naopako,i obavezno ispoliraj stapove ako su losi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema mi druge nego da skidam. Priznaću ako sam okrenuo naopako . Sad sam sluđen ali sećam se da sam nešto pazio oko toga. Znači priča da treba malo da sline na početku ne pije vodu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne pije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 19, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da si ih okrenuo naopako.oprugica treba da ide ka unutra znaci suprotno od izlaza stapa,znaci kada je sklopljena viljuska i kada pogledas ispod prasinarke.spoljnje gumice, opruga ne sme da se vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari. Rasturam cim pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 19, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ovo je viljusca od cb 400 mozda je slicna semering je br 14.opruga ide ka dole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan Reci jesi li na starima imao oznaku?Moze se desiti da to nisu semerinzi,vec manzetne,a tu vec nastaje problem....Naravno,kraj je sa hepiendom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na manzetnama nema federa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Imam sliku starog. Po konstrukciji je isti kao novi. Amortizer je identičan po konstrukciji kao ovaj na cb400. Evo kako to izgleda u mom manualu. Meni se cinilo da je taj federic sto se vise vidi odozgo po slici. Ovo 'markings' je verovatno neki natpis ili nesto slicno. Avaj, znacemo kako je kad ga skinem. Nadam se sutra da odradim to pre podne ako ne onda za vikend da oteram kod druga u klimatizovanu garazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne gledaj feder uopste, videces na obodu semeringa koji prianja uz stap da je nazubljena na jednu stranu. Ti zubi treba da su usmereni na unutrasnju stranu viljuske (ka ulju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Mirno sam ih okrenuo naopako :| Dublju stranu (sa dubljim kanalom) sam okrenuo na gore (od ulja) što se protivi logici. Ta dublja strana je dublja jer je to kanal u koji uđe ulje i pritisak ulja pribija semering uz štap. Što je štap sabijeniji tj. pritisak ulja veći, ulje gura unutrasnji zid semeringa da prianja bolje uz štap. Sve je tačno tj. poklapa se. To nazubljeno treba ka ulju, a slova ka gore. Hvala još jednom svima. Meni nema druge nego jovo na novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Jul 19, 2010 Integrisan, 13055 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zlo da sačuvam ulje i iskoristim ga ponovo? Novo je. Čuvaj ulje!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam sve ponovo. Nisam mogao da cekam i kad sam doveo dete iz obdanista otiso sam u ajnfor i sve ponovo rasklopio i sklopio. Jedino sto je bilo dobro je što sam sve uradio oko 6 puta brže. Mada sa mnom se nikad ne zna. Mozda se otkrije nesto opet ;D Evo jedne slike suvih stapova. Mada cu verovatno istinu saznati posle par voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 20, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan gde je bila greska?el prevrnut semerig? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad kako se uzme. Tačno je da je bio okrenut drugačije nego kako ga ostatk planete okreće ali ja sam uvek govorio da sijalice ne odaju svetlost nego sisaju mrak ;D . Odmah da se dogovorimo - mozete da me zajebavate samo kad ja sam pomenem ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 384 Napisano Jul 20, 2010 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Patike 46 broj... (R1150RT u pristizanju...) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sisanje mraka mi se dojmi, a ti sad voziiiiiiiii i sledeci put pamet pod kapu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 20, 2010 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Greske se desavaju. Ali ''sisanje mraka''! To moram da upamtim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 21, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan ... sijalice ne odaju svetlost nego sisaju mrak Kakav si ti car!!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...