Jump to content

Moto Zajednica

Koji motor izabrati, od 4 ponudjena???

Recommended Posts

• Zainteresovan, 730 postova

Pozdrav drugovi i drugarice pioniri!

Moj kolega koji se ne moze registrovati ovde, zbog nekih razloga me zamolio da pokrenem ovu temu, a radi se o tome da on moze birati koji motor da uzme, pa je u nedoumici. Pocetnik je, ima 18 godina, a do sada je vozio Lifana 50 kubika, onaj sto nije skuter, ovako nesto

http://p1.bikepics.com/pics/2008%5C03%5C01%5Cbikepics-1201590-full.jpg

I doslo vrijeme da dobije nesto jace, nudi mu se motor na poklon da bira od ova 4:

- Suzuki GSR 600

- Kawasaki Z750

- KTM 690 SMR

- Yamaha R6 2006-2007

Sada, sve su ovo malo jaci i skupli motori, ali kad je dzabe i sirce je slatko. Znaci iskljucivo ova 4, nebi birao nista slabije da se uci...  Njemu se najvise svidja R6, ali nije gadljiv ni na druge tipove, znaci nije samo za R varijantu. Sve su to super motori ali koji bi bio najbolji za pocetnika, kojeg bi bilo najlakse servisirati ovdje, koji je najlaksi za odrzavanje, koji se u praksi najmanje kvari i koji bi vi uzeli da mozete da birate? Motor bi sluzio za vozikanje po lokalu, da kazem po gradu, nema u Bosni grada do Sarajeva da je neka guzva.

I ako se sjetite jos necega sto ja nisam naveo slobodno recite, svaki pametan odgovor je dobrodosao!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

4 poprilicno razlicite koncepcije..na kraju ce se svesti na to koji mu se vise svidja ;)

Ili jos bolje,ako ne moze da odluci,neka uzme najskuplji :D

• Svrati ponekad, 423 postova

ako bira samo izmedju njih najbolji mu je ili z750 ili gsr600 pogotovo sto je pocetnik...r6 i gsx bi bilo prejako neka ide postepeno a i mozda se zaljubi u nakede:-)...Neka oba tipa motora pa neka vidi gde mu dupe pase ;D...Za ktm-a ne znam jer ga nisam vozio ali planiram da probam jer cu uzeti neki super moto verovatno ;D

@stefan

I ja nesto tako razmisljam, jer stvarno je tesko izabrati a da se zadovolje svi kriterijumi... Da motor ima neke normalne vozne osobine, da ga ne prepane prvi put kad zavrne gas, udje u krivinu...  ;D

@aca035

Naked mozda i jeste najbolja varijanta, posto ovde u nasem mjestu takvi tipovi motora i nisu nesto zastupljeni (samo se zna za R-ove i koliko koji moze navuci  :-\ )

@ gile i aca

Sta kazete za KTM, ima nesto u njemu...

Stvarno ljudi, kad se postavim u njegovu poziciju vidim da mu nije lako, ja bi uz'o sve i jedan  ;D

Ocekujem neke jake argumente zasto uzeti jedan a ne uzeti drugi itd...

@gile

Kotor Varos bre ima citav 35000 stanovnika  ;D  ;D ;D http://bs.wikipedia.org/wiki/Kotor-Varo%C5%A1

A stvarno, kad prokontam, jedino se ja navece vozem gradom od "motora" sve ostalo skuteri... Ima jos par motorcina, ali nisu cesti kao ja  :D

@uff

Znaci za njegovu sigurnost, neki od prva dva. Hvala  ;)

• Svrati ponekad, 147 postova

I ja glasam za z750,ali ako oce da bude faca,i da zavrce,onda suzuki,sami i taj 600 nije toliko opasan,1000 je za izbegavati za pocetnika.

U principu,neka uzme najskuplji,pa posle nek proba jeftiniji od ostala 3 i ako mu se svidi,uvek moze menjati  ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1137 postova

naravno z750 za pocetnika

vozi se ko bicikla i ima ih dosta

gsr 600 je slican ali je egzotika ako zatreba neki deo namucice se

ktm i r6 ne bih preporucio za 18 god...

Da vidimo, najvise glasova dobijaju Z750 i GSR600. Prvo Zec pa onda Suzana. I ja sam mu rekao, kawasaki konza  ;D

A KTM definitivno nije za pocetnika, jel tesko voziti taj SM, sta bi rekao UFF?

R6, 130ks...nije preprucljivo.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

gsr ili z750. ako je visi decko, onda gsr-a definitivno da gleda...ako je apsoluti pocetnik-kao sto jeste, sa r6 a tek sa ktm-om se ova prica ne bi zavrsila dobro. ;)

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Na svakom će se prepasti. Sa bicikle na 100+ ks. Ta bicikla ne može stotku da nagura a ovi postižu sličnu brzinu prvom. Najbolje mu odmah reci da uzme R6 jer će njega na kraju i uzeti.

• Drug član, 1392 postova

A KTM definitivno nije za pocetnika, jel tesko voziti taj SM, sta bi rekao UFF?

NE

nije tesko uopste!

veoma je lako zato sto je motor lagan i extremno upravljiv (sportski profil guma,sirok korman,idealan polozaj sedenja za brze promene pravca..) sa savrsenom ciklistikom pa se vozi ko bicikla

cak sta vise ovo je motor koji se najlakse vozi od svih ovde ponudjenih cak i od Z750 na kojem se tezina ne oseca ali to ne znaci da je lagan

problem nastaje kao i kod svakog drugog motora ako hoces da ga vozis sa punim gasom stalno e tu vec postaje zajebano ako nemas iskustva

ali koji si Q kupio ktm ako ces da ga pazis i mazis i vozis na pola gasa?

kupi hondu onda i vozi polako pa nek ti traje 100 godina  ;)

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

bilo koji od prva dva.

probao sma kawasaki 750ccm (ali 94 god), dosta lepa masina, lepo se vozi za nekoga ko nije previse iskusan. pogledaj kako je sa odrzavanjem, u odnosu na GSR ...

probao sam ktm, veoma se lako vozi, ali nije za pocetnika (za obuzdavanje snage, tj. doziranje gasa treba iskustva na tom motoru).

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja neznam kakvo je to poklanjanje kad moram da biram jedan od 4 modela ???

Ali ipak mu ja preporucujem r6 bez razmisljanja.  U slucaju ako nije vozio jaci motor sigurno ce biti ljustenja, pa ce se onda r6 najlakse srediti  ;D

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Ja da se pitam gsr pa Z .... Problem je sto covek nema para da izmenja sve sto treba da bi na kraju uzjahao nesto od 120-130 ks..

Pocne se sa 250cc pa polako na gore(vilenis,obaras,na tocak,navozas se) ali kada bi tako radili bili bi u gubitku po 300-500e po bajku pa se i ne isplati....moj prvi bajk je bio od 600cc jer se kasnije nikada ne bi skrpio za tako nesto. Pamet u glavu i ispipavaj gde su ti granice i uci polako...vremeno se opustis

LM,na kraju ce odluciti sta se njemu svidi i dzabe saveti

...za grad neka debelo razmisli da li ce R ,,,greje kao lud i kao kombajn da teras (sve su ovo meni pricali ali dzabe su pricali)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Pozdrav drugovi i drugarice pioniri!

Moj kolega koji se ne moze registrovati ovde, zbog nekih razloga me zamolio da pokrenem ovu temu, a radi se o tome da on moze birati koji motor da uzme, pa je u nedoumici. Pocetnik je, ima 18 godina, a do sada je vozio Lifana 50 kubika, onaj sto nije skuter, ovako nesto

http://p1.bikepics.com/pics/2008%5C03%5C01%5Cbikepics-1201590-full.jpg

I doslo vrijeme da dobije nesto jace, nudi mu se motor na poklon da bira od ova 4:

- Suzuki GSR 600

- Kawasaki Z750

- KTM 690 SMR

- Yamaha R6 2006-2007

Sada, sve su ovo malo jaci i skupli motori, ali kad je dzabe i sirce je slatko. Znaci iskljucivo ova 4, nebi birao nista slabije da se uci...  Njemu se najvise svidja R6, ali nije gadljiv ni na druge tipove, znaci nije samo za R varijantu. Sve su to super motori ali koji bi bio najbolji za pocetnika, kojeg bi bilo najlakse servisirati ovdje, koji je najlaksi za odrzavanje, koji se u praksi najmanje kvari i koji bi vi uzeli da mozete da birate? Motor bi sluzio za vozikanje po lokalu, da kazem po gradu, nema u Bosni grada do Sarajeva da je neka guzva.

I ako se sjetite jos necega sto ja nisam naveo slobodno recite, svaki pametan odgovor je dobrodosao!

Početnik sa svakim od ova četri vrlo lako može da završi u ,,crnoj hronici''. Pogotovo početnik sa 18 godina. Ovo predhodno sam više napiso sebe radi.Što se motora tiče:

Suzuki GSR 600 - lako upravljiv. Meni se najviše svidio od svih motora u klasi. Definitivno bih njega odabrao.

Kawasaki Z 750 - jak i težak motocikl, početnik će teško da dođe do limita ovog motocikla. Preporuka

KTM 690 SMR - lagan i upravljiv. Nisam ga vozio ali agresivnost jednocilindrične mašine me ne djeluje dobra za početničku ruku. Sigurno najzabavniji od predloženih

Yamaha R6 - ne vidim joj praktičnu primjenu osim ako neće povremeno da ode na pistu. Da, dobra je i za ispred kafića, a i to je legitiman razlog kupovine. Ipak, niti jedan moocikl, liše skutera, ne kupuje se razumom.

• Ne silazi, 6557 postova
  • Motocikl: konzerviran

Definitivno GSR

Za nekoga ko prvi put seda na nesto  ozbiljnije.

Vazi za najupravljiviji naked sa fabrickim ogibljenjem.Ako malo bolje zagledate detalje,videcete da je zadnja viljuska slicna onima na sportskim motociklima (nisu dve sipke,kako obicno bude),plus postoji regulacija.Nista posebno,ali za pocetak vise nego dovoljno.

I ja i momak koji to dobija vam se puno zahvaljujemo, znao sam da cu dobiti prave odgovore  ;)

Nema se vremena ni za 125 ni za 250. Motor je dugo trazio koji bi mu pasao i za oko i za voznju, a i za budzet onoga koji ce mu isti pokloniti i izasla su ova 4. Za sada GSR ili Z750. Mislim da je GSR presao u vodstvo. Hvala svima na odgovorima i ako ste nesto zaboravili slobodno dodajte  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja