tiran1n 10 Napisano Jul 11, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Naime narucio sam metzeler tourance exp za moj TA, prodavac me je ubedjivao da je dosta bolja od klasicne metzeler tourance, mada mi sam profil malo bzvz izgleda, pa me zanima jel' imao neko od vas iskustava sa ovim gumama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Jul 11, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam obican Tourance i nije mi se svideo. Prema slikama sto vidim ova EXP je maltene cisto asvaltna guma. Ja da sam na tvom mestu zaboravio bi Metzeler i kupio Michelin Anakee. Al to je samo moje misljenje, bice i drugih pa odluci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 11, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, vec sam je narucio i ostavio kaparu, kad sam sve nekako na brzinu uradio, mada meni nema veze sto je za asfalt, i pre sam ja napred imao metzeler, a nazad avon. Od avon-a gore gume nisam video, kao da je od plastike, a metzeler je bila odlicna samo sto ze brzo trosi, mada je bila stara sara, pa sam se nadao da su sa ovim profilom resili taj problem, vidim veca je povrsina ispunjena gumom, nama onako puno krampona kao stara, pa kontam da ce se sporije trositi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Jul 12, 2010 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To je guma koje prvenstveno bila namenjena za velike putne endure i u pocetku se pravila samo u tim dimenzijama. Uglavnom je za asfalt. Ja sam je vozio na Stromu i ne trosi se brzo. Po meni neprevazidjena guma. U poredjenju sa jos dve gume slicne orijentacije Bridgestone Battlewing i Continental Conti Atack, mnogo kompletnija guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 13, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Namontirah danas Exp tourenze, motor preporodjen, totalno se drugacije vozi i oseca, nekako kao da lakse vuce, nema onog hujanja kao kod starih guma, jedina zamerka je izgled, iako sam stavio 130-tku guma izgleda nekako dosta uza nego stara, verovatno zbog profila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Jul 14, 2010 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Promenio 2 para EXP-a na biku pa predjoh na Tourence. Veoma lepa guma po mom misljenju, 100% asfaltno orjentisana sto je prva mana po meni . Trajale su mi oko 10000km zadnja , prednja oko 20000km.Druga mana po meni, opet ogradice , EXP se trosi duplo brze od obicnog. Obicni Tourence sam stavio pre 10000km i prezadovoljan .Tourence je 90% asfalt 10%offroad. Sto se tice voznje po svim vremenskim uslovima (kisa, sneg, ladno u 3pm itd...) ja prezadovoljan sa oba tipa al jbga volem malo da zagazim u blato pa se presaltovah sa EXP-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Samo ne znam na koliko da ih duvam, prodavac mi rece prednja na 2,2, a zadnja na 2,5, da li je to u redu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Jul 14, 2010 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ja na mom bajku u user manualu imam na koliko se pumpaju gume, u mom slucaju za singl voznju se pumpa 2.2/2.5 a za voznju sa suvozacem 2.5/2.9, procitaj u manuelu mora da pise,gore navedeni podatci sui za r1200gs adv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Nemam uputstvo jbg, mada mislim da bi ovako bilo u redu, motor se odlicno ponasa, videcemo kako ce se gume trositi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Jul 16, 2010 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/index.php?topic=bikedb&CONTENT=technik&typ_id=PD10〈=en Ovde kaze 2.0/2.2 Evo ti link za Metzeler Fitting Guide koliko ja videh 2.0/2.25 za tvoj bajk i gume koje si uzeo al proveri http://www.motorcycletyresuk.com/5%20Metzeler%20Tyre%20Pics/Metzeler%20Fitment%20Guide%202010.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Jul 16, 2010 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem da se cesto razlikuju preporuke proizvodjaca motora i proizvodjaca guma. Npr. kod mene, V strom 1000, preporuka Suzukija je 2,5 front i 2,5(2,8 u paru)rear. Originalne gume su Bridgestone. Ista preporuka vazi i za Metzeler, ali kod Continentala, preporuka za ovaj motor je 2,3 i 2,5. Mislim da je u redu pratiti preporuku proizvodjaca guma za odredjeni motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Jul 16, 2010 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se Doktore . Bas zbog toga mu bacih prvi link o tehniklijama motora a drugi od proizvodjaca pneumatika. Razlika je u ovom slucaju koliko sam ja primetio u 0.5 sto se zadnje gume tice a to je zanemarljivo. Doduse ove vrednosti su za solo voznju, ako se covek vozi sa sapatnicom onda su mu gume napumpane po PS-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...