sergio 2328 Napisano Jul 9, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi i od tipa motora.... Moj motor i ja (sa punim rezervoarom i rancem pozadi) smo teski oko 380kg... Honda ima 750cc, 77hp i sledece godine puni 30 godina... ako pustim gas i cekam da padnu obrtaji, a prebacim u visi stepen to nikako nece da moze Tj. moze ali ce da bude uzasno trom (obzirom na tezinu)... Tako da... glupo je diskutovati o ovome, svako vozi u svom "fazonu", ne postoje nikakva pravila pitam se koja je sledeca tema... "kako voziti motor"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Jul 9, 2010 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan pitam se koja je sledeca tema... "kako voziti motor"? bukvalno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan sto menjati brzine kad se u prvoj najlakse dize!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jul 9, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Gore u principu kako bilo. Dole, u zavisnosti od manitanja, treba ponekad dignuti obrtaje prije pustanja kvacila.... ;D Ali ako je jak tempo kocenje motorom hoce da dovede do proklizavanja zadnjeg tocka (moze biti i korisno - pozeljno) Zavisi da li se menja brzina u visu ili nizu. Ja kad menjam u nizu dam gas kako bi uskladio obrtaje, kad menjam u visu zadrzim obrtaje i malo blaze pustim kvacilo kako motor ne bi cimao, uopste se ne oseti da je promenjena brzine, sem zvuka motora. Sve zavisi koji je tempo voznje, kojom brzinom menjate brzinu, ne moze se generalizovati. A ti predlozi, da se spuste obrtaji, to mi je potpuno suludo, to se ni kod automobila ne radi. Slazem se. Meni je glupo sto ljudi menjaju brzine bez kvacilia... Msm sto je napravljeno ako ne treba? razumem da neki motori mogu da se saltaju bez kvacila, ali po mom misljenju to nije preporucljivo... Nije dzabe kvacilo napravljeno... Isto mislim. Ljudi su bacili pare na razvoj kvacila kakvo se danas montira na motore? Zasto ga koriste svi na trkama? Ako gresim, prosvetlite me. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Jul 9, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Isto mislim. Ljudi su bacili pare na razvoj kvacila kakvo se danas montira na motore? Zasto ga koriste svi na trkama? Ako gresim, prosvetlite me. Grešiš. Pri šaltanju u viši stepen prenosa se retko ili nikad koristi kvačilo. Oni imaju i quick shiftere ali i bez toga kvačilo nije potrebno. Nategneš menjač i kad popustiš s gasom sam upadne u brzinu. Kratko i efikasno. Za šaltanje na dole se koristi uz međugas bez obzira na proklizavajuće kvačilo. Neki poput Mladina stalno drže prst na kvačilu da mogu na vreme da spreče neželjeno proklizavanje zadnjeg točka ili dizanje na zadnji točak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan stisnes kvacilo i pustis gas i na brzinu dignes polugu,nevalja bez kvacila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladacbrpc25 162 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd//Novi Beograd Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan cemu kvacilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jul 9, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Dajte ljudi, pa ovo su elementarne stvari, dogovorite se! Sramota da neko uleti na nas forum zapitace se koji su ovo dziberi sto jurcaju 200 na sat a ne umeju da koriste menjac!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 9, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Individualna stvar, nema o tome sta da se prica Moze bez kvacila a i ne mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Jul 9, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Individualna stvar, nema o tome sta da se prica Moze bez kvacila a i ne mora Amin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jul 9, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan OK. Sasvim sam zadovoljan SA kvacilom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Dajte ljudi, pa ovo su elementarne stvari, dogovorite se! Sramota da neko uleti na nas forum zapitace se koji su ovo dziberi sto jurcaju 200 na sat a ne umeju da koriste menjac!!! Pa tako je i pocelo, u sustini sam zbog toga i postavio temu, i Nemci se isto tako raspravljaju, niko nema neko konkretno pravilo, ali kako vidim ni kod nas nije nesto mnogo bolja situacija. ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Jul 10, 2010 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se raspravljaju, raspravljaće se i ovde, a to je jednostavno stil vožnje... Kako ko voli, kako mu je najbolje... Neko voli da mu padnu obrtaji, neko bez kvačila, neko bez prednjeg točka, neko spusti nogu u krivini... Mislim da oko toga ne treba raspravljati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 10, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Da, sve je to ok, ali kako je pravilno saltati da prenosni mehanizam (tj. lanac, menjac, i lezajevi) trpe najmanja ostecenja i habanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
giskabre 2 Napisano Jul 10, 2010 U prolazu, 32 postova Lokacija: Novi Sad / Beočin Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima kakav se efekat dobija na R motoru kad se brzine menjaju u viši stepen bez kvačila,pošto ga ja stiskam pri svakoj promeni brzine!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 11, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima kakav se efekat dobija na R motoru kad se brzine menjaju u viši stepen bez kvačila,pošto ga ja stiskam pri svakoj promeni brzine!? Ukoliko menjaš bez kvačila, isključuješ da ti motor bude bez uzgona onih par trenutaka dok skineš gas i u medjuvremenu pritisneš kvačilo, promeniš stepen prenosa i opet dodaš gas. Nadam se da si shvatio šta sam hteo da kažem, mislim da sam malo konfuzno odgovorio, ali ne umem bolje da objasnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 11, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Posle toliko godina i predjenih kilometara eto doslo vreme da na netu naucimo kako se menjaaju brzine....menjajte onako kako ste navikli i po sluhu....da ne davite masinu....kada saltam nanize obicno to radim sa medjugasom...navise trudim se da koristim kvacilo bar prvih 700-800 km kada sam na putu...posle ga uglavnom ne koristim posto su mi do tada ruke vec prilicno umorne...... Neko je na ovom forumu napisao cak da nevalja menjati brzine ispod odredjenog broja obrtaja...svi imate sluha ako vidite da motor neradi kako treba ubacite u manju brzinu....glupost je i silovati motor u nizoj brzini a i odrazava se na potrosnju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Jul 12, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan redovno menjam sa kvacilom, mada sam uhvatio sebe par puta da sam reflexno digao u visu bez..tripujem se da ne valja pa to ti je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Jul 13, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ok a da li moze neko da prokomentarise koji nacin saltanja je najbolji po masinu na duzi rok? Dakle nevezano za brzinu, trke, cool efekat i slicno. s obzirom da sam svoj prvi motor skoro nabavio, a da je isti i prilicno mator ('97 god), te da planiram da mi mezimac dugo dugo traje, jako sam pazljiv. trudim se da uvek lagano pustam kvacilo i dodajem gas. sta znam, imam osecaj da sta god je naglo, nije bas najbolje za masinu. imam srecu da mi uzivanje u voznji ne zavisi od brzine kojom se krecem, tako da sebi mogu da priustim ovakav luksuz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Jul 13, 2010 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan ok a da li moze neko da prokomentarise koji nacin saltanja je najbolji po masinu na duzi rok? Dakle nevezano za brzinu, trke, cool efekat i slicno. s obzirom da sam svoj prvi motor skoro nabavio, a da je isti i prilicno mator ('97 god), te da planiram da mi mezimac dugo dugo traje, jako sam pazljiv. trudim se da uvek lagano pustam kvacilo i dodajem gas. sta znam, imam osecaj da sta god je naglo, nije bas najbolje za masinu. imam srecu da mi uzivanje u voznji ne zavisi od brzine kojom se krecem, tako da sebi mogu da priustim ovakav luksuz Pa nisu konstruktori motora blesavi sto su izmislili kvacilo.Da nije potrebno nebi bilo na motoru Dakle vozi po sluhu a ne kako drugi kazu i rade.Pazi svog mezimca pa ce ti i on sluziti kako valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jul 13, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba se bojati da ce masini nesto da bude od ostre voznje i od brze promene brzina. Naravno ukoliko se kombinuje u svakodnevnoj upotrebi sa laganom voznjom, pa kreni-stani voznjom kroz grad,pa auto put, kroz lepe krivine.. ma uzivaj PapaStalin i vozaj se kako ti odgovara i ne opterecuj se. Ti si kupio motor da bi ispunio zelju i uzivao u njemu, a ne da strahujes svaki dan da ce mu se nesto (pu, pu, da ne cuje zlo) pokvariti. Znaci kuliraj i menjaj kako zelis, ne opterecuj se. Osetices kad mu i kako mu prija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1041 Napisano Jul 13, 2010 Drug član, 3005 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba se bojati da ce masini nesto da bude od ostre voznje i od brze promene brzina. Naravno ukoliko se kombinuje u svakodnevnoj upotrebi sa laganom voznjom, pa kreni-stani voznjom kroz grad,pa auto put, kroz lepe krivine.. ma uzivaj PapaStalin i vozaj se kako ti odgovara i ne opterecuj se. Ti si kupio motor da bi ispunio zelju i uzivao u njemu, a ne da strahujes svaki dan da ce mu se nesto (pu, pu, da ne cuje zlo) pokvariti. Znaci kuliraj i menjaj kako zelis, ne opterecuj se. Osetices kad mu i kako mu prija. +1 Kupili ste motor, a NE on Vas..... Uzivajte ONAKO kako VOLITE..... A ljubavi ima raznih!!! Neko voli opasno, neko nezno, neko strasno...... a neko i GRUBO!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 13, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba se bojati da ce masini nesto da bude od ostre voznje i od brze promene brzina. Naravno ukoliko se kombinuje u svakodnevnoj upotrebi sa laganom voznjom, pa kreni-stani voznjom kroz grad,pa auto put, kroz lepe krivine.. ma uzivaj PapaStalin i vozaj se kako ti odgovara i ne opterecuj se. Ti si kupio motor da bi ispunio zelju i uzivao u njemu, a ne da strahujes svaki dan da ce mu se nesto (pu, pu, da ne cuje zlo) pokvariti. Znaci kuliraj i menjaj kako zelis, ne opterecuj se. Osetices kad mu i kako mu prija. +1 Kupili ste motor, a NE on Vas..... Uzivajte ONAKO kako VOLITE..... A ljubavi ima raznih!!! Neko voli opasno, neko nezno, neko strasno...... a neko i GRUBO!!!!! Dobri ste vas dvojica ;D Naravno da treba uzivati, ali kako to izvesti kad se nema love? Naravno da ce prije da rikne ako ga vozis grubo. Naravno da "sto god je naglo, nije dobro", tj. manje je dobro od "njeznog". Naravno da nece riknuti odmah od jednog dizanja na tocak, ali konstantno tockiran motor zahtijeva vise odrzavanja od pazljivo vozenog motora. Dakle papa stalin, samo njezno, ako hoces da ti motor traje duze i ako ti takva voznja daje dovoljno. Ako vozis grublje, isto ce ti dugo trajati, samo ces imati malo vise troskova odrzavanja. Par stotina eura i imas kompletno novo kvacilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Jul 13, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan trudim se da uvek lagano pustam kvacilo i dodajem gas. sta znam, imam osecaj da sta god je naglo, nije bas najbolje za masinu. Dakle papa stalin, samo njezno, ako hoces da ti motor traje duze i ako ti takva voznja daje dovoljno. Ako vozis grublje, isto ce ti dugo trajati, samo ces imati malo vise troskova odrzavanja. Par stotina eura i imas kompletno novo kvacilo. Sa takvim kretanjem ces prije da kupis nove lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Jul 13, 2010 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Nikada ali baš nikada bez kvačila , zamislite da vas neko šalta bez kvačila kako bi se vi osjećali, motor ima dušu i obavezno ga pokrijte ponoći,ipak je malo hladnjikavo. poz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...