pegaso 28 Napisano Jun 23, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan video sam da u ovom podforumu ima dosta INŽENJERA pogotovo oko struje pa ću zato ovde da postavim temu možda je ovo pitanje već postavljano na većini aprilija 125 motor gubi snagu na 5000 obrtaja, i moj. rešio sam trokiranje ali ipak se oseća da je tu slab: na uzbrdici u šestoj dođe do 5 i ne može dalje. to je sigurno do struje jer sam u manuelu video nešto da na 5000 obrtaja nešto kod magneta traba da bude na 0. a paljenje ne mogu da naštelijem po manuelu pošto mi nemaju rupe na magnetu. ako neko zna kako to da rešim ili ako misli da je nešto drugo problem neka pomogne, pozdrav EDIT šta mi ovo menjaju, bilo je u ,,sam svoj majstor", ovde sam drugačije postavio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jun 24, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan A kako bi ti hteo da ti ubrzava u 6-toj ,125-kubika je to budi srecan sto hoce na uzbrdici da ide 6-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 24, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan zna li neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jun 24, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan covek ti je lepo odgovorio...hoces 6. na uzbridici da ti vuce 125ccm....razmisli malo sta pitas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 24, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma znam šta pričam, to je primer. ima više sange na 4500 nego na 5000 a posle 5000 opet ima. ajde majstori, zna neko sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Jun 24, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan probaj da mu dodas vise goriva kroz karburator malo ga presteluj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Jun 24, 2010 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan u šestoj ne možeš da ideš uzbrdo osim da se pre toga zaletiš 120-130km/h koliko već može taj motor da izvuče..isti slučaj sam imao sa mojom gilerom 125cc/30ks. na 5000 (iskreno, ne znam tačno pošto nisam imao obrtaljku) kao da krene da se guši. kada probije tih recimo 5000 onda nastavlja normalno. jedino da je držiš konstantno preko 5000 ali to je nemoguće. verovatno je tvoj polu-automatik tako da možeš da prebaciš brzinu bez kvačila opušteno i time uštediš neku milisekundu i sačuvaš visok obrtaj. ipak moraš da budeš zadovoljan što uopšte motor od 125cc može da ide 100km/h uzbrdo. poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5345 Napisano Jun 24, 2010 Integrisan, 13034 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan To ne može da se reši, samo da se ublaži. Nije dovoljno samo da vrtiš šrafove na karburatoru, trebalo bi i dizna da se isproba. Ako se ne razumeš, najbolje da odeš kod nekog ko se bavi dvotaktnim motorima . Ja sam imao Apriliu 125 od "30" konja i imao sam isti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Jun 24, 2010 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan a da nije onaj cuveni ventil na izduvu koji se otvara na odredjenom broju obrtaja ? ako taj agregat to uopste ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5345 Napisano Jun 24, 2010 Integrisan, 13034 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad se taj otvori onda je sve u redu, Problem nastaje pred kraj režima rada sa zatvorenim ventilom. Nisam siguran da ga ima na Pegasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neki 8 Napisano Jun 24, 2010 U prolazu, 38 postova Lokacija: Glogovac (okolina Sapca) Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Suzuki RG 125F sa oko "33 hp", i normalno ide do 8000 obrtaja,a izmedju 8000 i 8500 se vuce, i kada predje 8500 onda "poleti". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 25, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima ventil, gasni. odlično radi. on otvara na malo preko 7, provereno. ali na 5 ga malo zeza. u šestoj ne možeš da ideš uzbrdo osim da se pre toga zaletiš 120-130km/h koliko već može taj motor da izvuče.. nije mi toliko brz menjač, na 5000 mi u šestoj ide malo preko 70. nije to neka uzbrdica ali nije ni ravno. a nelogično mi je da je do karburatora, kako može da bude do njega, to je samo mali prekid, u ostalim obrtajima je sve normalno. u redu da se to ublaži nekako štelovanjem karburatora ali on ne pravi taj problem sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Jun 25, 2010 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad se taj otvori onda je sve u redu, Problem nastaje pred kraj režima rada sa zatvorenim ventilom. ja mislim da ovo sve objašnjava..inače, u šestoj ga vozi 70km/h jedino kada hoćeš da kruziš malo i da se odmoriš od vrištanja motora..jer da bi stekao ubzanje ti moraš voziti oko 90km/h u petoj..negde malo preko 100tke ga prebaciš u šestu. kao što sam rekao, jedino da ga držiš neprestano na visokom obrtaju tj. u režimu kada mu je otvoren ventil ali brale to ne može ;D verovatno može da se malo ublaži kao što je rečeno ali to je što je..bitno je da ide! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 25, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa dobro ne smeta to baš, ali na usponima nervira ako neko zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...