danilo-0306 12 Napisano Maj 23, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jurim vec duze vreme nabavku bocnih kofera za mog V-STROMA i odlucio sam se za GIVI E41. Koferi po iskustvima koje sam citao odlicni,a po velicini perfektni za moje potrebe. Zovnem predstavnike GIVI-a kad cena 360€. Poucen iskustvom ranije nije mi bilo tesko, zovnem druga koji radi u jednoj italijanskoj firmi sastavimo mail i posaljemo u AERREMOTO S.N.C-TRIESTE,VALERI SPORT S.R.L.-TREVISO. Odgovor je stigao istog dana MONOKEY E41 235€. Sad cekam kad budu isli sluzbeno tamo pa ce da mi donesu kofere. Nije mi samo jasno zbog cega tolka razlika u cenama.Po ovoj racunici isplati se i sesti u autobus pa otici kupiti kofere ili vec sta kome treba jer povratna karta do Trsta kosta od 55€-80€ i to obilazak od 3 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Maj 23, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je delom zbog carine koju moraš da platiš pri uvozu a ostatak je prodavčeva marža Ne zaboravi da uzmeš u Italiji i račun za povraćaj njihovog pdv-a kad izađeš iz zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Jurim vec duze vreme nabavku bocnih kofera za mog V-STROMA i odlucio sam se za GIVI E41. Koferi po iskustvima koje sam citao odlicni,a po velicini perfektni za moje potrebe. Zovnem predstavnike GIVI-a kad cena 360€. Poucen iskustvom ranije nije mi bilo tesko, zovnem druga koji radi u jednoj italijanskoj firmi sastavimo mail i posaljemo u AERREMOTO S.N.C-TRIESTE,VALERI SPORT S.R.L.-TREVISO. Odgovor je stigao istog dana MONOKEY E41 235€. Sad cekam kad budu isli sluzbeno tamo pa ce da mi donesu kofere. Nije mi samo jasno zbog cega tolka razlika u cenama.Po ovoj racunici isplati se i sesti u autobus pa otici kupiti kofere ili vec sta kome treba jer povratna karta do Trsta kosta od 55€-80€ i to obilazak od 3 dana. A zasto ne bi kupio u motolandu kappa 40 bocne kofere? Jeftiniji su od Givija... Ja sam ih kupio pre nekih 2 nedelje i prezadovoljan sam njima Ukupno sa nosacima su me kostali 32.000 din a givi su bili oko 45.000 sa nosacima :o da da... Kappa i givi su jedna ista firma, prave se u istoj fabrici, isti vlasnik itd... Naravno, devojke u giviju ce ti reci da su kappa koferi sranje ali... jbg... Koferi su u sustini isti samo je cena :-X 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Maj 23, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jurim vec duze vreme nabavku bocnih kofera za mog V-STROMA i odlucio sam se za GIVI E41. Koferi po iskustvima koje sam citao odlicni,a po velicini perfektni za moje potrebe. Zovnem predstavnike GIVI-a kad cena 360€. Poucen iskustvom ranije nije mi bilo tesko, zovnem druga koji radi u jednoj italijanskoj firmi sastavimo mail i posaljemo u AERREMOTO S.N.C-TRIESTE,VALERI SPORT S.R.L.-TREVISO. Odgovor je stigao istog dana MONOKEY E41 235€. Sad cekam kad budu isli sluzbeno tamo pa ce da mi donesu kofere. Nije mi samo jasno zbog cega tolka razlika u cenama.Po ovoj racunici isplati se i sesti u autobus pa otici kupiti kofere ili vec sta kome treba jer povratna karta do Trsta kosta od 55€-80€ i to obilazak od 3 dana. A zasto ne bi kupio u motolandu kappa 40 bocne kofere? Jeftiniji su od Givija... Ja sam ih kupio pre nekih 2 nedelje i prezadovoljan sam njima Ukupno sa nosacima su me kostali 32.000 din a givi su bili oko 45.000 sa nosacima :o da da... Kappa i givi su jedna ista firma, prave se u istoj fabrici, isti vlasnik itd... Naravno, devojke u giviju ce ti reci da su kappa koferi sranje ali... jbg... Koferi su u sustini isti samo je cena :-X brate da je isto nije, bil ti pravio podjednako hvalitetno a davao ga upolla cene ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Maj 23, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pa i ti kappa kod nas su 22800din bili su u opciji a ovi 235E i jos povracaj pdv ima dosta jeftinije da me izadju s obzirom da ce drug dzabe da mi ih donese. Givi imaju onaj mali poklopac odozgo koji se otvara,kvalitetniju plastiku i estetski su lepsi ali i razlika u ceni je tolika da se to sve i ne isplati na kraju. Bar ne kod nas. Samo mi nije jasno koliki su to porezi i carine kod nas kad toliko mnogo izadju ili je marza u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Maj 24, 2010 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno marza , ovide kod nas nema prodaje kao na zapadu pa se ovi nasi prodavci vade na visoku marzu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi da uzmeš u Italiji i račun za povraćaj njihovog pdv-a kad izađeš iz zemlje Кад већ помињеш то, знаш ли да ли је исто тако и са Грцима? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Jun 2, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi da uzmeš u Italiji i račun za povraćaj njihovog pdv-a kad izađeš iz zemlje Кад већ помињеш то, знаш ли да ли је исто тако и са Грцима? U svim zemljama je isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jun 2, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan GIVI i Kappa su prakticno ista firma. Razlika u ceni izmedju ove dve marke je vezana za neke druge detalje,ne za kvalitet. To sto u Srbiji nesto kosta vise ja vrlo cesto volim da ilustrujem recima."U Solunu dinar somun.Al' do Soluna,100 somuna". Ovlasceni distributeri bi po pravilu trebali da budu oslobodjeni poreza u nabavci (zemlje iz koje roba dolazi),pa ta,bitno veca cena moze da se protumaci kao maximalna ugradnja ili sumnjiva "ovlascenost". Uostalom zna sa,najbolja je samoinicijativna (drugarska)varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Jun 2, 2010 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno marza , ovide kod nas nema prodaje kao na zapadu pa se ovi nasi prodavci vade na visoku marzu E Gajo i nije bas tako. Kod nas su carina i P D V najvisi u Evropi ( koji se racuna na iznos robe + troskovi puta ) saberes pa na to dodas + 18%, pa troskovi speditera 5500, bez obzira na 1 ili 10 jakni, pa magacinska lezarina. Da bi ti bilo lakse da vidis kako se uvoznici kod nas RAZBIJAJU od zarade, evo sta dobijes kad hoces da uvezes neki model čizama. Pogledaj cene koje nam daju, koje su preporucena, a ti sam saberi koliko bi kostao 1 model nekih čizama. Znaci cena +20,21% porez + transport = :-\ + 18% PDV :-\+ 5500 :'( spedicija. Evo kopiran mail. KOPIJA POSLATOG MAIL-a Šifra veličina Naziv Prod.Cena VAŠ IZNOS Sport - Racing Line 2009 OX-7607W- 38-49 TCX SS SPORT WP crni 125,00 EUR vaša cena 85,00 OX-7622-BEL- 38-49 TCX COMPETIZIONE RS - beli 240,83 EUR 172,00 OX-7622-Č- 38-49 TCX COMPETIZIONE RS - crni 240,83 EUR 172,00 OX-7623-SR- 38-49 TCX REPLICA BAYLISS - srebrni 265,83 EUR 185,00 OX-7624-BEL- 38-49 TCX COMPETIZIONE S - beli 160,83 EUR 112,00 OX-7624-Č- 38-49 TCX COMPETIZIONE S - crni 160,83 EUR 112,00 OX-7624-MO- 38-49 TCX COMPETIZIONE S - plavi 160,83 EUR 112,00 Vaš iznos Prod.Cena Naša Maloprodavna cena – priporučujemo da imate jednaku cenu OX-7624-BEL- 108,00€ 146,67€ 176,00€ ( bez popust) Puno mušterija iz Srbije dolazi u našu prodaju – dogovore se po nekoliko njih da dođeju zajedno. Puno ima interesa vaših mušterija za TCX. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jun 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan GIVI i Kappa su prakticno ista firma. Razlika u ceni izmedju ove dve marke je vezana za neke druge detalje,ne za kvalitet. To sto u Srbiji nesto kosta vise ja vrlo cesto volim da ilustrujem recima."U Solunu dinar somun.Al' do Soluna,100 somuna". Ovlasceni distributeri bi po pravilu trebali da budu oslobodjeni poreza u nabavci (zemlje iz koje roba dolazi),pa ta,bitno veca cena moze da se protumaci kao maximalna ugradnja ili sumnjiva "ovlascenost". Uostalom zna sa,najbolja je samoinicijativna (drugarska)varijanta. Imao sam Givi, sad imam Kappa. Jednostavno-losiji je kvalitet plastike i to mi je glavna zamerka. A otud i niza cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jun 2, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam Givi, sad imam Kappa. Jednostavno-losiji je kvalitet plastike i to mi je glavna zamerka. A otud i niza cena. Imam bocne Kappa kofere, i nisam odusevljen kvalitetom, posto imam i givi topcase, rekao bih da je kolega Yoman 100% u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jun 2, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Necu nista da tvrdim jer svojim ocima nisam video. Receno mi je,iz vrlo pouzdanih izvora,da (uzmimo za primer) koferi ove dve marke izlaze sa iste proizvodne trake.Na jedan se lepi marka GIVI,na drugi Kappa. To ti je nesto kao npr. Fiat i Alfa.Fiat ima super motore,oni Alfini ne valjaju nista (ili obrnuto) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Jun 2, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Necu nista da tvrdim jer svojim ocima nisam video. Receno mi je,iz vrlo pouzdanih izvora,da (uzmimo za primer) koferi ove dve marke izlaze sa iste proizvodne trake.Na jedan se lepi marka GIVI,na drugi Kappa. To ti je nesto kao npr. Fiat i Alfa.Fiat ima super motore,oni Alfini ne valjaju nista (ili obrnuto) Verovatno, samo sto se linija Givi, nalazi u Italiji, a Kappe u Kini. Jedine dve fabrike kofera u Evropi su Givi i Shad u Spaniji (koliko mi je poznato). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Necu nista da tvrdim jer svojim ocima nisam video. Receno mi je,iz vrlo pouzdanih izvora,da (uzmimo za primer) koferi ove dve marke izlaze sa iste proizvodne trake.Na jedan se lepi marka GIVI,na drugi Kappa. To ti je nesto kao npr. Fiat i Alfa.Fiat ima super motore,oni Alfini ne valjaju nista (ili obrnuto) Verovatno, samo sto se linija Givi, nalazi u Italiji, a Kappe u Kini. Jedine dve fabrike kofera u Evropi su Givi i Shad u Spaniji (koliko mi je poznato). mislim da si u pravu zato i jeste razlika cene. kada se stave jedan pored drugog vidi se razlika kvaliteta ali opet nije toliko razlicito da bi tolika i razlika cene bila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jun 3, 2010 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan TCX SS SPORT WP - crni TCX COMPETIZIONE RS - beli TCX COMPETIZIONE RS - crni TCX REPLICA BAYLISS - srebrni TCX COMPETIZIONE S - beli TCX COMPETIZIONE S - crni TCX COMPETIZIONE S - plavi Puno mušterija iz Srbije dolazi u našu prodaju – dogovore se po nekoliko njih da dođeju zajedno. Puno ima interesa vaših mušterija za TCX. Izvinjavam se na offu, ali pitanje za kolegu - da li vi to radite uvoz i prodaju TCX, bivših Oxtar, čizama i opreme? Mislim da bi ovo interesovalo dosta ljudi... Hvala na odgovoru. Pozdrav. Djole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan @Katarinaa Bez ljutnje , rekao sam to gledajuci cene ovde i preko. primer; jula 2008 u tc moto Ljubljana kupio givi maksiu 52 l izasla sa pov poreza oko 142 -145 eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Jul 4, 2010 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mala pomoc, jel Givi koferi imaju da se kupe samo u Trionu ili jos na nekom drugom mestu u Beogradu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Jul 4, 2010 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Mala pomoc, jel Givi koferi imaju da se kupe samo u Trionu ili jos na nekom drugom mestu u Beogradu ? Ima i ova Guevara, Cegevara kako god... ima i Mass par komada ( ovo je sve info sa sajtova ) ... meni su skoro marnuli jedan pa i ja jurim... Aj pls. ako te ne mrzi izvestavaj sta si na kraju uradio/pazario itd ( moze i pp )... btw... u Francuskoj ( info svez par dana a i od pre mesec dana ) givi 30 litara 66 eura... i to na nekoliko mesta... takodje... kao svuda rasprodaje a nigde nista snizeno... e jednino jakne... bagatela... Jedino moj Revit drzi cenu i ne popusta... Alpinstars... za 90 jura da biras... Revit... 160 pa na gore... a bile su slicne tj iste cene u Maju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mala pomoc, jel Givi koferi imaju da se kupe samo u Trionu ili jos na nekom drugom mestu u Beogradu ? Ima i ova Guevara, Cegevara kako god... ima i Mass par komada ( ovo je sve info sa sajtova ) ... meni su skoro marnuli jedan pa i ja jurim... Aj pls. ako te ne mrzi izvestavaj sta si na kraju uradio/pazario itd ( moze i pp )... btw... u Francuskoj ( info svez par dana a i od pre mesec dana ) givi 30 litara 66 eura... i to na nekoliko mesta... takodje... kao svuda rasprodaje a nigde nista snizeno... e jednino jakne... bagatela... Jedino moj Revit drzi cenu i ne popusta... Alpinstars... za 90 jura da biras... Revit... 160 pa na gore... a bile su slicne tj iste cene u Maju... Ma naravno da me ne mrzi, samo da stignem da odem da vidim cene svuda, za sada sam se ja ipak odlucio za Givi, i to verovatno maxiu, posto vecina ipak kaze da je kvalitetnija plastika u odnosu na Kappu, i da nadjem metalni nosac, a sto se tice cena preko to mozemo samo da kukamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fantom69 3 Napisano Jul 5, 2010 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan U Srbiji retko sta kupujem ako imam drugu mogucnost (a ima se...) Istina je da drzava pljacka ali je i istina da ni uvoznici (trgovci) ne zaostaju... Npr. Klima uredjaji koji se ovde prodaju u proseku za 200 evra uvoznik ih placa 30-40 evra po komadu... Sto za komjuter je moj drugar platio oko 7000 dinara ali smo saznali da se uvozi za 12 dolara po komadu... Svaki ciga svoga konja hvali... Svi uvek imaju neko opravdanje (naravno...) A svi mi smo inace sisali vesla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Ja se svaki put rasplacem kad cujem tuzne trgovacke price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Jul 8, 2010 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan pa ko je ovde lud... posto mi se izgleda smesi neki put do Dortmunda a vracam se do matice kolima rekoh daj da vidim sta kazu braca Nemci... evo pa sami prosudite... http://www.louis.de/_30db5a9dbdf936c21a697538099aa491a0/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=510&wgr=241&list_total=19&anzeige=0&artnr_gr=10024271 http://www.motoland.rs/kappa.html imamo 85jura i 6900 rsd... sto mu dodje 85 vs. 66 ... cini mi se da cu ja da se malo raspitam na ebay.de pa ako usput naletim na nakoga da si kupim neki lep BMW topcase... mada... vec vidim kappu u Motolandu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...