uff 13 Napisano Maj 12, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da li ih neko pravi kod nas? i od cega? Aluminijum ? Prohram? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 12, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nadji original za uzorak, ostalo je lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 12, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas uzorak moze i od karbona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 12, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nadji original za uzorak, ostalo je lako. to i trazim Izgleda da ce Evil Zo da mi pozajmi ili proda svoj Ako imas uzorak moze i od karbona. moze i od kartona ali ja ga pravim da mi sacuva agregat od mogucih udaraca odozdo a ne da izgleda lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 12, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan reko čovek karBon a na karTon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 12, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pa i karBon ce ga sacuvati, i biti jedno 70% laksi i 100% lepsi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nemam bas previse iskustva sa unistavanjem karbona pa aj da pitam logicno mi je da je otporan na trenje mozda pri klizanju ali ne i na direktne udarce Primer: ako ja uzmem tanku karbonsku i prohramsku plocu (ravno i tanko kao lim) i stavim je vodoravno preko neke rupe pa krenem odozgo da tucem macolom od 10kg iz sve snage sta ce pre da se probusi ili iskrivi ??? poenta je kad se donjim delom agregata nasadis na stepenik u gradi ili kamencugu na off-u da to cime si se nasadio ne propusti udarac do agregata tj da se ne iskrivi i ne probusi taj karbon od cega god da je napravljen (zdravom logikom) nema bre nikakve sanse pored nekog metala a ne da ga imam kao npr na transalpu skid plate od plastike (cemu to sluzi koji q? da me stiti od grnacica i kamencica da mi ne izgrebu farbu? ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Maj 13, 2010 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A ko pravi delove od karbona?! Imam par uzoraka i ideja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Maj 13, 2010 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Shus-plek...sto bi rek'o narod.... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5058 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi kakav je karbon, posto je to veoma sirok pojam, uglavnom jasno je da nasim majstorima nisu bas dostupni naprednija pletiva, inace karbon kao materijal moze da bude izuzetno jak a laksi od metala, zbog toga i postoji tolika fama o kompozitnim materijalima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 13, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan A ko pravi delove od karbona?! Imam par uzoraka i ideja Ja pravim po malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 13, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan nemam bas previse iskustva sa unistavanjem karbona pa aj da pitam logicno mi je da je otporan na trenje mozda pri klizanju ali ne i na direktne udarce Primer: ako ja uzmem tanku karbonsku i prohramsku plocu (ravno i tanko kao lim) i stavim je vodoravno preko neke rupe pa krenem odozgo da tucem macolom od 10kg iz sve snage sta ce pre da se probusi ili iskrivi ??? poenta je kad se donjim delom agregata nasadis na stepenik u gradi ili kamencugu na off-u da to cime si se nasadio ne propusti udarac do agregata tj da se ne iskrivi i ne probusi taj karbon od cega god da je napravljen (zdravom logikom) nema bre nikakve sanse pored nekog metala a ne da ga imam kao npr na transalpu skid plate od plastike (cemu to sluzi koji q? da me stiti od grnacica i kamencica da mi ne izgrebu farbu? ;D) Evo snimak testiranja karbonskog skid plate-a za drz 400, pucaju iz pistolja u njega i ne probijaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vidra evo mog originalnog karbonskog akrapa posle pada titanijum pretrpeo udarac i pritisao izduv od sraf na viljusci koj je sa unutrasnje strane probusio karbon jel to znaci da su srafovi na motoru jaci od metka? ili je to samo zato sto sam vozio hondu? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne , poenta je u tome da ako pucaju na tebe, dignes na zadnjaka i spasis 00. krabon je cudo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan karbon na auspuhu nije tu da stiti, jako je tanak kao i lonci od titnijuma, zguzvaju se ko limenka koka kole ali ne zato sto su slabi nego zato sto su tanki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan najjači topik u poslednje vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Maj 13, 2010 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan @Vidra Boy Da li mozes postojeci plasticni skid plate od recimo npr.Transalpa da presvuces u karbon i opalis mat lak recimo ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 13, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Uff, kao sto je sszgo rekao, karbonski top ima samo JEDAN sloj karbona i ispod ili fiberglas ili kevlar isto po jedan sloj, a protektori imaju oko 6 slojeva kombinovano karbon i karbon-kevlar. nik_sa015 Moze da se presvuce i to je najjeftinija opcija ali tu dobijas samo na estetici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Maj 13, 2010 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan meni tu i treba estetika ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uff, kao sto je sszgo rekao, karbonski top ima samo JEDAN sloj karbona i ispod ili fiberglas ili kevlar isto po jedan sloj, a protektori imaju oko 6 slojeva kombinovano karbon i karbon-kevlar. nik_sa015 Moze da se presvuce i to je najjeftinija opcija ali tu dobijas samo na estetici. ok aj reci mi jel moze neko kod nas (ti?) da napravi ovako cvrst kao na snimku za moj ktm i koliko bi to kostalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Uff, kao sto je sszgo rekao, karbonski top ima samo JEDAN sloj karbona i ispod ili fiberglas ili kevlar isto po jedan sloj, a protektori imaju oko 6 slojeva kombinovano karbon i karbon-kevlar. nik_sa015 Moze da se presvuce i to je najjeftinija opcija ali tu dobijas samo na estetici. ok aj reci mi jel moze neko kod nas (ti?) da napravi ovako cvrst kao na snimku za moj ktm i koliko bi to kostalo? pa kostalo biiiiiiiiiii : : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa onda bolje da kupim pancir i od njega iskojim nesto od balistickih vlakna? ??? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Maj 13, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan pa onda bolje da kupim pancir i od njega iskojim nesto od balistickih vlakna? ??? ;D Pa prilikom izrade se i koriste balisticka platna( kevlar) , ako mi das neku sliku sa dimenzijama mogu ti reci i cenu. Sklonio sam cenu zbog pravila foruma poslao sam na pp. Evo materijala... Crno je karbon zuto je kevlar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 13, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa onda uradi od prohroma i stavi sloj karbona preko nakon sto to napravis obavezno ispucaj par puta da vidimo jel jako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Maj 14, 2010 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan ja se prijavljujem da stavim isti na bull bar mog raptora i udaram u stene sa njim da testiram ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...