TroxX 65 Napisano Maj 8, 2010 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi treba mi malo objasnjenje u vezi lanca,elem montiran mi je novi komplet did-ov komplet sa jt lancanicima 530 vm (108/15/47) i primetio sam da u toku voznje nesto cvili sto je veca brzina jace se cuje i zvuk dolazi iz podrucja gde je mali lancanik po gruboj proceni zvuk nervira i zivcira,elem u servisu smo pretresli sve posto su stavljene nove gume prvo to,lezajeve tocka,pa plocice,pa vodjice lanca,pa vratilo na koje ide mali lancanik upalili motor i probali ga po brzinama bez lanca i sve je ok,i stari lanac je 530 va i radio je normalno ne cvili ,na drugom thundercat-u koji je u isto vreme bio u servisu je stavljen isto nov koplet stim sto je 530 vx i ne cuje se nista osim normalnog zvuka lanca,opet komplet je kupljen u gevar novi,danas sam bio tamo pricao sa Koletom oni kazu da nisu imali reklamacija dosad na vm,serviser je uveren da je problem do lanca a ja pizdim. Sta znace te oznake Va,Vx,Vm dali je to cvrstoca lanca ili sta vec i sta da radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 8, 2010 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Imaš sve informacije na DID-ovom, tj. Gevarinom sajtu za lance... Ali valjda sve ovo na slici može da ti pomogne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si kupio adekvatne lančanike za tvoj motor što se tiče osnog rastojanja ono što meni pada na pamet je da nisi ukosio lančanike pa lanac ne gazi kako treba jer samo tako može da se proizvodi neki zvuk? Podrazumeva se da je luft lanca korektan. Pokušaj da koriguješ poziciju i pravac zadnjeg točka bez obzira na markere na viljušci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Maj 22, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ranije takav slucaj, na kraju sam otkrio da mi je cvilio semering osovine prednjeg lancanika. Guma semeringa koja je u kontaktu sa osovinom koja se okrece je proizvodila taj zvuk. Povremeno sam to podmaivao, zvuk se izgubi jedno vreme, pa se pojavi ponovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...