Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan ASFALTNIM PUTEVIMA GABONA..............za 1. maj Evo, kao sto sam i obecao...........ovaj vikend (1. i 2. maj) dogovorio sam se sa par poznanika .......ukupno 6 motocikla + jedan pick-up da odemo na dvodnevnu voznju asfaltnim putevima Gabona. Dogovoreno je da se nadjemo u subotu ujutru u 08:00 kod Wolkswagen predstavnistva (ciji je direktor Romano Eugen - vozi Piaggio skuter 800 cc), ja sam se po obicaju pripremio na vreme............vece pred put sam odabrao garderobu cizme nove...........taman cu da ih probam prvi put....... Ustao sam u 06:00 spakovane stvari spustio i natovario motor...... obukao jaknu i stavio moju staru kacigu "Dainese"...... i stigao PRVI na mesto sastanka, cuvar mi otvorio kapiju i uskoro je stigao Romano sa suprugom Patrisija (ona vozi Ducati Monster 1100cc) Nakon pola sata stigao je Rober........vozi Kawasaki 500 EN Melez Bruno (baba mu je nemica) vozi KTM 990 Adventure, stigao je jos kasnije Predsednik kluba Alen (Gabonac) vozi Hondu Varadero 1000 cc , stigao je poslednji oko 09:30........tako da smo krenuli oko 10:00 Prvo stajanje, sipanje goriva u gradicu KANGO, oko 100 km od Libreville-a Nastavak sledi................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Maj 4, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Maroko,zemljo obecana.. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR. 1 Devojka koja sipa benzin ....................ima lep sesir. Da se slikamo u grupi............nedostajem ja, jer slikam. Put jeste asfalt ali je prepun rupa, i to dosta opasnih jer su ostre ivice i duboke od 5 do 35 cm (procena odokativna), nisam slikao jer smo vozili relativno brzo. Kratak odmor u gradicu BIFOUN gde se put ratchva .........za Ndjole - Lastourville - Franceville i drugi krak za Lambarenu-Tchibanga- Ndende i dalje prema Kongo Brazavilu. Popili smo po sok, vodu..........presli smo oko 186 km od LBV (librvil) Bifoun ima interesantan kruzni tok Stigli smo u Lambarene posle predjenih ukupno oko 250 km od LBV. Od Bifoun-a do Lambarene (oko 70 km) put je mnogo bolji i pun krivina........malo saobracaja tako da smo dali sebi odushka.........tojest, dali smo malo po gasu......140 - 150 km/h, dugacke krivine.......moze se. (opet nemam vremena za slikanje tokom voznje). Ulazimo u Lambarene i idemo odmah da rucamo u restoran "Le petit Detour" (Mala zaobilaznica bi bio slobodan prevod) Eh, sada malo o novim cizmama...............narucio sam ih u Radulovicu preko drugara Sinishe Rudica i to moj broj 46.......i cizme jesu broj 46.......ALI............UBISE ME !!! Jedva sam izdrzao da stignemo do Lambarene i da izvadim patike..........palac i peta (posebno na desnoj nozi) samo sto mi nisu prokrvarili)......meni su ili porasle noge ili ovaj model treba uzeti broj ili dva veci. Kako sam se izuo...........tako sam se ponovo rodio. Dok cekamo rucak..........neko telefonira (Romano) Stiglo pivo........domace, hladno........REGAB.......odlicno ! u kavezu na terasi restorana tri Zakoa (Jaco) ........ovaj papagaj je kao sto mozda znate papagaj koji moze najkompleksije zadatke da resi.......dosta je intelegentan...........a rodni kraj mu je GABON i to da budemo precizniji LAMBARENE. Zivi dosta dugo - preko 60 godina. Kelnerica odmara, lepo ofarbala kosu u liht plavo fluo..........pa praznik je! Mi i dalje nestrpljivo cekam klopu............narucili smo Kus-Kus (arapsko jelo sa raznim povrcem, mesom i drobljenom psenicom kuvanoj na pari), divlju svinju, bodljikavo prase, lisce od manjoke, i priloge pirinac i Aloko (przena banana)....... Motori se odmaraju u hladovini Mango-a i Palmi............. STIGLA KLOPA !!!!!!! prvo Kus-Kus..........neki cekaju neki jedu Stefan (ima CBR 1100 XX ..........ali nije hteo da upali, pa je krenuo pick-up om sa prijateljom i njegovom suprugom) narucio je divlju svinju sa manjokom (to je ovo blede boje u tanjiru, kao neko testo izgleda, dosta jako mirise ali jestivo je.......) Gospodja je narucila isto tako divlju svinju ali sa pirincem....... Njen suprug Lisce od manjoke sa sitnim rakcicima i pririncem...... Bruno je jeo kao za medalju (covek pojeo porciju divlje svinje, porciju bodljikavog praseta + Kus-Kus) i zadovoljan........ Alen (predsednik kluba) je najveci zderonja...........jede za neverovati, ja sam mislio da sam ja zderonja........ali ovo je mnogo vise od toga. Nastavak sledi.................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR. 2 Posle rucka smo otisli do hotela gde smo rezervisali sobe, ostavili stvari i otisli da se provozamo od Lambarene za Fougamou………novi put (radili neki Spanci) a ima oko 80 km………jos fali desetak kilometara pa ce biti gotov. Put je prelep……….rekao bi covek da je u Evropi……..dugacke krivine……vozi Mishko…………. Opet nisam slikao u voznji jer smo vozili malo brze………….sve do jednog izvora gde smo stali da se malo osvezimo………spoljna temperature je oko 35 stepeni a vlaga…………..ogromna. Alen i Stefan su ostali da spavaju (proslu noc kazu da su malo spavali…..) a mi smo se lepo navozali i vratili umorni i zadovoljni. Posto Hotel ima bazen a ja nisam poneo kupaci, iskoristio sam shorc kao kupaci. Da napomenem da mi je rodjendan 2. maj, napunio sam 53 godina. Svi ………sem spavaca……….smo se nasli u bazenu. Patrisija je hladila noge jer ni ona nije ponela kupaci……. Moj « panterski » skok …….. Eh, sad ova slika nije ono sto vi mislite…………levom rukom sam brisao vodu a desnom pokusavao da dohvatim moju koka-kolu ……. I reakcija svih oko Bruna je cista slucajnost zabelezena od strane Patrisije………. Verujte Bruno nije prd…..o……………samo eto tako izgleda………. Jos malo slika hotela i nas u bazenu………. Nastavak sledi……………….. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR. 3 Soba, tojest apartman je OK, cisto…………ali nema tople vode i nema vode za pice……… Spremili smo se………idemo na veceru, kazu ima neki restoran bice neka riba zovu je “JARA”……..neka vrsta recne ribe u nekom bujonu sa povrcem i neka vrsta sharana sto oni ovde zovu KARP i to u paketu (znaci spremljeno u liscu od banane i to zatvoreno tako da je dosta ukusno……… Krecemo i vidimo Adventure BMW parkiran …………neki englez na putu za Juzno Africku Republiku, upoznajemo se ………..covek se zove Ian Chappel, pozivamo ga da ide sa nama na veceru, ljubazno odbija ………kaze umoran, vidimo se na dorucku. Danas smo presli 363,6 km…….. Vecera je bila dobra………… Po povratku sa vecere………..uslikao sam BMW jos nekoliko puta, nekako mi drago da ga vidim………..isti takav stoji u Beogradu i ceka me da dodjem……….. Nastavak sledi……………………. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR.4 Jutro je………….slabo sam spavao………neki tvrd krevet a jastuk mekan i tanak…………. Kontrolisem nivo ulja……….nedostaje………..na minimumu sam. Dolivam oko 300-400 gr…………verovatno da brza voznja utice na potrosnju ulja. Racunam ..........sa ovakvom voznjom trosi oko 8,5 lit. Ostalo je sve OK. Zovem Ian-a na dorucak i tokom dorucka predlazem mu da odemo zajedno do LBV, rado prihvata iako to znaci da treba sa nama da se vrati oko 250 km i sutradan da opet predje tih istih 250 km do Lambarene i da nastavi svoj put. Kaze ………ionako je imao zelju da vidi Librvil. Ja ga pozivam da prespava kod mene……….bice moj gost. To je minimum sto jedan Srbin moze da pruzi putniku………….zar ne ? Posle pristojnog odbijanja, Ian prihvata…………..krecemo u dve grupe. Prva grupa Alen, Ian i ja. Druga grupa ostali Romano, Patrisija, Bruno, Rober i Stefan sa pikapom (pick-up). Naci cemo se u Bifoun-u ……. Kisa nas prati jedno vreme……..ne stajemo, nije jaka kisa. Stizemo u Bifun. Stizu i ostali………. Za uspomenu slikam svaki motor pojedinacno…….. KTM – 990 Adventure DUCATI Monster 1100 Honda AFRICA TWIN BMW R1200GS – Adventure 2006 Honda VARADERO 1000 Gilera GP 800 – skuter Kawasaki 500 EN Ja se polako ………..ali sigurno ………zaljubljujem u svoju Afrikicu………. Sta cu kada sam zaljubljive prirode………. Napustamo Bifun, ostavljamo iza nas lep put prema Lambareni ……..i idemo prema Librvilu………… U gradicu Ntoume, sipamo gorivo, Ian i ja smo najbrzi sa sipanjem – odlazimo do Aleksandria motela ………….da sacekamo ostale i da usput popijemo kaficu. Ubrzo stizu ostali……….. Nastavljamo prema LBV, izbegavajuci rupe. Nikakav problem nismo imali, sve je proslo u velikom zadovoljstvu……. Ah, da ………….cizme sam prodao Brunu, uzecu druge kada budem u junu u Beogradu. Nastavak sledi……………. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK BR.5 Stigli smo u LBV, svi zivi i zdravi…………nikakav problem sa Afrikicom. Pozvao sam celo drustvo da jedemo zajedno……..ja castim, rodjendan mi je. Rucali smo u jednom malom restorancicu uz obalu……..Hamburgeri + pivo. Rastali smo se sa dogovorom da se vidimo 15. maja popodne u Cactus baru u 16 :00 odakle cemo skupiti sve (sto vise) motociklista Libreville-a i provozati se gradom da pokazemo da postojimo……………JER, OFORMILI SMO KLUB……..zove se «Moto Club O.C.B. LBV ». Skracenica OCB znaci “Oguoue Crazy Bikers” – Oguoue je oblast u kojoj se nalazi Libreville………ostalo vam je jasno. Ja sam clan br. 10. Posle voznje idemo do vojnog kampa “De Gaule” gde cemo vecerati i dogovoriti se za voznju 22, 23 i 24. maj . Idemo Libreville – Oyem……….600 km……skoro sve je asfalt. Da se vratimo danasnjem danu………….nedelja 2. maj. Posle rastanka Ian i ja smo krenuli polako prema mom stanu. Stali smo da se slikamo pored spomenika ukidanju ropstva…….. Stigli smo kuci i ja kao i svaki dobar Srpski domacin poklonio sam par stvarcica nasem kolegi motociklisti iz Kardifa (Vels – Engleska). Nas drug sada nosi na desnoj ruci brojanicu uradjenu u Srbiji (kupio sam u prodavnici Patrijarsije) Dao sam mu i jednu moju majicu sa puta za Maroko, privezak za kljuceve mali Srbin u narodnoj nosnji u bronzi i znacku Grb Srbije. Izveo sam ga na veceru, izrazio je zelju da bi probao pitona i krokodila pa smo otisli u restoran “Odika”. Ian je dobar motociklista…………voli pivo. Dobio je pitona i krokodila u sosu Odika……….sa pirincem, odlicno je…….svidelo mu se. Ja sam jeo rakcice i ribu na zaru………uz pivo. Posle vecere smo svratili do Kazina “Croisette” gde smo pojeli po sladoled uz Salsa muzika u zivo………..i kelnerice koje su se posebno svidele nasem prijatelju. Rekao sam da su sve profesionalne animir dame…………te se oladio. Inace Ian Chappel je gradjevinar po struci, razveden, ima cetvoro dece i dosta putuje po svetu motociklom. Da ja ne bi sada razglabao o coveku, evo njegov sajt gde mozete pogledati i videti gde je sve bio …………..i isto tako pratiti njegov sadasnji put Cardiff – Durban. Jedna zanimljivost : Na trajektu iz Spanije za Alzir upoznao je bajkera iz Holandije koji putuje sa BMW 650 Dakar i zajedno su prosli kroz Saharu (pustinja sa ipak pristojnim putevima.) Kaze mi Ian da je Adventure odlican u pesku………..vozili su oko 200 km peskom. Holandjanin je pao vise puta i motor mu je usisao pesak tako da je ostao u Lome da uradi motor. Ian je nastavio kroz Niger i imao tu nesrecu da bude presretnut od strane nepoznatih naoruzanih (sa AK-47) bandita koji su mu oteli pantalone, levu bisagu i kamp opremu. U bisagi je imao rezervne delove za motor, alat i jos dosta stvari. Sada vozi u jakni Rally Pro2 I u farmerkama. Auto koji je tada bio ispred njega i koji je zaustavljen isto tako su oteli……putnike izbacili na put. Sajt na kome mozete pratiti puto ovog simpaticnog Engleza je: http://www.aslc43.dsl.pipex.com njegov mejl je: ian.chappel@dsl.pipex.com Ian me je ljubazno pozvao da budem njegov gost ………….u Engleskoj kada meni to bude odgovaralo……….prihvatio sam poziv za sledecu godinu……..Boze zdravlja! Naspavali smo se, ujutru sam spremio malo jaci dorucak – da ne krene covek praznog stomaka………. Nas drug je spakovao stvari……. I otisao svojim putem………….a ja na posao. Evo jedne slike sa sajta Ianovog………… Eto, to bi bilo to…………..dragi moji prijatelji……….za sada. Sledeca prica ce biti kraca………Moto-Skup i to PRVI u Gabonu, grad Libreville. Zatim ce uslediti prica o putu za OYEM………22, 23 i 24. maj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ta tvoja Afrrika cini zadovoljstva ne samo tebi u voznji, vec je i nama omogucila da delimicno uzivamo sa tobom u tvojim putopisima.... BRAVOOO MAROKANAC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra, nemam reči! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan UUuuuuu bre Marokanac, fenomenalno, bar si usrecio coveka novim cizmama! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 5, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma da nije Bruno ipak malo prducnuo, pa ga ti sad branis? A, da imas dara za pisanje u ovoj rubrici, imas. Svaka cast. (Banditi od vascelog GS-a uzmu samo bisagu... da je Ian bio na nekoj Hondi, bilo bi dalje pjeske sa bisagama u rukama. ;D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Marokanac, cestitam na kupovini Afrike, drago mi je da si je pazario, jer si nam tako omogucio ovakve putopise. Kad ides opet na voznju? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Vecina od nas ovde nikada nije bila, niti ce biti. Hvala ti sto si svoje putovanje podelio sa nama. Mada, bolje bi bilo, mislim po nas koji tamo nikada necemo ici, da si iza sebe imao nekog ''fotografa'' koji bi napravio gomilu fotografija. Jer sigurno je bilo sta da se slika, ali nemozete da stajete da bi sve fotografisali. Veliki pozdrav!! P.S. Jel mi se to cini, ili tvoja Afrika ima tockove razlicitih boja.....naprad zlatni, pozadi beli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Maj 5, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Skroz zanimljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan ODGOVOR ZA Charuga Hvala, drago mi je da ti se svidelo............ Perisicboro Da, ali sam ja sada bez cizama............. GhostMile NIje prdnuo...........nego se ja nasalio sa njim, covek je mrdnuo rukom u vodi i napravio globuke vazduhom...........ja rekog - Bruno, pa gde sad da prdnes i stavio ruku na nos ......kao da je zasmrdelo. To su prihvatili i ostali u bazenu i kao namrstili se. Eh sad, Patricija je to snimila slucajno.........tako da je ispalo kao da jeste. Ti bre ...........bas sve vidis....... Oroku sledeca voznja je iduci vikend.............moto skup i predstavljanje moto kluba OCB (naveo sam u tekstu........moras pazljivije da citas). A prava voznja veliki vikend 22. 23 24. maj idemo za OYEM.......oko 600 km od Libreville-a Vlada Afrika Eh, voleo bih ja da mi je Verica ovde, onda bi ona sigurno sve snimila...........ovako, nisam mogao jer smo malo brze vozili a u grupi smo i ne mogu sad da stajem ...........a bilo je mnogo toga zanimljivog da se snimi. Kad budem isao sam, a icicu...............za Makoru (nas kamenolom oko 100 km od Libreville-a, i to 70 km asfalta sa rupama i ostatak pravi off-road) pa cu snimiti kako treba............bice OK. Sto se tice felni, TACNO JE, dobro si video..........jedna zlatna, druga srebrna............tako sam je dobio, predpostavljam da je iskrivio prednju pa je zamenio................nebitno, obe sluze bez problema..........a ja nisam cepidlaka............meni samo da se vozim. Pozdrav.............svima ...........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 5, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za sve! Tvoj boravak u Gabonu, postaje sve zanimljiviji u bikerskom smislu, iako si se svojski potrudio da nama bude zanimljivo i pre. Milsim da jedva cekam nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Maj 5, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan zarazio si me svojim slikama, sad jedva cekam da vidim ostatak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 6, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Evo, upravo mi se javio Englez Ian Chappel..............putem Skype-a [9:54:08] Ian Chappel: Hi Zoran - Made it to Pointe Noire y'day OK after stopping at Mila Mila where Franceville road crosses Dolisie road. After asking a lot of people en-route. I stuck with the original plan. A bit slippery a few places when wet, and a bit rough/steep last 125 miles, but logging lorries manaaging! Stigao je u Pointe Noire u Kongo Brazzaville...........odatle ide dalje za Cabinda - Angola pa to Cape Town u Juznoj Africi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1334 Napisano Maj 6, 2010 prisutan, 1156 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na putopisu,da nema tebe svjeta ne vidjeh!! svaka cast!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Maj 7, 2010 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast- pravi nacin da se proslavi rodjendan! A, da... I, veeeliki rispekt za gospoDZu Patrisiju koja vozi Monstera... ;D I posle meni neko da kaze kako neki motori nisu za zene- ahaaaaaam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, nekako menjam mišljenje o toj Africi. Pa ona urbanija nego neki naši krajevi... Kako vam se sijaju onako motori..? Afrika/mislim motor/ super uradjena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 7, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Posto mi se Ian Chappel javio da je dobro i da nastavlja preko Kabinde u Angoli (teritorija je trenutno dosta nesigurna, pre desetak-petnaest dana su pucali na fudbalere iz Togo-a)....................red je da postavim nekoliko slika sa njegovog puta dosada kroz Afriku. Pa idemo redom, evo kako su ga prijateljski docekali bajkeri iz Abudja (glavni grad Nigerije) Ali pre dolaska u Nigeriju, Ian je prosao SAHARU u drustvu jednog Holandjanina koji je vozio BMW f650gs DAKAR, evo par slika iz pustinje Pesak je jako abrazivan, kao sto znamo i kada ga vetar malo nosi evo rezultata..............totalno je skinuo farbu sa prednje viljuske na BMW-u Pri izlazku iz Alzira i ulasku u NIGER granicari su dosta slobodni, sednu malo na motor ........... U Nigeru je doziveo da ga pljackasi naoruzani sa AK-47 opljackaju, uzeli su mu levu bisagu, pantalone i kamp opremu, uzeli su i auto koji ih je "obezbedjivao"..............policija je napravila zapisnik........... Policija u Alziru je odlicno opremljena.............. Prolazak kroz TOGO jedan od hotela gde je prespavao............ Crna Afrika.........BURKINA FASO............ljudi normalni, nasmejani......... U GHANA, putevi su obelezeni cudnim znacima...........ali prijateljski narod. Granicni prelaz TOGO - BENIN Evo kako izgleda drvo BAOBAB...................OGROMNO.............. Usput je sreo Kineze kako grade neki put............. Prelazio mostove............ Ponekad nema mostova pa se mora malo kroz reku............. Lateritni put u KAMERUNU............ Eto, to bi bio dodatak ..............kako bi vam docarao put naseg prijatelja Ian Chappel-a. Imate njegov sajt http://www.aslc43.dsl.pipex.com/ gde mozete pratiti njegove ranije ture a i ovu sadasnju......... Pozdrav................iz Afrike.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 7, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, nekako menjam mišljenje o toj Africi. Pa ona urbanija nego neki naši krajevi... Kako vam se sijaju onako motori..? Afrika/mislim motor/ super uradjena... Odgovor za "profesor momir" Ovaj put sam pokusao da prikazem deo asfaltirane Afrike..............bice i one druge............neasfaltirane. Motori se sijaju, malo od ovog Africkog sunca, malo sto smo malo pokisli pa cisti.........a Afrikica je ofarbana ............majstorski. Lepotica prava! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 7, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I onda kazu, treba odrasti... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...