rista 3 Napisano April 29, 2010 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Jurim se ja tako sa čika Scubom za neke nosače kofera... Vremenska prognoza nikad luđa, kiša sunce kiša sunce Svrbe oni jEvrei namenjeni za gore pomenutu akciju... U petak se omašim sa Scubom, ispade neplanirano slobodan vikend+ponedeljak, i odluka se sama nametnula: Balaton, da probamo malo i mi kako je to voziti po inostranstvima... Čika Scubo vidimo se od nedelje Za ovaj recepat su potrebni sledeći sastojci: Čovek, žena, motor 200 grama dobre volje, malo benzina i: po želji može se dodati i sledeći začin: Subota 9h krećemo sa Novog Beograda, slike nema jer smo kasno krenuli pa nam se malo žurilo. Plan je da se prođe sa što manje para a da se što više vidi i uživa, pa iz tog razloga izbegavamo autoput i naplatne rampe. Novi Sad, Srbobran, Carnex, Jaffa, Sombor, granica. -Jo napot! -Kuda? -Balaton. -Kol'ko sad vredi takav motor? -1000 evra. -Jel' dobar? -Najbolji! -Srećan put. Visont lataš! -Doviđenja. "Dobrodošli u Mađarsku" Prva stvar koju sam primetio je da su putevi odlično obeleženi. Pošto sam do tada bio međunarodna devica, poneo sam svu potrebnu opremu, GPS, karta, print sa Google maps... Međutim treba se samo opustiti i uživati... sve to priroda sama odradi ;D Stižemo do pansiona oko 18h. Umor čini svoje, spavamo ko male bebe... Gazda Luijev pansion: našli ga preko Booking.com. Savršen smeštaj odlična cena. 70€ dve noći, apartman: Nedelju koristimo da obiđemo jezero. 230 kilometara čistog zadovoljstva. To je bio moj dan iz snova. Ako postoji raj za bajkere, voleo bih da izgleda ovako: savršen asfalt, krivudav put, prelepa priroda, 500 motora koje smo usput sreli i svima se javili (mahali smo ko J.B. Tito) Onda malo šetnja po gradu (mislim da se zove Keszthely): I još neki gradovi usput kroz koje smo se vozili: Vreme za povratak u Siofok gde nam se nalazi baza: Drugari: Ono što me je takođe oduševilo je to da svi mađarski bajkeri nose kompletnu opremu i poštuju sva ograničenja brzine. Pravo je zadovoljstvo voziti pored njih. Nema makazica, točkarenja, provlačenja. Malo slika iz Siofoka u kome smo bili smešteni: Labudovi ko iz reklame za KLM: LANGOŠŠŠŠŠŠŠŠ Čika Soićirov agregat prede ko maca na 4000 obrtaja u minuti, potrošnja ispod 4,5 litara... mozak konačno obrađuje neke lepe slike i zvukove... tri dana odmora od svakodnevice i stresova na poslu i životu. 150€ košta ova terapija koju svakome od srca preporučujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 29, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je drago da ste se lepo proveli... moracemi i mi da ponovimo proslogodinji vikend na Balatonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17667 Napisano April 29, 2010 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te pohvalim za putopis. Sa duhom pisano! Zelim ti jos mnogo putovanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano April 29, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kratko, ali nadahnuto! Jedan dobar vikend koji pruza mnogo vise nego sto kosta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 29, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Risto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano April 29, 2010 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepo, a nije skupo! Za razmišljanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano April 29, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, nema šta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano April 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan lepa voznjica,lep balaton! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4280 Napisano April 29, 2010 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Lepo... hvala sto si podelio sa nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 30, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Divno, bravo, svaka cast !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano April 30, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Ohladili ste mozak! Super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano April 30, 2010 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Ohladili ste mozak! Baš tako! Hvala svima na pohvalama, ovo mi je prvi putopis i puno mi znače vaši komentari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano April 30, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na entuzijazmu, ovo je pravi podstrek za početak sezone. Risto, mani se offroad spreja za lanac to je jedno sranje nevidjeno kako sam usrao motor, top case s tim čudo jedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano April 30, 2010 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan kako sam usrao motor, top case s tim čudo jedno. Istina, al sad je već pri kraju konzerva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano April 30, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Risto Evo i mene da se javim posle par godina. Drago mi je da uzivas u mom bivsem motorcetu. Dosta je truda ulozeno u njega da bi radio kako treba tako da je fino videti da se isplatilo. Odlican putopis, a meni su pogotovo drage ove slikice motorista. Prosto, kad ih gledam mozak mi se procisti od copera i zujalica koji su JEDINI motori koje mozes da vidis na ulicama Toronta. Volim ja i jedne i druge ali ne u koncetraciji od 99.9%. S vremena na vreme proleti po neki BMW i to ti je jedini dual-sport koji mozes da vidis ovde. Pre par dana sam video drugi V-Strom ove sezone sto je za Severnu Ameriku prosto neverovatno veliki broj. Evropska moto scena se mnogo razlikuje od ove ovde, a to naucis da cenis tek kada zivis u Americi malo duze. Blago vama... Video sam da vam je poskupela registracija. To nije dobro ali evo za utehu, ako hoces da vozis motor ovde osiguranje kosta oko $100 dolara MESECNO! Za kola je jos gore, nema tih gluposti po kubikazi i konjazi kao kod vas, ali ja recimo placam osiguranje za kola $150 mesecno. Registracija kosta $20 godisnje a tehnicki se radi na svake dve godine i to se samo proveravaju izduvni gasovi, nista drugo. Zelim ti jos puno kilometara i jedva cekam novi putopis! Giuliano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Maj 1, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Licno sam zeleo da idem na Balaton krajem 2008. godine ali sam bio sprecen. Nadam se da cu uspeti ove godine. Hvala ti na iscrpnim informacijama u vezi putovanja, to svakako koristi nama koji tek treba da se odvazimo i krenemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem, bili smo u isto vreme na istom mestu a nismo se sreli ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sad malo i mi da se javimo sa nashim (slichnim) puteshestvijem za tastaturom deksijeva lepsha polovina subota pre podne spremamo se i krecemo put madjarske, malo kasnimo jer se spavalo duze... marshuta slichna, beograd, novi sad, odzaci, sombor, bachki breg... zaobilazimo takodje autoputeve i uglavnom se vozimo kroz manja mesta, zanimljivo... posle prelaska granice prvo mesto u koje stajemo je baja, manji ravnicharski gradic, a poshto je prvi maj gomila sveta na trgu... i posle krecemo put siofoka... putevi su vec pomenuto odlichno obelezeni i lako se snalazimo. stizemo u siofok malo pre 22h posle nepunih 12 sati voznje (dosta lagana voznja i usputnih odmora)... smeshtamo se u apartman rezervisan preko hostelworld-a, odlichan smeshtaj, u istoj ulici kao i gorepomenuti pansion, samo malo blize jezeru... 60e za dve noci je odlichna cena, plus ima i bazen koji nismo koristili (shto ne ponese kupaci) vecherali u grchkom restoranu, jer joc=sh uvek nije pochela sezona pa nema bash mnogo toga da se klopa, spavamo pa ujutru krecemo put budimpeshte... do glavnog grada nekih 140km, lagano i opushteno, odlichno obelezni putevi i prilichno zavidna saobracajna kultura, do samog ulaska u grad, a onda kao beograd... posle kratkog obilaska grada s amotora penjemo se na budimsko brdo, a tamo prelep pogled na mostove, peshtu i chuvenu zgradu parlamenta... uveche krecemo za siofok, pojavljuje se neka kishica periodichno ali nishta ozbiljno... spavamo. oko 13h krecemo nazad, preko mesta koje se zove ozora (od bitne vaznosti za moju malenkost ) stajemo u somboru na jedan savrshen ruchak, chitaj restoran SLON, savrsheno!!! nazad do novog sada idemo lokalnim putevima, a onda na auto put... josh samo par fotki i to je to ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ljuta mashina spreman za put srpski drumovi baja siofok neko lepo zuto bilje kojeg ima svuda u madjarsko josh malo pa stizemo u budimpeshtu budimpeshta i bazilika zgrada parlamenta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Dajte fotke! Nismo se sreli jer smo mi ceo dan vrteli oko Balatona, a vi bili u Pešti. Sledeći put idemo obrnuto, pa se uveče družimo na kafi da sredimo utiske. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ono što me je takođe oduševilo je to da svi mađarski bajkeri nose kompletnu opremu i poštuju sva ograničenja brzine. Pravo je zadovoljstvo voziti pored njih. Nema makazica, točkarenja, provlačenja. Ovo apsolutno vazi dok ne udjes u Budimpestu a onda ima i tockarenja i svega, ali i oni nose opremu, makar to. Mene je licno odusevljavalo koliko svi pozdravljaju u jednom trenutku sam se cak i umorio od mahanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nashe patke i labud park u siofoku shta sve obici u budimpeshti zgrada parlamenta daleko i blizu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IrwinF 6 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO Prijavi odgovor kao problematičan Pomoz Bog braćo i sestre, ...elem krenuo i ja 2008. da vidim to jezerče...kod nas upeklo...svi bi na more, ovo, ono...a ja reko idem udarit kontru. Cesta super, gledam ja-pa reko veliko ko na karti, a jezero. Razvučem ja vreću...kupaći šorc i buć...kad ono haluga oko mene, blato... :o i onda skontam šta znači Balaton ??? (treba kopirat ceo link-ne radi hiper kako valja). http://translate.google.hr/?hl=hr&tab=wT#hr|hu|blatno%20jezero xexexeeeee, al sam bar dobro haliso neku "njiovu" ranu (ko fol njiova-neko svinjče+krompiri) i nazad...pa na more Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...