Jump to content

Moto Zajednica

zaštita vara

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Piaggio Skipper st125

Da li neko ima ideju kako i čime da zaštitim var auspuha i cevke?

Auspuh je prohromski, a cevka i var nije...

Vidite kako je to majstor odradio, a onda me je zamolio da obavezno zaštitim var... ;D

Boja u spreju za visoke temperature dolazi u obzir, ali kako da pridjem celom varu(malo je komplikovano).

Da li postoji neka slična boja koja nije u spreju, pa da lepo četkicom omalam var?

Možda i neka šelna preko, čisto estetski?

Gde da nabavim šelne?

Pozz

vet5h_img2669rs.jpg

NAJbf_img2670rs.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

samo boja za temperature ili osnovna boja crna  ,a sto ga unakaradi majstor sto je montirao topove moglo je to mnogo bolje i estetski da se odradi

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ900

Prvo skini kompletnu granu sa sve topovima, brusilicom lepo obradi te pljuckane varove, pa preprskaš bojom za visoke temperature

(Dupli-Color tuning Black 800c heat-resistant) u spreju, imaš u ErLac-ku u V.Stepe malo ispod crkve i košta oko 800-900 din.

ps. "majstor" ga je opravio svaka mu čast

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere

Jao covjvece pa sta je ovo,ovaj ko je vario neme veze sa varenjem!Ovo se ustvari i ne vari ali on je ovo uradio glava me zaboli!

Kakav mu je ovo CO2,a svasta boze mili!Izbrusi to dobro pa onda farbaj kako ti SRDJAN rece! :-[ ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

I koleza po makini, promeni te "šelne" i te šrafove, stavi Robertove (iz Ade) šelne i hromirane imbus šrafove i biće ko lutka  ;)

I pitanje, ko ti je radio topove i koja je cena?

Mnogo koleza, trebao si da pitaš, sigurno ima ljudi sa foruma koji bi to odradili za dž, do duše uz neko pivo  ;),

nego šta si uradio sa starim topovima?

Dali bi ih prodao?

Topovi su iz zamene (da ne kažem kombinacije), a ovu majstorsku ugradnju sam platio 2500din.

da si pitao zapecao bi ih za dzabe ,to je 15 min posla kostalo bi te samo gorivo da dodjes   a jel si video one tvoje od BMW kostali su coveka da ih razdvojim  sredim prigusivace i zakrpim rupe sa prohromom  ,napravljeni nosaci i montirani  +malo glanz za 2700 dinara na prvi pogled mi se cinilo jedno 2-3 sata posla a ispalo na kraju 5-6 sati

Topovi su iz zamene (da ne kažem kombinacije), a ovu majstorsku ugradnju sam platio 2500din.

da si pitao zapecao bi ih za dzabe ,to je 15 min posla kostalo bi te samo gorivo da dodjes   a jel si video one tvoje od BMW kostali su coveka da ih razdvojim  sredim prigusivace i zakrpim rupe sa prohromom  ,napravljeni nosaci i montirani  +malo glanz za 2700 dinara na prvi pogled mi se cinilo jedno 2-3 sata posla a ispalo na kraju 5-6 sati

Nisam ih video, ali sam čuo da su odlični, da si ih odradio odlično, po drugarskoj ceni...

Pristao sam na cenu zato što je majstor komšija, 500m od mene i zato što je rekao da će ih odraditi kako treba...

Jbg

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Al ih je zavario kao nogama da je vario :) Kad je vec znao da uzme 2500din za ovo, mogao je i da ti obradi var i ofarba. To uopste nisi trebao da varis. Ja bih to isekao brusilicom, kod majstora koji rade auspuhe napravio nastavak koji pasent ulazi u nov top, taj nastavak zavario za postojecu cev, top navukao na nju i osigurao selnom. Prvo sto izgleda lepse, drugo sto posle mozes da skines top kad hoces bez problema.

Ovo sto ti je uradjeno je teski budz koji se uradi za bukvalno 10 min, ne znam kako ga nije bilo sramota da ti toliko naplati.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Neko reče CO2. To i jeste početak problema. Prohrom se ne vari u zaštitnoj zoni čistog CO2 nego mešavine sa argonom. Zato mu i jeste ispao tako drljav var. To nisi smeo da platiš jer je sramota šta je uradio. Aca je u pravu, treba da bude montažno-demontažno. Zaboravi tog "majstora" za ubuduće, idi kod ovih što rade auspuhe da ti naprave novi prelaz sa šelnama. Nema ti druge. Običnom žicom kad variš prohrom, to drži ali će stalno da korodira jer se mešanjem "uprljao" prohrom. Sprej će ti pomoći ali ćeš morati par puta da ga ponoviš jer ipak ume da izgori vremenom i spere se od kiše dok voziš. Lepo se hvata za gvožđe ali se teže hvata za prohom. Usrao je stvar. Stoka!

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Terminološki, metali se ZAVARUJU a ne vare! Tehnološki kada se zavaruju dva različita čelika, elektroda se bira prema kvalitetnijem, u ovom slučaju trebalo je koristiti austenitnu elektrodu ( 18/8  ili sličnu ), odnosno austenitnu žicu i  argon. Ali, šta je - tu je, napravi neku masku od parčeta inox cevi da pokrije vidljivu spoljašnju stranu, i vozi!

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere

Ja kad vidjeh,kad se ne srusi!Upravu si za mjesavinu gasa,prokromu trba veca tacka topljenja a samim tim i bolji gas(argon)!Neznam sta je ovaj radio ali sto rece ovaj drugar,ovakvi kod nas u firmi dodaju elektrode!

MOZDA POKUSATI PRETOPITI VECOM STRUJOM!(amperazom) ;)

ili cak opcija vasa za neku oblogicu od prokroma!

Ja kad vidjeh,kad se ne srusi!Upravu si za mjesavinu gasa,prokromu trba veca tacka topljenja a samim tim i bolji gas(argon)!Neznam sta je ovaj radio ali sto rece ovaj drugar,ovakvi kod nas u firmi dodaju elektrode!

MOZDA POKUSATI PRETOPITI VECOM STRUJOM!(amperazom) ;)

ili cak opcija vasa za neku oblogicu od prokroma!

prohromskom zicom u MIG-u vari se u zastitnom gasu  Corgona ili  mesavina  Co2 , Azota  i Argona  ima vise vrste miksova i ide od 5 -12 % cO2 ,4 -7 % Azota  i ostalo je Argon 5% cistoce  a moze da se koristi  i za crnu zicu mnogo je bolji var nego sa cistim Co2 i nije potrebno brusenje posle takvog vara ............a moze i sa cistim Co2 da se vari prohromska zica ali sa vecom strujom i na prekide

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ajde, da ga i ja ispljujem:

KAKO SI MOGAO BRE DA DOPUSTIŠ, DA TI NAPRAVE OVAKVU ŠTALU OD AUSPUHA BRE, NISI NORMALAN....  >:( >:(

Pa drugovi, nismo svi eksperti u spajanju nekih stvari i često smo u životu bili nategnuti i opet ćemo nekog naći, da nas za(po)hebe.

Šta je, tu je,....  savetujte čoveka u smislu njegovog pitanja.

Predlažem, da se napravi spisak članova i delatnosti, u kojima su eksperti (jasno, onih koji to žele) pa kad nešto zatreba, imamo ponudu ispred nosa za prijateljsku, simboličnu cenu, jelen..etc.

npr.

Pera - vare(a)nje

Doda - kuknjava

čika A. - wireless

itd. - farbanje

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Takvim "majstorima" treba zabraniti da rade, a uz to i naplacuju.

Mislim da bi bolje varove napravio stolar!

Skini, obusi pa farbanje. Svaki bolji autolimar moze da obrusi lepo varove......

Ako pak imas mogucnosti, uzmi fini brusni kamen, pa brusilica u ruke i hrabro napred..... A onda smirgla za fino doterivanje....

OK.

hvala svima na savetima...

Čovek koji je ovo radio se bavi isključivo aususima...

Razumem sve prve reakcije, jer je i moja bila slična.

Kad čuješ kako motorr prede posle dužeg vremena, sve zaboraviš...nema buke...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja