dudip 6 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima ideju kako i čime da zaštitim var auspuha i cevke? Auspuh je prohromski, a cevka i var nije... Vidite kako je to majstor odradio, a onda me je zamolio da obavezno zaštitim var... ;D Boja u spreju za visoke temperature dolazi u obzir, ali kako da pridjem celom varu(malo je komplikovano). Da li postoji neka slična boja koja nije u spreju, pa da lepo četkicom omalam var? Možda i neka šelna preko, čisto estetski? Gde da nabavim šelne? Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 22, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan samo boja za temperature ili osnovna boja crna ,a sto ga unakaradi majstor sto je montirao topove moglo je to mnogo bolje i estetski da se odradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bio prisutan kada je radio...možda je radio nogama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo skini kompletnu granu sa sve topovima, brusilicom lepo obradi te pljuckane varove, pa preprskaš bojom za visoke temperature (Dupli-Color tuning Black 800c heat-resistant) u spreju, imaš u ErLac-ku u V.Stepe malo ispod crkve i košta oko 800-900 din. ps. "majstor" ga je opravio svaka mu čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere 1 Napisano April 22, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: UGLJEVIK; RS; BiH Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jao covjvece pa sta je ovo,ovaj ko je vario neme veze sa varenjem!Ovo se ustvari i ne vari ali on je ovo uradio glava me zaboli! Kakav mu je ovo CO2,a svasta boze mili!Izbrusi to dobro pa onda farbaj kako ti SRDJAN rece! :-[ ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan I koleza po makini, promeni te "šelne" i te šrafove, stavi Robertove (iz Ade) šelne i hromirane imbus šrafove i biće ko lutka I pitanje, ko ti je radio topove i koja je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Topovi su iz zamene (da ne kažem kombinacije), a ovu majstorsku ugradnju sam platio 2500din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo koleza, trebao si da pitaš, sigurno ima ljudi sa foruma koji bi to odradili za dž, do duše uz neko pivo , nego šta si uradio sa starim topovima? Dali bi ih prodao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Znam sve... stare topove - ostatke, sam bacio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Obrusi i prefarbaj var,i stavi neku ukrasnu niklovanu ili hromiranu selnu preko vara da ga sakrije i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Topovi su iz zamene (da ne kažem kombinacije), a ovu majstorsku ugradnju sam platio 2500din. da si pitao zapecao bi ih za dzabe ,to je 15 min posla kostalo bi te samo gorivo da dodjes a jel si video one tvoje od BMW kostali su coveka da ih razdvojim sredim prigusivace i zakrpim rupe sa prohromom ,napravljeni nosaci i montirani +malo glanz za 2700 dinara na prvi pogled mi se cinilo jedno 2-3 sata posla a ispalo na kraju 5-6 sati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Takvi varioci u firmi gde radim kose travu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan ja lepše varim od ovog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 23, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Topovi su iz zamene (da ne kažem kombinacije), a ovu majstorsku ugradnju sam platio 2500din. da si pitao zapecao bi ih za dzabe ,to je 15 min posla kostalo bi te samo gorivo da dodjes a jel si video one tvoje od BMW kostali su coveka da ih razdvojim sredim prigusivace i zakrpim rupe sa prohromom ,napravljeni nosaci i montirani +malo glanz za 2700 dinara na prvi pogled mi se cinilo jedno 2-3 sata posla a ispalo na kraju 5-6 sati Nisam ih video, ali sam čuo da su odlični, da si ih odradio odlično, po drugarskoj ceni... Pristao sam na cenu zato što je majstor komšija, 500m od mene i zato što je rekao da će ih odraditi kako treba... Jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano April 23, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Al ih je zavario kao nogama da je vario Kad je vec znao da uzme 2500din za ovo, mogao je i da ti obradi var i ofarba. To uopste nisi trebao da varis. Ja bih to isekao brusilicom, kod majstora koji rade auspuhe napravio nastavak koji pasent ulazi u nov top, taj nastavak zavario za postojecu cev, top navukao na nju i osigurao selnom. Prvo sto izgleda lepse, drugo sto posle mozes da skines top kad hoces bez problema. Ovo sto ti je uradjeno je teski budz koji se uradi za bukvalno 10 min, ne znam kako ga nije bilo sramota da ti toliko naplati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 23, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Neko reče CO2. To i jeste početak problema. Prohrom se ne vari u zaštitnoj zoni čistog CO2 nego mešavine sa argonom. Zato mu i jeste ispao tako drljav var. To nisi smeo da platiš jer je sramota šta je uradio. Aca je u pravu, treba da bude montažno-demontažno. Zaboravi tog "majstora" za ubuduće, idi kod ovih što rade auspuhe da ti naprave novi prelaz sa šelnama. Nema ti druge. Običnom žicom kad variš prohrom, to drži ali će stalno da korodira jer se mešanjem "uprljao" prohrom. Sprej će ti pomoći ali ćeš morati par puta da ga ponoviš jer ipak ume da izgori vremenom i spere se od kiše dok voziš. Lepo se hvata za gvožđe ali se teže hvata za prohom. Usrao je stvar. Stoka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano April 23, 2010 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Terminološki, metali se ZAVARUJU a ne vare! Tehnološki kada se zavaruju dva različita čelika, elektroda se bira prema kvalitetnijem, u ovom slučaju trebalo je koristiti austenitnu elektrodu ( 18/8 ili sličnu ), odnosno austenitnu žicu i argon. Ali, šta je - tu je, napravi neku masku od parčeta inox cevi da pokrije vidljivu spoljašnju stranu, i vozi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere 1 Napisano April 23, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: UGLJEVIK; RS; BiH Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad vidjeh,kad se ne srusi!Upravu si za mjesavinu gasa,prokromu trba veca tacka topljenja a samim tim i bolji gas(argon)!Neznam sta je ovaj radio ali sto rece ovaj drugar,ovakvi kod nas u firmi dodaju elektrode! MOZDA POKUSATI PRETOPITI VECOM STRUJOM!(amperazom) ili cak opcija vasa za neku oblogicu od prokroma! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ciglu i u prozor... i naravo spominjanje uže i šire familije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere 1 Napisano April 24, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: UGLJEVIK; RS; BiH Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ;D ....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad vidjeh,kad se ne srusi!Upravu si za mjesavinu gasa,prokromu trba veca tacka topljenja a samim tim i bolji gas(argon)!Neznam sta je ovaj radio ali sto rece ovaj drugar,ovakvi kod nas u firmi dodaju elektrode! MOZDA POKUSATI PRETOPITI VECOM STRUJOM!(amperazom) ili cak opcija vasa za neku oblogicu od prokroma! prohromskom zicom u MIG-u vari se u zastitnom gasu Corgona ili mesavina Co2 , Azota i Argona ima vise vrste miksova i ide od 5 -12 % cO2 ,4 -7 % Azota i ostalo je Argon 5% cistoce a moze da se koristi i za crnu zicu mnogo je bolji var nego sa cistim Co2 i nije potrebno brusenje posle takvog vara ............a moze i sa cistim Co2 da se vari prohromska zica ali sa vecom strujom i na prekide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano April 24, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, da ga i ja ispljujem: KAKO SI MOGAO BRE DA DOPUSTIŠ, DA TI NAPRAVE OVAKVU ŠTALU OD AUSPUHA BRE, NISI NORMALAN.... > Pa drugovi, nismo svi eksperti u spajanju nekih stvari i često smo u životu bili nategnuti i opet ćemo nekog naći, da nas za(po)hebe. Šta je, tu je,.... savetujte čoveka u smislu njegovog pitanja. Predlažem, da se napravi spisak članova i delatnosti, u kojima su eksperti (jasno, onih koji to žele) pa kad nešto zatreba, imamo ponudu ispred nosa za prijateljsku, simboličnu cenu, jelen..etc. npr. Pera - vare(a)nje Doda - kuknjava čika A. - wireless itd. - farbanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano April 24, 2010 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Takvim "majstorima" treba zabraniti da rade, a uz to i naplacuju. Mislim da bi bolje varove napravio stolar! Skini, obusi pa farbanje. Svaki bolji autolimar moze da obrusi lepo varove...... Ako pak imas mogucnosti, uzmi fini brusni kamen, pa brusilica u ruke i hrabro napred..... A onda smirgla za fino doterivanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 24, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan OK. hvala svima na savetima... Čovek koji je ovo radio se bavi isključivo aususima... Razumem sve prve reakcije, jer je i moja bila slična. Kad čuješ kako motorr prede posle dužeg vremena, sve zaboraviš...nema buke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...