Rajevic ks 32 Napisano April 15, 2010 U prolazu, 81 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je bilo postova o ovom spreju ali konkretno me zanima sl: Sme li na gumu,plastiku,kablove? Skida li patinu od aluminijuma, rdju i sl. stvari? Sta sve odstranjuje? Dosadan sam ili hvala unapred ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 15, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma nisi dosadan al wd nije svemoguć. evo priče pa vidi šta je zanimljivo http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 15, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Iz licnog iskustva, jednom poprskao spoj vodene pumpe i gumenog creva jer sam menjao crevo pa da se lakse navuce. Posle par nedelja ponovo procurelo, mislim se kako pa novo crevo. Pogledam tj skinem, VD nije mogao da ispari ili da se osusi i nagrizao je tu alu-leguru toliko da je cev debljine oko 4mm procurela. Od tada ga koristim samo za gvozdje, rdjave delove i pri takvom nekom radu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano April 16, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan wd ili ti water displacing formula je mnogo toga ali pod broj jedan nije za skidanje shrafova kao shto smo navikli , za to se koristi npr rostoff ili tako neshto od wurta ... wd se koristi u principu kad je sve chisto ili povremeno kao da malo zamasti ali ne mnogo sve u svemu ja ga maltene ne koristim jer za razlichite primene ima mnogo boljih sprejeva drugih proizvodjacha 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 16, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ja ga prsnem svremena na vreme u buzire od sajli da ih malo podmaze. Nikad nista nije zajebao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cross 0 Napisano Jul 21, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: beograd Motocikl: YAMAHA DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan ja ga koristim za montazui i demontazu novih guma.Potpuno je bezopasan za gumene delove.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Jul 21, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cyclo Z-lube bolji/kvalitetniji/jeftiniji kao pepsi.. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1241 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan ja ga prsnem svremena na vreme u buzire od sajli da ih malo podmaze. Nikad nista nije zajebao wd nije za podmazivanje. on ustvari odmascuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22912 Napisano Jul 21, 2010 Integrisan, 9740 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pred svaki "zimski san" WD-om isprskam sve el.kontakte na motoru, odrzava ih cistim i u dobrom spoju. Tu proceduru ponavljam na svakom motoru koji sam posedovao (a ne menjam ih cesto) bez ikakvih posledica. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jul 21, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan dobar je sprej... Ko kaze da ne sluzi za odvrtanje srafova? Ja sam svaki sraf duplo lakse odvrnuo pomocu wd-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Jul 21, 2010 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ;D wd-40_2042538679.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jul 21, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, WD je cudo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Jul 22, 2010 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa wd-om cistim matirane plastike...mmm...vrsi posao mnogo dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan ma nisi dosadan al wd nije svemoguć. evo priče pa vidi šta je zanimljivo http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40 Priča je verovatno dobra, a i ovo nije engleski forum već srpski... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
majstor Pera 54 Napisano Jul 22, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta znaju glupi Ameri. ;D ;D ;D WD radi sve zivo,koristim ga 25 godina,perfekcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssale 0 Napisano Jul 22, 2010 U prolazu, 13 postova Lokacija: silbas Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa majstor Perom wd radi sve zivo! A rost off odvijac, rost off plus odvijac, rost off crafty odvijac, rost off ice odvijac.....itd od Wurtha koristimo na poslu i nisu bas nesto. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan ja ga prsnem svremena na vreme u buzire od sajli da ih malo podmaze. Nikad nista nije zajebao wd nije za podmazivanje. on ustvari odmascuje. Ne, on i podmazuje...tj ako neverues probaj, to je lako, uzmi na nesto sto je cisto, poprskaj, ostavi 15 min pa povuci prstom i videces da ce iza njega ostati masno.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1241 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan ostaje tanak silikonski sloj.ali isto tako odmascuje. probaj na tovatnu mast da prsnes wd pa ces videti sta se desava. rastvara mast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Gde god mi treba odmascujem s njim (osim lanca na motoru). Zaribala mi ćopica - naprskao wd-om i sljaka odma. Nema koji sraf s njim nisam odglavio. Ali nikada nista sa njim nisam podmazivao, jer za to, kliko znam ne sluyi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chronomaniac 51 Napisano Avgust 12, 2010 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CBF600s Prijavi odgovor kao problematičan ma nisi dosadan al wd nije svemoguć. evo priče pa vidi šta je zanimljivo http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40 Priča je verovatno dobra, a i ovo nije engleski forum već srpski... Hvala guja011 za link, ni ja nisam bila sigurna. Wiki kaze: "lubricating and loosening joints and hinges, removing dirt and residue, extricating stuck screws and bolts, and preventing rust are common usages. The product also may be useful in displacing moisture." iliti: Podmazuje i olabavljuje spojeve i sarke, otklanja prljavstinu i naslage, otpusta zaglavljene srafove i navoje, i sprecava koroziju. Ovo zadnje bih prevela kao "zastita od vlage". Nadam se da je od pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Avgust 12, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja WD40 stavljam i u rucak umesto zachina! nema boljeg! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
majstor Pera 54 Napisano Avgust 13, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan A dobar je i za ramena,laktove i ostale zglobove (glupi ameri ga duvali po telu) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 15, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Naduvaš WD-om veštački kuk, da ne škripi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 609 Napisano Avgust 16, 2010 Drug član, 1370 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan ja ga prsnem svremena na vreme u buzire od sajli da ih malo podmaze. Nikad nista nije zajebao wd nije za podmazivanje. on ustvari odmascuje. Ne, on i podmazuje...tj ako neverues probaj, to je lako, uzmi na nesto sto je cisto, poprskaj, ostavi 15 min pa povuci prstom i videces da ce iza njega ostati masno.. Ne podmazuje, on odmašćuje, a to što ti je malo masno nije nikakvo podmazivanje. Naprotiv, WD otapa masnoće, tako da ga nije najbolje koristiti za podmazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 15, 2012 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Plus sto lepo mirise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...