Jump to content

Moto Zajednica

Pretekao me kolega s desne strane! Opet!

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Uhvatim se ponekad da me nervira ponasanje drugih ucesnika, kao recimo kad me neko isjece da bude bash frka...i onda dok onako ljut

razmisljam u koju shumu da ga vodim da ga sjeckam, vidim lice, izgubljeno, ili baba pred smrt, ni ne zna da je za volanom, ili ruke grcevito stezu volan na 10 do 2 i trude se da drze pravac, a ja iako sam zaklonio sunce, jos nisam primjecen......i odmah se vratim u racionalni mode, iliti, "isjeckas jednog, a njih 10 ga zamijeni". Nije vrijedno ni da kazem "tztztztz", a kamoli da naprezem nervni sistem.

To je jednostavno to, pa take it, or leave it. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ja ako sam dobro shvatio problematiku sa pocetka pisanija,bilo je prostora sa desna strane.

Hocu u stvari ovo da kazem.

Ako nekome pruzite sansu da uradi tako nesto,to ce vam se verovatno i desiti.

Ne bi' sad u testosteronske rasprave,verujem da je stvar krajnje prakticne prirode,a vi sami donesite zakljucak

A da je opasno,opasno je.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jbte, toliko sam oguglao, da sam eto zaboravio da me jutros presitgao Volvo V70 sa lijeve strane, dok sam ja bio u krajnjoj lijevoj traci.

Brzina nekih 130 km/h, ogranicenje 100. Zasmrdi mi na kontrolu i pustim malo gas, a Volvisha ne, vec prozuja uz samog mene, malo grabeci ta trane.

Posle sam morao da se vucem iza njega.... ::)

• Ne silazi, 7430 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja nikada ne preticem sa desne, ali obilazim. recimo dok je kolona na semaforu, guzva... Onda vozim polako i probijam se napred, ako ne moze sa leve. Ne isplati se juriti sa desne, jer su mi jedanput otvorili vrata. Bila je guzva, ja krenuo tako sa desne i odjedanput se otvorise vrata na Yugicu, covek iskakao. Nije me video uopste. Iako je duzan da se uveri pre nego sto bilo sta uradi, smatram da sam ja tu direktni krivac. Mala brzina i opreznost su sprecile nesrecu. Pojenta je da nas ljudi ne ocekuju sa desne strane, ali uopste.

No posto sam ja zelen poprilicno pitao bih iskusnije:

Da li se probijanje do semafora radi levom ili desnom stranom?

Da li je okej sto vozim na sredini trake?

• Svrati ponekad, 447 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Samo tako, sa desne strane "brza" gospodo, pa će gospođa Nada Macura sa urgentnog imati šta da priča.

Stvar je mentalnog sklopa da li put neko vidi kao ličnu svojinu koja služi za lečenje kompleksa,dokazivanje sebi i ribi iza sebe ili površinu koja pripada svakome od nas sa predviđenom namenom.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Pre tri nedelje u Nišu:

Subota oko podne. Krećem se motorom u koloni neposredno ispred semafora (od Durlana prema auto pijaci). Skroz sam uz levu traku i čekam priliku da obiđem vozilo ispred. I taman krećem kad me sa desne strane "iseče" "kolega". Ladno tip prođe na par santimetara ispred mene i natera me da uletim u suprotnu traku i da kočim ko manijak da ga ne bih udario u bok. Čovek obilazio sa desne strane kolonu pa onda rešio da malo pređe na levu stranu (baš ispred mene). Okrenem se da vidim ima li još koji takav da ga prati. Vidim čovek u autu iza se krsti.  A u vazduhu se oseća jak miris dezodoransa. Štipa za oči. Gledam "kolegu" koji stoji na nekoliko metara od mene ispred semafora. Tridesetak godina. Na njemu i na motoru sve blista. SHOEI kaciga na ruci, naočare za sunce podignute na čelo, rukavice bez prstiju .. . Baš pravi "bajker". Alal mu vera.

Treba li nekakav komentar?

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Ja ne znam kako nesto nekome da objasnim. ja nisam bio u levoj traci i niko me nije pretekao desnom. Ja kada vozim iza nekoga ko ide levom trakom na autoputu i gnjavi me, ja mu ablendujem i obicno se sklone. Ako to ne urade, dam migavac i preteknem ga desnom trakom. Govorimo o kolima i govorimo o dve trake!Ali, to nema veze sa ovom pricom. Ja sam bio samo malo ulevo od sredine desne trake(od dve). MOgao sam ispred sebe da ugledam baru i da skrenem udesno i da je izbegnem, ali bi onda nastao karambol sa kolegom koji me bukvalno pretekao na 15 cm. Sa svim ovim komentarima mislim da mnogi ne zasluzuju da voze motor. Zatim, ja sam imao bare, soder, sahtove , staklo, a ovaj koji me pretekao nije! Kakav komentar. Uzasnut sam! Pa kojeg god ozbiljnog i odgovornog ucesnika u saobracaju pitate odgovorice vam isto kao i vecina ovde, a to je - nema preticanja u istoj traci sa desne strane!

Covek lepo kaze da nije video lepo retrovizore,mozda covek vozi za njim neko vreme i blica a on nije video.Ko zna?Voleo bi da moze da se javi taj sto je prosao i bas me interesuje kakao bi tekao tok teme dalje.Na ovom forumu se uvek cuje samo jedna strane nikada nema druge.Krivci , idioti i imbecili se znaju unapred.

Niko ne vidi dobro retrovizore jer niko u njih ne gleda. U retrovizore se pogleda, a gleda se ispred sebe. Ja sam jedan od onih koji non stop gleda u retrovizore jer me devojka udarila na semaforu kod Konja, pa su me 3 x bukvalno na semaforu udarali u kolima. Ako neko gleda u retrovizor i prati desavanje iza onda sam to ja. Ovaj momak se pojavio niotkuda.Da je taj momak svirnuo ili ablendovao video bih i cuo, ali nije mu palo napamet. Samo je prosistao pored mene. Drugo, dobro je da ga nisam video u retrovizoru jer bi se sigurno kolegi sklonio udesno da me pretekne i ko zna sta bi se desilo jer je isao brze bar 20 km od mene.

Ма требао је да се најави пар дана унапред... Кад сам живео у Шпанији тако се практикаовало...

Ton ti je neodmeren kolega. Svaka cast, ziveo si u Spaniji. Pa!? Treba li da mi svi ustanemo kad ti udjes na forum ? Praktikovao je i vozac pikapa da ignorise motoristu jer je mislio , ima ovaj reflekse i volan i kocnice, pa ce vec nekako da se snadje, pa DusanuP zbog necijeg praktikovanja sutra  idemo na sahranu...Lepo ti je replicirao arnyman

Napisa pronto  bilo je prostora s desne strane.  Druze, uvek ima prostora. Dosta je siroka traka. Moze 4 motora da vozi uporedo. Zar je to razlog da se preticemo i prestravljujemo? Naravno da nije i znam da i ti mislis tako. A i rekao si.

Bilo kako bilo, svima savetujem da se malo strpe i obidju kolegu s leve strane kako dolikuje pravom bajkeru, tj coveku koji misli na eventualne tragicne posledice. Stici cete svi tamo gde ste krenuli koji minut tamo - vamo nije bitno. Samo da ostane glava na ramenima.

Pre tri nedelje u Nišu:

Subota oko podne. Krećem se motorom u koloni neposredno ispred semafora (od Durlana prema auto pijaci). Skroz sam uz levu traku i čekam priliku da obiđem vozilo ispred. I taman krećem kad me sa desne strane "iseče" "kolega". Ladno tip prođe na par santimetara ispred mene i natera me da uletim u suprotnu traku i da kočim ko manijak da ga ne bih udario u bok. Čovek obilazio sa desne strane kolonu pa onda rešio da malo pređe na levu stranu (baš ispred mene). Okrenem se da vidim ima li još koji takav da ga prati. Vidim čovek u autu iza se krsti.  A u vazduhu se oseća jak miris dezodoransa. Štipa za oči. Gledam "kolegu" koji stoji na nekoliko metara od mene ispred semafora. Tridesetak godina. Na njemu i na motoru sve blista. SHOEI kaciga na ruci, naočare za sunce podignute na čelo, rukavice bez prstiju .. . Baš pravi "bajker". Alal mu vera.

Treba li nekakav komentar?

Ma idi bre kolega, to je da ti se digne kosa i na glavi i da naraste na kacigi bre...Uzas jedan

Tema je ozbiljna ali imam pitanje za Ziku:

ZIKO KOJI JE PARFEM U PITANJU?

Dobra fora, cak si me i nasmejao, ali ako mogu , mislim da ce taj zalizani vrlo brzo promeniti parfem. Sledeci mu je "Tamjan" !

Ne zelim nikom nista lose,to za tamjan nije lepo pa ko god bio!Ne volim da vidim motorcikl dole a da nepricam o vozacima.

Prisutan je antagonizam izmedju prve stvari koja se tice preticanja koje je opasno i druge kada si rekao da ne zelis nista nikom lose. Taj zalizani je zamalo oborio kolegu  i poslao ga na onaj svet. I ja nisam izrazio svoju zelju. Ali dobro...tu smo da vidimo sta ko voli i sta neko ne voli. Sada bar znamo na cemu smo. Treba da pazimo jos vise jer nisu nam pretnja samo automobili...MOram ubuduce zbog takvih da vozim sa 15 retrovizora i kao da vozim tramvaj, bez sevrdanja u traci. Tragikomicno.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

U pojedinim diskusijama forumaša ima i pravdanja za ovakve postupke "kolega".  ("Kilava" vožnja vozača ispred njega, rupe i šahte na putu ...).

Međutim,tom prilikom se  zanemaruju dve osnovne stvari oko kojih ne može da se diskutuje:

1. Da niko nema prava da iz bilo kog razloga ugrozi bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

2. Preticanje desnom stranom je zabranjeno.

Zašto bi samo pojedinci imali prava da se u saobraćaju ponašaju kako im odgovara?. Ajde da to pravo damo svim učesnicima (makar na jedan dan). Koliko li bi motociklista u tom slučaju preživelo taj dan? Verovatno samo oni koji bi vozili po svom dvorištu.

Motocikli imaju neke bolje mogućnosti u saobraćaju u odnosu na druge učesnike. Ali da se mnogo ne k....mo sa tim mogućnostima da nam drugi (malo teži i jači) učesnici ne bi uzvratili svojim "argumentima".

A iskompleksiranih i bahatih će uvek da bude. Ali ne dajmo im opravdanje i podršku. Osiliće se pa smo svi na....li.

• In memoriam, 103 postova

Budimo realni,samo ucestvovanje u saobracaju povlaci i rizike od ne savesnih vozaca.Takvih vozaca ima i medju motoristima.Da se razumemo ja ih nebranim! Samo u svim ovakvim duelima cuje se samo jedna strana.Moje misljenje je da smo svi mi napravili mnogo prekrsaja i raznog sr..a u nasoj vozackoj karijeri,i onda se uvatimo za ovo ili ono.Da se razumemo mi smo na istoj strani samo nam se malo razlikuju misljenja.

Kada se salis to je u redu, ali kada nekoga ismejavas , to onda vise nije sala. Pitao bi ja tebe da se neko sprda u tvojoj temi , gde ti pokusavas da edukujes ili urazumis one koji ne postuju tudji zivot da to pocnu. Slobodno nastavite. Nista ovde nije napeto. Tema je otvorena da se vidi sta drugi misle o slucaju u naslovu. Za sada vecina misli da je to pogresno i opasno. Mislite li mozda da ste vas dvojica ta vecina? Uozbiljite se malo , a salite se i sirite svoj duh koliko hocete, samo, opet kazem , vasa sala prelazi u podsmeh, a to je vec druga dimenzija. Mogao bi i ja da se osvrnem na vase katastrofalne gramaticke  greske , gde je NE zajedno , a gde odvojeno, ali vase  neznanje iz te sfere me nece ubiti. Ubice mene i druge voznja motoriste iz naslova teme. Ubicete me (citaj - nas) i vas dvojica jer sada znam da i vi to radite bez obzira na okolnosti.A ono je vasa stvar i tako ce i da ostane. Za mene postoje kulturni i nekulturni. Necije obrazovanje je njegovo i samo se njega tice, pa neka radi sta hoce. Ja sam tu da pomognem svima na forumu, pa ako treba tu sam i za vas dvojicu. To je duh ovog foruma i tako treba da ostane. Ovo ne treba da bude mesto za nalazenje dlake u jajetu, vec da pomognete svojim ucescem i osudite nesto sto je za vecinu ovde opasno. Sta vi mislite da se svi ovde slazemo sa svim nevoljama svih motorista na forumu. NE ! Ali postoji kolegijalnost i razumevanje. I uvek smo na strani motoriste i veoma oprezni kada je osudjivanje istog potencijalno moguce. Odabranim recima. Ja koristim one druge reci i epitete prema nekome koga ne poznajem i ko mi je radio o glavi, ali ovde , kolegi nikada necu reci da je kreten , imbecil i da kenja sto je ovde veoma cest slucaj. vi ste mi upravo vasim ponasanjem sve ovo rekli indirektnim putem. Pozdrav

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

ne razumem cemu napadanje toliko,obisao te pa sta. Ciji su to kopmleksi sad je pravo pitanje...mozda nisu kompleksi onog sto obilazi vec onog sto se zali....ok slazem se da nije najpametnije ali ako si sam vec rekao da si isao vise levom stranom onda je verovatno imao vise mesta sa desne i mislio da je to sigurnije a i nece covek da kisne na 70km/h pa je malo pozurio. Lepo je to sto neko vozi motor 25 godina ali to ne znaci da je oslobodio beograd i da je ceo put samo njegov...onako kako si opisao situaciju ti tu nisi bio ugrozen i ne znam sto toliko pljujete nekog.

Misliti i srati za nekoga je isto. Taj sto je mislio da je sigurnije preteci nekog na 15 cm samo zato sto ima mesta verovatno mu je  mozak u crevima. Daj mi samo malo vise od pola metra pa cu po vasem i ja imati mesta da prodjem kolegi s desne strane.  Kuku nama sa vama  kojima je sve normalno. Drugo , ja da imam kompleks zbog skutera, uzeo bi ta 2 soma pa bi birao  R -a i po vama postao veliki bajker. Ajde molim te. Meni takva slava ne treba. Uzjase mis slona pa kaze "u ala tutnjimo" ! E to ti je to. Budi kulturan i pazi na druge oko sebe i za mene si veliki covek i pravi bajker. Svi ostali su sarlatani.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Misliti i srati za nekoga je isto. Taj sto je mislio da je sigurnije preteci nekog na 15  cm samo zato sto ima mesta verovatno ima mozak u crevima. Daj mi samo pola metra pa cu po vasem i ja imati mesta da prodjem kolegi s desne strane.  Kuku nama sa vama  kojima je sve normalno.

kuku nama s vama kojima je sve strasno i uzasno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja