pronto 6802 Napisano April 12, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Vise ne mogu da se setim gde,nadjoh informaciju da se NE PREPORUCUJE ulazak na trajekt ako motocikl nema centralni stender. Iskreno nikada nisam imao priliku da tovarim motor na brod,a posto ima planova za putovanje na kojem bi neminovno bilo da se koristi ovaj vid prevoza,steo bih da saznam nesto vise,ako je moguce iz licnog iskustva nekoga od vas. Ne racuna se trajekt Kamenari-Lepe ane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jadrolinija, je puuuna motora svake godine, video sam ih mnooogo na copavima, i na dosta dugim turama... I po velikim talasima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragan S 1 Napisano April 13, 2010 In memoriam, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakvih problema,ako ima talasa vezu motorcikl kaisevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 13, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam centralni a prevozio sam motor na Brac. Mirno more... nikom nista, samo parkiras Ako ima talasa ili se izlazi na otvorenije more onda se motor vezuje Ne brigaj nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano April 13, 2010 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko puta sam isao na trajekte...UVEK do sada su mi trazili da postavim motor na bocni oslonac-copavu i ubacim u prvu brzinu. Tako je stabilnije. I skoro uvek, bez obzira na vreme se vezuju. Jedino kad sam isao na Krf, nisu trazili da vezemo. Po mojoj logici, kad motor stoji na centralnom stenderu, postavljen je na 3 tacke, 2 od stendera i jedan tocak. Posto su 2 tacke od stendera vrlo blizu jedna drugoj, motor je nestabilniji nego na copavoj gde su 3 tacke udaljene maksimalno jedna od druge i samim tim je stabilnost bolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano April 13, 2010 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko puta sam isao na trajekte...UVEK do sada su mi trazili da postavim motor na bocni oslonac-copavu i ubacim u prvu brzinu. Tako je stabilnije. I skoro uvek, bez obzira na vreme se vezuju. Jedino kad sam isao na Krf, nisu trazili da vezemo. Po mojoj logici, kad motor stoji na centralnom stenderu, postavljen je na 3 tacke, 2 od stendera i jedan tocak. Posto su 2 tacke od stendera vrlo blizu jedna drugoj, motor je nestabilniji nego na copavoj gde su 3 tacke udaljene maksimalno jedna od druge i samim tim je stabilnost bolja. Slazem se sa doktorom u potpunosti a imao sam dosta iskustva . Na par mesta su mi trazili da ga dignem na centralni ali sam im objasnio da imam svoj sistem i da mi centralni nije bas pouzdan . Ovi na trajektu pakuju motore kao kifle pa im je problem ako dosta motora stoje na copavoj jer gube prostor a samim tim i pare . Inace bio sam svedok kada mi je motor sleteo sa centralnog pri pristajanju u luku i dodira sa obalom . Srecom bio sam pored njega u tom momentu . Kada je samo na copavoj mnogo ga je lakse fiksirati jer to resavas samo jednom gurtnom i jednom tackom za vezivanje . To su neka moja iskustva mada sam u Grckoj bio primoran da stavljam na centralni bas iz razloga mesta za parking motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano April 13, 2010 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko puta sam isao na trajekte...UVEK do sada su mi trazili da postavim motor na bocni oslonac-copavu i ubacim u prvu brzinu. Tako je stabilnije. I skoro uvek, bez obzira na vreme se vezuju. Jedino kad sam isao na Krf, nisu trazili da vezemo. Po mojoj logici, kad motor stoji na centralnom stenderu, postavljen je na 3 tacke, 2 od stendera i jedan tocak. Posto su 2 tacke od stendera vrlo blizu jedna drugoj, motor je nestabilniji nego na copavoj gde su 3 tacke udaljene maksimalno jedna od druge i samim tim je stabilnost bolja. Slazem se sa doktorom u potpunosti a imao sam dosta iskustva . Na par mesta su mi trazili da ga dignem na centralni ali sam im objasnio da imam svoj sistem i da mi centralni nije bas pouzdan . Ovi na trajektu pakuju motore kao kifle pa im je problem ako dosta motora stoje na copavoj jer gube prostor a samim tim i pare . Inace bio sam svedok kada mi je motor sleteo sa centralnog pri pristajanju u luku i dodira sa obalom . Srecom bio sam pored njega u tom momentu . Kada je samo na copavoj mnogo ga je lakse fiksirati jer to resavas samo jednom gurtnom i jednom tackom za vezivanje . To su neka moja iskustva mada sam u Grckoj bio primoran da stavljam na centralni bas iz razloga mesta za parking motora. Slazem se! Sigurnije je na copavoj (doduse ja ni nemam centralni stender), mada meni u HR nisu trazili da zbog mesta na trajektu (a bio je pik sezone) ispravljam motor. Jednostavno, ima uvek rupa u prostoru na platformi gde moze da se stavi motor. A i u slucaju kada traze da se ispravi motor (kada nemate kao i ja centralni stender) podstavite nesto pod copavu, stim da onda morate da uvezete motor i da stojite pored njega. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano April 13, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam isao na Hrvatsko primorije i to podrazumeva trajekt (otok Rab). Niko mi nista nije trazio. Imam samo copavu. Za svaki slucaj stajao sam blizu motora. Nista se nije desilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano April 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa sve jedno na kojem stendu ti stoji dokle god ti sedis na njemu nece nigde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragan S 1 Napisano April 13, 2010 In memoriam, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na trajektu nemozes da sedis na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano April 13, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na Kamenari-Lepetani može da se sedi, ostali trajekti ne Jednom sam prisustvovao padu motora na trajektu Kamenari - Lepetani. Razlog je bio što ga je Miško zakucao o obalu, bilo mnogo, ali baš mnogo vetra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano April 13, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na trajektu nemozes da sedis na motoru. pa po pravilu ni Rrrr ne mozes da vozis brze od afrike zbog ogranicenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 13, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sta drugo da kazem,nego HVALA DRUGARI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 13, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta drugo da kazem,nego HVALA DRUGARI!!! Za svaki slucaj ako ides motorom preko Jadrana, ponesi gurtne da pritegnes motor zlu ne trebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano April 14, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jos bolje, manje mesta zauzima, siroki selotejp... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano April 14, 2010 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jos bolje, manje mesta zauzima, siroki selotejp... ;D Svaka tema bi propala da se ti makar dvaput ne oglasis ! Nego reci ti nama za tu atomsku bombu iz potpisa ? Kada si planirao da to izvedes ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano April 14, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Jos bolje, manje mesta zauzima, siroki selotejp... ;D To, za preko usta, ako ide u HR? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano April 14, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Blago tebi kada imas problem oko utovara motora na trajekt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano April 29, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Na manjim trajektima ti dozvoljavaju da budes pored motora, dok na vecim ne dozvoljavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ja kada sam isao na Krf bilo je brdo ali stvarno brdo motora. Niko ne sme da ostane dole u tovarno prostoru, svi se penju gore. Pa nisam bas video kako ih oni kace ali mi se cinilo da ih nisu vezivali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...