Jump to content

Moto Zajednica

Motocikli i Trajekt?

Recommended Posts

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Vise ne mogu da se setim gde,nadjoh informaciju da se NE PREPORUCUJE ulazak na trajekt ako motocikl nema centralni stender.

Iskreno nikada nisam imao priliku da tovarim motor na brod,a posto ima planova za putovanje na kojem bi neminovno bilo da se koristi ovaj vid prevoza,steo bih da saznam nesto vise,ako je moguce iz licnog iskustva nekoga od vas.

Ne racuna se trajekt Kamenari-Lepe ane  :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Jadrolinija, je puuuna motora svake godine, video sam ih mnooogo na copavima, i na dosta dugim turama... I po velikim talasima... :)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ja nemam centralni a prevozio sam motor na Brac.

Mirno more... nikom nista, samo parkiras

Ako ima talasa ili se izlazi na otvorenije more onda se motor vezuje

Ne brigaj nista

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Nekoliko puta sam isao na trajekte...UVEK do sada su mi trazili da postavim motor na bocni oslonac-copavu i ubacim u prvu brzinu. Tako je stabilnije. I skoro uvek, bez obzira na vreme se vezuju. Jedino kad sam isao na Krf, nisu trazili da vezemo.

Po mojoj logici, kad motor stoji na centralnom stenderu, postavljen je na 3 tacke, 2 od stendera i jedan tocak. Posto su 2 tacke od stendera vrlo blizu jedna drugoj, motor je nestabilniji nego na copavoj gde su 3 tacke udaljene maksimalno jedna od druge i samim tim je stabilnost bolja.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Nekoliko puta sam isao na trajekte...UVEK do sada su mi trazili da postavim motor na bocni oslonac-copavu i ubacim u prvu brzinu. Tako je stabilnije. I skoro uvek, bez obzira na vreme se vezuju. Jedino kad sam isao na Krf, nisu trazili da vezemo.

Po mojoj logici, kad motor stoji na centralnom stenderu, postavljen je na 3 tacke, 2 od stendera i jedan tocak. Posto su 2 tacke od stendera vrlo blizu jedna drugoj, motor je nestabilniji nego na copavoj gde su 3 tacke udaljene maksimalno jedna od druge i samim tim je stabilnost bolja.

Slazem se sa doktorom u potpunosti a imao sam dosta iskustva . Na par mesta su mi trazili da ga dignem na centralni ali sam im objasnio da imam svoj sistem i da mi centralni nije bas pouzdan . Ovi na trajektu pakuju motore kao kifle pa im je problem ako dosta motora stoje na copavoj jer gube prostor a samim tim i pare . Inace bio sam svedok kada mi je motor sleteo sa centralnog pri pristajanju u luku i dodira sa obalom . Srecom bio sam pored njega u tom momentu . Kada je samo na copavoj mnogo ga je lakse fiksirati jer to resavas samo jednom gurtnom i jednom tackom za vezivanje . To su neka moja iskustva mada sam u Grckoj bio primoran da stavljam na centralni bas iz razloga mesta za parking motora.

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Slazem se sa doktorom u potpunosti a imao sam dosta iskustva . Na par mesta su mi trazili da ga dignem na centralni ali sam im objasnio da imam svoj sistem i da mi centralni nije bas pouzdan . Ovi na trajektu pakuju motore kao kifle pa im je problem ako dosta motora stoje na copavoj jer gube prostor a samim tim i pare . Inace bio sam svedok kada mi je motor sleteo sa centralnog pri pristajanju u luku i dodira sa obalom . Srecom bio sam pored njega u tom momentu . Kada je samo na copavoj mnogo ga je lakse fiksirati jer to resavas samo jednom gurtnom i jednom tackom za vezivanje . To su neka moja iskustva mada sam u Grckoj bio primoran da stavljam na centralni bas iz razloga mesta za parking motora.

Slazem se! ;)

Sigurnije je na copavoj (doduse ja ni nemam centralni stender), mada meni u HR nisu trazili da zbog mesta na trajektu (a bio je pik sezone) ispravljam motor. Jednostavno, ima uvek rupa u prostoru na platformi gde moze da se stavi motor. ;)

A i u slucaju kada traze da se ispravi motor (kada nemate kao i ja centralni stender) podstavite nesto pod copavu, stim da onda morate da uvezete motor i da stojite pored njega. ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 163 postova

Prosle godine sam isao na Hrvatsko primorije i to podrazumeva trajekt (otok Rab). Niko mi nista nije trazio. Imam samo copavu. Za svaki slucaj stajao sam blizu motora. Nista se nije desilo.  :)

• Zainteresovan, 503 postova

Na Kamenari-Lepetani može da se sedi, ostali trajekti ne :)

Jednom sam prisustvovao padu motora na trajektu Kamenari - Lepetani. Razlog je bio što ga je Miško zakucao o obalu, bilo mnogo, ali baš mnogo vetra.

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Sta drugo da kazem,nego HVALA DRUGARI!!!

Za svaki slucaj ako ides motorom preko Jadrana, ponesi gurtne da pritegnes motor zlu ne trebalo ;)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Jos bolje, manje mesta zauzima, siroki selotejp... ;D

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Jos bolje, manje mesta zauzima, siroki selotejp... ;D

Svaka tema bi propala da se ti makar dvaput ne oglasis ! Nego reci ti nama za tu atomsku bombu iz potpisa ? Kada si planirao da to izvedes ?  :D

• Zainteresovan, 974 postova

Ja kada sam isao na Krf bilo je brdo ali stvarno brdo motora. Niko ne sme da ostane dole u tovarno prostoru, svi se penju gore. Pa nisam bas video kako ih oni kace ali mi se cinilo da ih nisu vezivali.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja