Jump to content

Moto Zajednica

Da li vam se svidja Moto2?

Da li vam se svidja Moto2?  

42 članova je glasalo

1. 1. Da li vam se svidja Moto2?

• Da
      37
    • Ne
      5

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Bilo je mnogo polemike oko nove kategorije koja ce zameniti legendarnih cetvrt litre. Mi smo u dosta tema pisali o tome i davali misljenja tako da sada ne treba praviti neki veliki uvod, nije da je ne poznajemo. Pratili smo predsezonske testove i znamo sta i koliko od koga mozemo da ocekujemo.

Ne moramo ni postavljati pitanje da li je ekonomicnija ili nije od legendarne 250cc kategorije, da li ce biti zanimljivija ili ne? Ako bi pogledali samo broj ucesnika jasno je da tas tezi na Moto2 strani vage. Mada, sve ovo sada i nije bitno, zar ne? Ona je tu i kako stoje stvari bice neko vreme. Danas smo gledali prvi slobodni trening nove kategorije, i ovako na prvi pogled, sta mislite? Svidja li vam se?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Odlicno, zanimljivije nego sto sam ocekivao. Klinci voze srcem jos ozbiljnije masine, a stil im je kao u 125 i 250. Vrlo smo zadovoljni /i Ljilja i ja, posto je ona jos veci ljubitelj trka od mene ;D /

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Extra je!

Prvih 14 je ispod jedne sekunde razmaka...sta reci vise?  :P

a svi ostali u 2,5 sek.  :D :D :D

Ja sam oduševljen, a mogu misliti kako će tek biti dok malo razviju te mašine.

• Ne silazi, 5471 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ja sam u svom zivotu gledao ludaka, ali kao sto su ovi,... :o

Iako sam bio veoma skeptican, prezadovoljan sam. Nadam se da ce trke biti jos bolje i zanimljivije.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ja sam oduševljen, a mogu misliti kako će tek biti dok malo razviju te mašine.

Doktore nema tu razvijanja masine.  Motori su u specifikaciji i jednaki su za sve timove, sasije i polozaj masine su drugaciji kod svakog motorcila ali su im motori identicni i blombirani.  Inace ih Honda pravi.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Zanimljivo mi je, ima 4 osobe kojima se ne dopada Moto2. Nisu stavili obrazlozenje, zasto im se ne svidja. Ajde, ukusi su razliciti, naravno, ali me zanima sta vam se ne dopada. i meni nedostaje 250, ali ovo mi se, nezavisno od njih, svidja.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Posle odgledane trke.... ok. Nista spec. Pa bilo koja kategorija je zanimljiva zA gledanje. Draze bi mi bilo da su uveli 50 ccm nego sto su uveli monopol honde (kojoj ni ime ne volim) na agregate. 250 ccm mi je bas bila ludilo kategorija. Ovo je naravno ok za gledanje, ali mi nekako cela ta prica sa ukidanjem 250 2taktnih i uvodjenje 600 4taktnih (al svi da budu honda), bezvezna. Navodno, da se smanje troskovi. Vazi. Mrzim monopol. Ovako se honda osigurala da ce bar u nekoj kategoriji uzeti titulu. Morace, jbg.

Zato mi se ne svidja. A sama trka ko trka naravno da je zanimljiva, pa motori su u pitanju  ;). Uostalom, pitanje je bilo "da li vam se svidja?", a tu ne moraju da vladaju argumenti.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Posle odgledane trke.... ok. Nista spec. Pa bilo koja kategorija je zanimljiva zA gledanje. Draze bi mi bilo da su uveli 50 ccm nego sto su uveli monopol honde (kojoj ni ime ne volim) na agregate. 250 ccm mi je bas bila ludilo kategorija. Ovo je naravno ok za gledanje, ali mi nekako cela ta prica sa ukidanjem 250 2taktnih i uvodjenje 600 4taktnih (al svi da budu honda), bezvezna. Navodno, da se smanje troskovi. Vazi. Mrzim monopol. Ovako se honda osigurala da ce bar u nekoj kategoriji uzeti titulu. Morace, jbg.

Zato mi se ne svidja. A sama trka ko trka naravno da je zanimljiva, pa motori su u pitanju  ;). Uostalom, pitanje je bilo "da li vam se svidja?", a tu ne moraju da vladaju argumenti.

Cili puno gresis,  nije FIM dodelila Hondi ugovor tek tako nego su pre par godina samo dve firme prijavile ponude za Moto2  motore: Yamaha i Honda.  Yamaha se sama povukla jer je Hondin motor na testiranjima bio bolji od njihovog a i imaju problem sa podrskom za taj motor jer su previse zauzeti sa SBK i MotoGP.  Yamaha je dosta manji proizvodjac od Honde sa manje resursa. 

Takodje Honda nema svoj tim u Moto2 tako da nemoze ni uzeti titulu.  Postoji Thai Honda ali to nije fabricki tim nego je kompletno nezavistan a zasto imaju Honda u nazivu jeb.. li ga.

Meni se licno nova klasa svidja jer ima puno trkanja i podseca me dosta na WSBK, samo fali jos da se laktovima tuku.

• Ne silazi, 5471 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Iako se ni meni ne svidja monopol, ali mi se dopada prilicna izjednacenost masina. A da ne pominjem kakav je merak gledati kad startuje buljuk vozaca.

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ljudi, neko je već napisao, ne radi se o monopolu. NIKO SE DRUGI NIJE NI JAVIO! Samo Yamaha, čisto

da skupe dvojicu za tender. Sem toga u 250 klasi je bio pravi monopol Aprilie. Ne zato što je neko

tako hteo nego zato što su lagano svi prestali da prave cvaje od 250. Verovatno će za koju godinu da

odrede neku novu kubikažu i da otvore klasu za prototipove agregata po nekim novim specifikacijama.

Da su počeli odmah imali bi dva tima u celoj klasi a ostali bi dobijali neke ostose. Cena je ogroman faktor.

Vidite koliko je timova u MotoGp a koliko u Moto2. I još pobeđuje autsajder!! Biće 7 -8  pobednika

do kraja sezone.

Ljudi, neko je već napisao, ne radi se o monopolu. NIKO SE DRUGI NIJE NI JAVIO! Samo Yamaha, čisto

da skupe dvojicu za tender. Sem toga u 250 klasi je bio pravi monopol Aprilie. Ne zato što je neko

tako hteo nego zato što su lagano svi prestali da prave cvaje od 250. Verovatno će za koju godinu da

odrede neku novu kubikažu i da otvore klasu za prototipove agregata po nekim novim specifikacijama.

Da su počeli odmah imali bi dva tima u celoj klasi a ostali bi dobijali neke ostose. Cena je ogroman faktor.

Vidite koliko je timova u MotoGp a koliko u Moto2. I još pobeđuje autsajder!! Biće 7 -8  pobednika

do kraja sezone.

Uh al sam pametan :o

Već nedelju dana hoću da poručim BRACO-u da su Moto2 i dalje 1.5 sec sporiji nego na 250. Videćemo sledeće godine

da li ima nekog napretka.Sumnjam da će agregati mnogo da mrdnu od ove sezone ali ostatak sklopa bi trebalo da

napreduje.

• Podržavam 1

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5454 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Spdz jel imaju gdje vremena od 250ica zadnje sezone? Dal su ovi moto2 i dalje sporiji po 2+ sec po krugu?

Tek će na kraju sezone da se vidi šta mogu 4T stvarno.

Uh al sam ... :o  hvala kolega kad si sje sjetio pa sam morao  na pretragu po ovjeru  ;D

Kraj sezone!

Kao što rekoh, videćemo na kraju.

2009 250cc. Pol position: Alex Debon ...1:36:116

2010 Moto2 Pol position: Toni Elias ......1:36:141

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja