Debeli_Zmaj 0 Napisano Maj 24, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan za sad nisam nista kupio ali ono sto sam gledao ... ili su mali brojevi ili veliki ... za nas temeljno gradjene... ne znam sta rade oni izmedju .. hehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Maj 24, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka investicija u opremu je dobra investicija. Pitanje je samo budžeta kojim raspolažeš i šta ti sve fali od opreme. 150 eur za neke dobre čizme i nije toliko puno ali je glupo da sve pare spucaš u njih a da ti fale rukavice, pojas ili kišni kombinezon. I probiker cipele od 50eur će ti završiti posao u većini situacija. Džaba ti suve noge ako iskisneš odozgo. Inače crna kesa za đubre i gumica za teglu ti završava skroz poso kad imaš vodopropusne čizme...a posle 2-3 sata na kiši 90% obuće prokisne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 24, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja momci na vašem mestu bi kupio ove pantalone jel u njih ulazite sigurno a i dobra je marka... ja bi ih uzeo al već imam pantalone i svaki mi je € trenutno bitan pošto se spremam za Kulinu ;D ;D ;D ps. imaju i zimski uložak tako da leti to skinete i ispod aktivni veš i lagano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan skroz ste u pravu, malo sam navalio a da nisam razmislio dobro. Toliko me iznervirala kisa proteklih par dana da sam ... se iznervirao. Eto, za ovih mesec i kusur kolko drndam motor, provalio sam sta se meni u stvari tu svidza, a to je da odem na malo duza putovanja, par stotina km. Obidjem par gradova, uzivam u prirodi i tako. E sad za to sam mislio da je najbolje da pazarim neku opremu koje je za sve po malo. Po malo da stiti od hladnoce, po malo od kise, da skinem postavu kad je toplo i tako. Realno kad pogledam, mislim da su mi najvaznije pantalone dobre da uzmem, koje ne pustaju vetar i kisu. Jer zelim da cuvam kolena od vetra pogotovu. Ali sa druge strane uzeo bih i cizme bar malo da mi daju fore da se sklonim sa kise. Dodjavola, tako mnogo opcija, tako malo kesha :-\ Ovo nisam znao sto Popsy kaze da je kod IXS veca odeca sa istom XL oznakom, pa cu da probam tu marku. Vidim da neki na banjici imaju 5xl brojeve. Ako u to ne mogu da udjem onda jbg. btw, prijavio sam se za polaganje 31.05. u AS RAK, Nova Pazova. Posto radim u Zemunu, idem posle posla svaki dan da vezbam poligon. Sa instruktorom sam prosao gradsku voznju, tri neke ture koje mogu da padnu, i kaze da zadovojlavam. Jedino sto osmicu na poligonu ne mogu da opisem unutar ucrtanog prostora. Predlozili mi ljudi da uzmem lepo njihov skuter automatic, da se ne mucim sa ovim cudom od 200kg. Al zainatio sam se da naucim zbog sebe a ne zbog nekog pandura, tako da mora da se vezba. Da li je mozda neko iz zemuna, batajnice ili pazove tj okoline, pa da ga ne mrzi da se nadjemo posle posla na poligonu? Samo da vidi sta radim pogresno, tj kako da uradim uzi krug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Maj 25, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan a da uzmes ti neki cas u autoskoli .. ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 25, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Predlozili mi ljudi da uzmem lepo njihov skuter automatic, da se ne mucim sa ovim cudom od 200kg. Al zainatio sam se da naucim zbog sebe a ne zbog nekog pandura, tako da mora da se vezba. aj ti lepo položi što lakše, znači idi na taj skuter kad već svi idu (znam zašto to govorim - samo ćeš isprovocirati policajca sa svojim dukatijem da te pita " a jeli ko ti je dovezo motor, ti to voziš bez dozvole etc etc..." to ti ne treba... ) a što se tiče znanja to ćeš sam kilometrima učiti i OBAVEZNO idi na kurs bezbedne vožnje, da ponovim OBAVEZNO jel je to jedini način da te neko nauči u sigurnom okruženju. I mnogo su bolja tuđa nego lična iskustva ps. što se tiče opreme (što se tiče janki i pantalona) nemojte da bežite od polovne opreme... za početak su super taman da izgradite ukus šta želite a šta jok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pa idem sam svaki dan na poligon i vezbam za ovih 7.000 din koliko placam dobio sam dva sata sa tim deckom iz skole koji nas uci da vozimo skuter. Pokazao mi je rute za voznju kroz grad, objasnio sta se gleda, na sta da obratim paznju. Sad samo treba da vezbam. hvala na savetu, ali bila bi mi komplikacija da vozim na skuteru auto skole. morao bih da ih cimam kad su slobodni da idem da ga vozim. Osim toga skuter je jako mali i mislim da bi imao poteskoca da krene iz mesta :-\ ma reci cu da je motor na dan polaganja dovezao instruktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Maj 25, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj uopšte da se opterećuješ osmicom. Niko ti neće tražiti da voziš unutar nje to je SIGURNO. Slobodno vrti 20-30 cm van linije i nema glava da te boli. Ako sam ja položio sa svojim magaretom od 230kg i 2,5 m osovinskog razmaka nema razloga da i ti ne položiš na svom. Meni je najviše odgovaralo da povećam ler gas sa 1000 na 1300 obrtaja, u bacim ga u 1. i onda ga doziram kvačilom bez gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan mozda bih to i uradio, al kad bih znao kako se povecava ler gas na motoru ;D ma jok, idem ovo naj normalnije, znam i ja da motor sigurno moze da opise uzi krug, samo ja to jos uvek ne umem da izvedem. drzim ga na kvacilu, po potrebi doziram kvacilo/gas, ako mi se ucini da sam mnogo usporio ili cu uskoro da izgubim ravnotezu, dam gas. najvise sam napredovao do sad koristeci ne glavu nego dupe. Da, da, dupe. Pomerim ga na ivicu skroz desno kad skrecem u levo, i obrnuto. nisam imao pojma koliko je obicno dupe jedna korisna stvar u voznji motora. Ali boli me kad vidim one skuterase kako pri brzini od 2km/h obilaze osmicu, nemora da nagne motor uopste samo steeruje. Kod ovoga mora da se nagne bash i za malo veci krug koji ja mogu da izvedem, a za pravu osmicu, morao bi bas brzo da furas, kako bi ostao u zeljenom nagibu. Ma sve je to za ljude, nauci se uz vezbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan sori sto sam dosadan sa pitanjima o servisiranju, privatno uopste nisam dosadan, samo na internetu imam jako cadjave auspuhe, bash crno dibidus. Karburator je sredjen pre jedno 2.000 km, ali filter vazduha nije, a pri kraju je (opran je bio benzinom) motor deluje da ima povecanu potrosnju, i kazem crne auspuhe. Filter vazduha cu da odem danas da zamenim (tu mi ne treba majstor, samo se umesto starog stavi novi jel tako). da li bih trebao da ocistim auspuhe, da vidim da li ce opet da pocrne? vozim motor veoma blago, nikad preko 120, lagano dajem gas, ne silim ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa mora da pocrni auspuh, produkti sagorevanja tu izlaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ma jock, dibidus crno sa naslagama cadji unutra hmm ne znam zasto, ali bas mi se svidja rec dibidus :o dibidus, dibidus dibidus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan probaj kada vozis osmicu da ga drzis sa malim konstantnim gasom, kvacilom doziraj snagu a Zadnjom kocnicom lagano koci, neka ti noga uvek bude na zadnjoj pri tim malim manevrima probaj i bice ti mnogo lakse, ja sam coperom uradio osmicu unutar kruga.. moja zena je isto polozila sa coperom na taj fazon.. znaci zadnja kocnica za takve manevre, samo doziraj lagano... javi poboljsanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1298 Napisano Maj 25, 2010 prisutan, 1145 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan kad sam ja radio osmicu,tj kad sam je pokusavao i padao,instruktor mi je savjetovao da sjednem sto vise naprijed,skoro na rezervoar,da nadjem sredinu tezista motora,da se tako izrazim,ali ja sam imao obuku na malom nakedu od 125ccm,ne znam sta ti vozis,ali eto pokusaj i ovo!! ah da pomoglo mi je to polozih iz prve!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 26, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetima e da to radim sa zadnjom kocnicom blago je drzim pritisnutu, citao sam da kada u nagibu das zadnju, motor tezi da se ispravi, pa onda i ovde za osmicu daje kao stabilnost ili sta vec. Aha ok probacu da sednem skroz napred na rezervoar, nisam znao za tu foru ako je tvoja zena mogla na choperu a ja ne uradim na ovome, to ce me dotuci kompletno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 26, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nabijes stopala na fuzastere, podignes telo a balansiras dupetom. ;D Mozda zvuci glupo ali radi. Majke mi. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Maj 26, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan znachi sto vece dupe bolji balans ... .. qq Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 26, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan hihihihi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Maj 26, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan znachi mora dodje u kotlić klub ‚‚Balansero‚‚ i da izvrši finu kalibraciju kontatega nekim pasuljem ili sličnim ... ) ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Maj 26, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg. U moje vreme kadse polagalo instruktor i pandur kažu "Ko ga digne na zadnji položio je." I tako.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Maj 26, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan eh te vesele 50te ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Maj 26, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to ti je isto kao kad vozis biciklu tj vrtis pedale(dajes gas) i kocis zadnjom(kocis noznom) rezultat je voznja i okretljivost mnogo veca nego inace... zadnja kocnica stabilizuje motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 31, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan polagao sam danas testove u AS Rak iz Nove Pazove laganica pitanja, odgovorim na sve tacno, i sad zovem instruktora u komisiji i reko izvinjavam se da li mogu gumicu da pozajmim od nekog pita on mene sta ce ti gumica, ma reko pre nego sam hemijskom popunio test, samo sam blago obicnom olovkom pisao, da ne bih napravio gresku. i skace tu pandur sa stolice, i kao sta olovka, ne moze to, samo hemijska. pa reko u redu pisao sam hemijskom, ali samo da obrisem trag obicne olovke ispod. Ovaj ni da cuje, uze mi one testove iako sam jasno rekao da nisam jos zavrsio, a nije ni bilo proslo 45 minuta. Ja u soku, ne verujem sta se desava. Krene on da kenja kao ne sme olovka, to se ponistava. Vidim ja koliko je sati sa tim idijotom, izadjem is ucionice i zamolim vlasnicu auto kuce da porazgovara sa njim, ipak je Pazova malo mesto, svi se znaju i tako. Ma jok, ovaj zapeo i ne da da se obrise trag olovke. Instruktor izlazi posle par minuta, kao zao mu je ovo ono, sve je tacno uradjeno ali ponistava se. Krene on meni da kenja kao nisi smeo, posle komisija ,moze da pravi problem. Ja jos u soku, al vidim koliko je sati, lupaju ljudi gluposti, ali u principu samo gleda kako da te obori. I tako... jedna velika preporuka za auto skolu Rak u Novoj Pazovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 31, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ni na jednom testu ne sme da se pise obicnom pa posle hemijskom olovkom...jbg. i ja kada sam polagao, oboren sam iz slicnog razloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 31, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan uf žao mi je što ti se to desilo, ali na tome insistiraju i bilo je govora o tome u temi za polaganje jbg, najskuplje je lično iskustvo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...