Jump to content

Moto Zajednica

Pad kod Tekstilne skole - Vojislava Ilica

Recommended Posts

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

E sad, kaze Stankara kriva mi viljuska. Ispravljanje kosta od 120 do 160 eura, u zavisnosti koliko je kriva. Da li je to mnogo?

koristi malo pretragu.. ;)

evo npr jedne teme sa aktuelnom tematikom:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=30604.0

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Vec sam se cuo sa Arakisom i Scubom, hvala im za pomoc i informacije :) Najverovatnije cu dati Stankari da mi ispravlja.

@tocrank

Ne zna druze to ni on. Predpostavljam da ce on da ih skine i nosi na ispravljanje, pa ce to posle da vrati i ugradi se. Jbg ostali koji ispravljaju traze da im ja donesem stapove, tj da ih razmontiram, a to naravno ne znam. Tako da jbg, da ja sam ovca za sisanje  :'(

• Integrisan, 13209 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Jbg ostali koji ispravljaju traze da im ja donesem stapove, tj da ih razmontiram, a to naravno ne znam. Tako da jbg, da ja sam ovca za sisanje  :'(

Pa to je stvarno ..čkin dim. Odvrneš 6 šrafova, izvučeš štapove i staviš u auto. Putem reverzibilnog

procesa namontiraš nazad. NEMOŽEŠ da pogrešiš. Ali ako će taj majstor to da ti uradi onda OK.

A kako zna da su krivi štapovi ako ne zna da li su oba kriva. Meni je jedan veoma uvažen majstor u Beogradu

(i na ovom forumu hvaljen) mrtav ladan rekao da kartridž iz viljuške ne može da se rastavi. Šta da ti kažem,

nije hteo da slaže nego ne zna. Zato sumnjam u dijagnozu! Da ne odnese prave štapove na ispravljanje.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Peki bato šo mastiš dečka??? Ručka košta 11.95 ili nisi menjo diJoptriju skoro  ;D ;D ;D

Ispravljenoooo... :D :D :D

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Zato što su ti delovi jeftini i njihovim lomljenjem se malo amortizuje udarac a i brate, prvi su k...u na udarcu jer su istureni

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jbg ostali koji ispravljaju traze da im ja donesem stapove, tj da ih razmontiram, a to naravno ne znam. Tako da jbg, da ja sam ovca za sisanje  :'(

Pa to je stvarno ..čkin dim. Odvrneš 6 šrafova, izvučeš štapove i staviš u auto. Putem reverzibilnog

procesa namontiraš nazad. NEMOŽEŠ da pogrešiš. Ali ako će taj majstor to da ti uradi onda OK.

A kako zna da su krivi štapovi ako ne zna da li su oba kriva. Meni je jedan veoma uvažen majstor u Beogradu

(i na ovom forumu hvaljen) mrtav ladan rekao da kartridž iz viljuške ne može da se rastavi. Šta da ti kažem,

nije hteo da slaže nego ne zna. Zato sumnjam u dijagnozu! Da ne odnese prave štapove na ispravljanje.

Pa valjda mora i da izvadi cevke iz onog "kucista" (donjeg dijela) da bi ih ravnao, a to je malo vise od 6 srafova.

To je 10 srafova i dva osiguraca.  8)

LM, evo ti je neka univerzalna procedura pa procijeni sam. Nije atomska fizika, ali nije ni super jednostavno za nekoga ko ne zna da skine tocak. 

Nebi bilo lose da imas servisni prirucnik pri ruci, da imas specificnosti u vidu.

- skines tocak

- skines kociona klijesta i ostavis da vise

- otpustis srafove samo na gornjem trouglu

- otpustis srafove na vrhu stapova (poklopce)

- otpustis srafove na donjem trouglu

- izvuces stapove

Po stapu:

- odvrnes imbuse sa dna stapa (tu ti moze trebati neki vazdusni ili elektricni kljuc ako proklize, pa mora "na moment")

- odvrnes poklopac sa vrha stapa (koji si prethodno otpustio) samo pazi, pod federima je

- izvadis sve redom sto ispadne i slozis da mozes opet istim redoslijedom da vratis

- svuces zastitne gume

- izvadis osigurace semeringa (zicice)

- gurnes cijev skroz unutra i onda je cimnes prema van (par puta dok ne izleti semering)

- svuces semering i izvadis cijev

Odneses cijevi nekome ko ima nacina da ih izravna.

Sastavljanje naravno obrnuto, uz sledece extra zahebancije:

- trebas znati koliko i kakvog ulja da uspes

- trebat ce ti moment kljuc i neki specijalni kljuc* da zavrnes one imbuse na dnu, tj. da drzi ono** sa druge strane

- ne bi lose bilo i nove bakarne shajbice na te imbuse

- ne bi bilo lose da odmah ubacis neke kvalitetnije federe  8)

- al sam se raspisao..... ;D

- sudeci po svemu, nosi ti to Stankari... ;D

* - mozes ga sam napraviti tako sto zavaris odgovarajuci nastavak na neku sipku/cijev

** - moze biti svasta, ali to ces vidjeti kad rastavis, pa prema tome onda pravis "kljuc" ili kupis "special tool nr. xxxxxxxxxxxxx"

E bre Mile, on se plaši da izvadi štapove a ti ga muntaš da rastura viljušku.

E bre Mile, on se plaši da izvadi štapove a ti ga muntaš da rastura viljušku.

Ne muntam ga, nego samo dajem pregled situacije.

Ovo mu je najbolja prilika da malo zaviri u tehniku prednje viljuske.

U slucaju frke, uvijek moze sve strpati u kesu i odnijeti majstoru.

Moze mu biti samo jeftinije, jer majstor ne mora da rastavlja.  ;D ;)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Moze mu biti samo jeftinije, jer majstor ne mora da rastavlja.  ;D ;)

Ne, ne, gresis silno sinko... ;D Kod nas kad tako rastavljeno odneses majstoru, bude bar 50% skuplje, zato sto si hteo da se pravis pametan... ;D ;D ;D ;D

Ovako nesto?

rad                                  100 eura

pdv 20%                            20 eura

total exclusiv PSP              120 eura

PSP 50%                            60 eura

total                                180 eura

;D

*- PSP - pravis se pametan

Haha, tako nesto :D Nije da sam totalni laik ali nikad nisam radio nista oko prednjeg tocka. Kad malo bolje razmislim nisam ni oko zadnjeg!  ;D  ;D  ;D

Znam da promenim filtere i ulje!  ;)

@tocrank

Moze vrlo lako da odnese prave stapove na ispravljanje, kako bih ja to znao?!  :-\

Evo ja se javljam da pomognem. Dolazim u Bg kad prođe Uskrs.

Jesi li popio gips majstore?

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

E pa komsija dobro je moglo je i gore..Ja tutnjim stalno tuda to su oranice a ne putevi..

LM jesenas sam se hebavo s viljuskama vuko je na stranu usled blazeg pada te sam dosao uz nekoliko preporuka do lika koji to dobro radi..Zove se Dragan i morao bih potraziti tel. ako treba..Cini mi se da je bilo 30 evara po stapu sad ide pravo ko strela..Uvek mozes kod nekog da rasturis, odneses to kolima i ustedis bar 50..vajdica a Stankara blago dere ;) Nego cuvaj te koscice da zarastu kako treba da ne budes kao metaroloska stanica..Pozz  8)

E da se pohvalim, sredio sam kawu, dobro mozda ne skroz. ali vecinu. Nije reklama, ali moram da pohvalim maksimalno Stankaru. Ispravljanje viljuske me je kostalo 130 eura, sto je morate priznati ok cena. Bar koliko sam se ja raspitao. Odradio mi je zavarivanje fuzastera koji je pukao na pola, onda zavarivanje celog fuzastera za ram, skidanje prednjeg tocka, ispravljanje drzaca, varenje blatobrana, zatezanje lanca...i jos par sitnica...

Covek je maksimalno korektan i ljubazan, sto se ne slaze sa pricom koju sam citao ovde, moguce da je kako se kome zalomi.... Nasao sam gde prave radialno staklo za retrovizor, jos jedino sto ne mogu nigde da nadjem je rucica kvacila....ama bas nigde nema...

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Pa postavio ti je bata Peki link u Louisu-košta 12 evra ? Cimneš Sekulu ili mu pošalješ SMS sa bestell No. i čovek donese tj. stigne ti AKS-om na gajbu. Nemaš šta da tražiš ni da se zlopatiš?

Mislio sam da ima ovde kod nas negde, da se ne maltretiram sa luisom. Ionako cu ici u austriju sredinom maja, pa cu kupiti sam, posto cu obavezno svratiti....

Elem, danas bio na knotroli, skinuli sinu, i slikali. Tezak prelom, 5 nedelja u gipsu.... :S Uzas jedan, ocu dupe svoje da pojedem..... :-\

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

E jbga, 5 nedelja? Baš maler... Šta da radiš, sad to je što je, samo da lepo zaraste pa na točak. Ajd sa srećom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja