Jump to content

Moto Zajednica

Kako do Nemačke?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Nešto me svrbi da ovog leta zapalim do garija iz Nemačke. Zanima me par stvari, a pretpostavljam da ovde ima ljudi koji su iskusni i dosta putovali.

1) prednja poziciona svetlo na motoru sam zamenio LED sijalicama (H4 radi i kao kratko i kao dugačko). Kakve su šanse da će me policija zezati ako skonta (lepo to sve sija i dobro se vidi, bez da ikog zaslepljuje).

2) Pošto bih išao preko Hrvatske, Slovenije i Austrije: gde u te tri zemlje ima kamp, ili barem jeftino noćenje? Da: planiram ići mimo autoputa, dosadan mi je. Znači tri dana za lagani put.

3) Kakve su obaveze po pitajnu putarina i kako je to najbezbolnije regulisati?

4) Velik sam magarac od 30 godina, ali ima li neki razlog zbog kog je opasno ići sam na takav put (motor sam održavam i nemam strah od kvarova/puknutih guma)? Pitam pošto prijatelji prevrću očima kad im spomenem šta planiram. Najdalje što sam do sada išao motorom je NS-Vršac-Čoka-NS. Znači nekih 300 km u danu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

1. Tesko da ce te zaustaviti ako ne napravis prekrsaj

2. Nocenje u HR ne znam, SLO nije bas jeftina, U blizini Beca u mestu ST. Polten ima lep kamp koji nije skup

Za smestaj preporucujem: hostelbookers.com , hihostels.com , hostels.com , travellerspoint.com , bookong.com ,...

3. ako ne ides autoputem onda ne brini o putarinama

4. Nema bre nikakvih opasnih faktora... a ovi sto prevrcu ocima verovatno nisu makli dalje od svoje avlije. Samo ti polako peglaj. Ako hoces da vidis nesto usput i da uzivas, racunaj 300-400km dnevno

PS ides pjadjom?  ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Samo teraj! Sretan put ti želim!

Ako si siguran u motor, nema razloga da ne zapucaš sam. Bar u dvoje je zanimljivije, a ako se desi nešto, imaš na koga da se osloniš. No, nije Nemačka baš tako na kraj sveta :)

Ponesi fotoaparat, čekamo fotografije :)

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Samo napred!!!

Malo googlaj i naci ces dosta toga sto te interesuje...upotrebi i ove linkove sto ti je quasaar postavio.

Cekamo fotke!

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: bio FJR

1. Sumnjam da ces imati problema

2. Mimo autoputa ti je onda lepse kroz Bosnu: Bijeljina/Brcko/Modrica/Derventa/Banja Luka/Prijedor/Bosanski Novi/Bosanska Kostajnica/Kostajnica/Zagreb. Onda autoputem samo od Zagreba do granice (3kune za motor bilo prosle godine), a u Sloveniji odmah po ulasku kod one pumpe predjes na lokalni put za Catez i odatle magostralom za Krsko pa posle sve dolinom Save uzvodno do Ljubljane. Onda opet magistralom za Kranj, svratis na Bled, pa dalje za Jesenice. Odmah posle Jesenica je onaj tunel za Austriju, skup i dosadan :) Umesto toga produzis za Kranjsku Goru i ubrzo nailazis na kamp. Ovo ti je plan za prvi dan, ambiciozan ali ostvarljiv (i osim one 3 kune u potpunosti bez putarina). Onda iz Slovenije predjes u Austriju preko Korenskog Sedla (odmah posle Kranjske Gore) i onda kroz Austriju kuda god da krenes neces pogresiti.

3.Ako budes isao autoputem kroz Hrvatsku, 67kuna do Zagreba, 3 kune od Zagreba; U Sloveniji i Austriji vinjeta (mada rece da neces autoputem), u Nemackoj je besplatno.

4. U inat pesimistima dupliraj planiranu kilometrazu :)

Pozdrav i srecno!

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Posto si u NS, Bosna ti je dosta veliki obilazak. Ja sam skoro cijeli dan (doduse opusteno) isao "odozgo" (Osijek, Slatina, Zagreb), a to je ipak puno blize. (ali i dosadnije)

Sto se tice brige "sam", nije bez neke, ali treba biti pozitivan. To je isto sastojak koji tu avanturu cini avanturom.

Ja sam se osigurao za pomoc na putu (Evropa) i extra (zdravstveno) osiguranje za inostranstvo (za nedaj boze), chepove za gume i ampule,

Tie-Wraps, armirani seloptejp (Ductape, malo samo, pa ga spljostis), par gumica i originalni alat. Nista mi nije trebalo.

Ima negdje na forumu "bez cega da ne ides"...

Ajd, pa da citamo uskoro izvjestaj.... ;)

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: u potrazi za motorom

Sve je ovo sto su ljudi rekli-napisali tacno. Meni je pomogao sajt Via Mishelin, gde u svoju rutu imas opciju da ti pokaze sve motele, kampove i ostalo.To lepo sve pribelezis ili ukucas u navigaciju i samo peglaj.Meni je navigacija pomogla mnogo, kako zbog snalazenja ,ali najvise zato sto sam nasnimio muziku.Bez muzike bi mi bilo mnogo dosadno, mada sam ja vozio autoputevima zbog malo vremena.

A, to sto ides sam ....ne brini, ima i to svojih prednosti, vidi u putopise temu bliski susret sa evropom kako sam ja prosao.

Srecan put i donesi nam fotke.    POZZ

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Hvala svima na savetima i pomoći. Treba više kockica da se složi i još nisam siguran da ću krenuti, ali gledam da sve isplaniram i pripremim kao da ću ići.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja