ficha007 300 Napisano Jul 29, 2010 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta rade preduzimljivi Kinezi sa Wingom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 439 Napisano Jul 29, 2010 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pratim temu....i moram prokomentarisati zadnje slike - pa to su pravi Transformensi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Novembar 21, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dugo niko nije pisao u ovoj temi pa sam je odavno "otpisao" i prestao da je pratim jos mesecima unazad, elem, sad slucajno navratih pa imam sta da vidim (iako je poslano jos letos). Stvarno ove slike iz Kine dobro ilustruju pravo lice ovih motocikala i njohovu snagu. Ovi na slikama su 6-cilindricni, znaci ili 1500 ili 1800ccm, nisam siguran, ali ako je 1800 onda je najverovatnije prepravljan ram jer je standardna verzija rama (jedina od svih do tada) radjena od dur-aluminijuma da bi se smanjila tezina, sto je bio pun promasaj jer je ovaj ram neuporedivo slabiji od celicnog pa jedino na ovu verziju (GL1800), iako ima najjacu masinu, nije mogla da se kaci ni prikolica, a kamoli automobil. Znaci ili je GL1500 ili prepravljana 1800. U svakom slucaju nasli su mu dobru namenu ....nadam se samo da nece poceti Kinezi i da ih proizvode! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 22, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Valjda su Šveđani napravili prikolicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Septembar 18, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan GOLDWINGOVCI pozdrav! Čitam Vaše,sada već davne, komentare ali ne mari.To je večita tema,pogotovo za nekog koji bi da uplovi u GW svet.Naime svideo mi se jedan komad GW 1500 pa me interesuje da li neko ima iskustva sa njima i kolika joj je potrošnja.Inače primerak je veoma dobro očuvan i uvežen iz Švajcarske.Mnogo mi se svideo pa eto...ako neko ima korisne informacije zahvaljujem. Inače vozim manju verziju(ST 1100)tako da sam navikao na težinu i krupnu veličinu motora. Pozdrav i hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Easy rider 165 Napisano Septembar 18, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, (B)ubica je napisao: GOLDWINGOVCI pozdrav! Čitam Vaše,sada već davne, komentare ali ne mari.To je večita tema,pogotovo za nekog koji bi da uplovi u GW svet.Naime svideo mi se jedan komad GW 1500 pa me interesuje da li neko ima iskustva sa njima i kolika joj je potrošnja.Inače primerak je veoma dobro očuvan i uvežen iz Švajcarske.Mnogo mi se svideo pa eto...ako neko ima korisne informacije zahvaljujem. Inače vozim manju verziju(ST 1100)tako da sam navikao na težinu i krupnu veličinu motora. Pozdrav i hvala. Svakako dobar izbor. Ako je redovno održavan kilometraža ne treba da te brine, prelaze 200-250 tisuća kilometara bez generalne ko od šale. Alternator im je jedna od rijetkih bolnih točki. Ovdje možeš naći gotovo sve što te može zanimati o 1500 : https://goldwingdocs.com/forum/viewforum.php?f=6&sid=b28ac54a8b0df564e4a1725401403faa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Septembar 18, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala...zaista ima svega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1406 Napisano Septembar 18, 2018 Vinyl rider, 834 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, Easy rider said: Svakako dobar izbor. Ako je redovno održavan kilometraža ne treba da te brine, prelaze 200-250 tisuća kilometara bez generalne ko od šale. Alternator im je jedna od rijetkih bolnih točki. Ovdje možeš naći gotovo sve što te može zanimati o 1500 : https://goldwingdocs.com/forum/viewforum.php?f=6&sid=b28ac54a8b0df564e4a1725401403faa Samo ?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Easy rider 165 Napisano Septembar 18, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, Grnca je napisao: Samo ?!? Da.....evo (brojke su u miljama !!) : https://goldwingdocs.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=25398 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1406 Napisano Septembar 18, 2018 Vinyl rider, 834 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pitam zato sto je GW perjanica Honde i kao takva namenjena je za puuuuuno puuuuno kilometara, otvarali smo CBR-ke za koje znamo da su bile maltretirane i silovane (a pride su prevrnule sat) sa minimalnim ili skoro nikakvim tragovima habanja (zanemarljivim) pa mi malo neverovatno. Citao sam davno jedan clanak na VFRdiscussion , doticni postar kurir u britaniji , presao je sa VFR-om 900.000km kad je vrisno agregat a trenutno (sa drugim agregatom) je na 1.300.000km. Pronaci cu taj clanak pa cu ga postovati ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6094 Napisano Septembar 18, 2018 Drug član, 4168 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Septembar 18, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Grnca je napisao: Pitam zato sto je GW perjanica Honde i kao takva namenjena je za puuuuuno puuuuno kilometara, otvarali smo CBR-ke za koje znamo da su bile maltretirane i silovane (a pride su prevrnule sat) sa minimalnim ili skoro nikakvim tragovima habanja (zanemarljivim) pa mi malo neverovatno. Citao sam davno jedan clanak na VFRdiscussion , doticni postar kurir u britaniji , presao je sa VFR-om 900.000km kad je vrisno agregat a trenutno (sa drugim agregatom) je na 1.300.000km. Pronaci cu taj clanak pa cu ga postovati ovde Negde jesam pročitao da guraju preko 500.000 km.e sad da li je istina!' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Easy rider 165 Napisano Septembar 19, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Septembar 19, 2018 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 18.9.2018. at 20:50, Easy rider je napisao: Svakako dobar izbor. Ako je redovno održavan kilometraža ne treba da te brine, prelaze 200-250 tisuća kilometara bez generalne ko od šale. Alternator im je jedna od rijetkih bolnih točki. Pozdrav kolege, samo da potvrdim da je ipak najvažnije naći dobro održavan motocikl. Što se samog održavanja tiče, rekao bih da je ovde u pitanju mala zabuna, po proizvođačkoj specifikaciji, na ovim motociklima se ništa "ozbiljnije" ne dira pre 200-250K milja. Evo ga primer iz korisničke knjige za GW GL1500, tabela održavanja. Kod Valkyrie GL1500C se menja zupčasti kaiš prvo na 160K Milja. O generalnoj... ovi motocikli imaju puno Hondinih automobilskih delova koji su pravljeni tako da prelaze više 100K kilometara bez zamene. Uopšteno gledajući kompletan princip rada flat six agregata (pancake ili palačinke - poznat još i iz Porshe automobila) je toliko superioran da ne postoji ni jedan agregat u moto industriji koji bi se merio po kultivisanom radu (nivo vibracija, a samim tim i uzročnik mehaničkih kvarova). Na tu temu OVDE ima zanimljivo poređenje GW/Valkyrie motocikala sa specijalno HD motociklima a i ostalim dvotočkašima generalno. Evo ga jedan dobar teks iz "Wing World" magazina, o Joe Sparrowu čoveku koji je prešao 1500milja/2414Km za 24h (to je samo jedna od "disciplina" - Bun Burner 1500 GOLD za članove kluba Iron Butt koji najviše preferiraju GW). Taj isti je 2014g. imao na svom drugom GW -1800 iz 2005g. 684.000 Km. Ne sumnjam da je moguće da su i mnogi drugi pojedinačni slučajevi većih kilometraža mogući, jer je ovaj tip sasvim slučajno otkriven, što ćete pročitati u gornjem tekstu. Ono što je kod drugih motocikala pojedinačni slučaj (mislim na pređenu kilometražu) kod ovog motocikla se podrazumeva. Goldwingfacts.com forum ima ovde i ovde teme koje bi bile interesantne u ovoj našoj priči o maksimalnom broju kilometara. Dobar forum za vlasnike GL1800 je ovaj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Watchman 3 Napisano Septembar 20, 2018 U prolazu, 1 post Lokacija: Мајка Србија Prijavi odgovor kao problematičan Video sam ovog leta na autoputu jato od jedno 20 Wingova, prelepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Septembar 27, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dugari, dosta ste mi pomogli u odluci.Uskoro mi stiže lep primerak tako da ću izneti svoje utiske,koji će možda nekom novom ljubitelju GW. malo olakšati dilemu. Hvala u svakom slučaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Easy rider 165 Napisano Septembar 30, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan On 27.9.2018. at 12:32, (B)ubica je napisao: Pa dugari, dosta ste mi pomogli u odluci.Uskoro mi stiže lep primerak tako da ću izneti svoje utiske,koji će možda nekom novom ljubitelju GW. malo olakšati dilemu. Hvala u svakom slučaju! Nestrpljivo čekamo. Iz uvoza ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Septembar 30, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste,iz Švajcarske 88.godište. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6094 Napisano Septembar 30, 2018 Drug član, 4168 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan 88. san ka jako mlad doša u Švicarsku.Dobar motorin!!Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Octobar 1, 2018 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skoro se žena i ja vozimo na našem Silver Wingu kada prođe Gold Wing kraj nas... Kaže ona -"Šta je ovo?" Reko to je zlatna verzija... Kaže nazad izgleda udobno, kupićemo takav... Reko hoćemo, ali kada ja budem imao 60 godina... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Octobar 1, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahaha,baš tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13655 Napisano Octobar 1, 2018 Ne silazi, 7601 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je stari GoldWing mnogo interesantan. Evo garantujem da bih ga vozio pre bilo koje nove Honde. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Octobar 3, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan On 1.10.2018. at 14:45, GuMi5 je napisao: Skoro se žena i ja vozimo na našem Silver Wingu kada prođe Gold Wing kraj nas... Kaže ona -"Šta je ovo?" Reko to je zlatna verzija... Kaže nazad izgleda udobno, kupićemo takav... Reko hoćemo, ali kada ja budem imao 60 godina... prosle godine izlazimo iz Slovenije i na zadnjoj pumpi pre Hrvatske staju baka i deka ,oboje po 75 godina i to zamisli na Silver vingu i posle price sa njima sam ja dosada mislio da je bas SW vozilo za starije kad ono izgleda da je GW.Covek se uci dok je ziv i umre glup , 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 3, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovog je kum dovezao iz CH pre par meseci....Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6094 Napisano Octobar 3, 2018 Drug član, 4168 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki wing ima svoju draž.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...