grof 624 Napisano Mart 16, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se desilo nesto što po meni spada u domen naučne fantastike . Prvo sam upalio motor posole skoro 2 i po meseca, i kad mi je zalio svećice 2 su instant crkle , rastavim sve stavim neke polovne koje sam imao u garaži, i motor proradi...mojoj sreći nigde kraja. Rekao ajd da dam još jednu šansu svećicama koje su pre zimske (ne planirane) pauze prešle 2500-3500km ali one jok prvo je motor radio normalno ali posle minut dva opoet je umrla prvo 1 pa druga svećica...Reko ajd da vratim polovne da ispitam da slucajno nije prekid u kablovima ili da bobine ne zezaju... ali ne lezi vraže dok sam zavrtao svećicu pri balgom dotezanju oestim proklizavanje ....Reko ode navoj u glavi, znojim se i krenem da vadim svecicu..reko odvrnuću je pa ću videti šta je oštećeno....kad imam šta da vidim, svećica se odlomila :o. Sutra ću pokušati patrljak izvući specijalnim alatom.....Pa ćemo videti kako će se završiti. ??? Da napomenem godinama kupujem svećice na istom mestu u radnji Cubi na Temerinskoj ulici, prvi set sam zamenio jer je motor krenuo da trokira na 6-7000 obrtaja a sveće su prešle oko 5000km, kupim novi set i on predje 2500-3500km i 2 crknu..i na kraju još ovaj lom, neverovatno. Nisam verovao da postoje falš svećice ali izgleda da je ovo dokaz da nisam bio u pravu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 16, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan A zasto ti to ne reklamiras prodavcu? U cemu je problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Mart 16, 2010 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan A zasto ti to ne reklamiras prodavcu? U cemu je problem? Čiko evo ja sam prešao samo 2,5k i ona mi već crkla. ??? Ma daaaaj :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GezyX 2 Napisano Mart 16, 2010 U prolazu, 90 postova Lokacija: Budisava-NS Motocikl: Suzuki TS125,Piaggio Liberty Prijavi odgovor kao problematičan Svecice kod cubike su falsevi na kvadratu...ja kupio,stavio pa su probili posle 30 min rada,a ostatak svecice mozes izvuci sa kontra navojem,slicno se i meni desilo,samo na jednom jugicu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Mart 16, 2010 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je daleko, daleko, daleko od neozbiljne radnje. Grofe javi se ujutro idem ja sa tobom da ih vratimo, ako su kako kazes fals. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 16, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Kakav bezobrazluk, on ima inace najvece cene pa ljudi misle da je sve original..ono malo sutra...ja ovo vidim prvi put u zivotu i nikad mi se tako nesto nije desilo ni sa jednom svecicom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Mart 16, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Da li danas uopste vise nesto moze da nas zacudi? Samo bez nervoze, bitno je da je makina istala citava, a svecicu bez blama odes i zamenis. Ako nece ti mu je ipak vrati ali kroz staklo izloga ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Mart 16, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Lomljenje svecice se desava kada se sveca pretegne na vrucem a odsrafljuje na silu na hladnom motoru i jos ako je fals... lom pod garancijom. Kad se vadi patrljak izvlakacem ( kontra navojem ) dobro je zagrejati motor , dal fenom ili na tri cilindra , lakse se odvrne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Mart 16, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan tako je bre! shaka u stomak, noga u glavu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Mart 17, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom na kilomtrežu svećica mislim da reklamacija nema smisla , a i za istu treba imati fiskalini račun koji ja naravno nemam . Ali ipak sam mišljenja da original nije mogao ovako pući ili crći pri prvom prelivanju karburatora, takodje mi ranije iskustvo govori da su mi svećice trajale duže od 10000km na koliko sam ih menjao jer tako navodi servisno uputstvo a ne zato što sam imao problema sa njima.... Patrljak ću probati da izvadim oko 10h kad mi dodje drugar sa alatom za to :-[. A sa vlasnicima radnje Cubi ću svako popričati jer se znaom godinama i uvek smo bili u ok odnosima, čisto da ljudi znaju da roba koju prodaju nije OK, kao što bih i ja ako trgovac voleo da mi se tako nešto kaže ako se dešava.... Ubr. kada je svećica pukla motor je bio mlak i na nju nije vršena velika sila.......fen nemam pa ću probati ovako pa šta mi bog da sreće junačke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi provjerio dobro sta sve pise po njoj? Made in Japan i to? Poshalji je NGK-u da utvrde ako nisi siguran. Vjerujem da ce ti biti zahvalni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Mart 17, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan I sta je tu "Cubi" kriv ,ti si jedini da se to desilo ,pre bi rekao da nesto nije ok sa tvojim motociklom il si zavrtao svecice na vreo motor ,,koliko si ih stezao i tko zna sta ,,moji drugari i ja i jos brdo ljudi kupuje kod Cubija ,jako je lose nekome pljuvati radnju koja radi vec jako dugo zbog 1 slucaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Mart 17, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cubi nije kriv jer se snabdeva od uvoznika, pojavilo se mnogo kopija NGK za koje se ne zna vise odakle dolaze, jednostavno ih uvrnes i one ne rade a sve oznake su ok naravno, ne verujem da je namera bila da ti prodaju ili uvale neki fals, niti su oni napravili tu svecicu.. njihovo je da ti je zamene(i bez fiskalnog racuna) jer se radi o losem kvalitetu a tvoje je da napises na kraju sta si uradio i jesu li ti resili problem sa reklamacijom Godinama stican ugled nece urusiti jedan "sam svoj majstor" sa svojom svecicom a da nije ni pokusao resiti problem na pravoj adresi.. Pozovi Cubi-ku i kazi im sta te muci a oni ce znati dalje da resavaju kvalitet svojih proizvoda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 17, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan NGK su svecice koje se pored BOSCH svecica najvise kopiraju,kupi DENSO i ne brini. Meni se ista situacija desila na kolima sa NGK svecicama,odlomila se na istom mestu jos dok sam namestao kljuc na nju,znaci bez ikave sile.Odvezem sa tako do drugara mehanicara na tri,malo se narod okrecao posto je pucalo kao prangija.Preostali deo smo izvadili srafcigerom koji je malo siri od otvora preostalog dela,malo nacukali cekicem srafciger,uhvatili papagajkama srafciger i odvrnuli.Naravno bolje je ako se ima alat za to ali i ovo radi provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2845 Napisano Mart 17, 2010 Drug član, 2756 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si nastupio u afektu i da je bez debelog dokaza neozbiljno tako nasloviti temu. Prvo se ode u radnju i tek onda objavi i objasni. 15 godina prodajem NGK i Motul a snabdevac mi je MASS. Do sada je na vise mesta na forumu prozivan Motul i nisam se ukljucivao u rasprave. Za sve ove godine sma imao 3 rekalamacije na svecicama ( a radim i auto program) od kojih su dve pogresno kupljene a jedna na 2t motoru turirana na hladno. Sve je vise uvoznika i sve vise robe na trzistu i ne cude me povremeno plasirane price protiv nekih brendova, ali me ne cudi ni falsiranje nekih. Sve se to lako zavrsi, ili sa vlasnikom radnje ili sa inspekcijama. Da ne bude zabune,nikoga ne favorizujem, sem Motula radim i Bardahl a mislim da cu ubaciti ili Repsol ili Bel-Ray. I da naglasim, posle silnih polemika o tome koje ulje u koji motor i slicno... Sipacu u svoje motore bilo koje originalno ulje a koje mi neko donese na poklon. Jedina ozbiljna stvar po pitanju kvaliteta robe na moto trzistu bi bila da se otvori tema posvecena toj tematici , ali potkrepljena dokazima konkretnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 17, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je Ninja66 u pravu. Medjutim, ne retko se desi da NGK (koje i sam koristi) svecice nisu u redu. Iz mog bliskog okruzenja ima nekoliko primera. Jedan od njih je da je moj kum zamenio svecice na motoru, posli smo u Grcku, sve OK, nocili na Ohridu i ujutru kad smo hteli da krenemo jedna svecica ne radi. Sva sreca da je poneo dve stare. Desavalo se i da drugar zameni svecice, i pocne da ga zeza motor. Sve zivo se pregleda osim svecica, jer su nove, a na kraju se ispostavi da bas one zezaju. ... Ne kazem nista ni protiv prodavaca ni protiv uvoznika, ali da se desava, to je tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Mart 17, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Patrljak izvadjen. HVALA DAVORE Nisam napao nikog niti koga optužio da namerno uvaljuje nekome falš robu već samo izneo svoje iskustvo. Koje ću naravno i preneti vlasniku prodavnice bez želje za reklamacijom jer joj nema mesta, prvo nije svećica umrla za 1 dan već za oko 3000km i posle 2 meseca stajanja , mada bi joj životni vek trebao biti duži :-X a i nemam fiskalni račun pa samim tim je reklamacija iluzorna. I sta je tu "Cubi" kriv ,ti si jedini da se to desilo ,pre bi rekao da nesto nije ok sa tvojim motociklom il si zavrtao svecice na vreo motor ,,koliko si ih stezao i tko zna sta ,,moji drugari i ja i jos brdo ljudi kupuje kod Cubija ,jako je lose nekome pljuvati radnju koja radi vec jako dugo zbog 1 slucaja Mislim da sa 15ak godina mehaničarskog iskustva znam zavrnuti svećicu a i u 99,9 % slučajeva znam dijagniostikovati kvar na svojim vozilima i sam ga otkloniti. A ako sam "jedini" to mi je izuzetno drago jer to znači da samo ja nemam sreće i da je sve ok. Ipak, ću od sada kupovati svećice na drugom mestu i verovatno drugog proizvodjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Mart 17, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 100 posto si upravu,samo ti naslov teme nije o.k.Ipak si pozvao ljude na neku vrstu akcije zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Mart 17, 2010 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna od cega ih Cubi pravi kad se tako lako lome? ;D ;D ;D Zezam se.Ja sam kupovao kod Cubija i zadovoljan sam.Mislim da to nema veze s njim,A mislim i da ne mora da znaci da nije original.I najbolji grese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PERICA46 1 Napisano Mart 18, 2010 U prolazu, 32 postova Lokacija: NS Motocikl: CBR 500 F Prijavi odgovor kao problematičan Opet ostaje pitanje kod koga se CUBI snabdeva... Ja sam kupio NGK iz MASS-a,one sto idu po fabrickom uputstvu,i nikakvih problema vec 6000km... Necu nikog da optuzujem,ali mislim da imam pravo da trazim najbolje za svoje pare, a ne da se stidim jer prodavac ima toliko godina rada iza sebe, sto Stari Roker kaze, "i najbolji grese"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2845 Napisano Mart 18, 2010 Drug član, 2756 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan To sto nisi imao mehanickih ostecenja je sticajem srecnih okolnosti. Ja bih na tvom mestu terao do kraja. Onu jednu svecicu koju sam pominjao da je turirana na hladno, preko MASS-a smo slali na expertizu u Nemacku i dobili strucno i zvanicno objasnjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Mart 19, 2010 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Meni je NGK svecica juce probila... A nije stara ni mesec dana ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 21, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni je BGK crkla posle nepunih 2500km... Stavio sam staru koju znam da je porsla 7000 i radi. Imam jos jednu staru u rezervi Kupujem Denso sledece, samo da nadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 21, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan @ HARD ROCK Meni je crkla u sred grada, a nas motor ne moze da radi na 1 cilindar Gurao sam ga 1KM do kuce jer sam tamo imao kljuc za svecice! Uvek nosi svecice sa sobom i kljuc za njih! Kolko god da bilo ko odrzava motor, moze da crkne svecica i da ostanes negde na putu bogu iza nogu zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
majstor Pera 54 Napisano Mart 21, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan E jbte,35 godina sam mehanicar a ne secam se da sam ovo video.Da pukne porcelan to da al ovo ??? ??? ??? Sad cu poceti da sumnjam u NGK da nisu bas jako "originalne"(znam da nisu proizvedene u zemlji izlazeceg sunca al ipak...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...