Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: xtz 750

Zna li neko koji je inbus kljuc za rastavljanje prednjih celjusti kocnica (kod mene je 5.5) pa me malo najedilo jer nemam takav0ljut2.gif

hm... PAŽLJIVO sa tim šrafovima jel imaju tendenciju da "oblajznu", inače ide inbus 5 a ako se razlokalo i laganom si problemu... naravno imaš par rešenja:

1. da probaš odvijačem da odvrneš - ne preporučujem, skoro svaki put kada smo probali je odvrtač pukao i onda je totalno veselje ako ostane unutra...
  2. da razbušiš glavu šrafa - pažljivo a ne kao ja.... pa da napraviš kod strugara isti takav (pod uslovom da ne sje###" navoj koji se nalazi samo na vrhu glave)
  3. da nađeš torex bit koji možeš da ukucaš u razlokanu rupu imbusa - dalo je do sada najbolje rezultate

naravno pre toga zaliješ dooobro sa WD40...

inače odlično rešenje je napraviti od inoxa (a ne od gvožđa kao ja... 1hmm.gif ) klizače koji se ne ušrafljuju već obezbeđuju osiguračima.

kocnice razradjene i rade samo tako (bila je opcija tri)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

kocnice razradjene i rade samo tako

bas sam mislio da pitam ovih dana, cime se razradjuju kocnice?

meni izgleda pocela opet pomalo da blokira zadnja, fali i malo tecnosti a ne vidim nigde vlazno

• Svrati ponekad, 456 postova
  • Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO

Probaj da skines termoprekidac, ugrej vodu do kljucanja ,potopi onu polovinu koja je inace u vodi kada je zasrafljen .izvadi iz vode. cukni ga malo pa ponovi. Termoprekidac ti je obican prekidac koji u sebi ima bimetal koji deluje na promenu temperature,daj boze da je zaglavio ovako ces ga mozda osposobiti al ne gine ti novi koji nije skup.

• ., 595 postova

ja bi na dzefrijevom mestu odvezao motor kod arakisa u moto laboratoriju kad je vec iz beograda!

ovaj lik smatra da je uzrok 'potrosnje' ulja kod tenere samo semering kod prednjeg lancanika, da li zna neko gde ima da se kupi?

meni ne kaplje ali masti

naleteh i na ovo na adventure rider forumu:

'There are 2 OIL PLUGS on the engine. One on the left hand side, at an angle, 17mm hex head. When you remove it, about 2 LITERS of oil will come out.

The other drain bolt in near the oil filter cover (14mm hex head), is quite long (4cm) and will drain the rest 2,4 LITERS of oil. YES, the Super Tenere engine holds 4,4 LITERS OF OIL.

When you fill the new oil, put max. 3 LITERS first in the tank, start the engine for a couple of minutes an then top off the rest of the oil. The bike should stand upright and the dipstick should NOT be screwed in order to have a good reading.

ALSO, leave the engine idling at least 30 seconds before checking the oil level. The scavenge pump will draw all the oil from the engine into the tank, so the level will be correct.'

verujem da je u pravu za 4,4l, kod mene 4,1l dolazi malo ispod sredine sa zavrnutim meracem.

niko se nije ukljucio u vezi sa merenjem nivoa ulja, to verovatno znaci da je svima sve jasno ili da nikom nije jasno..a mozda nesto nije u redu sa mojom pumpom ili sl zato sto kod mene za minut nivo padne sa cele zamazane sipke do jednog cm kraja sipke iako ima dovoljno ulja. ako je tako i kod ostalih to verovatno znaci da je pumpa ok i da je 10-60 sekundi posle gasenja nepouzdano merenje zato sto za to vreme nivo konstantno opada (bar kod mene). zar ovo nije bitna stavka ako znamo da st voli da zgutne ulje..

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Da ti ne curi negde? :nanana:

Opusti se bre.. provozaj se malo..pa u pauzi izmeri ulje..

Semeringa ima da se kupi, ali to nije uzrok povećane potrošnje..to što masti prija lančaniku tako da ne diraj ništa!

Ulje oće da potroši kad navrneš gas do kraja i tako satima.. tad ume da pojede..pogotovu polusintetiku..

Ali sve je to zanemarljivo kad pogledamo fabričku potrošnju puno mlađeg ktm-a..:moto3:

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Probaj da skines termoprekidac, ugrej vodu do kljucanja ,potopi onu polovinu koja je inace u vodi kada je zasrafljen .izvadi iz vode. cukni ga malo pa ponovi. Termoprekidac ti je obican prekidac koji u sebi ima bimetal koji deluje na promenu temperature,daj boze da je zaglavio ovako ces ga mozda osposobiti al ne gine ti novi koji nije skup.

Mico hvala na odgovoru probacu sutra ali necu nista da silim da nebi napravio mozda jos vece s...

Ako ne uspem oticicu kod majstora taman da mi pogleda jos neke stvari.

Jel cuo neko za majstor Rileta iz krnjace on mi je u blizini?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

E ljudi gde da nadjem original sajlu kvacila? http://www.moto-berz...ha-oglas-47889/ zvao sam ovaj broj ali se niko ne javlja. U yamahi je 42 evrica i tek za 3-4 nedelje moze da stigne.

Imam jos jedan problem, ventilator hladnjaka mi radi non stop bez obzira dali je vruc ili hladan. Proverio sam termodavac nema kamenca ili štroke,onaj cep sto sluzi da pusta kruzenje vode lepo otvara na 82 stecena. Da nije termodavac riknuo? probao sam da ga odvijem ali bez uspeha..

otkaci zice od termo davaca i vidi dali i dalje radi ventilator, ako nastavi da radi prolem je u instalaciji,a desava se ..ako ne nastavi da radi,negine ti termoprekidac da kupis drugi,

s obzirom da sam vise tenera rasturio i sklopio nego sto si video,predlazem da privremeno ako ti naravno neradi termoprekidac instaliras obican prekidac,dok se nenadje original, tenere retko kad upale ventilator, ali bas bas retko kad,to treba da se debelo debelo zagreje u gradu u nekoj ogomnoj guzvi na 30i vise c...mozda imam i ja neki,nisam siguran,moram da pogledam,inace pasuje i od..uhhhh...nekog hondinog auta,s tim sto upali malo ranije nego sto bi trebalo..

Kada otkacim zice termodavaca ventilator se odma ugasi tako da ako imate taj termodavac javite pa da se dogovorimo za cenu1zdravo.gif

• ., 595 postova

Da ti ne curi negde? :nanana:

Opusti se bre.. provozaj se malo..pa u pauzi izmeri ulje..

Semeringa ima da se kupi, ali to nije uzrok povećane potrošnje..to što masti prija lančaniku tako da ne diraj ništa!

Ulje oće da potroši kad navrneš gas do kraja i tako satima.. tad ume da pojede..pogotovu polusintetiku..

Ali sve je to zanemarljivo kad pogledamo fabričku potrošnju puno mlađeg ktm-a..:moto3:

ok, hvala ti! :)

Napisaste rat i mir JBT!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

stvarno su nemoguci, sta rade administratori :D

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Kada otkacim zice termodavaca ventilator se odma ugasi tako da ako imate taj termodavac javite pa da se dogovorimo za cenu1zdravo.gif

znaci do njega je ipak...

gledoooo..nema..no dobro,moraces nac drugi..imas beru pa naruci preko njega nov,ili gadjaj od nekog auta..

Uspeo sam da nadjem termo prekidac i radi kako treba. Samo je malo duzi i zato moraju da se stavljaju gumice i da se krace srafi. Ako nekom bude trebalo nek trazi za hondu akord od 90.-92. godista.

Otisao sam kod grade za sajlu i hvala popsy za preporuku 0takoje.gif.

Sad su na redu dog bonovi. Dali mogu da ih skidam na copavoj ili moram da ga polozim motor?

Tamburski kad stizu dog bonovi1moto3.gif?

• U prolazu, 67 postova

Uspeo sam da nadjem termo prekidac i radi kako treba. Samo je malo duzi i zato moraju da se stavljaju gumice i da se krace srafi. Ako nekom bude trebalo nek trazi za hondu akord od 90.-92. godista.

Otisao sam kod grade za sajlu i hvala popsy za preporuku 0takoje.gif.

Sad su na redu dog bonovi. Dali mogu da ih skidam na copavoj ili moram da ga polozim motor?

Tamburski kad stizu dog bonovi1moto3.gif?

ja sam ga vezao za zadnji kraj i podigo ga

sutra saljem postom zvao sam ove i z kurirskih sluzbi ali se niko ne pojavljuje

U super hvala puno!!! Probacu i ja da ga podignem samo da nadjem neko sigurno mesto u garazi.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Može li neko da mi kaže kakva su iskustva i da li je iko sipao ENI/AGIP I-RIDE 10w 40 u Yamahu ST ?

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

to je neka polusintetika... Za ST se meni najbolje pokazalo mineralno ulje, najmanje ga je trosio i uvek je izlazilo skoro cisto na 5000km! Probaj, ne moze nista lose da se desi!

• Podržavam 1

Koske za Dzefrija na putu

E pa svaka ti cast kolega!!!

Kad god te put odnese u moje krajeve javi se pa da popijemo neku kaficu..

Koske su stavljene na motor! Idealne da sam hteo gadjao bi toliko spustanje. Sto se tice spustanja uopste se ne primeti zadnji kraj da je spustan, a sto se tice upravljanja i okretanja mnogo je lakse. Stvarno pun pogodak, hvala tamburski jos jednom!

Sve u svemu osecam se mnogo sigurniji. Ako se neko razmislja verujem da nece pogresiti ako ga spusti..

• U prolazu, 67 postova

Koske su stavljene na motor! Idealne da sam hteo gadjao bi toliko spustanje. Sto se tice spustanja uopste se ne primeti zadnji kraj da je spustan, a sto se tice upravljanja i okretanja mnogo je lakse. Stvarno pun pogodak, hvala tamburski jos jednom!

Sve u svemu osecam se mnogo sigurniji. Ako se neko razmislja verujem da nece pogresiti ako ga spusti..

Kakvo spustanje ja imam dva metra razmisljam da ga jos malo dignem

Koje plocice za prednje diskove su se pokazale dobre?

Kolika treba da bude debljina diska kada je nov i izpod koje debljine je za bacanje?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja