Panta Zemunac 298 Napisano Jul 29, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala bato, hvala svima na podrsci. Zgoljav jesam al sam zilav! Samo, necete me se lako resiti jer nosim lapce-topce sa sobom a upravo mi postar doneo iz JOOMa koznu presvlaku sa tastaturom...vise nema gresaka! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 29, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da mi se izležavaš tamo u bolnici i štipkaš sestre nego što pre nazad u sedlo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Jul 29, 2020 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Dva puta sam bio u posjedu st i rado pratim desavanja u ovoj temi. Sipao sam motul 5100 15-50 i na ove nase primorske vrucine nije trosila ulje. Panto, srecne ti rane junace i brz povratak u sedlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo stigose mi gume, hvala kolezi Arsi Sada kad ih operem, pa nauljim, ima da se sijaju ko pasije ... Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 29, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje koristiš za gume - 15 w 50 il 20 w 50 ? Zezam se naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan SAE90 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 29, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bigor je napisao: SAE90 Meni se najbolje pokazala kožica od slanine sapunjare!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Probudila se, radi, ali nije dobra situacija.. dok je hladna radi perfektno, kad se zagreje postaje kritično, guši se, zvoni nešto (lanac, ventili), a možda je i cela mašina prolupala.. loša je situacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da imam gumb za off-on Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 29, 2020 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Novola ...i kod mene je razlika kad je hladna i kad se ugreje ...kod mene ne zvoni nista al kad se ugreje pocinje da stuca na malim obrtajima jer se nakupi visak goriva... Jbg,velike nade polazem u onaj set za reparaciju karbova jer ne znam sta bi tu jos moglo da bude problem ...samo jos da stignu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 29, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Novola je napisao: Probudila se, radi, ali nije dobra situacija.. dok je hladna radi perfektno, kad se zagreje postaje kritično, guši se, zvoni nešto (lanac, ventili), a možda je i cela mašina prolupala.. loša je situacija. Pa koliko dugo je radila na leru kada je onoliko digla temperaturu. Ne znam, ali kada mašina prolupa lupanje se čuje čim se upali, zato nemoj odmah da padaš u bedak. Doduše pitanje je koliko ton na snimku odaje realno stanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bigor said: Cini mi se da imam gumb za off-on Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Ma brate radilo je to dugme 200%, ja ga koristio stalno. Namestiću to, to je sitnica. 1 hour ago, bezec said: Jbg,velike nade polazem u onaj set za reparaciju karbova jer ne znam sta bi tu jos moglo da bude problem Ako si naručio na kedo.de, čuo sam da nije baš neki kvalitet. Jer sam ja upravo taj naručio... Kaže majstor Boris da on negde u Holandiji naručuje, svaki deo ponaosob, izađe 20ake skuplje al kaže da su odlični. Jbg. 40 minutes ago, Arso said: Pa koliko dugo je radila na leru kada je onoliko digla temperaturu Radila je nekih 15-20min, namerno je Bokilić ostavio da vidi kako zagrejana radi, pa se tu javljaju problemi... a karbovi legli 100% rade dobro i bez štelovanja posebnog. To na videu je zvuk bez vakumetrije, bez podešavanja... ispostavilo se da mi termostat ne radi, ne znam da li ga uopšte ima , neće ni da pali ni da gasi ventilator.. veselo. Polažem nade u to da je možda lanac bregaste popustio, sa zadovoljstvom ću novi kupiti ako je to problem, idem sutra ujutru kod Bokilića pa ćemo zajedno pregledati sve redom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2432 Napisano Jul 29, 2020 Andragog, 4998 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Super tenere dok upali ventilator ima da se načekaš pošteno... čak misliš da ne valja a on ispravan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6066 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 4150 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Super tenere dok upali ventilator ima da se načekaš pošteno... čak misliš da ne valja a on ispravan Živa istina.Taj motor nije lako prigrijati.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 29, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sudeći na osnovu nekih tuđih iskustava pre može da se desi da je problem u termodavaču koji aktivira ventilator. Na Stenere pasuje termodavač od dva Nisanova modela pa ću sutra okačiti pošto mi je taj podatak u kompu u redakciji. E sad drugi par opanaka je da li oni mogu da se nađu kod nas pošto je reč o starim modelima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam planirao da uzmem celo to kućište termostata jer je nešto polomljeno, zakačeno je vezicom plastičnom a ne šarafom, pa možda bude sve u kompletu zajedno, ako nađem kod ovih što prodaju polovne delove... nije ni jeftin taj davač, 40-50€ preko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 29, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, srbac said: Super tenere dok upali ventilator ima da se načekaš pošteno... čak misliš da ne valja a on ispravan Jbg majstor Bokilić tako reče, morao ga je direkt spajati da ga o'ladi. A kaže posle nije hteo da se ugasi ventilator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Novola je napisao: Jbg majstor Bokilić tako reče, morao ga je direkt spajati da ga o'ladi. A kaže posle nije hteo da se ugasi ventilator Meni se ovde čini da ti možda nisi dobro razumeo nešto Bokilića, ili pak on nije dobro nešto objasnio, vezano za taj ventilator. Ventilator pali termoprekidač, koji je smešten na kućištu termostata i on na određenoj temperaturi prespoji minus ka ventilatoru i tako upali ventilator. Ukoliko je kod tebe neispravan termoprekidač, on neće paliti ventilator. Može da se ˝prespoji˝ ručno (zaobiđe se termoprekidač u kolu) i tako upali ventilator i onda naravno da će ventilator da radi dok god se on opet ručno ne odspoji... Prilično jednostavno električno kolo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, to je i uradio, jer se ventilator sam od sebe nije palio. Upravo to kako si opisao. Ispričao je on meni tu još štošta ali mi je pritisak otišao u crveno pa se i ne sećam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 30, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan juce u voznji mi je prestao sa radom jedan cilindar...poceo sam da mu menjam obrtaje i posle 200-300m je proradio...nakon 10-ak kilometara je ponovo prestao da radi... vozio ssm ga na jednom cilindru 10-ak km...kada sam skinuo svecice u garazi, obe gotovo idealne sivo- bele...namestim svecice i upalio, sve ok...nisam primetio prilikom skidanja da se bilo sta desavalo sa lulama, sve ok... pitanja: -da li kada se vozi na jednom cilindru ulje silazi u karter... nisam primetio povecavanje nivoa a nisam ni siguran da mirise benzin u ulju... -na osnovu stanja svecica ovo bi trebalo da bude nesto oko struje ili su karburatori... molim za komentar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih prvo krenuo od zamene svećica. Svakako proveriš kablove i izmeriš otpor kape svećica. Ukoliko nisu u specifikaciji po manualu onda ih menjaj. Ako imaš filter benzina između pumpe benzina i karburatora, to izbaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 30, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, ThePainkiller je napisao: Ja bih prvo krenuo od zamene svećica. Svakako proveriš kablove i izmeriš otpor kape svećica. Ukoliko nisu u specifikaciji po manualu onda ih menjaj. Ako imaš filter benzina između pumpe benzina i karburatora, to izbaci... Nemam filter, stavio sam novo sito na ulazu u karburator...nove igle, tube, membrane, svi dihtunzi i gumeni delovi u karburatoru, igle sauha... svecice su iridijumske i bile su identicne pa iz tog razloga mislim da su i karburatori i svecice ok...provericu kablove, lule i bombinu... sta je sa uljem??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 30, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kad se tako nešto desi sa motorom, ako nije bilo čudnih zvukova iz mašine ( neko krljanje, lupanje , lomljava ) - sve se svodi na dovod goriva i struju. S'obzirom da si radio karburatore, može lako biti da nešto nisi dobro uradio, pa da je tu problem. Takođe, može biti i neka banalna stvar. Dešava se kod dvocilindraša da kad ostane malo goriva u rezervoaru - samo jedan karburator dobije gorivo, a drugi ne, pa zato radi na jednom cilindru . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, pista je napisao: sta je sa uljem??? Šta bi trebalo da bude sa uljem? Ako misliš na tvoje pitanje da li nesagoreli benzin može da uđe u karter... pa može, ako su karike malo lošije, tj. ako kompresija nije dobra. Inače on to živo gorivo izbaci na auspuh i tamo ga zapali, pa ćeš u tom slučaju čuti detonacije iz auspuha. Ako ulje ne miriše na benzin i nivo ulja u mašini se nije drastično povećao - nema razloga za brigu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 30, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, drumskalisica je napisao: Kad se tako nešto desi sa motorom, ako nije bilo čudnih zvukova iz mašine ( neko krljanje, lupanje , lomljava ) - sve se svodi na dovod goriva i struju. S'obzirom da si radio karburatore, može lako biti da nešto nisi dobro uradio, pa da je tu problem. Takođe, može biti i neka banalna stvar. Dešava se kod dvocilindraša da kad ostane malo goriva u rezervoaru - samo jedan karburator dobije gorivo, a drugi ne, pa zato radi na jednom cilindru . Vozio sam pre problema oko 100km i bilo je sve ok...mislim da ako nesto nisam dobro slozio u karburatorima, problem bi se javio ranije...rezervoar je bio skoro pun... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...