Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ima li neko rashodovanu prednju felnu od ST? Treba mi 5-6 niplova i isto toliko zbica

Probaj kod Elvisa iz Zajecara. Ja sam od njega uzimao za moj prednji tocak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere 750

Hvala na ideji. Zvao sam ga , proverice ali ne veruje da ima. Tako da je moja potraznja i dalje aktuelna, nekoliko zica i niplova bi mi bas trebale da sredim tocak.

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2009 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Sva sreca pa postoji nesto sto se zove e-bay. Ipak prvo kontaktiraj Pera Bogicevica u Cacku, on radi Yamaha motore a i sam je svojevremeno vozio Teneru, mozda ima zica i niplova. Moto servis Bogicevic 065 612 7000.

• Podržavam 1

Bas tako, po ovome sam i ja zupcio. Nikako ne skidaj spaner lanca pre nego oslobodis ventile dovodjenjem u odredjenu tacku, moze se desiti da ostane na nezgodnom mestu lanac i ako je dosta olabavlen dopusti nekoj bregastoj da se vrati i da ventil lupi u klip.

Vrlo je bitno da poravnas kako oznake E i I sa kucistem tj glavom kako pise u objasnjenju, tako i crticu na nosacu bregaste sa rupicom na lancaniku bregaste, tako si siguran da nisi kontra okrenuo lancanik, tj za 180 stepeni. I obavezno nasteluj ventile pri zameni lanca  ;)

• Sindikat Samostalni Jahač, 373 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

Jel moguće da lanac bregaste u jednoj tački bude zategnut,a kad okrenem radilicu olabavi se? Da li se istegao,ili je španer crko,mada sam skidao i njega,i deluje da je ok  :stabre:

• Sindikat Samostalni Jahač, 373 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

Drustvo cija ST je na polovnim automobilima, crna/ljubicasta sa SD tablama? Vidim da ima BJB nalepnice i da ga zanima zamena.

VladaSD,mislim da je njegova

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2009 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Drustvo cija ST je na polovnim automobilima, crna/ljubicasta sa SD tablama? Vidim da ima BJB nalepnice i da ga zanima zamena.

Vlada SD.

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Vlada SD.

Hvala, hvala cimam ga na PP.

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Nesto me bas hoce u poslednje vreme :D Ostavio motor na parkingu preko vikenda, kad sam se vratio - motor na istom mestu ali iskrivljen stitnik ruke, rucica prednje kocnice i polomljen desni fuzaster  :tras2:

Imate li predlog gde naci 2/4 zamenska i koja? Na kp ima raznih a nemam ideju koje je najbolje da stavim. Prvenstveno bih uzeo za vozaca oba ali moguce i odmah za suvozaca.

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: S10 (Super Tenere)

Desava mi se po nekad kad ga povucem iz 3-ce u 4-tu ili iz 4-te u 5-tu, do duse povucem lagano, kao da mi upadne u ler, tj ispadne iz brzine... Jel je imao neko slicnih problema? Desava se i kad lepo saltam, to jest povucem malo ostrije, kao da ima jos jedan klik 

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

i meni se desi neki put kad vozim u jednim plitkim patikama dok recimo kad vozim u drugim malo dubljim i samim tim krupnijim onda ne, tako da kapiram da ne ubacimo lepo u brzinu.

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: XTZ 750

meni 2-3. 3-4 nekad... retko... al sto kazes kad lagano piknem menjac... i kad mu ponovo ubacim, zakrlja ko pravi... i onda kul sve ...

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Vlada SD.

Hvala, hvala cimam ga na PP.

Vozili smo par voznji zajedno i mogu da ti kazem da je u pitanju jedna od najboljih ako ne trenutno i najbolja ST u Srbiji. Ako pikirate da je kupite necete pogresiti.

Da se i  ja zapljunem da imam lerove izmedju svih brzina :lol3: To je izgleda normalno. A skoro sam provalio foru kako da ne zakrlja kad se ubaci u brzinu posle tog slucajnog lera, samo se malooo otpusti kvacilo, cisto da krene da hvata, i onda se lagano ubaci u jednu visu ili nizu od tog lera i posle se noramalno tera, nema da lupi nista  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

uglavno voli da nađe međulerove kad je retko ulje i kad je toplo,... obrnuto kad je hladnije vreme i gusce ulje vrlo retko...

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Kakvi crni lerovi, izmedju 2-3 i 3-4 .... nemojte da ovo procitaju afrikanci, ubice nas od zezanja  :ups:   :lol:  :lol: .

Meni se nije desavalo, ali slusajuci Vas videh na italijanskom forumu slican problem..... pa kazu:

Mokro kvacilo je prilagodjeno za fabricki preporucenu gustinu ulja.....ko ima malo istroseniji agregat, sipa gusce ulje sto ne odgovara i kvacilu.

Po mojoj proceni, mislim da se taj problem koji pominjete , ne desava zbog razredjenog, vec naprotiv, zbog vece gustine ulja...jer onda teze ulazi u sledecu brzinu, tj. ima odredjeni otpor. Ovakav slucaj, bi trebalo da se pojavljuje na samom pocetku ili gradskoj voznji, dok nakon duze voznje i po toplom vremenu, treba da ima manje tih desavanja. 

Ali mi kamiondzije znamo i za medjugas i za duplo kvacilo  :lol:  :takoje:

Medju gas koristim odavno, cak sam poceo i na autu da ga koristim po navici  :) Mnogo olaksava posao na mom kamionu RabaMan XTZ 750  :lol3: A to za ulje ne verujem, posto i ja i drugar Nicolas sipamo 10w40 Motul u Tenere, sto nije tako gusto ulje, cak je redje nego sto fabrika preporucuje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja