Dule Sebeški 970 Napisano Mart 12, 2014 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Koje motorno ulje sipate u tenere? Moja je '91.god.3TD,do sad sam koristio Motul 5100 u gradaciji 15-50. E,sad,imam priliku da za male pare uzmem Ipone,preko drugara,pa me zanima vase misljenje o istom i o ulju koje vi koristite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 12, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ipon 15.5 koristim u oba moja motora.Zadaovoljan sam pogotovo na Yamahi jer mi se lakse salta nego sa Bardahlom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Mart 12, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam u mojoj imao ipon i bio sam zadovoljan, onda koji me k**ac terao da pre neki dan sipam elf 20w50 i dok se ne zagreje masina dobro jedva ga saltam a kada ga zavrtim malo u crveno onda mi proklizava, tako da mogu slobodno da kazem da je to ulje cista gologuzija. samo IPON za nju, a i dosta sadasnjih pa i nekadasnjih tenerasa najcesce preporucuju IPON. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 12, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa 20w50 je pregusto za taj motor,sam si kriv..10 /40 sipas i nemislis... gusce ulje nije za svaki motor,pumpatibilnost itd itd.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 970 Napisano Mart 12, 2014 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan OndaK,stvar je jasna-Ipone 15.5 ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Mart 13, 2014 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Ipon 10-40 u masini, kada sam ga sipao prvi put srknula je nekih pola litre, dolio sam i posle toga kontrolisao sam par puta nije vise trosila. Da li sam je tada ostrije vozio pa je srknula ili nesto drugo nemam pojma ali sam ostao na Iponu i zadovoljan sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 13, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Sta je taj Ipon 10-40 ..sintetik ili mineral ili polusintetik? Jbga..5 litra treba fuck... manje kupujem za auto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Mart 13, 2014 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan polusintetika........... pa kad vozis mali auto :P P kupi veci pa ce bude ok xaxaxaxaxaxaxaxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 13, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Brate...samo neki HEMI agregat moze da se meri sa ovim nasim bedevijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tamburski 16 Napisano Mart 13, 2014 U prolazu, 67 postova Lokacija: DOLOVO KOD PANCEVA Motocikl: xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je taj Ipon 10-40 ..sintetik ili mineral ili polusintetik? Jbga..5 litra treba fuck... manje kupujem za auto mali ti auto za moj treba 7 litara ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 970 Napisano Mart 13, 2014 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Gde bese onaj topik oko zamene ulja na ST,u manualu se slabo vidi?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tamburski 16 Napisano Mart 13, 2014 U prolazu, 67 postova Lokacija: DOLOVO KOD PANCEVA Motocikl: xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan sta ne vidis pitaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 14, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gde bese onaj topik oko zamene ulja na ST,u manualu se slabo vidi?! Osim šrafa gde ti je filter imas dijagonalno jedan sraf koji prvo otpustas... kada menjas DOBRO pazi da ne izgubis vodjicu i malu gumicu - treca slika u prvom redu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 14, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Sta je taj Ipon 10-40 ..sintetik ili mineral ili polusintetik? Jbga..5 litra treba fuck... manje kupujem za auto mali ti auto za moj treba 7 litara ulja Na 100km ...ili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Mart 14, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Gde bese onaj topik oko zamene ulja na ST,u manualu se slabo vidi?! Osim šrafa gde ti je filter imas dijagonalno jedan sraf koji prvo otpustas... kada menjas DOBRO pazi da ne izgubis vodjicu i malu gumicu - treca slika u prvom redu Imas jos jedan sraf koji se ne vidi na ovim slikama, isprati crevo koje ide iz one posude gde se sipa ulje pa na dole gde ulazi u agregat, e cim udje u agregat ispreti malo ispred imas sraf 8mm za kljuc 13 cini mi se, njega odviji i izaci ce svo ulje iz one cantre i iz creva boga mi meni je tu izaslo sigurno 1l ulja kada sam odvio. znaci imas taj sraf to je 1, imas 5 srafova prilikom odvijanja filtra i 1 veci sraf (kada sednes na motor tvoja leva strana dole) na njega obavezno vidi stavi novu bakarnu sajbnicu kada ga budes vracao. znaci ukupno za zamenu ulja treba da odvijes 7 srafova... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tamburski 16 Napisano Mart 14, 2014 U prolazu, 67 postova Lokacija: DOLOVO KOD PANCEVA Motocikl: xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je taj Ipon 10-40 ..sintetik ili mineral ili polusintetik? Jbga..5 litra treba fuck... manje kupujem za auto mali ti auto za moj treba 7 litara ulja Na 100km ...ili pa nije to tenk ovaj je bolji na 300km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 970 Napisano Mart 14, 2014 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Gde bese onaj topik oko zamene ulja na ST,u manualu se slabo vidi?! Osim šrafa gde ti je filter imas dijagonalno jedan sraf koji prvo otpustas... kada menjas DOBRO pazi da ne izgubis vodjicu i malu gumicu - treca slika u prvom redu Bas ovo-hvala Popsy!!! I...upravo mi se to i desilo,upadne mi TA vodjica sa gumicom u kantu sa starim uljem sa sve filterom i ne primetim.I tako ti ja sve lepo vratim nazad,stavim novi filter,zavrnem sve srafove -proverim jos jednom,i taman da sunem novo uljce,koliko sam trapav sapletem se o kantu sa starim,sve se razlije Kad ono tamo vodjica sa sve gumicom,auuuu!? Gde li to sad ide?! Odem u kucu,oribam ruke,i sednem za racunalo,videh vase odgovore,a posebno ovaj od Popsy-ja,i ajd sve iz pocetka. Ali ne lezi vraze,u medjuvremenu jedan od onih srafova sto drze pokolpac filtera "oblajzne" Pa muke i sa tim,nadjem nekako drugi,malo duzi,ubacim i podlosku,te nekako okoncam moju prvu zamenu ulja na ST! Uspesno sam zamenio i filtere goriva(imam ih dva),ocistio filter vazduha,oprao rezervoar,slavinice... No,da vam se zahvalim svima na savetima,posebno Dr.Bokilicu za pomoc preko zice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Prodah motor... Aj pozdrav sekto i cujemo se kada se smestim u Australiji... Imam nekih delica od motora pa ako nekome nesto treba da prodam... Za sada su mi emulzione tube i sajla kvacila u glavi... Verujem da ima jos nesto ali kada proverim u podrumu, javljam ovde pa kome sta treba neka pita ili cu da zapisem odmah sa cenom pa zivkajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan I mislim da imam razvodnu granu izduva... Od agregata do topa... Nisam siguran... Javljam veceras... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 15, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Osim šrafa gde ti je filter imas dijagonalno jedan sraf koji prvo otpustas... kada menjas DOBRO pazi da ne izgubis vodjicu i malu gumicu - treca slika u prvom redu khe-khemmm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan TOP - cena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Nemam top... Imam granu OD topa DO agregata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 30 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Emulzione tube cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Mart 15, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan 30 evropskih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 970 Napisano Mart 16, 2014 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan A grane,u kakvom su stanju? Cijena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...